Reklama

Agresivita dnešních důchodců

Romana (St, 10. 7. 2013 - 00:07)

Stoprocentně mají dnešní důchodci nárok na své důchody a já bych jim i přidala. Každý má právo na důstojné stáří a oni si na ně vydělali. Odváděli daně, stejně jako my i naše děti-jenže s tím rozdílem, že my už ty důchody nedostaneme, nebude je z čeho brát. tak v tom vidím problém.
Pokud někdo v dnešní době o své děti strach nemá, docela mu závidím, tady to dávno není jen o schopnostech těch mladých, ale i o známostech a štěstí a dalších faktorech. Pracovních pozic bude drasticky ubývat-chystají se nahradit průvodčí na vlakových nádražích počítači, další stovky lidí bez práce, pak počítače nahradí jinou profesi a tak to půjde dál a jednou díky robotizaci bude vlastní lidská pracovní síla kde?

Romana (St, 10. 7. 2013 - 00:07)

Blanko, dík, buďme optimisty, protože víc pro sebe udělat nemůžem. My tunely bohužel ovlivnit nemůžeme, můžeme jen doufat...že se do politiky někdy dostanou slušní lidé, zatím jsem je tam postrádala a klidně mně tady za tohle kamenujte, je mi to jedno.

Romana (St, 10. 7. 2013 - 00:07)

chvilku píšeš tak, chvilku...nějak nechápu, co chceš sdělit, ani v čem píšu jednou tak a podruhé onak, píšu jeden názor, ale řešit tě nebudu.

buďte (Út, 9. 7. 2013 - 21:07)

Pokud si dobře vzpomínám,...víc letákově akční a levnější třešničku objevíte. To nejde jenom sedět a bručet, jak je všechno špatně

Omyl (Út, 9. 7. 2013 - 20:07)

Bohužel, musíme si...přežijí ty největší ku.vy!

jashdf (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Pokud si dobře vzpomínám,...Kdo by kupoval třešně, když si je můžte narvat u každé cesty.

Prastrýc (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Nevím, proč se všichni...Pokud si dobře vzpomínám, tak při minulých volbách mladí přesvědčovali "bábu a dědka", aby volili pravici. Takže teď mají, co chtěli.
Včera jsem byl na nákupu v nejmenovaném hypermarketu, vyhlášeném coby "rejdiště důchodců" a měli tam v akci příslovečné banány za 20 Kč/kg, kdežto třešně za 75 korun/kg. Že letos stoupnou třešně v ceně, to jsem tušil, ale že až takhe, to jsem nečekal. :-)(-:

jirka (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Tak milej zlatej, já se o...Bohužel, musíme si zvyknout, že přežijí jenom ti nejsilnější.

Petrm (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Já zase když jezdím MHD zase vidím jak mladí sedí, hrají si s mobilem nebo čučí z okna a dělají že staršího nevidí. A pochybuji že Anička a Petra jsou skutečně holky, spíš nějací mladí fašounci co si myslí, že důchodci jsou tu na obtíž a vysávají jen státní rozpočet. Těmto vymytým mozkům nedochází, že staří patří neoddělitelně ke společnosti a na svoje důchody si vydělali a mají na ně nárok. Stejně tak těmhle mladým blbům nedochází, že se mnohem víc peněz ztrácí v korupci, daňových "optimalizacích", daňových rájích, zlodějských bankách atd. atp. Já důchodce nejsem kdyby mě někdo chtěl titulovat.

. (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Nevím, proč se všichni...Tak milej zlatej, já se o děti také bojím. Za nás jednu práci dělalo 23 ženských. Pa k snižovaly stavy a zbylo nás 15. Pak zase snižovaly a zbalo nád 10. Podotýkám, že práce máme ještě víc, než před lety a stíhat musíme práci za 23 lidí. Teď budou zase propouštět. Takže makáme za x lidí, pořád se jen propouští. Jsme všichni schopní (většina VŠ, nebo alespoň SŠ), ale když se jen propouští, může být člověk mistr světa a do práce ho nevezmou, protože to musí stíhat ta hrstka, co zbyla, z každého by nejraději sedřeli kůži. A přijmout nové lidi- proč, když by to byly náklady navíc...Já o mladé strach mám, protože se propouští čím dál víc a když náhodou někoho chtějí přijmout, požadují několik let praxi. No a kde jí zase vzít... To se týká i lidí šikovných třeba v nějakém řemesle- práci sehnat není legrace a založit si živnost, makat na sebe je téměř nemožné, protože to chce zase kapitál (stroje, materiál) a na to mladí nemají, stát jim většinou také nic nedá (však to znáte, chtějí přehled, kolik jste vydělali atp...), úřad práce také nepomůže a je to čím dál těžší.
Můžete tady zase začít reptat, co jsme si vycinkali, to máme. Nemyslím si, že by to byl ten důvod, tohle zkrátka muselo jednou přijít, ať za komunistů, nebo bez nich, dlouho by se to držet nedalo.

