Reklama

Neurol

Natura (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Marku je velice smutné, že...Ale vždyť se to týká i NEUROLU, ne? Stalo se mu to po tom léku (a dřív po alkoholu a únavě).

Marku, to máš pravdu, že tak sporadické pomočování se léčí těžko, zvláště když mají docela zjevnou příčinu. Příliš tvrdé spaní.

Reno pro Marka (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Marku je velice smutné, že jsi tyto stránky zneužil kvůli tvému nočímu pomočování.

marek.l (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Reno, takové názory jsem už slyšel, ale co tedy poradíš? Sám se z toho nedostanu a neustále se to zhoršuje.

marek.l (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Dostal jsem rovnou Neurol pro případné opakování panické ataky. Tak se to bojím s něčím jiným kombinovat, i když Neurol neužívám denně. Přesvědčili jste mě, poradím se tedy s psychoterapeutem, ale budu se tam nejen za to strašně stydět.

Naturo, ty noční nehody se mi staly buď ze stresu nebo z únavy, případně kombinací obojeho. Jednou dokonce poté, co jsem to přehnal s alkoholem. Od té doby si na to dávám bacha. Leccos jsem si o tom na internetu přečetl a sporadické a takto málo frekventované nehody nejsou vyléčitelné. Prostě to beru jako fakt, s nímž se nedá nic dělat. Matraci mám pro jistotu chráněnou, ale horší je, když se to stane v cizí posteli. To už bych si zopakovat nechtěl.

Katko, děkuji ti za tip. Něco jsem o tom četl zde na doktorce, ale nevím jaké bylinky, v jaké kombinaci a kde se o tom poradit. Určitě by bylinky byly lepší než chemie.

Reno pro Marka (So, 31. 10. 2009 - 22:10)

Katko byliny je pro Marka nesmysl,Marku neveř na odbornou pomoc.

Katka (So, 31. 10. 2009 - 21:10)

Marku, jestli ti takhle silně zabírá 0,25 mg Neurolu, asi bych být tebou zkusila léky volně prodejné, popř. bylinky.
Nebo to už jsi zkusil ?

Natura (So, 31. 10. 2009 - 21:10)

Ahoj, začal jsem užívat...Každopádně o pomočení bys měl psychoterapeutovi říct. Nemyslím, že by to bylo tak choulostivé téma, jak se ti zdá. Jistě toho slyšel mraky...

Jinak si dovolím vyslovit názor, že noční pomočení 2x do roka u dospělého muže není v pořádku. Určitě by jsi o tom promluvit měl.

Natura (So, 31. 10. 2009 - 21:10)

Jenže panickou ataku bez...Marku, a zkoušel jsi už nějaké léky proti úzkosti, které nejsou návykové? Atarax, např.
Po tom já spím jako mimino. Ale proti úzkosti mi nepůsobí.

marek.l (So, 31. 10. 2009 - 20:10)

Neradím, ale doporučuji,...Jenže panickou ataku bez obého těžko zvládnu. A teď už to došlo tak daleko, že někdy nejsem schopen ani ležet a s Neurolem se zklidním a mohu spát. Samozřejmě, že nechci být závislý na prášcích, také je beru jen když je to akutní. Bez odborné pomoci se svých problémů nezbavím a pak už nebudu doufám potřebovat ani léky.

Reno pro Marka (So, 31. 10. 2009 - 20:10)

Neradím, ale doporučuji, žádnej Neurol ani psychoterapeut. Občasné nespaní jetliže není způsobeno psych.problém nech bejt, samo se to srovná .

Reno pro Lenku (So, 31. 10. 2009 - 19:10)

Lenko, nemáš pravdu,je prokázané, že Neurol je silně psychicky a fyzicky závislí lék a to , když se bere pravidelně asi od 3 mg na den. Tvůj názor, že není potřeba detox je nesmysl, protože při vysazování může dojít k epi. záchvatu a může končit smrtí. Ano máš pravdu, nebrat ho , když není potřeba, ale co kyž je potřeba brát ho pravidelně, myslím si, že pak do toho člověk spadne, že neví ani jak a to nepomůže domácí vysazování Nerolu . Sám jsem to zažil pro si myslím, že vím o čem mluvím.

marek.l (So, 31. 10. 2009 - 19:10)

Ahoj Lenko, asi máš pravdu, ale budu se strašně stydět. Tablety mám 0,5, takže bych musel jíst čtvrtky. Nejlepší je samozřejmě si na noc nebrat nic, ale to bohužel nešlo. Možná prostě k tomu mám dispozice :-( Uvidím, jak dopadne další noc a zkusím si dát jen 1/4 tablety, pokud to nezvládnu bez ní. Díky za radu

