Reklama

Agresivita dnešních důchodců

Petra (So, 6. 7. 2013 - 12:07)

Chtěl bych taky přispět k...Mám podobnou zkušenost s kolegyní, je sice důchodkyně jen dva roky, ale za ty dva roky se hodně změnila. Najednou má obavy, že tam překáží, že jí pomlouváme za zády, takže nepracuje, jen lítá celý den, aby někoho chytla jak jí drbe hlavu. Nedá se s ní vyjít. Když zjistila, že jí nikdo nepomlouvá, nemáme na to v práci čas, takže na její bláznivé přepady reagujeme jen smíchem, co zase blbne, začala si pomluvy na svou osobu vymýšlet. A s tímhle stvořením, zlým, závistivým, konfliktním máme vydržet, až se sama rozmyslí, kdy už konečně odtáhne.
Mimochodem i její děti, které znám skoro 20 let nám potvrdily, že se máma změnila i doma. Jen vyvolává hádky a pomlouvá je navzájem.
Snažím se jí ignorovat, ale je to čím dál tím horší.

Petra (So, 6. 7. 2013 - 12:07)

Můžeš se vyhejbat...Od toho mám auto, abych byla v relativním bezpečí a neohrožovali mě agresoři. A snad každému hrozí nějaké nebezpečí, ne? To jsi mi napsal novinku.
Ale opakuji, jen magor se půjde v noci procházet po Ostravě. Tak byl můj příspěvek myšlen, nevím, co vám tak vadí. Spíš se potřebujete zase jen hádat.

Zkušenost život (So, 6. 7. 2013 - 11:07)

Chtěl bych taky přispět k tématu.Jsem už starší,a myslel sem jsem,že už jsem poznal lidi všeho druho,a že mě už nic nepřekvapí.Omyl.Totálního starého blba poznat mě teprve čekalo.Důchodce,který nemůže zmizet ze svého zaměstnání,neustále se tam vrací,a to denně.Trotl k pohledání,sobecký,sebestředný,chamtivý.A zbabělí lidé kolem mu pochlebují,místo aby ho poslali do prdele,kam patří.Lidé jsou strašně pokrytečtí,zbabělí.A proto se tohoto trotla nikdy nezbaví a bude je cchodit do bývalé práce otravovat do smrti.Je to trotl,který má už skoro 90 let.Důchod takový,jaký nemá půl republiky za dřinu od rána do večera.CHodí na drby,a maskuje to obědama,na které je vyklý jak pes u boudy.Naštěstí je to zřejmě vyjímka,ale teda pecka lidské povahy starého člověka.

Petro (So, 6. 7. 2013 - 10:07)

Akorát nevím, proč by se...Můžeš se vyhejbat nebezpečí jak chceš, ale může přijít "tvůj" den a máš po prdeli chytrá.

petro (So, 6. 7. 2013 - 09:07)

Akorát nevím, proč by se...ty budeš jednou natuty agresivní důchodkyně!

agresivní důcho (So, 6. 7. 2013 - 09:07)

se nestal agresivním člověkem s jeho odchodem do důchodu. Buď je člověk hajzl odjakživa, pak nezáleží na věku. Někdo je hodný trpělivý laskavý celičký život. Někdo je holt celý život hajzlík. Tak bacha na škatulkování podle věku.

Petra (So, 6. 7. 2013 - 09:07)

agrese je zkrátka jedena z...Akorát nevím, proč by se měly nad agresivitou starých lidí zavírat oči.
A jedině hlupák chodí na procházku v noci. Normální člověk se nebezpečí vyhne.

Souhlas (Pá, 5. 7. 2013 - 23:07)

Nechte staré lidi...agrese je zkrátka jedena z věcí se kterou se potkávat budeme ať chceme či ne. Ať je to člověk nebo pes (či jiný zvíře) a na věku nesejde.

Špatný přístup (Pá, 5. 7. 2013 - 23:07)

Reaguji na stížnost mladé...je brát stáří jako těžkou a nevyléčitelnou nemoc. I staří lidé by si měli umět najít nějakou zálibu a mít radost ze života. Podívejte se třeba na herečku Květu Fialovou. Ta je šťastná a říká, že je stáří krásné. Přitom má také různé nemoci, které věk prostě přináší. Já jsem měla babičku, která brala léta spousty léků, měla nemocné srdíčko, vím, že jí skoro denně bolely klouby, ale pořád byla veselá, laskavá, pořád si zpívala. Je to jen o přístupu. Je mi líto, že Micka se na stáří dívá tak pesimisticky. Mici, raději s tím něco udělejte, tohle vážně není v pořádku.

