Reklama

Jehovisti

saša (Út, 29. 4. 2008 - 19:04)

Ilona asi rezignovala pod pádnými fakty p.Karla,mám radost.Sice píše na dvě témata,ale na toto téma už pět dni není,asi konečně uklízí

L (Út, 29. 4. 2008 - 07:04)

Ilono vidím, že bez citátů s bible se skutečně neobejdeš... to co říká Karel je nepopiratelný fakt... bohužel je to tak

Karel (Po, 28. 4. 2008 - 12:04)

Vážená paní Ilono, velice lehce a hezky se mluví o vznešených ideálech v kontextu dnešní doby, kdy demokratický systém nebrání občanům v náboženské svobodě. Ovšem v sedmdesátých letech za tvrdé Husákovy normalizace byla úplně jiná společenská situace. Část věřících všech náboženských skupin a Svědky jehovovy nevyjímaje spolupracovala se zločinným režimem a dokonce se dobrovolně stala členy STB ! To je dnes už nepopiratelná skutečnost. Mrzí mne, že kromě Polska, které veřejně odhalilo seznamy významných katolických představitelů, kteří kolaborovali s režimem to nedokázal žádný postkomunistický stát. Dokud nebude zlo veřejně pojmenováno a vystaveno společenské kritice může se třebas v jiné podobě vrátit. Pokud chtějí být církve i náboženské společnosti "čisté" měly by se s lidmi, kteří jsou na seznamech STB (i jako důvěrníci)nekompromisně rozejít. bez tohoto radikálního řezu v naší společnosti bude přibývat zklamaných ateistů a všechny náboženské směry (SJ nevyjímaje) postupně ztratí své členy. Generační výměna je zřejmá (viz. statistické údaje porovnej r. 1991 s rokoem 2001). V žádném případě si však nemyslím, že zlo způsobené nejen naší rodině bylo z větší části napraveno.Dokud budou u moci lidé, kteří přisluhovali STB a podobným totalitním složkám ve všech sférách společnosti bude zlo pod jiným pláštíkem prorůstat až do nejvyšších vládních struktur. Nechci být špatným prorokem, ale my se toho ještě dožijeme (neboť jak praví písmo : ..."celý svět je v moci toho ničemného".

Ilona (Čt, 24. 4. 2008 - 22:04)

Milý pane Karle,
se zájmem jsem si přečetla váš příspěvek a musím dodat, že se mi ktomu hodí text z Mat.7:12 "Ne každý, kdo mi říká Pane, Pane vstoupí do nebeského království, ale ten, kdo činí vůli mého Otce, který je v nebesích.
Nikdo neříká, že každý, kdo přijme dobrou zprávu bude zachráněn, je důležité si i tíživých dobách podle ní chovat.
V poslední době se mluví o tom, že text ...jeden bude vzat a druhý zanechán..,by se mohl vztahovat na svědky Jehovovi. To znamená, že obstojí jen ten, kdo si to opravdu zaslouží.

Mluvíte o tom, že vám přístup vašeho otce způsobil mnoho zla. Je potřeba dodat a vy sám to připouštíte, že mu to bylo ke cti.
V tom s vámi plně souhlasím, takových lidí si vážím úplně nejvíc, tím více Pan Jehova. Takoví lidé jsou pro mne vzorem a smekám.

A co se týká zla způsobeného vám samotným, pravděpodobně připustíte, že bylo z větší části napravano. Jen vás prosím, nezahořkněte, protože Dobrá zpráva zůstává dobrou za všech okolností.
Proto se i vy prokažte jako připravení, protože Syn člověka přijde v hodinu o které si to nepomyslíte.

Návštěvník (Čt, 24. 4. 2008 - 18:04)

Karle,díky za odpověď,je mi líto čím jste si prošel,ale stejně si myslím,že je to o jedincích.Víte ač ve víře jehovových,nebo katolické,nebo adventistů......se vždy najde zrádce,tak jak jste to popisoval vy,a pak to třebas háže špatné světlo na skupinu celou.Já jehovovy znám,a můžu říct,že jsou mezi nimi které považuji za přátelé,ale jsou i tací,které teda "nemusím"!!!Vážně to je o jedincích.

