luxusní předkrm.

8 větších zralých rajčat,

8 menších plátků lososa,

1 balíček žervé,

2 lžíce omyté a rozsekané pažitky,

sůl,

kytička zelené petrželky na ozdobení.

 

8 rajčat, 250 g hub, 80 g oleje, mořská sůl, petrželová nať. Rajčata umyjeme, skrojíme z nich vršky a vnitřky vydlabeme. Houby umyjeme, pokrájíme na tenké plátky a dusíme na části oleje, až se z nich odpaří voda. Potom k nim přidáme posekanou dužinu z rajčat a zahustíme strouhankou. Všechno osolíme, přimícháme posekanou petrželovou nať. Směsí naplníme připravená rajčata, naskládáme je do olejem vymazané formy a ve středně vyhřáté troubě zapečeme. (Pro 4 osoby)

500 g paprik, 400 g rajčat, 2 cibule, 50 g oleje, mořská sůl.

Rajčata ponoříme na okamžik do vařící vody, potom do studené vody, oloupáme a nakrájíme na kousky. Očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na oleji, po zpěnění vmícháme rajčata, papriky, sůl a dusíme do měkka. (Pro 4 osoby)

10 rajčat, velký klas mladé kukuřice, trochu řeřichy seté, polévková lžíce oleje, mořská sůl.

Rajčata na drobno nakrájíme, přidáme řeřichu, olej, sůl, zrnka vařené kukuřice a dobře promícháme. (Pro 4 osoby)

10 rajčat, 100 g naklíčené pšenice, 50 g lískových oříšků, petrželová nať; polévková lžíce oleje, mořská sůl.

K nakrájeným rajčatům, posekaným oříškům, na drobno nasekané petrželové nati přidáme naklíčenou pšenici, olej, sůl a důkladně promícháme. (Pro 4 osoby)

10 rajčat, petrželová nať; 50 g čerstvého hrášku, polévková lžíce oleje, mořská sůl, 1 cibule.

Rajčata a cibuli nakrájíme, přidáme hrášek, olej a sůl. Po promíchání posypeme na drobno nakrájenou petrželovou natí. (Pro 4 osoby)

Reklama

Reklama