Reklama

Neurol

GOMBO (Po, 6. 7. 2009 - 23:07)

Potrebuju radu.Dene si beru z neurolu z 0,25 ctvrtku prasku.Tak se chcí zeptat jestli je to hodne.A jestli nevite o podobnych praskach ktery nejsou na recept.Diky

dasa (Po, 6. 7. 2009 - 07:07)

Moc děkuji.

Návštěvník (Po, 6. 7. 2009 - 06:07)

daso, moc drzim palce!

dasa (Ne, 5. 7. 2009 - 22:07)

pro Sandru - na detoxu jsem byla 14 dní a následná léčba 7 týdnů, tam se mi pak už i líbilo. Je to hlavně o mluvení, uvědomit si, jak je to vážné a dostat do hlavy trvalou abstinenci od diazepamů. Je mi 52 let. Držím Ti paečky, jdi do toho, stojí to za to! I když mám problém v práci, cítím, že začnu žít nový život, jaký jsem měla před 3 lety, začnu se věnovat vnoučatům, atd. Taky je důležitá podpora rodiny.pa

Sandra (Ne, 5. 7. 2009 - 22:07)

dasa, díky, ale tak vím ,že v Praze i blíže je taky detox a na Neurol to stačí, když to není jiná závislost. Jak dlouho jsi byla na tom detoxu ? Běžné je tak týden a pak do režimu. No já už se toho nezbavím, to prostě nejde. Jen si hlídám dávky a šetřím se. Moc Ti to přeji ,že ses z toho dostala.

dasa (Ne, 5. 7. 2009 - 16:07)

Ještě dodatek : taky jsem celé dny prospala, do práce jsem chodila, ale pak už nic.Jen doma a lehnout.

dasa (Ne, 5. 7. 2009 - 16:07)

pro sandru
teď už neberu nic, jsem uplně čistá. Jak píšeš, že máš strach o život, tak to je na místě, několikrát se mi doma stalo, že jsem upadla, nic jsem si nepamatovala, byla jsem samá modřina..... Byla jsem hloupá, nedala jsem si to do souvislostí, že by to mohl být absťák. Vlastně jsem měla velké štěstí, že mě našel manžel, odvezl mě do nemocnice na akutní příjem a podruhé jsem měla štěstí na doktorku, která si se mnou 2 hodiny povídala - btw. nic si nepamatuji, a nakonec mě přemluvila, abych tam zůstala. To bylo moje veliké štěstí, protože doma bych to opravdu nezvládla. Byli se mnou na Detoxu i na pokračovací léčbě lidé, kteří toho brali víc a k tomu tvrdé drogy. Detox Plzeň. Je jedno odkud jsi , byli tam se mnou lidi z celé republiky. Můžeš se tam domluvit i sama, jen jsou různé čekací doby. Jestli chceš, napíšu Ti tel. č. na Detox. Držím palce, hlavně s tím něco dělej, není to sranda.

Sandra (Ne, 5. 7. 2009 - 14:07)

dasa, promi?, četla jsem příspěvek o stránku předchozí, no vy jste všichni z velkého města, my tu žádný detox nemáme, když mám vyšší dávky, tak si tím procházím sama, propocená, hnusná, upatlaná troska doma mezi postelí, záchodem, jen ležím a převážně spím, dokážete při těch stavech prospat i 15 hodin ? Já jo, jako při absťáku normálním si zobnu půlku Neurolu, to je něco jiného, ale když v tom "jedu", tak bych si přála být taky někdy, ale mám fobii z nemocnic a léčeben, ale doma sama mám zase strach o život. Pochopení žádné nemám a sama na sebe jsem tvrdá, já s tím začala kdysi před léty jako velmi mladá.....

Sandra (Ne, 5. 7. 2009 - 13:07)

dasa, no je to tak, je to horší nez odvykání z tvrdé drogy a co teď bereš ? Kde jsi byla na psychiatrii ?

Sandra (Ne, 5. 7. 2009 - 13:07)

Marry, já jsem na Neurolu dle předpisu asi 15 let, bez něho už nebudu nikdy, jednou mi ho při hospitalizaci přestali dávat a já málem umřela, nemohla jsem vůbec fungovat, je to horší droga než cokoliv jiného. Beru tak různé množství, když jsem v klidu, bez nervů, pohybu, nic skoro nedělám, tak se vejdu tak do 1,5 mg. No i dneska možná 1 mg, ale jinak v průměru 2 mg určitě a když si čtvrtím SR, tak přehled moc nemám, při silných problémech, fyzické námaze je to i 3 mg, čím více toho mám tím horší to je a více se potím a je mi divně. Větší dávky nepomáhají, asi jak komu.
Na veškeré dotazy odpovím.

dasa (Čt, 2. 7. 2009 - 09:07)

Ahoj Tome, děkuji za podporu. Na akutní psychiatrii mě dali nejdříve, když mě doma našel manžel v bezvědomí, asi také epil. záchvat, tam mi začali vysazovat Neurol, za 4 dny mi dali vycházku, opět ep. záchvat.Nasadili mi Heminevrin a abst. příznaky jsem překonala jakž takž. po 10 dnech mě přeložili na detox - Plzeň. Poté 7týdenní léčba. Stále jsem si nechtěla přiznat, že jsem závislá, až během následné léčby jsem pochopila. Chce to hodně, hodně pokory a hodně, hodně pochopené od rodiny. BTW přišla jsem o práci, je mi 52 let, mám 2 vnoučata........Tome dík

Tom (Čt, 2. 7. 2009 - 08:07)

Taky jsem byl na detoxu, vůbec nechápu proč tě dali na akut. psychiatrii. Každý Mudr. by měl vědět, že abst. stavy po benz. jsou životu nebezpečné včetně epi. záchvat a detox je na tento stav odborně připraven. Dasa, drž se, sám vím, že doladit tělo i duši po Neurolu trvá dlouho.

