Reklama

Agresivita dnešních důchodců

* (St, 9. 6. 2010 - 07:06)

důchodče, je mi jedno, že...Je mně 53 let, mám do důchodu tedy hodně daleko. Příspěvěk máš opravdu napsaný slušně, ale jsou to naprosté hovadiny. Důchodci současnou situaci nezavinili. Nechápu, proč jim ty trapné důchody stále závidíte. Oni když pracovali přispívali na důchody svým předchůdcům, naše generace přispívá dnešním důchodcům a mladí budou přispívat nám, to je normální koloběh. Nejvíce stále fňukají ti, co si rozhodně stěžovat nemusí učitelé a doktoři, ti mají stále málo. Za to, že nyní nemají lidé jistou práci , nemohou důchodci, nýbrž polistopadoví vládní zloději, kteří zde zlikvidovali veškerou výrobu a z ČR udělali pouhé překladiště.
Peníze všude chybí, protože tato sebranka rozkradla stovky miliard a nyní zadlužení státu svádí na velké soc. dávky a důchody.
Sami si ovšem vyplácejí nejvíc. Jeden příklad. Lidem chtějí sebrat stravenky. Sami si vyplácí příspěvek na jídlo 9500 Kč, to mají v poslaneckém bufetu komunistické ceny. Za jeden rok to dělá tři miliardy dva miliony a nějaké drobné. Tato částka by stačila na ony proklínané 13 důchody pro všechny důchodce. Mohli bysme pokrčovat dál, třeba 30 tis. příspěvek na dopravu souběžně s autem a řidičem atd. Je zajímavé, že toto vám nevadí. Nebo třeba třináct platů mafie v talárech. To vám ovšem nikdo z ODS ani TOP09 před volbama stále dokola neříkal, jen se štvalo proti důchodcům a jejich třináctým důchodům. Proto ta averze a nenávist mladých vůči této skupině našich spoluobčanů. Chce to víc používat mozek a přemýšlet jaká je realita.

tak (St, 9. 6. 2010 - 07:06)

Koukám, že je tu pěkná...Hloupí nafrnění důchodci chcípněte.

teda (Út, 8. 6. 2010 - 23:06)

nic proti ,ale nebýt těchto důchdců ta bychom tady nebyli.kdo nás živil kdo nás šatil kdo nám dla možnost aby z nás něco bylo ,kdo se stará o vnoučata abychom mohli vydělávat atd.babičky a dědové kteří ze svých důchdů pomáhají mladým aby měli na splátky taky nevidíte.opravdu si neuvědomujete že jednou taky budeme staří a budeme pospíchat od doktora pro vnouče do školky .ono věkem příchází ta nevlídnost ,ale někteří z vás už jsou horší jak ti důchodci .agresivita je v každém věku ,což se tady teda potvrdilo ,tak se nejdřív podívejte na sebe a pak suďte druhé.

těžko (Út, 8. 6. 2010 - 19:06)

Koukám, že je tu pěkná...se dá říci, jací povahou budou dnešní mladí na stará kolena, já pevně doufám, že budou méně zapšlí a více tolerantní, než dnešní staříci, nebudou čekat automaticky jen výhody, úctu, ohledy. Jinak nebýt těch mladých idiotů, o kterých tu píšeš, tak by umřeli důchodci hladem, takže bych byla ráda, že ti idioti existují.
Každý mladý idiot je dnes pro staré v této zemi velmi, velmi potřebný, resp, jeho práce, která se daní a důchodce živí.

to (Út, 8. 6. 2010 - 19:06)

Když nám vyčítáte, že...všechno, o čem píšeš jde snad z daní pracujících. Nebo máš na mysli, žes živil svoje děti a staří lidé obecně je živili, ty, co jsou dnes produktivní z pozice rodičů ? To je každého rodiče povinnost živit a šatit své dítě daná zákonem, jinak přijde sociálka a máš problém.

jistě (Út, 8. 6. 2010 - 19:06)

Důchodci celý život...drzými jako mladými školačko.

Monika (Út, 8. 6. 2010 - 19:06)

Píšeš, že nejseš...důchodče, je mi jedno, že se do mně pouštíš urážlivě za slušně napsaný názor, nic jiného jsem nečekala, opravdu nezklamate, chtít s vámi vést dialog je ztráta času. Napsat sem názor smušnou formou může každý, s tím nic nenaděláš a zpochybňovat moje IQ klidně můžeš. Nemám v reálném životě problém a díky vzdělání zastávám slušnou práci za slušné peníze, takže to se mnou tak zlé není. Tvůj názor o mně je mi ukradený. Stojím si za svým, že více pokory by vám-starým lidem opravdu neuškodilo, právem ji od vás očekáváme.

