Reklama

Ulcerozní kolitida

Andrea T (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Andrea S: Vzala jsi mi to z úst, píchám si inzulín není úplně dokonalý protože ho nevyrobilo mé tělo,tak si ho proto přestanu píchat?Nepřeji jí nic zlého protože vím, že by se mi to mohlo jednou vrátit, ale ono na ní jednou dojde, zvlášť když je tak zlá a zákeřná a vypustí z huby něco tak hrozného, že přeje někomu postižené mimi.Změníme téma jo? Jsou před námi 3 dni krásného volna, nás čeká jedna velká rodinná oslava a mrzí mne, že jim to už nemůžu říct, ale chci počkat až jak dopadneme v té Praze příští pátek.

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

no jasne vy ubozacky,hlavne se porad o me bavite,ale me to dela dobre:-) jste kravy debilni,vsadim se ze se o me tady budete bavit dal ,ha ha chudinky,az se vam narodi postizene decko dobre vam tak!! jste vymatlane palice. lituji vas.

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

To samozřejmě bylo pro Veroniku. K těm tvým slavným příbalovým letákům...kromě vitamínů neznám lék který by byl v těhotenství doporučován(a že jich maminy spolikají..včetně insulinu u diabetu, antibiotik při náhlém onemocnění...)...jen si tím kryjí záda..napsat to tam musí..všichni víme že žádný lék není 100 procentně OK. Je tam napsáno v závážných případech a pod dohledem lékaře..a UC je závažný případ...
Tímto končím debatu s Veronikou...alespoň na toto téma (je vidět že ji je líp..před pár dny chtěla umírat a pomalu se mohla uprosit aby někdo poradil a teď..)

Andrea T (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Andrea S: Myslím, že bude lepší se na Veroniku vybodnout úplně, akorát se s ní rozčilujeme a ubližujeme svému zdraví a to si nemůžeme rozhodně dovolit, že? :-)

Martina (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Veronika to má všechno vyčtené z letáků,zatímco my píšem z vlastní zkušenosti,nevím,proč se jí ještě zabýváte.Ať si věří čemu chce.Měla by si udělat pořádek v hlavě

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Jo..a doktoři jsou úplní pitomci..že mám to dovolují a dokonce doporučují...přestaň se vztekat..a řeš co se tě týká a imuran nech nám co už ho berem nebo jsme brali (nikdo tě nenutí abys ho jedla)

Andrea T (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Veronika : Zatím jsi mne přesvědčila, že akorát umíš číst příblové letáky, nic víc. Postižené děti se rodí i u maminek, které nemají vůbec žádné problémy a žádný lék v životě v těhotenství nevzaly. Tak z čeho asi nevíš ty chytrá.Všechno víš líp, tak proč sem lezeš pro rady.

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

DO PRDELE A PROC ASI PISOU DO LETAKU ZE IMURAN V TEHOTENSTVI SE NESMI BRAT? ZE JEN V ZAVAZNYCH PRIPADECH. JE MI LITO TECH NENAR.DETI. JAK RIKAM NEVITE NIC O IMUNOSUPRESIVECH,NE VSEM SE NARODILY ZDRAVE DETI. RODI SE I DEFORMOVANE A S MENTAL.POSTIZENIM!!! SAKRA! JDE MI O DOBRO VSECH!!!! KDY TO POCHOPITE?!