__utma=22592180 (Čt, 24. 4. 2008 - 13:04)

jak já vim církve moc lidí nezajíma je to dost velká pitomost stejně nám to život neulehčí nač takový blbosti muj názor je je to o ničem

Návštěvník (Čt, 24. 4. 2008 - 13:04)

jak já vim církve moc lidí nezajíma je to dost velká pitomost stejně nám to život neulehčí nač takový blbosti muj názor je je to o ničem

Karel (Čt, 24. 4. 2008 - 12:04)

Odpovím Vám proč se zaobírám usilovně touto církví (spíše sektou). Protože cesta pravého křesťana, která je inspirována Novým zákonem má být ryzí a neovlivněná nedokonalým uvažováním chybujících představitelů jakékoliv církve - nejen NSSJ. Vyrůstal jsem v rodině se dvěma sourozenci. Můj otec se ve velmi mladém věku (cca 19 let) v padesátých letech v dobré víře přidal k NSSJ. Zřejmě vlivem tehdejší společenské situace kdy mladý byl každý komunista...Byl mladý, plný elánu a protože odmítl zbraň a přísahu byl vězněn více než 3 roky v uranových dolech v Jáchymově, kde si podlomil zdraví.... To by všechno bylo ke cti jeho osoby i předmětné náboženské společnosti, která se vzepřela totalitní ideologii... Jenomže při lustracích po r. 1990 jsme v archivu Ministerstva vnitra zjistili , že 2 jeho starší sboru (v tehdejším Gottwaldově- dnes Zlíně) spolupracovali se státní bezpečností v kategorii důvěrník a dokonce i člen STB !!! Otec jako pouhý řadový člen defakto plnil úlohu obětního berana... Jeho představeným se za celou dobu totality nic nestalo, otec si odseděl 3 roky, pak sloužil 2 roky u pomocných technických praporů (PTP takže se vojně stejně nevyhl). Matka naštěstí zůstala vlažnou katoličkou a nikdo z celého příbuzenstva se nenechal od otce přesvědčit ke vstupu do NSSJ. Trpěli jsme tím všichni, přes vynikající prospěch všech mých sourozenců jsme nemohli studovat a kvalifikaci i vzdělání jsme si doplňovali až v dospělosti při zaměstnání samozřejmě po r. 1990. O materiálních (propadnutí majetku otce v době věznění s následnými důsledky...), citových a rodinných dopadech radši pomlčím, nebo se mi z toho ještě dnes po více než 30 letech dělá špatně... Otec po tomto zjištění, že jeho "věrní bratři"na něj donášeli se s tím nedokázal srovnat a pořád si myslel, že to byla konspirace. Řešil to alkoholem a rozbitím vztahu se všemi souvěrci... Bohužel po rozhovoru s několika svědky jsme zjistili, že se o žádnou konspiraci nejednalo, ale že řada starších NSSJ před r. 1989 spolupracovala s Ministerstvem vnitra. Potvrdil to i současný starší sboru , který byl v době totality mladík bez vlivu.
Pokud Vám někdo z rodinných přílušníků způsobí vlivem fanatického přístupu k náboženství takové životní překážky budete se také zaobírat příčinami toho zla. Takže namáte tak docela pravdu,že jehovisti nikomu svým učením neublížili. Asi byste se divil (a)kolik bylo v republice takových případů. Troufám si tvrdit, že stovky a možná i tisíce.

Návštěvník (Čt, 24. 4. 2008 - 12:04)

Karle,a o co vlastně jde?Je to přeci jen a jen jejich věc,ať si žijí jak chtějí,nikomu ale nikomu tím neublížují,ne?Jestli oni jsou štastní jakým způsobem žijí,tak o co se snažíte.Nelíbí se vám jejich učení?Tak si jich nevšímejte.Je tolik cirkví či naboženství,kteří překrucují bibli,nebo dokonce si vytvořili svoje vlastní nějaké zákony,a nikdo do nich neryje jak do jehovových!!!Na světě je tolik zla a vraždění a nemocí,tak proč se tak usilovně zaobírate touto církví??????

