600 g brokolice, 50 g másla, 1 velká cibule, 5 vajec, sůl, petrželová nať.
Cibuli zpěníme na másle, přidáme drobně pokrájenou brokolici, špetku soli a dusíme. Měkkou brokolici zalejeme rozšlehanými vejci s petřzelkou a za stálého míchání necháme srazit. Podáváme s brambory. (Pro 4 osoby)

800 g brokolice, sůl, muškátový oříšek, 1/4 l omáčky z másla, mouky, vody a smetany, 50 g mandlí, 2 lžíce másla.

Brokolici uvaříme v osolené vodě. Mezitím připravíme světlou hustou smetanovou omáčku a okořeníme muškátem. Okapanou brokolici přelijeme hustou omáčkou, posypeme posekanými mandlemi a podáváme s brambory. (Pro 4 osoby)

600 g brokolice, 50 g másla, 3 vejce, sklenička mléka, 100 g strouhaného sýra, špetka mořské soli, petrželová nať.

Brokolici uvaříme v osolené vodě téměř do měkka. Rozebereme ji a pokrájíme na kousky. Pekáč vymastíme máslem, urovnáme do něj brokolici a zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem, solí a petrželkou a sýrem. Zapékáme asi půl hodiny v troubě. (Pro 4 osoby)

6 rajčat, půl hlávky brokolice, mladá cibulka, 2 lžíce naklíčené čočky, špetka mořské soli, 1 lžíce oleje.

Rajčata, brokolici a cibulku nakrájíme, přidáme naklíčenou čočku, mírně osolíme a omastíme za studena lisovaným olejem. (Pro 4 osoby)

Reklama

Reklama