... (Út, 8. 6. 2010 - 19:06)

Koukám, že je tu pěkná plejáda mladých idiotů,z kterých budou jednou ti nejotřesnější důchodci,když už v mládí postrádají pochopení a ohled ,přestože jsou zdraví a měly by mít i ty nervy naprosto v pořádku.Však ona jim vyroste potom ještě daleko méně tolerantní mládež,žádný strach.

Daniela (Út, 8. 6. 2010 - 17:06)

Důchodci celý život pracovali,důchod jim právem náleží.Nesetkala jsem se s drzími důchodci,vesměs příjemní lidé,kteří si rádi pokecají.Ani v hypermarketech žádná agresivita.Spíš mi vadí puberťáci,kteřísi v MHD nadávají do volů a čuráků a vůbec jim nevadí,že tam je fůra lidí.

důchodec (Út, 8. 6. 2010 - 17:06)

Když nám vyčítáte, že nás živíte z vašich peněz, tak z čí peněz se pak platily vaše příspěvky na dítě, školy a další vzdělání? HA? Nebylo to náhodou z našich peněz a jenom vracíte, co jsme do vás vrazili?

Tom (Út, 8. 6. 2010 - 14:06)

nejsem už nejmladší, ale...Souhlasím s myšlenkou o pokoře u důchodců. V tom máš pravdu a také to vždy těm stěžujícím důchodcům klidně řeknu. Zatím mají peníze jisté a mohou s nimi počítat, na rozdíl od zaměstnanců. Možná má na tom svůj podíl i minulý režim a asi i vliv křesťanství, kdy se starší lidé líčí jako chytří a moudří (ve skutečnosti jsou pouze zkušenější) atd. V minulosti se důchodci mohli do každého mladého pustit a ještě jim okolí tleskalo. Což dnes není a asi je to frustruje.
Ale do značné míry se na tom podílí i změny osobnosti ve stáří, kdy prý na povrch vyplývají vlastnosti, které ten člověk v mládí dokázal utlumit, protože cítil a věděl, že nejsou zcela v pořádku.

tak (Út, 8. 6. 2010 - 07:06)

Píšeš, že nejseš...Že ty jsi takz důchodce? Monika má svatou pravdu.

* (Út, 8. 6. 2010 - 06:06)

nejsem už nejmladší, ale...Píšeš, že nejseš nejmladší. Jak čtu ty tvoje hovadiny, tak nebudeš ani nejchytřejší.

Blanka (Út, 8. 6. 2010 - 05:06)

Moniko,v podstatě máš pravdu,až na to,že důchodci nemohou za to,že peníze na důchody jsou používány na "zaplátovávání"jiných věcí.Máš pravdu v tom,že popuzují ostatní neustálými stížnostmi,přesto,že by měli být rádi,že odešli do důchodu ve věku,kdy všichni ostatní musí makat,pokud mají kde.V horším případě z nich mohou být socky,nebo rovnou bezdomovci.Ale i za to zodpovídá vláda a její způsob hospodaření.
Co se týká sypání pepře,sama už mám dost "prasat",která nejsou schopna po svém psovi sebrat výkaly!!! Také mám psa,ale to co je kolem sídlišť i jinde,je příšerné.Každému bych v tom lejnu vymáchala hubu.

Monika (Po, 7. 6. 2010 - 21:06)