Karel (Čt, 24. 4. 2008 - 11:04)

Ještě p. Fajermonku Vás za moji podporu doplním.Některé konkrétní aspekty působení Svědků Jehovových jsou zdrojem kontroverzí:

Svědkové Jehovovi odmítají krevní transfúze. To v případě, že se lékař snaží zachránit tímto způsobem život členům této společnosti nebo jejich dětem, bývá zdrojem sporů. Podle nálezu ústavního soudu ze dne 20. srpna 2004 (III. ÚS 459/03) však

Fajermonek (Čt, 24. 4. 2008 - 11:04)

Vážený pane anonyme "M" !!! Můj příspěvek v žádném případě není pomluva. Budu citovat přesné prohlášení Vašich starších sboru, abyste konečně otevřel oči !!! Vám to asi na shromáždění neřekli, že při registraci popřeli Vámi proklamovanou tezi o zdržování se krve a neúčasti odvedenců při výkonu ZVs nebo civilní služby. Plné znění žádosti o registraci je mimo jiné i na webových stránkách Vaší organizace. Takže Vás žádám
neporušujte zákony a nemlžte lidem, oni umí číst ! na závěr nález ústavního soudu:Podle nálezu ústavního soudu ze dne 20. srpna 2004 (III. ÚS 459/03) však

M (Čt, 24. 4. 2008 - 09:04)

Hrdinové ve valkach, kteří položili svůj život za vlast si také ceníli svého vztahu k své vlasti více než svého života a nikdo je za to neodsuzuje a Ježíš také svůj vztah k Bohu považoval za důležitější než vlastní život a Svědkové Jehovovi po vzoru Ježíše a apoštolů, považují svůj vztah k Bohu za to nejdůležitější ve svém životě, protože jen jemu vděčí za svůj život i za věci, které potřebujeme k životu i za svou nadhernou budoucnost, kterou na zakladě tohoto vztahu získají a i kdyby přišli o život tak pevně věří, že Bůh je v patřičném čase vzkřísí, jako i vzkřísil Ježiše a Ježíš během svého života také vzkřísil několik lidí, takže táto víra má pevný zaklad, není to vymysl Svědků Jehovových. To jen nevěrící lidé vděčí za svůj život slepé náhodě, evoluci, tak také se podle toho chovají, necití žadnou odpovědnost vuči majiteli této planety. Svědkové Jehovovi jsou llegálně registrovaní ve všech demokratických zemí světa i táto pomluva je vytržená i kontextu i když politici i náboženští představitelé jiných cirkví se snažili zabranit legálizaci svědků všemi prostředky vidíme, že nic nenašli, co by zabranilo legálizaci, z toho vidíme, že výše uvedený příspěvek je pomluva.

Milada (Čt, 24. 4. 2008 - 07:04)

Pro Dominika. Když už mluvíš o Bibli, tak by sis ji měl pořádně přečíst. Dozvěděl by ses, že Ježíš tam je označován za Božího syna a ne za Boha a on sám nabádal křesťany, aby se modlili k jeho Otci. Ježíš sám je v Bibli označován jako náš přímluvce a sám říká o Bohu, že Otec je vyšší než on. Takže bychom měli jednoznačně uctívat Boha a Ježíše uznávat a vážit si ho jako Božího syna a našeho vykupitele.Takže až příště budeš chtít o něčem diskutovat, tak laskavě nevnucuj své zcestné názory a obtěžuj se otevřít Bibli a zjisti si skutečnosti.