Návštěvník (St, 1. 7. 2009 - 23:07)

TY VOLE TAK TO JE FAKT HUSTÉ....TADY CO PÍŠETE..

dasa (St, 1. 7. 2009 - 21:07)

Ahoj všichni. Jsem po léčbě závislosti na neurolu, dr. mi ho psala 4 roky, denně jsem brala 3 tbl - 1mg. Skončila jsem na akutním oddělení psychiatrie poté, co mě našel manžel doma ležet na zemi v bezvědomí. Během pobytu - 4.den jsem dostala vycházku a na té jsem dostala epileptický záchvat, nic si nepamatuji. Byla jsem dost pomlácená, a hlavně moje dcera z toho má dost ošklivý zážitek, dávala mi první pomoc, než přijela záchranka. Během odvykacího stavu mi pak nasadili léky, tlumící abstinenční příznaky, po 14 dnech mě přeložili na detox - 14dní a následoval 7týdenní doléčovací pobyt na oddělení psychiatrie. Nyní jsem 14 doma a každému chci říct, ať se těmto lékům ze skupiny benzodiazepinů VYHNE, jsou i jiné možnosti. Fakt to není nic pěkného, v nemocnici jsem se dověděla od personálu, že odvykání z benzodiazepanů je horší než odvykání z heroinu. Jedno vím jistě, že doma bych to nezvládla. Držím všem palce.

Marry (St, 1. 7. 2009 - 20:07)

Ahoj,je mi 28let a asi uz 3-4roky beru Neurol 1,0-bez lekarskeho predpisu,na uklidneni,"otupeni"mysli..Nejdriv stacil jeden a motala se mi prijemne hlava,dnes vezmu rano 3 a behem dne nekdy i 2,pomalu to uz ani neucinkuje.Ale kdybych to vysadila,byla bych v takovym tresu-vnitrnim,ze bych asi se musela zblaznit!!ted mi lekarka predepisuje Neurol 1,0,mam snizovat davky,ale nejde to.Nevi co se mnou.tak me hodila k lepsimu psychosocialnimucentru,tak snad tam s tim neco udelaji,protoze bez neurolu mi mozek funguje uplne JINAK,ZPOMALENE!!!!!!!!!!!!!!!!Sama si s tim nevim rady,snad mi pomuzou,az jednou budu chtit deti,chci byt o.k....Tolik muj prispevek,s pozdravem Marry

jarka (Čt, 11. 6. 2009 - 16:06)

Ďakujem za všetky rady,ja dám vedieť ako som dopadla.To že musíš brať Neurol cez den je normálna vec, veď teraz každý druhý človek má problémy jak so spánkou, tak celkovo so psychikou.Demokracia má aj špatné stránky!

Janča (Čt, 11. 6. 2009 - 13:06)

Ahoj Jarko, myslím si, že kardiolog Ti ho napíše, ale zase není psychiatr, tak to možná nepůjde. Jinak říkám, když chceš spát od 7 hod výše, vezmi si 2/3, jinak po 1/3 taky usneš, ale budeš se budit. Neurol beru hlavně přes den, ale já už musím víš.

jarka (St, 10. 6. 2009 - 21:06)

tak teraz mám íst 24.6. na kontrolu ku kardiologovi,tak mu o tom tritticu poviem a opýtam sa ho či mi ho predpíše miesto neurolu,tak potom dám vedieť ako som dopadla.
Dal mi aj pol hodinu pred neurolom užívať Tenaxum 1/2 tabl.no to som ráno vstávala jak oťapená.tak ten som prestala brať, ale Neurol som neprestala brať.Tak zatia? papá

Janča (Út, 9. 6. 2009 - 19:06)

jarko, já jsem dlouhodobě brala 1/3, ono je Trittico 75 i 150mg, já mám tu silnější, takže rýhy jsou na 3/3, docela to i stačí, ale když jsou starosti nebo máš později kafe, tak se brzy a často proboudíš, mně se to v poslední době stávalo, tak si dávám 2/3, ale zase musím vědět, že ho "vyspím", když bych měla jít pozdě spá a brzo vstávat, tak si už vyjímečně beru Hypnogen nebo prostě málo spím, jinak se z té otupenosti do hodiny dostaneš i dříve, já někdy nemusím mít ani hned kafe, ale čaj a jde to, kafe až déle. No na Neurol na noc zapomeň, dokuď to jde, věř mi ! Můžeš vyzkoušet i něco jiného na spaní, ale mně dlouho nic nesedělo, třeba Chlorprothixen-jeden červený kulatý prášeček a jak je silný, po něm se neproberu celý den a mám náladu hroznou, nemůžu fungovat a více bylo takových prášků, takže si vezmi ,že jsem dost nato citlivá a u Trittica jsem našla tak nějak co hledám, hezky při něm spíš a odpočineš si.

jarka (Út, 9. 6. 2009 - 00:06)

nie nevadí, prečítala som o Tritticu na internete, ale zdá sa mi,že je viac utlmujúci ako Neurol,nie si po nom ,ráno oťapená ?
lebo ja po Neurole som oddýchnutá a sviežo vyspatá.

Reklama

Přidat komentář