Reklama

ROMOVÉ - žijí tu s námi

Jirka (Čt, 7. 12. 2017 - 11:12)

Sany to jsem psal vcera opravdu ja.Uz jsem s Anetkou prestehovanej v jednom byte 5km od Alice bytu.Zdravim Pilsnerku,skoda,ze nemuzes psat.

. (Čt, 7. 12. 2017 - 10:12)

Pište zase někdo dál ať je co číst.Miluna se Sany psaly moc pěkně.A co jsem teda pochopil Vilda si spletl vazbu se zadrženim?

nene (Čt, 7. 12. 2017 - 09:12)

Nemůžu teď psát. Ale Sany...Jediné? Nikoliv.

Pilsnerka (Čt, 7. 12. 2017 - 06:12)

A Milču moc zdravím!

Pilsnerka (Čt, 7. 12. 2017 - 06:12)

Nemůžu teď psát. Ale Sany moc děkuju za empatii a dobrotu. Stejně tak Mie. A nebudu tu opakovat ze vy jediné jste pochopily...

Miluna (Čt, 7. 12. 2017 - 00:12)

S tema potravinama, to je...Tak jo Sanuš.Já mam pořád ty sluchátka.Nějak ještě nemůžu spát.Ale už si pujdu lehnout.Je tu tak prázdno.Sama tu koukam na tu prázdnou postýlku a na Alči prázdný místo.Chvíli sem brečela ale držim se ani prášky sem si nakonec nevzala.Jaký to tam asi má na lodi.A dobytek je asi schovanej už po tom co se stalo.Tak dobrou noc.

sany1 (Čt, 7. 12. 2017 - 00:12)

S tema potravinama, to je pravda. Ja nakupuju vetsinou v Nemecku. Jen kdyz jsem v Cechach dele, tak obcas neco tady.
Jo, ten ekzem ma od narozeni, uz to mel dobry, ted se mu to na zimu zase zhorsilo.
Kdovi,jestli to vubec psal Jirka, to mohl taky nekdo psat a nej, jako provokaci.
Tak ja jdu spat,Milu, dobrou noc. Tak doufam, ze jsi klidnejsi. Zitra zase neco napiseme.

Miluna (Čt, 7. 12. 2017 - 00:12)

A ještě sem ti chtěla Sany říct že taky je to rozdíl ty potraviny.Jak německý bývaji lepší a do Čech vozí sračky třeba stejný výrobek a pro Čr niší podíl masa nebo procenta nějak něčeho omezený a náhražky.Nedávno jsme si s Alčou o tom povídaly když přivezla nějaký věci z Německa tak jsme myslely na tebe a říkaly jsme si kde asi ty ráda nakupuješ.

Miluna (St, 6. 12. 2017 - 23:12)

Syn je trochu mladsi, pred...To je blbý ten exem,je to omezení.Někdy taky olezu a je to otravný jak to štípe a svědí a jestli to má pořád tak to se nedivim že to dělat nemůže.Koukam jak jsme tady dneska večer už jen spolu,jen se nám tu mihnul Jirka:-) Alče říkal že si jinou hledat nebude a tady pak píše někomu.Tak to máš synka ročník 2001 viď a Radek je 2000 a Zdenču mam 2005 a syna mam 2013.

sany1 (St, 6. 12. 2017 - 23:12)

Já si ty začátky šikany u...Syn je trochu mladsi, pred mesicem mu bylo 16. Vloni se zacal ucit automechanikem, protoze mame specializovany autoservis, tak aby zacal od piky, az to jednou snad prevezme. Jenze ma atopicky exem a nedelalo mu to dobre v dilne, tak letos zacal skolu,neco jako obchodni.
Tak uvidime. Je docela dost liny, ted teda pochopil, ze bez uceni to asi nepujde, tak snad to ponese nejake ovoce. Protoze vi, ze kdyz tu skolu nedodela, tak ma smolika.

Miluna (St, 6. 12. 2017 - 23:12)

Milus, deti umi byt krute uz...Já si ty začátky šikany u sebe začla všímat asi od třetí třídy.Ale 7,8,9 třída to bylo tvrdší,to bylo denně.Už tenkrát mi říkali že prý mam pohled jako z blázince.A teď sem překvapená že ty si to sama poznala přes syna.To máme opačný,Zdena ta má prozměnu třídu v pohodě.Docela by mi zajímalo jakou měl základku třeba Aleš,pilsnerka když my máme tyhle zkušenosti.Já teď mam sluchátka s hudbou a přemýšlim o tom všem a zrovna mi hraje německá písnička.A jak je na tom syn teď on je skoro starej jako Radek?

sany1 (St, 6. 12. 2017 - 23:12)

