Suroviny :                                                              

8 velkých brambor

250g hlívy

1 cibule

1 lžíce majoránky

1 vejce

2 lžíce sekané zelené petrželky

2 lžíce oleje

50g másla

tuk na vymazání zapékací misky

sůl

pepř podle chuti

100g tvrdého sýra

 

 

Postup :

Velké zdravé brambory důkladně umyjeme kartáčkem a uvaříme se slupkou do poloměkka. Slijeme vodu, brambory podélně rozpůlíme a necháme je zchladnout.

suroviny :

1,40 kg brambor,

20 dkg sýru (NIVA),

25 dkg uzeniny,

3 vajíčka,

1 špenát,

sůl, pepř,

kmín,

sádlo na vymazání bábovky

 

postup :

Na polovic uvařené brambory nakrájíme. Špenát si ochutíme.Do vymazané a strouhankou vysypané bábovky dáváme vrstvu brambor a uzeniny se špenátem. Posypeme trochou sýra a takto vrstvy střídáme. Na konec zalijeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme asi 1/2 hodiny.

suroviny :

1 kg brambor,

2 hrnky hrubé krupice,

2 cibule,

6 stroužků česneku,

200 g škvarků,

sůl, mletý pepř,

majoránka

 

postup :

Vařené brambory rozmačkáme a dáme do pekáče, ve kterém jsme předtím na tuku osmahli škvarky. Přidáme krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl. Vše promícháme a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč, podáváme s bramborovou či chlebovou polévkou.

suroviny :

brambory,

mouka,

sůl,

sádlo,

povidla

 

postup :

Ingredience:

1 kg brambor (lepší jsou loňské)
300 ml smetany ke šlehání
50 g másla
muškátový oříšek
sůl a pepř

Reklama

Reklama