1 klaso klobása (nakrájej na silnější plátky), 1 cibule (rozeber na plátky), 2 brambory uvařené v slupce, oloupané a nakrájené na silnější plátky, olej, solčanka.

Na kovovou jehlu napichuj střídavě klaso, plátek cibule a plátek brambor. Posyp solčankou a opeč ze všech stran na oleji (pod pokličkou). (1 porce)

300 g klasy (2 střívka), 1 velká cibule, 1 lž drceného kmínu, 1 větší paprika nakrájená na nudličky, 1 plná LŽ rajského protlaku, 2 LŽ polohrubé mouky, 1 lž mleté papriky, 3 š studené vody (množství přizpůsob podle potřeby), 1 lž solčanky, 3 - 4 stroužky česneku sůl, 1 lž majoránky, 1 větší cibule, hrubá mouka na obalení , 2 LŽ oleje.

1 š = jeden čajový šálek (1,8 dcl)

1 LŽ = 1 polévková lžíce

1 lž = 1 čajová lžička


1 š na nudle nakrájeného pórku, 2 LŽ oleje, 1 1/3 na půlkolečka nakrájeného klasy, 1/2 š zeleného (mraženého) hrášku, 1/2 š mražené kukuřice, 3/4 lž solčanky, 1/3 lž drceného kmínu, 1 lž sójové omáčky, 1 LŽ maizeny, 1 š studené vody.

1 š = jeden čajový šálek (1,8 dcl)

1 LŽ = 1 polévková lžíce

1 lž = 1 čajová lžička


Na oleji osmaž pórek (asi 2 minuty), přidej nakrájené klaso, za chvíli přidej hrášek a kukuřici. Dochuť a zasypej maizenou, promíchej a zalij studenou vodou. Rozmíchej, převař (vař asi 1 - 2 minuty) a odstav. (2 porce)

2 1/2 LŽ oleje, 1 větší nakrájená cibule, 3 š nakrájeného klasy, 1 1/2 lž solčanky, 1/2 lž zázvoru, 4 stroužky česneku, 1/2 -1 LŽ hladké mouky, 2 1/2 š studené vody, 1 lž majoránky, petrželová nať.

1 š = jeden čajový šálek (1,8 dcl)

1 LŽ = 1 polévková lžíce

1 lž = 1 čajová lžička

15 středně velkých brambor uvařených ve slupce a oloupaných, 2 cibule, 250 g klasa klobásy, 5 LŽ oleje, 2 lž drceného kmínu, 1 lž majoránky, 1 1/2 lž solčanky, 1 lž soli, 1/2 lž zázvoru, 1 lž mleté papriky, 2 š sójového nápoje, 1/2 lž soli, 2 LŽ hladké mouky, 2 LŽ nasekané petrželové natě.

1 š = jeden čajový šálek (1,8 dcl)

1 LŽ = 1 polévková lžíce

1 lž = 1 čajová lžička

Reklama

Reklama