Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Lenka (Út, 13. 4. 2010 - 11:04)

Ahoj všichni,
jelikož...Iteria,
ráda tě malinko "popostrčím", protože tyhle problémy mám i já.. V zimě nic, docela normálka, ale jak vysvitne první sluníčko a trošičku se oteplí, začínají pro mě muka a o létě ani nemluvím!!! ;((( Jak píšeš, čůrky potu - pro nepotílky - naprosto nepochopitelný a pro nás tak strašně ponižující ;( Zatím jdu jen na hrudní, ale uvažovala jsem taky hned o obou najednou.. Ale Danča má pravdu, je to zásah.. Tak si zaskoč někam na konzultaci a uvidíš ;)) Dost dlouho čtu tuto diskusi a jsem mooooc vděčná jedný osobě, která sem přispívá příspěvky a která mi dala tu sílu a odvahu jít na vyšetření a tím pádem jít na operaci, která by se měla konat teď 18.4. ;))) (doufám, že se do té doby nic nestane) Samozřejmě se bojím, ale jak ti tady skoro všichni napíšou, po operaci se jim zlepšil život ;))) A na to myslím neustále...a to je to, co mě žene dopředu! Tak ti moooc držím palečky a popostrkuju tě, aby jsi našla tu sílu a odvahu jako já a konečně tomu problému udělala čáru přes rozpočet!! ;DDD

Danča (Pá, 9. 4. 2010 - 00:04)

Iteria,

v Praze dělají hrudní sympat.v Motole na klinice hrudní chirurgie,kde se je třeba objednat telef.ke konzultaci a bederní sympat.dělají na Homolce,v Motole myslsím,že ne.
Ale pravděp.by obě operacce stejně najednou provést nešly,každá z operací je dost velký zásah do organismu...

Např.u hrudní sympat.se stává,že musí operovat každou stranu zvlášť,i když většinou odoperují obě strany najednou...
U bederní sympat.přesně nevím,jak to je,ale prohledej NET a případně mrkni i zpětně do této diskuse,je zde dost informací,které by se Ti mohli hodit...
Tak držím palečky Vám všem !! Danča :-)))!!

iteria (Čt, 8. 4. 2010 - 23:04)

Ahoj všichni a Dančo, děkuji za odpověď. Nevíte někdo, zda v Praze dělají oba typy operací?

Danča (Čt, 8. 4. 2010 - 21:04)

Ahoj všichni,
jelikož...Iteria,

myslím... že by byly tedy vhodné oba typy operací...
Hrudní sympatektomie je cílená na ruce a podpaží a bederní sympatektomie zase na nohy...
Ale to je třeba objednat se ke konsultaci s lékařem... kór,jde-li o tak rozsáhlý problém...
Konzultace s lékařem tedy před operací být stejně musí...
Tak přeji hodně sil a odhodlání :-))
Zdraví Danča :-))

iteria (Čt, 8. 4. 2010 - 17:04)

Ahoj všichni,
jelikož trpím tímto problémem, co vy, tak asi rok přemýšlím o této operaci.Stále nevím,proto bych asi potřebovala malinko "postrčit". V zimě jsem relativně v klidu, ale od jara to začíná, bezdůvodně mi teče pot po rukách, nohy mám v potu koupané.Ale jelikož mi tečou v teplém počasí i čůrky po stehnech....Tady uvádíte, že se mohou po operaci začít potit ta stehna. Co když se to zhorší?
Děkuji za reakci na můj příspěvek

Hanka (St, 7. 4. 2010 - 15:04)

Hanko,operaci hradí...Moc děkuji tak to je super .

Danča (Út, 6. 4. 2010 - 17:04)

Ahoj , Chtěla jsem se jen...Hanko,operaci hradí zdravotní pojišťovny.

Hanka (Út, 6. 4. 2010 - 14:04)

Ahoj , Chtěla jsem se jen zeptat jestli se za hrudní operaci něco platí . Děkuji .

Katka (Út, 6. 4. 2010 - 12:04)

Mám přes týden po operaci...To je skvělé, že už máš po operaci a že proběhla bez komplikací. Stehy už ti vytáhli? Přeju co nejrychlejší zotavení :o)

jancula (Út, 6. 4. 2010 - 11:04)

Mám přes týden po operaci hrudní symp.u sv. Anny v Brně.V den přijetí jsem proležela na pokoji.Na druhý den mě operovali.Po operaci,která trvala přes dvě hodiny jsem se probudila na JIP s bolestí na hrudníku,kyslíkem a vyvedené drény.Tam jsem ležela,až do rána kdy mi pak vytáhly drény.Pak mě převezli na pokoj kde jsem dostala kapačky.V nemocnici jsem ležela čtyři dny.Doktoři odvedli svou práci na výbornou,ruce mám krásně suché a teplé.V podpaží jsem se potila,že jsem měla mokré kruhy na tričku a ted´je skoro suché a nohy se přestaly taky potit mín.Je to paráda,ale uvidím časem jak se to vše srovná.A nějaké druhé pocení zatím nemám,možná jen mírně zpocené záda.Je to pár dní po operaci a tělo se s tím srovnává,takže uvidím jak se to bude dál vyvíjet.Celé tělo mě dost bolí,jsem celá slabá ale každý den je to lepší a lepší,vůbec toho nelituji a šla bych do toho znovu.Nebojte se,jděte do toho a pak si vychutnáte každé podání ruky a pohlazení.Držím palečky všem, kteří máte před operací.

