Reklama

Pocení - hrudní sympatektomie

Monika (Po, 11. 3. 2013 - 20:03)

Ať jsou ty bolesti...Radku, já si to také uvědomuji, že je to tou operací, protože do operace mu 32 let nic nebylo a najednou ho bolí téměř celé tělo :-( Jo a jinak dík za komentáře!

Radek (Ne, 10. 3. 2013 - 16:03)

Ať jsou ty bolesti způsobeny čímkoliv, je nutné si uvědomit, že je to z 99% důsledkem operace. Potom už je jen rozdíl, jestli se jedná o systémovou poruchu nebo přechodný problém.

Každopádně upřímně lituji každého dalšího člověka, co tuhle operaci podstoupí (obzvlášť obě operace najednou) a proto bych si dovolil předat pár zkušeností (ať už vlastních, nebo od lidí, se kterými jsem o sympatektomii hovořil a sami ji podstoupili).

1. u mužů jsou reakce většinou horší než u žen a postupem času se můžou zhoršovat (tak to bylo např. u mě). Tzn. že tvůj manžel může očekávat opravdu nadměrné pocení na jiných částech těla (výskyt je individuální) s příchodem letních měsíců nebo při těžké fyzické aktivitě. Zpočátku jsem byl sám spokojený s výsledkem, po všech těch letech zpocených rukou konečně klid, myslel jsem si že mě nemůže nějaké pocení zad či nohou nijak zásadně ovlivnit - omyl, postupem času je to na psychiku mnohem mnohem horší.

2. V zásadě neexistuje funkční lékařský postup k vyléčení kompenzačního pocení ani jiných vedlejších příznaků sympatektomie (i když existuje operace s názvem 'nerve grafting', která je však ve většině případů neúspěšná a přináší spíše další rizika), několik lidí však mělo velmi dobré výsledky s přechodem na 100% přírodní stravu (bez chemických látek, konzervantů, stimulantů, alkoholu, cigaret... prostě všeho co je v krabičce či konzervě a bylo jakýmkoliv způsobem zpracováno). Pro další informace viz etsandreversals.yuku.com a do vyhledávání 'carter´s diet'.

Ve zkratce - základem této diety je myšlenka, že tělo nepatřičně reaguje na veškeré chemické látky, které do něj vstoupí, jinak než tělo zdravého člověka. To vyvolává neustálou stimulaci sympatických nervů a důsledkem je pocení při dramaticky odlišných podmínkách, než při kterých by se potil zdravý člověk.

Chápu že tyhle informace pro tebe či tvého manžela v současné době nemusí být relevantní, ale postupem času být můžou, tak budu rád, když se budeš mít kam obrátit.

Peter (So, 9. 3. 2013 - 16:03)

Bolesti su na 100 percent zapricinene bedernou sympatektomiou.

Monika (Pá, 8. 3. 2013 - 21:03)

Úbytek minerálů? Hm, po...Radku, ne po více než měsíci, ty bolesti mu začly 2 týdny po operaci, a trvají dodnes.

Radek (St, 6. 3. 2013 - 11:03)

Úbytek minerálů? Hm, po více než měsíci je to sice poměrně nepravděpodobné, ale třeba má doktor pravdu.

Jinak jsem se k této operaci vyjádřil už v předchozích příspěvcích, tak se nechci opakovat. Nikdo to totiž slyšet stejně nechce.

Každopádně přeji tvému manželovi hlavně hodně zdraví.

Monika (St, 6. 3. 2013 - 08:03)

Můžu se zeptat, kde na...Ahoj, byl na přerušení, operace trvala celkem skoro 4 hodiny a byl ve FN v Ostravě. Včera byl u jiného neurologa a ten ho poslal na EMG a na nějaké jiné testy a říkal mu, že si nemyslí, že ty bolesti nohou jsou tou operací, ale že to bude nejspíš úbytek minerálů.

Radek (Út, 5. 3. 2013 - 07:03)

Můžu se zeptat, kde na těch operacích byl??

Měl jsem za to, že bederní sympetektomie je zakázána provádět u mužů, protože zde hrozí významné riziko vzniku impotence a souvisejících problémů. A byl na přerušení nebo na klipování? Protože jestli klipování tak ať si o tom ještě rychle něco zjistí a nechá si je případně vyndat, než bude pozdě.

Něříkám, že musí mít nutně tyhle problémy ale ta možnost tu být může.