Špatný přístup (Pá, 5. 7. 2013 - 23:07)

Reaguji na stížnost mladé...je brát stáří jako těžkou a nevyléčitelnou nemoc. I staří lidé by si měli umět najít nějakou zálibu a mít radost ze života. Podívejte se třeba na herečku Květu Fialovou. Ta je šťastná a říká, že je stáří krásné. Přitom má také různé nemoci, které věk prostě přináší. Já jsem měla babičku, která brala léta spousty léků, měla nemocné srdíčko, vím, že jí skoro denně bolely klouby, ale pořád byla veselá, laskavá, pořád si zpívala. Je to jen o přístupu. Je mi líto, že Micka se na stáří dívá tak pesimisticky. Mici, raději s tím něco udělejte, tohle vážně není v pořádku.

Agresor mladý č (Pá, 5. 7. 2013 - 22:07)

Vzteklounů chodí po světě hodně. Důchodci, střední generace, omladina i děti. Příčiny agrese jsou různé a individuání. Když se vzteká dítě, každý je shovívavý, když mlaďoch, svede se to na pubertu, když dospělý ve střednim věku, lidé utrousí nějakou poznámku /typu stará ho naštvala,nebo že má málo sexu). Ale když se rozzuří důchodce, od kterýho se očekává jistá moudrost a i to, že by se za ta léta praxe měl už umět ovládat, tak to prostě všechny bije víc do očí. Já myslím, že se lidi vztekají prostě tak nějak stějně, jenom na toho důchodce se dívá společnost s určitým sarkasmem. Pak je ještě nutno brát v potaz, že i z lékařskýho hlediska ti staří lidi jsou citlivější a mají chatrnější nervy.

n (Pá, 5. 7. 2013 - 21:07)

On ten člověk je takoví...a ještě tu o Krakonošovi, kecale!

Není (Pá, 5. 7. 2013 - 20:07)

důchodce jako důchodce.Pravdou je,že jsem docela ráda,že u nás v paneláku staří nejsou.Někdy se opravdu starají víc o ostatní,než o sebe.Ale jinak zase špatnou zkušenost s nimi nemám.

Petr H (Pá, 5. 7. 2013 - 19:07)

Reaguji na stížnost mladé...Ano, stáří je sice provázeno spoustou neduhů, ale v žádném případě to není omluva pro to, aby se chovali agresivně. Za ty jejich neduhy snad lidé nemohou.

ano (Pá, 5. 7. 2013 - 17:07)

také si myslím, že je to v lidech. Mladí staří , agresivní jedinci jsou v obou generacích. Je to o tom, že se k sobě již neumí lidé chovat, jsou tací co nenávidí sebe samy a tak si vybíjejí tu zlost na druhých.

micko (Čt, 4. 7. 2013 - 20:07)

Reaguji na stížnost mladé...stáří není nemoc. Stáří má výhodu prožitého, a proto by mohlo hledět na ty mladé, nezkušené, nevycválané pohledem shovívavým. Ale je spousta důchodců, kteří řeší spíš generační problém (viz "Tohle za nás nebylo, to by si za nás nikdo nedovolil") a jsou pak zbytečně podráždění a kritičtí. Důchodce by taky mohl vykouzlit chápající úsměv, nebo ne?

Míla (Čt, 4. 7. 2013 - 15:07)

Reaguji na stížnost mladé...A jak bys reagovala na důchodce, který při vystupování z troleje srazí těhotnou ženu k zemi. Úsměvem?

micka (Čt, 4. 7. 2013 - 13:07)

Taky máte pocit, že...Reaguji na stížnost mladé dámy, na chování starých lidí.Jsem také stará a tak vím,proč je každá hloupost nervuje.Zažili už vše,co na Vás čeká,jejich duše je často poznamenaná nepochopením,bolestí z jednání vlastních dětí, a někdy i okolí.Také se většinou přidají tělesné neduhy a bolesti.Stáří je těžká a nevyléčitelná nemoc.Važte si svého krásného mládí,zdraví,krásy a uvědomte si,že život Vám to pouze propůjčil a čas vám to bude neúprosně brát. Takže na každý špatný pohled nějakého důchodce,odpovězte úsměvem.Je to Účinější.

Evik (So, 24. 10. 2015 - 22:10)

to už je vrchol co si ty...Jano mas pravdu ,,decka by se mely chovat slusne a nemely by ny hrbitove takle vyvadet ,,

Jana (So, 24. 10. 2015 - 22:10)

Jéé, kéž by. Mě to potom... to už je vrchol co si ty dnešní děti všechno dovolí ,,a zasloužili by rodiče ,,ničit majetky druhých je trestné ,,,je zajímavé že když se dá děckovy na zadek tak je to týrání ale děcko může ničit a je to hraní ?

Reklama

Přidat komentář