jirka (Út, 9. 7. 2013 - 15:07)

Nevím, proč se všichni bojí o své děti, které jsou ve věku 20 let. Pokud něco umějí, tak mají velkou šanci se mít dobře, pokud neumí, tak jolt pocítí odvrácenou stranu kapitalismu.
A podle názorů mladé generace a jejich volebních prefwerencí se o ně nemusíme vůbec bát. Protože pokud by se mladí měli špatně, tak tu dávno máme 101 většinu levocových stran.

Prastrýc (Út, 9. 7. 2013 - 12:07)

Blanko, to už tak bývá u...Oprava: obvyklé.

A určitě to NENÍ důchodce.

Prastrýc (Út, 9. 7. 2013 - 12:07)

Romano,jak jsem již psala,...Blanko, to už tak bývá u anonymů obvzklé. :-( )-:

Blanko, (Út, 9. 7. 2013 - 10:07)

Romano,jak jsem již psala,...objektivita je přesně to, co tobě chybí.

Blanka (Út, 9. 7. 2013 - 09:07)

Romano,jak jsem již psala, Tvé názory jsou mi hodně blízké.Připadá mi,že jsme tak trochu na stejné vlně.Také se snažím "obrušovat hrany" a stále mám potřebu hledat v lidech to lepší.Ty jsi trochu víc pohodovější.Já jsem štír,takže jakmile do mě začne někdo opakovaně se navážet,tak taky vystartuji.
Nejvíc mi vadí sprosté a arogantní urážky,ne rozdílné názory.Každý jsme se v životě setkal s něčím jiným a tím jsme ovlivněni,i když objektivita je také důležitá.
Jen jsem chtěla vyjádřit sympatie,protože začínám mít obavy,že zde zase někdo potřebuje zasít semínko sváru a zloby.

Romanko (Po, 8. 7. 2013 - 22:07)

To je jedno. Každý ať...chvilku píšeš tak, chvilku onak. Každé období života má své problémy, proč by zrovna důchodci měli být "normální"? Tak se radujme a ono to nějak dopadne

Romana (Po, 8. 7. 2013 - 20:07)

To je jedno. Každý ať píše názor, když je to slušnou formou, proč ne...taky píšu a někdy se prostě víc rozepíšu. Nejsem sama, o nic nejde. A jinak-je škoda, že se tu objevují prvky mezigenerační nenávisti-čas od času-já má zvyk vědomě i podvědomě brousit hrany...ale společnost i doba jsou cynické, arogantní, dravé. Proto tomu odpovídá někdy jednání lidí, projev. Nicméně věřím, že nakonec má tahle diskuze svou cenu a většina pisatelů je naprosto v pohodě. Netrapme se něčím, co řešení nemá, radujme se z toho, co máme.. užívejte si léto a přeji vám pohodu.

? (Po, 8. 7. 2013 - 19:07)

A o tom to je Romčo, vše je...Proč pokažená diskuse agresivním jedincem? mě to tak také přišlo. A i kdyby, třeba to někdo myslel jako legraci?

janule (Po, 8. 7. 2013 - 19:07)

A o tom to je Romčo, vše je v pohodě a diskuse je na úrovni, než se tu objeví agresivní jedinec a pokazí to. Viz monolog.

Romana (Po, 8. 7. 2013 - 13:07)

ať žije MONOLOG!Nemyslím, že jde o monolog. Píše sem hodně lidí, každý své názory, mnohé se mi líbí...není to o monologu, ani dialogu, ale diskuzi, ta tu je, budu ráda, když zůstane ve slušných intencích a pohodové rovině-hezký dem.

Reklama

Přidat komentář