Monika (So, 23. 2. 2013 - 11:02)

Jeden neurochirurg mi...Aha,chápu to dobře, že na to nic není?Manžel totiž chodí k ortopedovi,k neurologovi,na rehabilitace,...a nic mu nepomáhá.Snad to přejde samo,jen otázkou je, kdy :-(

Monika (So, 23. 2. 2013 - 11:02)

Jeden neurochirurg mi...Aha,chápu to dobře, že na to nic není?Manžel totiž chodí k ortopedovi,k neurologovi,na rehabilitace,...a nic mu nepomáhá.Snad to přejde samo,jen otázkou je, kdy :-(

Monika (So, 23. 2. 2013 - 11:02)

Jeden neurochirurg mi...Aha,chápu to dobře, že na to nic není?Manžel totiž chodí k ortopedovi,k neurologovi,na rehabilitace,...a nic mu nepomáhá.Snad to přejde samo,jen otázkou je, kdy :-(

Peter (Pá, 22. 2. 2013 - 22:02)

Jeden neurochirurg mi povedal, ze vela pacientov po tychto operaciach sa stazovalo na bolesti v oblasti rozhrania medzi potenim a nepotenim ako spomina tvoj manzel.

Monika (Pá, 22. 2. 2013 - 09:02)

A ta bederni sympatektomie...No šel s pocením rukou a nohou, a výsledek je naprosto 100%, nepotí se na rukou ani nohou ani trochu.Ani na čele a podpaží se nepotí(před operací,když např.sportoval,se mu úplně lilo z čela).Jen se potí na zádech (ale to se potil i dříve, teď akorát trochu víc).Netušíš teda,jestli ta bolest nohou může být způsobena tou operací?

Peter (Čt, 21. 2. 2013 - 21:02)

A ta bederni sympatektomie...strasne ma zaujima aky je vysledok... tak som to myslel

Peter (Čt, 21. 2. 2013 - 21:02)

A ta bederni sympatektomie aky ma vysledok. Pokozka je uplne sucha??? a v akom rozsahu? pri nej sa tiez pouzivaju titanove klipy, alebo sa radikalne prerusi sympatikovy povrazec??? Ma teraz manzel nejaku cast tela, ktora sa este poti. Prepac, sa pytam taketo podrobnosti, nemusis odpovedat ak nechces, ale strasne ma aky je vysledok rozsahu nepotenia sa tela pri kombinacii tychto dvoch operacii?? Dakujem ti vopred za info.

Monika (St, 20. 2. 2013 - 21:02)

to si dal robit manzel tie...ano, měl s tím problémy už od školky a teď je mu 32.

Peter (St, 20. 2. 2013 - 20:02)

Dobrý den.Chtěla bych se...to si dal robit manzel tie operacie, koli nadmernemu poteniu??

Monika (Ne, 17. 2. 2013 - 19:02)

Dobrý den.Chtěla bych se zeptat těch, kteří byli na sympat.,zda měl někdo z nich stejný problém,jak můj manžel.Byl zač.ledna 2013 na hrudní i bederní sympat.,hned od operace ho šíleně bolí záda (doktor mu na to jen řekl,že to má z toho,jak byl dlouho připoután na oper.stole a že si má vzít brufen,což samozřejmě nepomáhá) a asi 2 týdny po operaci ho začly bolet nohy.Bolest popisuje jakoby mu pod holenní kostí někdo tahal žíly či cévy.Kvůli té bolesti dodnes nespí,prý to nejde spát,že to tak šíleně bolí.Byl na neurologii, na rentgenu,plno vyšetření a nic,tak si myslím,že je to důsledek té operace.Proto mě zajímá,zda má nebo měl někdo stejný problém a jak to řešil?Předem děkuji za odpověď!

lenka (Út, 5. 2. 2013 - 19:02)

Ahoj Martine,
na...ahoj míšo, je tu už nějaký pátek:-) co jsi prodělala tuto hr.sympatektomii...chci se tě prosím zeptat...jak to hodnotíš po letech, jak moc si spokojená a jestli by jsi to doporučila i ostatním...chystám se na to a hledám odvahu...
moc díky za další rady...
[email protected]

Markéta (Ne, 27. 12. 2009 - 20:12)

Také se nadněrně potím, nezabírá mi vůbec nic... Potím se i když je mi zima... byla jsem na vyšetření i se štítnou žlázou a nic...dozvděla jsem se o nějaké operaci a chtěla bych do toho jít. Jsem celá nesvá, zbytečně se nervuju a nikam se mi nechce chodit... když mám pořád fleky pod pažemi.

Monika (Út, 8. 12. 2009 - 14:12)

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli ste byl nekdo na te operaci primarne kvuli poceni v podpazi a jestli to pomohlo? vetsina z vas pise hlavne o problemech s pocenim rukou.. nekdo pise, ze to pusobi na celou horni polovinu tela, ale nekteri zase ze jen na ruce, tak uz nevim.. :-( mam tenhle problem uz asi pet let a zacinam byt vazne zoufala, hrozne me to omezuje a nici sebevedomi.. rano vstanu, obleknu se a behem pul hodiny mam obrovska kola v podpazi, dokonce i na mikine.. ruce a nohy se mi poti snad odjakziva, ale ne nijak moc, nevnimam to jako problem, ale to podpazi je vazne nesnesitelne.. dekuju moc za odpověď

Reklama

Přidat komentář