Proč konzumovat černou ředkev
Šťáva z černé ředkve detoxikuje organismus.
Podporuje normální činnost žlučníku a jater, rozpouští žlučové kamínky.
Prospívá trávení i činnosti střev.
Je močopudná, pročisťuje močové ústrojí.
Rozpouští hleny (smíchejte šťávu z 1 ředkve, 1 lžičku tekutého medu a užívejte 3× denně 1 lžičku po dobu 5 dní)
Má protivirové, protibakteriální účinky a protiplísňové účinky.
V mnohých případech je náhlý pokles formy a pocit únavy častým projevem špatné funkce jater či trávení. K obnovení energie je vhodné upravit stravu, vynechat na čas jednoduché cukry, tučné a smažené výrobky, potraviny z bílé mouky, alkohol a do jídelníčku zařadit potraviny prospívající střevům, játrům a žlučníku včetně černé ředkve. Využít můžete i potravinové doplňky, které moderním způsobem získávají a uchovávají šťávu z černé ředkve.
Černou ředkev či šťávu z ní by neměli užívat lidé, co mají slabé trávení a nedokáží ředkev strávit, dále ti, co trpí na průjmy či lidé se zvětšenou štítnou žlázou (černá ředkev obsahuje strumigenní thyokanáty).
Autor: MK
Komentáře