Fajermonek (Čt, 24. 4. 2008 - 07:04)

Pro málo zasvěcené předkládám základní informace o náboženské společnosti Svědkové Jehovovi podle znalce v oboru sekt a náboženských hnutí PHDr. Vojtíška. Organizace svědků Jehovových působí na našem území již od první republiky. Dnes se pravděpodobně jedná o čtvrtou (!) až pátou nejpočetnější náboženskou skupinu v naší zemi a od roku 1993 je Náboženská společnost Svědkové Jehovovi v České republice zaregistrována podle zákona č. 161/1992 Sb.

Posledně jmenovaná skutečnost se ovšem stala předmětěm bouřlivé polemiky. Součástí registrace byla totiž i otázka Ministerstva Kultury ČR: "Učí NSSJ, že rodič - člen NSSJ má bránit poskytnutí transfúze krve svému nezletilému dítěti v případě, kdy neposkytnutí transfúze může podle vyjádření ošetřujícího lékaře způsobit dítěti poškození zdraví nebo smrt?", na kterou Společnost odpověděla: "Ne, NSSJ to nevyučuje."

Tato odpověď byla okamžitě napadena antikultovním hnutím jako lživá. V Naší službě království, Září 1992 (interní časopis svědků Jehovových) se mimo jiné píše: "Lékař možná tvrdí, že krev upraví stav vašeho nemocného dítěte, ale vy musíte být pevně rozhodnuti odmítnout krev za sebe a za své děti dříve, než před vámi vyvstane nějaká naléhavá situace, protože si ceníte svého vztahu k Jehovovi více než jakéhokoli domnělého prodloužení života za cenu porušení božského zákona." Svědkové v reakci na tuto kritiku vydali prohlášení, které mělo jejich stanovisko uspokojivě vysvětlit. Tato sporná otázka však stále není dořešena.Registrací NSSJ přestala být sektou ale legální náboženskou společností, která dnes vyčuje náboženství cca na 30 základních školách v ČR !!! I když řada právníků považuje jejich registraci za spornou , která se neopírá o pravdivá tvrzení je tato organizace legální i když určité prvky sektářství si zachovala (stranění se nečlenů,neslavení státních ani církevních svátků, neúčast v politice ani občanských sdruženích, negativismus všech většinově křesťanských hodnot).

Alena (Út, 22. 4. 2008 - 18:04)

Ty jedna pepindo, a to si myslíš, že ostatní lidé, co bojovali za lidská práva byli ateisti? Jen neměli potřebu se se svou náboženskou příslušností prezentovat. Byla to pro ně samozřejmost a pro ostatní též. Dělali dobré skutky pro Krista ne pro to, aby dokázali, že jsou dobří křesťané. Vy když uděláte něco dobrého, tak hned k tomu hlásíte, že jste jehovist...

Jeden vynikající kněz znalý této problematiky k tomuto tématu řekl, že bychom se s jehovisty vůbec neměli bavit o otázkách víry, protože jakýkoliv takovýto rozhovor oni považují jako svůj dobrý skutek, "evangelizaci". Ve skutečnosti tím napomáháme Zlému, kterého reprezentují. Zároveň platí nenávidět blud, ale milovat zbloudilé...

Dominik (Út, 22. 4. 2008 - 18:04)

SJ se nemůžou považovat za křesťany, protože neuznávají Božství Ježíše Krista! Toto je důležitý fakt pro všechny křesťanské církve. JEHOVISTI PŘEKRUCUJÍ BIBLI!

Fajermonek (Út, 22. 4. 2008 - 13:04)

Děkuji Vám za odpověď. Věřím Vám že v USA byly konkrétní případy týkající se vojenské služby i vzdávání úcty vlajce projednávány u soudu v několika státech unie. Samozřejmě s různým výsledkem. V jižanských státech, kde se dodnes preferuje nacionalismus většinou náboženská svoboda prohrává, je tam dokonce i trest smrti (kde je ta americká demokracie...?). Naopak na východním pobřeží i středozápadě jsou soudy hodně liberální. Doslechl jsem se od p. Vojtíška (spisovatele který popisuje vliv sekt v ČR), že oběti pedofilů z řad "věrného otroka" v USA prý byli mimosoudně odškoděni Vaší organizací řádově v milionech dolarů....Pochybuju však, že by to mělo nějaký vliv na legislativu v ČR, protože naše česká ústava i listina základních práv a svobod vychází z prvorepublikové úpravy, která plně zaručovala náboženskou svobodu.Nebyl tedy objektivní důvod takové případy řešit zejména proto že v r. 1993 SJ při registraci popřeli, že by bránili svým členům ve výkonu ZVS nebo civilní služby...Popřeli rovněž zásadu zdržování se krve(když uvedli že nebrání svým členům v ohrožení života přijmout krev). Žádost SJ o registraci je v plném znění na mnoha webových stránkách a pro objektivitu si ji může každý prohlédnout.

