Reklama

RIVOTRIL

Alena (Po, 16. 4. 2012 - 20:04)

děkuji helenko za radu nevim...Helenko,promin'že Ti oponuji.Kdybych věděla co je rivotril za svinsto,nikdy bych ho nevzala,on pomůže,ale pak jsi závislá.Asi jsi nezažila to co já.Vím,že je to hodně moje chyba když jsem ho vysadila,ale neznalá právě toho co to se mnou udělá.Už jsem psala,že jsem brala 6mg a když jsem šla na endoprotézu kolena mně 4mg vysadili lékaři také ze dne na den a nic se nestalo.Proto jsem ho beze strachu vysadila,že jsem ho neměla.Tentokrát to byly 2mg a to co jsem zažila se nedá popsat.Proto bych jako začátečník znovu nešla.Ted' nevím jestli budu chodit,nebo ne.Šlo mě přímo o život a já jsem zapomněla ,že jsem ho brala a nemohla to nikomu říci i když jsem ležela v Motole na neurologii.Opakuji se,ale nevím jetli to Salina četla.Promin',ale mám to jiný názor.

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 20:04)

Tak stres vyvorcholil v panickou ataku. Už jsem sezobl Xanax 0,5mg a snažím se teď sedět v klidu a počkat, ažto přejde... Dodělal jsem večeři, dojel pro manželku a pak to začalo. Asi zítra zajdu k doktorce. Takhle to nemůžu už dělat dál.. :-(

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 20:04)

Tak stres vyvorcholil v panickou ataku. Už jsem sezobl Xanax 0,5mg a snažím se teď sedět v klidu a počkat, ažto přejde... Dodělal jsem večeři, dojel pro manželku a pak to začalo. Asi zítra zajdu k doktorce. Takhle to nemůžu už dělat dál.. :-(

helena (Po, 16. 4. 2012 - 19:04)

Salino,neboj se brát...děkuji helenko za radu nevim mam s toho strach beru asentru ale ja blba jsem ji sama vysadila měsic to bylo v pohodě a tet jsem uplně hotova furt se strašně klepu cely tělo jse mi klepe tak jsem šla pravě na tu psichyatri a dala mi ten rivotril no a ja se furt bojim že když bych to nebrala pak tak e budu jěště vic hotova nevim ale tady čtu komentaře tak jako každej piše že je dobrej tak ja to skusim děkuji heli

nono (Po, 16. 4. 2012 - 19:04)

...Alenko, máš to moc těžké, tak ráda bych ti pomohla. Jsi obdivuhodná bojovnice

Alena (Po, 16. 4. 2012 - 19:04)

Holky, kdybyste věděly, jak...Ilonko,Helenko,Nono,Sabino,Drevoši,Tardbasi.Všechny moc zdravím:-).Moc jse se na vás těšila,ale až ted' můžu něco napsat.Celou noc jsem opět nespala,to už je druhá a bylo mi stašně špatně.Do to ještě šílené bolesti a neměla jsem léky na bolest.Hodilo mi to zase nazpátek.Šílené myšlenky,strach co se bude dít,třes rukou a ta šílená bezmoc když jte závislý na druhém člověku,který se tváří,že je to nemožné.Svého času jsem měla i pečovatelku,chodila mně i koupat.Ted' jsem jí odmítla,když budu potřebovat,že se ozvu.Dvevokocúre můžu jenom držet pěsti.Radit nemůžu,protože každý člověk je jedinec a snáší vše jinak.Tardbasi díky,že jsi nezapoměl.Mám vás všechny ráda,je to pohlazení po duši,když dokážete každého podržet:-)

Ilona (Po, 16. 4. 2012 - 17:04)

Z dnešního rozvrhu práce...Jsi taky jenom člověk, ne, dřevokocoure?

nono (Po, 16. 4. 2012 - 16:04)

Z dnešního rozvrhu práce...Jí si myslím, že jsi toho dnes spoustu zvládl na to, že ti bylo tak blbě

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 16:04)

Z dnešního rozvrhu práce jsem musel v mnohém slevit. Zajistil jsem materiál na opravu nárazníku, oběd a vyřídil úvěr v bance, zašel na pojišťovnu a teď se tu v takovém poloklepajícím stavu krčím na posteli a nic mi nejde dělat. Akorát jsem mámě naladil satelit.. musím se nějak z toho vyhrabat a jít udělat aspoň tu večeři. Asi udělám těstoviny s Nivou.. Rivouše si vzít nemůžu, protože pak ještě pojedu cca 50km večer autem, tak to musím vydržet.

