(pro 3 osoby)

200 g jablek (nebo jiného ovoce), 250 g tvarohu, 2 vejce (bílky), 70 g hroznového cukru (glukopuru), 40 g rostlinného másla, 20 g ořechových jader, 40 g grahamky 40 g sójové mouky, 40 g trhanky 1 dl mléka, citrónová šťáva a předem namočené rozinky.

(Pro 2 osoby)

1/4 l mléka nebo vody 1 vejce, 60 g pšeničné grahamky 20 g hladké mouky sójové, 20 g hladké pšeničné mouky tuk na pečení.


Mouku prolijeme do mísy, přidáme vejce a po malých částech také mléko. Těsto dobře promícháme, aby se netvořily hrudky. Na vymazané horké pánvi pečeme tenké palačinky, které po upečení potřeme zavařeninou, svineme a pocukrujeme glukopurem.
Podáváme se zeleninou.

(Pro 1-2 osoby)

2 vejce, 100 g mléka, 2 Lž sójové mouky hrubé, 3 Lž grahamky, sůl, tuk na smažení.
Vejce rozšleháme s mlékem, moukou a solí. Na pánvi lehce omaštěné tukem nebo na oleji pečeme malé omelety. Podáváme je na sladko se zavařeninou nebo na slano k zelenině jako přílohu, např. ke špenátu.

(Pro 3 osoby)

100 g hladké mouky pšeničné, 100 g grahamky prosáté, 100 g sójových vloček, 2 vejce, 1 LŽ medu, špetička soli, 3 vaječné bílky na sníh, přes 1/2 l mléka.


Vločky nasypeme do hrnku, polijeme částí vařícího mléka a necháme asi hodinu stát, aby nabobtnaly. Potom přidáme prosátou mouku se sněhem z bílků a zbytek mléka rozmíchaný s rozkvedlaným vajíčkem.

Reklama

Reklama