Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

helena (So, 27. 3. 2010 - 22:03)

Ahoj, pročítala jsem si tak... Ahoj Petro,když jsem si četla příspěvky těch komu se potily ruce jako bych četla svůj příběh.Ale už není jakmile jsem se dozvěděla o té operaci rozbrečela jsem se radostí a začala okamžitě jednat.Dnes nelituji.Už jsem půl roku po operaci a vychutnávám si to.Operovali mě také v Plzni na Lochotíně jako Hanku.Kromě toho že jsem po operaci měla trochu bolesti na hrudníku, které po několika dnech přešli žádné vedlejší účinky nebyli.Takže ze své zkušenosti mohu jen doporučit.Držím palečky :-)

Eva (So, 27. 3. 2010 - 00:03)

Katko moc děkuju za odpověď, zajdu si tam a uvidím ;)

Anet (Pá, 26. 3. 2010 - 20:03)

Děkuji za odpověd :-) V prezentaci, na kterou jsem tady našla odkaz, se pise presně tohle: kompenzatorní pocení trupu a končetin u 50-100% (po jednom roce jen 1,2%) Tak snad to tak nějak bude :-)

Katka (Pá, 26. 3. 2010 - 18:03)

Pro Evu-je to hrudní poradna,ale který den,to už si bohužel nepamatuju.Na netu to určitě najdeš.Nemocnice mi byla celkove nesympaticka,od doktora v poradne jsem se o operaci temer nic nedozvedela.Ale to je jen muj subjektivni pocit.Mnozi psali,ze byli spokojeni.
Pro Anet-kompenzativni poceni mam na zadech,mezi prsy,na vnitrni strane stehen.Nejvic na zadech,kde jsem se predtim vubec nepotila.V teple a při námaze se potím.Jinak ne.Mě osobně je to příjemnější než mokré ruce,ale zase je to věc názoru.Já operace nelituju,ikdyž jsem to měla s komplikacemi :o)

Anet (Pá, 26. 3. 2010 - 18:03)

Ahoj chtela bych se zeptat, hlavně tech, ketrí mají operaci za sebou uz delsi dobu na kompenzatorní pocení. Také se mne potí ruce a nemusím psát jak je to nepríjemné. Nejvíce mně to vadí v osobním životě. Rozhoduji se tedy pro operaci, ale někteří tu píšete o tom že se pocení přesune jinam. I tak se potím ve vedrech na stehnech,zadku a v podpaží. Ne nějak moc, ale nechtěla bych aby to bylo ještě horší. Jde mi zejména o osobní život. Když například ležíte s přítelem v posteli apod. Nevím jestli je v tomhle případě lepší potit se na rukách nebo na stehnech mezi prsy a na jiných částech těla. Máte kompenzatorní pocení pořád? Třeba i doma? Nebo jen při námaze a velkém vedru? A jak rozsáhlé tohle pocení máte? Moc předem děkuji za odpověd :-)

Eva (Pá, 26. 3. 2010 - 15:03)

Díky Katko, čekala jsem že to bude na dlouho takže se asi před létem nedočkám, nevadí..Jinak se chci zeptat proč ses pro ni nerozhodla, jestli ti to nevadí? A jestli si ještě pamatuješ jaké dny jsou konzultace? :) Moc děkuju

Petr (Čt, 25. 3. 2010 - 12:03)

Ahoj, je fakt senzace ze tato stranka existuje, vubec sem to necekal. Mohl by mi nekdo prozradit jak pusobi hrudni operace i na oblicej. S tim mam totiz taky velky problem. Muzete mi i napsat [email protected] vsem dekuji

Hanka (Út, 23. 3. 2010 - 12:03)

Byla jsem na operaci koncem listopadu 2009, můžu tedy už posoudit, jak se věc vyvíjí postupem měsíců a musím všechny jenom podpořit!! Seberte odvahu a jděte do toho...Operaci mi dělali v Plzni na Lochotíně, moje příspěvky jsou v diskuzi někdy v lednu 2010, ale kdo nemáte čas listovat diskuzí, klidně napište na můj mail [email protected], ráda odpovím a podělím se o zkušenosti.

Katka (Ne, 21. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj Evo,můžu ti odpověděť na pár tvých dotazů.V nemocnici U sv. Anny jsem byla na konzultaci,ale pro tuhle nemocnici jsem se nakonec nerozhodla.Ale i tak vím co a jak.Doporučení nepotřebuješ žádná.Podívají se na ruce a vidí.Pošlou tě na několik vyšetření,štítné žlázy především.A od toho se vyvíjí další postup.Jestliže dopadne dobře,domluví ti termín operace.A pak před samotnou operací si zajdeš na klasické předoperační vyšetření.Termín v této nemocnice se pohybuje v řádech několika měsíců,tak s tím počítej a kdyžtak zajdi na konzultaci co nejrychleji.Snad jsem ti trochu pomohla.Mějte se :o)

Eva (So, 20. 3. 2010 - 14:03)

A ještě dotaz, pokud tu mezi Vámi je někdo kdo uvažuje o téhle nemocnici a operaci koncem května začátkem června, prosím napište, bude lepší jít ve dvou, aspoń v tom nebudem sami :)