Ilona (Po, 16. 4. 2012 - 14:04)

Ahoj Helenko, Alenko, Salino, nono a hoši, samozřejmě!
Drevošku, zatím jsi tu o své ženě moc nepsal, jen o svých činnostech, až jsme měli o tebe strach. Takže se nediv, že se tě tu kdosi zastal (vypadalo to opravdu tak, jak anonym popsal jen s tušením, že to nebude tak, jak to vypadá, že za tím určitě něco je a to jsi potvrdil).Hele, hlavně, žádné výčitky, že neděláš dost! Je to blbost, děláš nejmíň za deset! Výčitky (a speciálně z toho, že jsme nevýkonní, nedostateční, neschopní) patří k projevům našich nemocí, takže myšlenky tohoto typu ignoruj! Ostatní tady ti potvrdí, že je to jen tvůj subjektivní pocit. Helenka má pravdu, potřebovali byste se ženou oba vypnout, změnit prostředí a činnosti. Já už (bohužel na vlastní kůži) pochopila, že kdo nevypne sám, toho vypne jeho tělo, nebo spíš mozek v rámci pudu sebezáchovy (např. syndrom vyhoření energie). Vím, že lehko proveditelný to není.

Heli, ty jsi poctivá, jako asi my všichni JINÍ tady. Majitel koupálka byl idiot, když ti to dýško nevrátil! Ale ty jsi měla čisté svědomí.

Salino, bežná antidepresiva užívej beze strachu (bojí se jich asi všichni noví pacienti a ze začátku je prostě neberou, ale pak stejně začnou a nestane se jim kromě pár prkotin vlastně nic). Chce to vyzkoušet, která ti budou pomáhat, třeba zaberou hned tato, co máš teď. A dál, jak napsala Helenka, "berličky", jako neurol, lexaurin, rivotril atd. jen, když je opravdu hodně krušno. Něco možná pocítíš nepříjemně, jako sucho v puse, pocení, což je běžné, to jsou ty prkotiny zmíněné výš... Hlavně vysleduj, jestli se ti "dělá líp", jen to zlepšení nečekej hned, dva tři čyři týdny buď trpělivá a pak se uvidí, co dál. Ju?

Přátelé, mějte se dobře :) To je den blbec(aspoň u nás). Tma, zima,vítr, prostě pro depresinu, ble!!! Jdu si udělat presso a pak asi usnu (dnes jsem se nevyspala) a nechám si zdát o slunečném teplém počasí s modrých nebem, plným vznášejících se racků...

Helena (Po, 16. 4. 2012 - 13:04)

to co jsi sem napsala nebo...Salino,neboj se brát antidepresíva.Potřebuješ-li je tak ber.Začnou ti účinkovat až za delší dobu.při nich(zaberou-li)můžeš pak pokračovat v započaté práci.Já je beru 20 let a i jsem byla schopná pracovat na 3 úvazky.Rivotril ber jen tehdy,když ti bude hodně ouvej.je návykový.Nemusí se brát pravidelně oproti antidepresívům.Dřevoši,klobouk dolů před tvojí manželkou a nenapadlo mě ani ve snu,jak to na Vás oba dolehlo s tou půjčkou.Netušila jsem až tak jak se v tom oba koupete.Asi jste teď "vyhořelí"oba............... Jinak Dřevošku,já se musím přiznat,ale já žampiony neloupu.Nevydržela bych to ppsychicky a navíc jsme to nikdy nedělali.Jsi asi dost pečlivý a poctivý.Já v životě byla tak poctivá,až každý kroutil hlavou.byla jsem na brigádě už jako v inv.důch a trhala jsem lístky na koupáku.Udělala jsem tržbu i 70 000,-denně a 3 tis dyško,jsem odevzdala majiteli.Žasnul,ale nic mi za to nedal.Dostala jsem 5 000,-výplatu a to jsem tam byla od půl8 do 10 do večera v kuse.Jo...jsou takoví lidi.Dnes už bych si to diško nechala jak máme hluboko do kapsy.proto se těším až se náě zděděný domek prodá a kápne z toho nejaká koruna.A zas ale přemýšlím jak podělím své blízké.je to prostě v člověku a proto jsme asi nemocní,když jsme tak obětaví.Papa a nenech se otrávit.

salina (Po, 16. 4. 2012 - 12:04)

Ilčo, je to fakt, práce s...to co jsi sem napsala nebo napsal mam tro sami byla jsem dneska u psichyatra a dal mi leky ale bojim se je vzit když tu čtu ty komentaře tak nevim co mam dělat

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 11:04)

Nono, však já si z toho nic nedělám. Vím, že jsou i lidi, kteří rádi provokují...

nono (Po, 16. 4. 2012 - 11:04)

Anonyme, má žena pracuje od...nenech se otrávit, to jen místní agresor

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 11:04)