psychický jsi už teď.nejsem už nejmladší, ale do důchodu daleko, no, já to mám v procesu na doživotí, já mít důchod nebudu, víte, jak to vypadá.
U dnešních důchodců postrádám pokoru, tu by mít už měli. Jsou samá stížnost a přitom jsou jedinou skupinou obyvatel s jistým příjmem. Mladí žijí dnes náročnou dobu, ne staří. Dnešní důchodci by si měli uvědomit, že oni dnes mají důchod na úkor dnešních produktivních lidí, z jejich daní jsou jejich důchody a ti mladí, pokud si sami na důchod nenaspoří, pak ho mít nebudou a spořit a přitom živit, sebe, děti, splácet hypotéku na bydlení, živit svého cikána, invalidu, starobního důchodce zpravidla nejde. Důchodci nevidí, že si musí většina z nás utahovat opasek, že živíme děti, mají ruku pořád nataženou, jako by zapoměli, jaké potřeby má třeba dospívající dítě a že jsou opravdu jiné než ty jejich. Křičí, že mají právo na svoje důchody, že celý život poctivě pracovali-to dnešní generace pracuje taky poctivě a navíc nemá to, co měli dnešní důchodci v jejich produktivním věku-jistotu práce, nenávratné půjčky, bezúročné půjčky, sociální jistoty-v práci je daleko horší dril a nároky než za totáče - chtějí po vás jazyky, PC, řidičák-to vše je samozřejmost. Dnešní důchodce kdysi v kanclu vystačil s propiskou a psacím strojem, nároky veškeré žádné, pracovní místa byla uměle vytvářena, práci měl každý, žádné extra starosti. Důchodce dnes ví prd, jak se musí lidé v práci ohánět. Jsou skutečně agresivní, nepokorní, plní zloby vůči mladým - přitom by jim měli být vděčni. Stáří není žádná zásluha. Vážit si budu člověka dobrého, nikoli starého, starý bude každý z nás a já nemohu vědět, zda ten stařec nebyl estébák nebo ta stařena zlá ženská. Až budu důchodkyně, chtěla bych být upřímně jiná, pokorná, ne zapšklá a jedovatá. Čest výjimkám mezi důchodci, je jich čím dál méně - bohužel.

Šup !! (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

budeš důchodce. Psychický.A už je dědek tady. Běž si radši ošukat starou, pokud ti ještě stojí a nebo si vem Viagru. Bude to prospěšnější než tady prudit. Pro zdravé cévy by i v pozdním věku měl být sex třikrát týdně, čau

Důchodce nelze (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

Jsou svým způsobem psychicky nemocní. Zabývá se tím gerontologie, ale u nás je doktorů-gerontologů šíleně málo a stejně k nim chodí většinou mladí, kteří si nevírady se svým otcem nebo matkou.
U nás v domě, který má jen 8 partají, takže všichni o sobě všechno víme, bydlí v přízemí párek důchodců tak kolem 75. Na jednu stranu velmi hodní. Hlídají dům, aby ho někdo nevykradl, berou všem poštu. Ale ty jejich zvyky. Jestli někdo nezašlapal schody, jestli někdo nehlučí, jestli někomu nesmrdí z kuchyně česnek. A neváhají vás kdykoliv kontaktovat. Mně tuhle za větru upadla krabice s džusem na dvorek. Držel jsem cca hodinovou přednášku o tom, jak si mám zabezpečit balkon, aby mi z něj nepadaly věci. Taky sypou kolem kytek pepř. Chudáci pejsci a kočičky. Mají obavy z hovna. Ale to je snad přírodní hnojivo.

Vlasta (Po, 7. 6. 2010 - 20:06)

Tak já jsem vyjížděla z parkoviště, jel kolem dědek na kole, tak jsem zastavila, aby mohl projet. Najednou v očích běs, řidítkama mi schválně orval bok, kopnul do auta a 3 x bouchnul pěstí. T auto mám půl roku. Seděla jsem s oyevřenou hubou a on byl pryč, měl to z vršku.

anonym (Po, 7. 6. 2010 - 19:06)

Taky máte pocit, že...Je to pravda! Buzerujou lidi. Ne všichni ale vetšina.Vždyť oni byli taky mladí! Vrážijou do náas vozíkama přitom drbou s jinýma babkama o nesmyslech. Roztahaní sou mezi regálama!!!! Ani projít se tama nedá.Vezmou si vozík přitom si berou jednu věc! Tak to snad vemu do ruky to je logický aj kdyby byli nemocní! 1 věc je nezabije!Mě akorát štve že jsou tam každý den! To je muj názor!

Aloisie (Ne, 6. 6. 2010 - 05:06)

Před pár dny jsem viděla v MHD situaci, na kterou se jen tak nezapomíná. Nastoupila paní asi 70 let a evidentně byla v ráži. U dveří seděli dva kluci asi 18letí, ona chtěla pustit sednout, pustil ji ale někdo jiný. Když pak po pár zastávkách vystupovala, JEDNOHO Z TĚCH DVOU ZFACKOVALA, přičemž se pokoušela i toho druhého, ale ten se ubránil. Pak na sebe ještě chvíli křičeli, kdo z nich je sprostější... Byl z ní cítit alkohol, ale i tak tohle nedovedu pochopit...

Reklama

Přidat komentář