Tarari (Út, 6. 4. 2010 - 04:04)

Víte, že si to nedovedu vůbec představit, že za 5 týdnů budu mít suché ruce? Jsem zvědavá, za jak dlouho "mi to veme hlava" a přestanu se schováváním rukou nebo neustálým otíráním do kalhot, sukně, kapesníku, prostě všeho co je při ruce...

Verča (So, 3. 4. 2010 - 23:04)

Ahojte
Jen k tomu kompenzačnímu pocení. Jsem 2 roky po operaci. Dělali mi najednou obě operaca jak rukou tak nohou. Potím se na zádech, břichu, stehnech a horním rtu. Je to při větší námaze, ale i při jídle. Operace, ale ani tak nelituju. Ty suché ruce a nohy za to stojí. Každý musí zvážit co je pro něho lepší a jak závažné to pocení je. Po operaci se mi změnil život a to doslova. je to nádhera, takže jen doporučuji.

Tana (So, 3. 4. 2010 - 11:04)

Hance a Anet- nechci strasit, ale me ze zad vylozene tece, presne takovy kapky jako z ruk. Sice jen kdyz mi je teplo, nebo pri namaze, ale namaha mi staci vazen jen mala. Nosim zatim kosilky, v lete se uvidi...

Katka (St, 31. 3. 2010 - 19:03)

Ahojte
Po rýmě jsem...Pro Janculu-jak je? :o)

Anet (Po, 29. 3. 2010 - 17:03)

Pro Anet..
Kompenzačního...Hanko moc děkuji za odpověd. Uklidnilo mně to. Zvažuji ještě o koupi iontoforézního přístroje. Přeci jen to není zásah do organismu, ale ješťě uvidím. Každopádně vám tady všem dám vědět ať už o jedné nebo druhé variantě. Jsem vděčná že tahle stránka existuje. Otevřelo mně to cesty jak se mého problému zbavit =)

Hanka (Po, 29. 3. 2010 - 09:03)

Pro Tarari...
Ohledně gelových nehtů - nosím je taky, proto jsem do nemocnice volala a ptala jsem se jich a řekli mi, že to nemusím sundavat...a taky jsem je opravdu měla...ale měla jsem udělané jen průhledné s bílými konečky...mám svoje nehty, na koncích je mám zvýrazněné bílým gelem a přelité jednou vrstvou bezbarvého gelu...sestřička mi řekla, že potřebují vidět to nehtové lůžko, takže nesmíš mít nehty nalakované barevně, to by neviděli nic...já prostě k operaci gelové nehty normálně měla, ale já nosím jen kraťounké, žádné drápy, takže oni si toho snad ani nevšimli, nevím, prostě nikdo nic neříkal, nikdo se nepozastavoval, všichni byli v pohodě...

Hanka (Po, 29. 3. 2010 - 09:03)

Ahoj chtela bych se zeptat,...Pro Anet..
Kompenzačního pocení se neboj, ano trochu je, ale konkrétně u mě jen opři zvýšené námaze (když táhnu těžkej nákup nebo cvičím, běhám a tak...) potom se mi zpotí zadek, je to normálně k smíchu .-)))) a možná malinko pod prsy, ale fakt malinko, jo a taky nad horním rtem, ale to utřu a jedu dál...oproti těm loužím, které ze mě kapaly z rukou a zpod paží, je tohle parááááádička, navíc doktor tvrdí, že po roce to přestane...

Betty (Ne, 28. 3. 2010 - 18:03)

Také už mám termín -...Tarari,

nalakované nechty nesmí být kvůli celkové anestezii.
Anesteziolog při vedení anestezie bedlivě hlídá základní životní funkce pacienta,nejen pomocí moderní techniky,ale sleduje i zabarvení nechtových lůžek a sliznic.
Dojde-li během CA k odchylce jejich zabarvení do modra až fialova,je to pro anesteziologa jedno z prvních varovných znamení,že něco není v pořádku a musí stav pacienta co nejdříve napravit.
Stává se to především u pacientů se srdečními potížemi,především s poruchami okysličování krve,ale žádný anesteziolog nemůže dopředu vědět,dojde-li k této komplikaci i u zdravého člověka.
No a je tedy logické,že nalakované nehty by tento jeden z prvních a velmi důležitých varovných příznaků skryly.
Přeji Ti,ať Ti operace dobře dopadne a přinese ten tolik očekávaný výsledek !!
Zdraví Betty:-))

Katka (Ne, 28. 3. 2010 - 10:03)

Ahoj Petro,když jsem si...Tarari-myslím si,že ano.Stejně jako všechno šperky,popř. pearsing :o)

Tarari (Ne, 28. 3. 2010 - 10:03)

Také už mám termín - 10.5. do plzeňské FN. Chtěla jsem se zeptat - možná hloupě - v papírech je napsáno, že se mám dostavit s nenalakovanými nehty. Předpokládám tedy, že musím sundat gelové nehty. Je to tak správně? Poraďte, sušenky. Přeji hezkou neděli.

Reklama

Přidat komentář