Andrea T (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

Veronika : Ty nám tady něco kážeš o nezodpovědnosti, zrovna ty která si nasazuješ a vysazuješ léky jak se ti zlíbí, ty mne nemáš co poučovat o tom co je správné a co není.Začínám si opravdu myslet, že tvůj lékař měl s tvou diagnózou hlavy pravdu. Na jednu stranu tady kňučíš a prosíš o rady a o pomoc a na druhou stranu se nás snažíš citově vydírat "holky kde jste, jste se na mne vykašlaly" a podobně, hlásíš se tu pod jinými jmény, furt se ptáš co máš dělat, když ti poradíme tak se ti to nelíbí a ještě nás začneš urážet.Můj názor :jsi citově a psychicky nevyrovnaná osoba a nedivím se, že tě partner opustil, pokud jsi se k němu chovala jako tady k nám.To, že jsem těhotná je jenom mé rozhodnutí a já do toho jdu s tím rizikem, že pokud se můj zdravotní stav zhorší a nebo miminko bude nemocné tak těhotenství ukončím. Myslím, že jsi ještě příliš mladá a jenom doufám, že s věkem zmoudříš a budeš se na nás jednou dívat úplně jinak,protože pokud máš postižené celé střevo tak budeš muset řešit stejné dilema jako řešíme všechny ohledně miminka.Už se laskavě prober poradili jsme ti ať se nenecháš od lékařů odradit a necháš se hospitalizovat do nemocnice, tam ti pomohli, tak jsem ti asi zas tak špatně neradili co?

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

jste vsichni magori. nic o imuranu nevite! nevite jak pusobi v tele no nevite nic! a kdyz andrea napise ze by do tehotenstvi sla i s imuranem tak je fakt blazen. uz vas radeji nectu,je mi z vas spatne. klidne si zerte imuran kdyz je tak neskodny,jedóu si na me v dobrem vzpomenete.

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 13:09)

jste vsichni magori. nic o imuranu nevite! nevite jak pusobi v tele no nevite nic! a kdyz andrea napise ze by do tehotenstvi sla i s imuranem tak je fakt blazen. uz vas radeji nectu,je mi z vas spatne. klidne si zerte imuran kdyz je tak neskodny,jedóu si na me v dobrem vzpomenete.

Pája (Čt, 27. 9. 2007 - 12:09)

Pro Petru: Ahojky děkuji za odpovědi. Mě je 25 a UC už mám třetím rokem.Děťátko moc chceme, ale až na této diskusi jsem zjistila, že člověk s UC může mít dítě. První lékařka mi řekla, že to nejde. Druhý lékař říkal, že ano, ale celkem mě vším vyděsil. Tak jsem moc ráda, když tu čtu kolika Vám to už vyšlo. Vím, že to nebude jednoduchý a chci být na všechno připravená, i když ono se to může všechno semlít úplně jinak. Tuto středu jdu na kolonoskopii tak uvidím jak na tom jsem a budeme se podle toho rozhodovat. :)
Pro Veroniku: jaké nezodpovědné a sobecké chování? Co to meleš? Prostě to jinak nejde. Souhlasím s udržovačkou, lepší než když se to pak rozjede a ohrozí to oba a ještě mnohem hůř. Kdyby to bylo tak riskantní tak by jim to doktor nedával.

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 12:09)

Ještě se naposledy vrátím k Veronice: nevím jak čteš příspěvky..ale já nevím proč bych neměla otěhotnět..byla jsem bez léků, v klidu..bylo to plánované a s doporučením lékařů...takže nevím proč bych měla být sobecka..relaps a léky přišly až během těhotenství.(to jen k mému případu.)...Jinak samozřejmě,s poznatky které jsou už teď známy a s dohledem lékařů, už bych teď klidně šla do těhotensví s Imuranem..už od začátku (naštěstí už nemusím..teď řeším jiný problém..a to těhotenství po operaci)

Helča (Čt, 27. 9. 2007 - 12:09)

Andrejky,držím Vám palce a s názory Veroniky si nic nedělejte.Když ji bylo zle,tak jste ji dodávaly odvahu a taď vás kritizuje.Vůbec se nedivím,že nemá v životě žádné přátele.

