Velká balení jsou ekonomicky výhodná. Vyplatí se zejména pro lidi s vyššími nároky na vitamíny, minerály a živiny. Mezi ně patří lidé s chronickými onemocněními, se stresující prací, vykonávající vrcholový sport, studenti ve zkouškovém období, ženy na mateřské dovolené, děti s oslabenou imunitou a senioři.
Při výběru kosmetických přípravků byste se neměli řídit tím, jak vypadá jejich zevnějšek, tedy obalový materiál. Spíše se zaměřte na samotné složení, protože ve většině produktů jsou nejen chemické přísady, ale také živočišné. Opravdu si chcete do své pokožky vtírat zvířecí tuk, maz či výměšky? Pokud ne, vyzkoušejte rostlinnou alternativu, která navíc vaší pokožce prospěje mnohem více.
Ghí je čistý máselný tuk nejvyšší kvality získaný přepuštěním čerstvého másla, který cukroví dodá skvělou máslovou chuť i vůni. Je plné vitamínů A, D, E, K a antioxidantů. Při pečení lze ghí použít všude tam, kde byste použili jakýkoliv jiný tuk. Výhoda je v tom, že ghí má vysoký bod zápalu, proto se nepřipaluje.
V rámci dlouhodobé péče o zdraví dětí nabízí Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) již čtyři roky projekt zaměřený na prevenci dětských úrazů. Základním cílem programu VZPoura úrazům je prevence úrazů a nehod u dětí a mladistvých a jejich informování o tom, jak úrazům a jejich následkům účinně předcházet.
Na podzim a v zimě je naše tělo vystavováno spoustě rizik ve formě prochladnutí v dešti či sněhu, častého střídání mrazu a tepla, méně sluníčka a tím způsobované deprese a mnoho dalšího. Imunitní systém je díky tomu stále v pozoru a připraven bránit se proti virům a bakteriím. Bohužel ne vždy to sám zvládne a my mu můžeme dosti pomoci. Pojďme si tedy dnes ukázat pár tipů jak na to.
Už jste někdy na návštěvu přinesli místo lahve červeného vína kilo brambor? Zní to úsměvně, ale věděli jste, že pokud sníte středně velkou bramboru, dostanete do těla zhruba stejné množství antioxidantů, jako je ve dvou skleničkách vína? Otázkou je, jak by asi vypadal přípitek. Brambory z výživového hlediska patří k nejvšestrannější zelenině. Tak proč si k vínu neuvařit i něco z brambor.