M (Út, 22. 4. 2008 - 10:04)

Jde o případy, které Svědkoové vyhrali u soudu, ze začatku to bylo hlavně v USA, co tyká svobody uctívaní, kdy dětí byly vylučovaní ze škol, že nezdravili vlajku, Nejvyšší uznal, že vlajku není povinosti zdravit, co se tyče vojenské služby, že člověk má právo na zakladě svého svědomí odmítnout vojenskou službu. Není to tak davno, co co určitý případ naboženské svobody projednali u Europského soudu, před dvěma nebo třemi lety o tom psal i deník MFD, je to i v knize o které je zmínka v předešlem příspěvku. Tady jde o to, žadné jine náboženství se nepodílelo na vydobytí náboženských svobod jako Svědkové Jehovovi a pravě tyto případy, které vyhrali SJ u soudu se prosadili do ústavy a listiny zakladních práv svobod. Vy jako advokátní koncipient si můžete to ověřit, např. projit všechny případy, které se projednavali u Nejvyššího soudu v USA, tykajících se tohoto problému a můžete zjistit jaká je skutečnost

Fajermonek (Út, 22. 4. 2008 - 09:04)

Opakovaně prosím pana nebo paní ""M"", která se bojí uvést své jméno aby konkrétně vyjmenovala náboženská práva která vybojovali Svědkové Jehovovi ovšem opakuji konkrétně ne mlžení !!! Rovněž jste neodpověděli Lauře cituji: " A já se ptám všech SJ, na základě sdělení Laury, je papež opravdu inspirovaný Satanem? A prosím jasnou odpověď, ne nějaké mlžení! "
Opakuji - uveďte který právník z řad Svědků Jehovových byl v legislativní radě při sestavování Listiny základních práv a svobod - odpovím za Vás - žádný. Protože na stránkách Vašich časopisů hlásáte, že nejste součástí tohoto světa. Tak z něho prosím nečerpejte výhody. Chtěl bych vidět jak by fungoval stát který by tvořili samí Jehovisti, hlavně kdo by tvořil HDP. Myslíte si že by jste se uživili roznášením těch přitroublých časopisů ??? Znovu prosím o uvedení seznamu náboženských a lidských práv které jste prosadili do ústavy a listiny základních práv a svobod. A neblamujte, jsem profesí advokátní koncipient takže mne rohlíkem neopijete. Pokud se nedočkáme společně s paní Laurou pravdivé odpovědi nastavíte tím všem návštěvníkům tohoto webu zrcadlo, o čem ta Vaše sekta vlastně je....

Ilona (Po, 21. 4. 2008 - 23:04)

Aleno nikdo nám nic nevytmavil. SJ zásadně nelžou, veškerá historie je napsána v knize Svědkové Jehovovi Hlasatelé Božího Království a tato kniha je dostupná i v některých knihovnách. Bratři se tam upřímně přiznávají i k omylům.
Co se týká nenávisti tak se držíme Božího nařízení, abychom milovali i své nepřátele.
"Ale já vám říkám: Neustále milujte své nepřátele a modlete se za ty,kdo vás pronásledují, abyste se prokázali jako synové svého Otce, který je v nebesích a působí, aby jeho slunce vycházelo nad lidmi ničemnými i dobrými, a dává déšť na lidi spravedlivé i nespravedlivé." Matouš 5:44,45

Reklama

Přidat komentář