Eva (So, 20. 3. 2010 - 14:03)

Ahoj lidičky, tak jsem konečně sebrala všechnu odvahu a chystám se Vás následovat. Přemýšlím o té operaci už od loňského léta,ale měla jsem z ní trochu strach a pořád mám, ale čím víc se blíží léto, tím víc si chci připadat jako normální člověk. četla jsem v minulých příspěvcích, že tu někdo byl nedávno v Brně u sv. Anny, jelikož tam studuju tahle nemocnice je nejlepší volba, ale potřebovala bych konkrétnější informace. Pokud byste byl někdo ochotný mi je napsat byla bych Vám moc vděčná, např. jak dlouho se čeká na termín a zda potřebuju potvrzení, nebo jestli stačí kouknout jen na moje ruce :) a jak stará mají být vyšetření před operací... Předem moc díky za odezvu, nemám teď moc čas listovat diskuzí a ráda bych se domluvila konkrétně o téhle nemocnici než začnu pochybovat..musím jednat rychle :) ..
Mějte se všichni moc hezky a užívejte jara ;)

Terča (Pá, 19. 3. 2010 - 14:03)

Ahojte.Já vím jak vám všem tady je.Moje ruce jsou pořád mokré a to tak že si připadám jako bych si je právě umyla a neosušila.Toto je ale mnohem nepříjemnější.Je to strašná obtíž v životě.Každý říká ať si koupím třeba antiperspirant z reklamy(poti se mi hodne i podpazi),ale nikdo netusi ze nema cenu neco kupovat.je to hrozne.Taky sem zkousela Driclor a pomohl mi :) byla jsem uplne happy a koupila si hned nejake nove barevne tricka.Ale za mesic ani ne to bylo fuc a ted uz mi nepomaha nic.Chtela bych jit na tuto operaci.Mohli byste mi zodpovedet kolik to stoji? a jak dlouho jste byla v nemocnici nebo pote na neschopence?Dekuji....napiste mi na mail [email protected]

jancula (Út, 16. 3. 2010 - 16:03)

Ahojte
Po rýmě jsem dostala druhý termín operace která se koná 24.3.Takže jak budu mít po všem tak se určitě ozvu.

Tarari (Út, 16. 3. 2010 - 07:03)

Tak včera jsem měla ve schránce dopísek z FN Plzeň-Lochotín a opravdu s termínem operace. Můj den "D" nastane 10.5.2010. Takže mi držte palce, ať mi čekání rychle utíká, předoperační vyšetření dopadnou dobře a nepřepadne mě žádná blbá choroba (ona stačí rýma před operací, že?). Všem potílkům i sušenkám přeji krásný den a mějte se hezky!!!!

Elis (Po, 15. 3. 2010 - 08:03)

Roberte díky.. Většina příspěvků mě povzbudila.. Operace se stejně bojím, protože jsem na žádné ještě nebyla, ale můj sen je mít suché ruce!! Žiju s tím od dětství a je to opravdu dost ponižující.

Robert (Po, 15. 3. 2010 - 07:03)

Ahoj Elis:-))

Přečti si poslední příspěvky(tak od Ledna 2010 a poté celou diskusi) - nalezneš "vše"-Zdravím - hodně štěstí:-)))

Katka (Ne, 14. 3. 2010 - 16:03)

Po dlouhé době jsem navštívila tyhle stránky.Jsem už nějaký pátek po operaci.Že tady ale přibylo příspěvků!!Jen bych chtěla vyřídit Karolíně(jestli se sem díváš)že můj příběh je tomu tvému velmi podobný.Taky mi propíchli plíci a proto přesně vím o čem mluvíš.Byla to zkouška jako blázen.Ale ruce jsou suché!I podpaží se trochu zlepšilo.V plíci mi ještě dnes někdy cuká,ale třeba se to časem ještě zlepší.Stává se ti to taky?

Elis (Ne, 14. 3. 2010 - 12:03)

Dobrý den,

mám také velké problémy s pocením rukou i podpáždí. Chtěla bych podstoupit hrudní sympatektomii, ale dost se bojím.Chtěla bych se zeptat kdo má zkušenosti s touto operací..?? Jak probíhala?? Jestli pocení celkově zmizelo, jestli se přesunulo třeba na nohy??

Děkuji za odpověď.

Robert (So, 13. 3. 2010 - 07:03)

Tarari:-)))SKVĚLÉÉÉ!!!:-)))SUŠENKA BUDEŠ - TO SI PIŠŠŠŠ!!!:-))))))))"CESTU ZNÁM A NEMĚNÍM SMĚR"........(KABÁTI)Přeji Ti........a co bych dál povídal........Jupííí!!!
Robert:-)))

Tarari (Pá, 12. 3. 2010 - 18:03)

A ještě musím pro ostatní napsat, že jsem v té poradně byla bez jakéhokoliv doporučení od kteréhokoliv lékaře. Bohatě stačilo jenom ukázat ruce.... Prostě jsem si v úterý na hoďku "odběhla z práce". Jak já se mezi vás "sušenky" těším, to si ani neumíte představit!

Reklama

Přidat komentář