Martina (Čt, 27. 9. 2007 - 12:09)

Já jsem také v těhotenství brala Imuran,a vysoké dávky Prednisonu,60mg,také jsem měla strach,ale bylo mi 30 let a nikdy bych nešla na potrat,aniž bych se přesvědčila,že miminko může být zdravé.Byla jsem na konzultaci na genetice,kde mi řekli,že Imuran může způsobit jen to,že miminko se narodí s nižší porodní vahou.Když veškeré testy dopadly dobře,nechápu,proč bych se měla miminka vzdát.Mám zdravou 5-letou holčičku,nebývá vůbec nemocná.Andrejce T přeji hodně štěsíčka,ať všechno dobře dopadne a s Andreou S také souhlasím,u mě to byla jediná a také poslední možnost,loni jsem v 6.týdnu potratila,bylo mi hodně zle,krvácení,ale asi to tak mělo být,jedno dítko stačí a jsem šťastná za něj

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 11:09)

nesouhlasim! meli jste si davat pozor aby jste neotehotneli.je to sobecke a nezodpovedne chovani! ale jinak at vam to dobre dopadne. sbohem.

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 10:09)

Doktoři asi ví proč ho maminám nechávají..furt je lepší být v klidu i s udržovací dávkou léků..než to nechat rozjet bez léků a pak to rychle hasit.(a jít na potrat v 18 týdnu...ani omylem..i přes to, že jsem chvilku bojovala o život svůj a Lucinky..vyšlo to) Když člověk ví, že dítě chce a že to je první a asi i poslední možnost jak ho mít, tak bojuje.
Andrea T: Nenech se psychicky rozhodit a důvěřuj doktorovi. Dr. Lukáš je kapacita..já sama jsem mu tenkrát volala a prosila ho o názor..nikdy by nikoho nechal udělat něco čím by ublížil jak pacientovi tak i očekávanému dítěti. Musíš věřit a bojovat..dnes už je medicína zase o kus dál..a kdyby se nedejbože dělo něco špatného tak se to dá včas poznat..akorát budeš častejš u doktorů..ale na to jsme my věční marodi zvyklí

veronika (Čt, 27. 9. 2007 - 10:09)

holky vy to nechapete,a me taky ne,nechci vas urazet ani nic podobneho,imuran meni dna bunky,je to hrozne svinstvo pro miminko,kortikoidy nejsou tak nebezpecne jako imuran,verte mi. ja bych sla na potrat,nez kdybych mela tak ohrozovat miminko!

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 10:09)

Andreo T: Já s Veronikou sice nesouhlasím, ale tak trochu ji chápu.. Když jsem byla v začátcích onemocnění (2-3 roky), tak jsem taky razila cestu, že léky nikdy a za nic na světě..brala jsem jen Asacol a těhotenství nepřipadalo v úvahu..avšak po čase se všechno silně změnilo..léků přibývalo, iluze o uzdravení odcházeli..a tak to všechno dopadlo trochu jinak než jsem si na začátku myslela.Nepřejuji nic špatného..ale bohužel si myslím, že taky časem změní názor...

andrea S (Čt, 27. 9. 2007 - 10:09)

Veroniko: Mě nic jiného nezbývalo..byla jsem plánovaně těhotná..bez léků..pak přišel prudký relaps..nemocnice..nic nezabíralo..imuran byla poslední šance jak dítě donosit..rozhodně jsem z toho nebyla nadšená..měla jsem hrozný strach..ale po tom co jsem si nechala poradit od 3 nezávislých genetiků a imunologů..tak jsem jim uvěřila a šla jsem do toho. Bylo mi 28 a čekala jsem první vytoužené dítě..bojovala jsem o něj všemi prostředky.
A v dnešní době už se Imuran vážně nechává v těhotenství bez problémů..a ne jen nám s UC a Cronem ale i maminám po transplantacích atd.
Samoržejmě že je ideální mít dítko bez léků a bez problémů..ale bohužel ne vždycky to jde. Já za celých těch 10 let jsem zcela bez léků byla 4 měsíce (těsně před těhotenstvím a pak do 12 týdne..kdy jsem začala s Prednisonem)a teď když mám po operacích (když teda nepočítam léky na zahuštění stolice). Přeju ti abys ty nikdy v budoucnu nemusela nic z těch chemickej hnusů v těhotenství brát..ale kdyby náhodou se stalo..tak si vzpomeň, že i tak se to dá zvládnout.

Reklama

Přidat komentář