Lenka N (So, 31. 10. 2009 - 18:10)

Ahoj Marku mě se teda toto nikdy nestalo.Ale psychterapeutovi by jsi to měl říct.Jsou i léky slabší ty by ti třeba stačili pokud nemáš vyloženě velké problémy.Neurol i v této dávce je na tebe asi moc.Jedinné řešení podle mě je opravdu to říct psychoterapeutovi.Já ho beru též ale silnější a ještě se mi to nikdy nestalo.Anebo zkus si vzít jen půl tablety,třeba ti to bude stačit.Asi jsem ti moc neporadila co?Držím palečky

marek.l (So, 31. 10. 2009 - 13:10)

Ahoj, začal jsem užívat Neurol, ale neberu ho pravidelně. Nemohl jsem v poslední době párkrát usnout, tak jsem si vzal 0,25 mg. Usnul jsem v pohodě, vyspal jsem se do růžova, jen to mělo malý háček. A sice ve všech třech případech, kdy jsem si ho na noc bral, jsem se počůral a probudil se až ráno bez toho, aby mě nutkání na malou probudilo. Nejsem enuretik, tohle se mi stává cca 2x do roka, když jsem třeba hodně unavený, ale s Neurolem mám 100% jistotu noční nehody. Stalo se tohle taky někomu z vás? Jsem z toho špatný, ale psychoterapeutovi se mi tahle intimní věc říkat nechce. A změna léků by to podle mě stejně neřešila. Má někdo z vás nějaký nápad, jak tohle vyřešit?

Martin (St, 28. 10. 2009 - 22:10)

Neurol je dobrej na paniku, do půl hodiny je po záchvatu. Což se o těch Zoloftech, Efectinech, Cipralexech apod.říci nedá.

Natura (Út, 27. 10. 2009 - 12:10)

Těmi "pochodními" názvy jsem samozřejmě měla na mysli "obchodní" názvy. :o)

Katko,
to je taky můj sen, zcela se jednou obejít bez benzáků...
Při pravidelném braní-údajně je nejtěžší vysadit právě tu poslední čtvrtku léku...

Já když BZD beru, tak nárazově. A vysazení tedy nedělá problém.
Musela bych změnit práci, abych se obešla bez. To by pak šlo. Ale nedělám si iluze, že by se to kdy zlepšilo natolik, abych tuhle práci zvládala v pohodě bez léků. protože s věkem se odolnost nervů snižuje.
To co jsem zvládala bez léků přd 10-15 lety, nyní už nejde jen tak. Už jdu z toho profesního kopce jen dolů. A to mám ještě 30 let do důchodu...

* (Po, 26. 10. 2009 - 08:10)

Katko, to zvládneš.

Katka (Po, 26. 10. 2009 - 01:10)

Naturo dost jsi to vystihla.
Když jsem brala asi těch 6 mg, bylo to hlavně preventivně. Dělala jsem 12-hodinový směny v sázkovce, tedy mezi lidma. Věděla jsem, kdy přijdou vlny lidí a právě preventivně jsem si 0,5-1 mg Xanaxu vzala.Byla to hrozná blbost ode mě. Potom jsem dostala částečný ID, začala dělat na půl úvazku a směny si rozvrhla tak, že mi stačilo vzít nejvíc do 2 mg. A tak jsem postupně stahovala.
Je to takový můj sen, vysadit jednou úplně. To by byla paráda.

Natura (Ne, 25. 10. 2009 - 21:10)

Jen upřesním-Neurol, Xanax a Frontin jsou tytéž léky, jen s různými pochodními názvy, obsahují stejnou účinnou složku Alprazolam.

Mně taky kupodivu náhlé vysazení i vyšších dávek nedělalo problém. Ale vím, že u někoho to problém je, a nepodceňovala bych to.

Každopádně bych to nebrala permanentně.
Ibalgin taky neberem 3x denně pořád, preventivně, jen proto, že nás občas něco bolí...třeba hlava.

pokud dojde k závislosti, chce to postupné vysazování pod lékařským dohledem, fakt to není stranda.

Lenka N (Ne, 25. 10. 2009 - 16:10)

To zhoršení nebylo díky kámošce podotýkám ale problémy v rodině a dotoho úmrtí.To jen pro pořádek u předešlého příspěvku:-)))))

Reklama

Přidat komentář