Anonyme, má žena pracuje od rána do večera. Je učitelkou, pracovní doba ji obvykle začíná během rána od 6:00, kdy má klientelu po telefonu, pak jezdí po jednotlivých školách a tam učí. Většinou končí okolo 18:00 až 20:00 a takhle funguje pět dní v týdnu. Během víkendu musí dělat přípravy na hodiny. Mezitím se snaží odpočívat. A je logické, že domácnost je potřeba udržovat a nemohu to na ni nechávat na víkend. Určitě není lenivá a vychcaná. Naopak, je moudrá, chápavá a pilná. Jak má možnost a chvilku, tak pracuje o 106 i na chalupě. A velmi si ji moc vážím nejen za to. To, že jako chlap se postarám o kuchyň, domácnost, případně rekonstrukce, beru jako normální činnost každého chlapa. Krom toho, jak nám zamítli ten úvěr, tak chudák byla od pátku odvařená, v střednětěžké depresi a jedině psychoterapií jsem ji z toho dostal i za cenu, že jsem si za víkend moc neodpočinul. Je to těžší období, a je to pro mě příjemné vědět, že oba táhneme za jeden provaz. Kdyby neměla takové pracovní nasazení jaké má, tak se s barákem můžeme jít rozloučit.

A co se týče dnešního obědu jsem žampiony oloupal, teď je dělám do trojobalu a realizaci brambor jsem přenechal matce, ať taky makačí. Manželka teď zrovna učí klientku, takže tomu se říká dělba práce... Snad to všechno ustojíme.

Drevokocúre (Po, 16. 4. 2012 - 10:04)

Ilčo, je to fakt, práce s...Zajímalo by mne,co dělá tvá žena?!VždytˇTy vaříš,pereš,uklízíš - děláš dříví,zedničíš aj. práce.Máš asi ženu lenivou a vychcanou.Pročpak ti nepomůže?

Drevokocúr (Po, 16. 4. 2012 - 10:04)

Ilčo, je to fakt, práce s mírou.. a Karel není v práci, ale Jenda. Vše mi leze krkem, prostě při pomyšlení, že jsem měl jít do práce, se mi včera dělalo špatně, prostě ouzko, a když jsme večer o tom s ženou mluvili, řekla mi ať zvážím, jestli si nevzít dovolenou. Já to připustil a šel spát. Probudil se celý roztřesený, vstal jsem, oblíkl a šel do práce. Cestou do práce jsem přemýšlel nad tím vším a bylo mi čím dál hůř. Přijedu před bránu a nemohl jsem dovnitř.

Nono, nevím jestli to má racionální příčinu. Prostě jak jsem psychicky vyčerpaný, nedovedu fungovat v práci a kdyby někdo něco po mě chtěl, nedovedl bych správně reagovat.

Já se nedokážu ani dohrabat k oloupání žampiónů, brambor a udělat ten blbej oběd. :-( Třepu se, klepu se a přemýšlím, co udělat, abych nežil v zahálce... :-( Pořád mě ty pocity pronásledují. :-(

tardbas (Po, 16. 4. 2012 - 10:04)

Tarbabasíku ano,to jsem...:-))..ok Alenko...ještě Ti dlužím ten popis na Tvůj dotaz...brzy se k tomu dostanu..

nono (Po, 16. 4. 2012 - 10:04)

Tak vás zdravím opět z...Drevokucure, omlouvam se, ze se vmesuju. zajimalo by mě, jestli ten strach ze zamestnani vznika na zaklade nejake racionalni přiciny nebo myslis, z je to psychika, chemie v mozku

ja sama resim opacny problem. prisla jsem o praci po nekolika desitkach let prace pro jednu firmu. Zhroutila jsem se, pocit existencionalni nicoty, zpochybneni smyslu a spravnosti celeho meho zivota

Ilona (Po, 16. 4. 2012 - 10:04)

Tak vás zdravím opět z...Dělání, dělání... smutek zahání, je lék, nebo jak zní ta písnička z pohádky s Čenským a s Andrlovou. Drevošku, ty sám víš nejlíp, co máš udělat, abys byl v co nejlepším rozpoložení. Ale aspoň v něčem nás poslechni, všeho s mírou (páč Karel je asi v práci, viď?). Já svého času taky nemohla nemohla do práce, vstoupit, protože jsem měla pocit, že se ta budouva na mě zhroutí a udusí mě, nemohla jsem ani projet kolem autobusem, v autě, natož projít, pomyslet, představit si ji. A trvá to.

Počasí na dvě věci, akorát tak zalízt s práškem do postele. Snad to přežijeme.

Reklama

Přidat komentář