Nenadýmavá čočka na Nový rok
Nemusíte se bát ji ani trochu rozvařit – je pro to vlastně docela vhodná.
Ve vegetariánské kuchyni se často používá jako náhrada mletého masa, a to jak díky vysokému obsahu bílkovin, tak své konzistenci.
Je rychle hotová a není s ní nutné myslet na namáčení den předem.
Díky vysokému obsahu vlákniny pomůže s pročištěním střev.
Minerály jako železo, zinek, fosfor či selen zajistí správný chod organismu a pomůžou s obranyschopností.
Autor: MK
Komentáře
Červená čočka má tu vlastnost, že vařením zešedne a promění se v nechutnou kaši.
Ty jsi asi barvoslepej, nebo jsi tu čočku vařil hodinu?
No, upřímně řečeno. kolik té čočky na Nový rok sníte? Stačí snad trochu pro chuť a tradici. Leda byste byli chtiví peněz a z pověry jste se jí napráskli k prasknutí :-)
No, upřímně řečeno. kolik té čočky na Nový rok sníte? Stačí snad trochu pro chuť a tradici. Leda byste byli chtiví peněz a z pověry jste se jí napráskli k prasknutí :-)
Teda nevím jak vy, ale já prdím i po červený čočce...
Pokud vás tato čočka nadýmá, tak ji zkuste podobně jako hnědou čočku na hodinu před vařením namočit a vodu poté slít, zároveň lžící stahujte pěnu, kterávzniká při vaření. Obecně je vhodné luštěniny vařit s kurkumou, kmínem, česnekem, hřebíčkem, pepřem anebo zázvorem, aby se snížilo nadýmání.
- Odpovědět
Pošli odkaz