Je to tak Sany ty děti tak...Milus, deti umi byt krute uz i ve skolce. Vim,co je to sikana. Nezazila jsem ji ja,ale muj syn. Je jiny a to se neodpousti. Mel zase opacny problem.V 9 letech mu bylo diagnostikovano, ze ma uroven vyjadrovani 16 leteho, proste ty deti o nekolik levelu prevysoval, na druhou stranu mel spatnou jemnou motoriku, takze nestacil psat.K tomu jsme se prestehovali, takze zmenil skolu, jeste ke vsemu nemluvil jejich akcentem a problem se sikanou byl na svete.
Akorat, ze on se umel rvat. Takze kdyz se rozzuril, tak 3 kluci na nej pomalu nestacili.Ale kdyz jich ho pak par drzelo a par rezalo, tak nemel sanci.Nebo ho strcili ze schodu.
Dospelo to tak daleko, ze jsem ho nakonec od 4-9 tridy ucila ja, ilegalne.V Nemecku neni povoleno domaci vyucovani. Tak jsem se ze zacatku balka, kdyz zazvonilk zvonek, ze nas nekdo udal a ze si pro maleho jde socialka nebo policajti. Proste to neslo.Kluk byl na nervy,my jeste vic, ucitele naprosty nezajem atd.
Takze je vim, jake to je. A ze to nechava stopy dlouho.
Tak to je dobre, ze se ti udelalo lip. Vids, vsude je neco. Clovek musi zkusit s tim nejak bojovat.

Miluna (St, 6. 12. 2017 - 22:12)

Deti umi byt nekdy velmi...Je to tak Sany ty děti tak 13-17 umi být tak krutý.Běžně mi ničili věci,rozdupali svačinu,sypali věci z koše na hlavu,trhali sešity a já se už tenkrat třásla a když už sem byla v 8 třídě ostříhala sem si vlasy na kluka,chtěla sem být jako kluk aby mi pomohlo být silnější ale nefungovalo to.Pak sem trávila přestávky radši na Wc protože sem se tam bála.A před školou do mě kopali a máchali mi v kalužích.Dneska v tomhle věku když si navlékam řetězy a bičík vybavujou se mi někdy jejich tváře a já mam chuť všechno to pomstít.A v noci mi straší do dnes ve snech,to ani nevíte moje noční sny plný agrese,v tomhle žiju skoro pořád a nemůžu se toho zbavit.Nevim jestli od Ali nevíš když sebou v noci mrskam a křičim a ona mi chytne a hladí jako muj anděl kterej mi utiší:"( já věřim že jsme se narodila jedna pro druhou.No a známky já měla jen čtyrky a na konci devítky sem měla dvě nedostatečný a dělala sem reparát.Moc hezky píšeme Sany i mě to pomáhá protože se mi udělalo líp.Máš to dobrý ty známosti a různý kontakty,tim jak učíš němčinu tak máš možnosti se seznámit.To je pěkný jak vám to drží s tou na Slovensku.

sany1 (St, 6. 12. 2017 - 22:12)

Já sem byla Sany ve škole...Deti umi byt nekdy velmi zle.Dobre vyciti neci slabinu a kdyz se jim neumi postavit, tak ho sikanuji.
Vzdyt to mas i tady tak. Nekteri anonymove zde, jsou presne jako ty deti,Milus.Akorat to delaji trochu jinym zpusobem. Ale v podstate je velmi tesi, kdyz mohou ublizovat.
Tys urcite nebyla pripad pro zvlastni skolu,to mohu jako byvala ucitelka ve zvlastni skole posoudit.
S tebou mel spis od detstvi pracovat dobry psycholog.Mozna by dnes vse bylo byvalo jinak.
Ja nevim, kolik mam virtualnich, vetsinou z FB, tak s nimi nekdy pokecam, vetsinou jsou to lidi, co take bydi v Nemecku. Take par zaku, co jsem je ucila nemcinu pres FB.NEkteri me dokonce prijeli navstivit. Bydlim nedaleko hranice, tak se mohou zastavit,kdyz jednou do Cech. Pak par byvalych spoluzacek, kolegu atd. Opravdove kamaradky mam 2 nebo 3. Vsechny uz znam nekolik desitek let. Tu jednu uz dokonce skoro 50.Zije uz pres 30 let na Slovensku, ale dodnes jsme v castem kontaktu.Dodnes si vzdycky k narozeninam skladame basnicky.;)

Jirka (St, 6. 12. 2017 - 22:12)

Já chci Jirku. Moooooc...Kolik je ti let? Ja te chci taky:-* jsem dost osamelej

Miluna (St, 6. 12. 2017 - 22:12)

Já sem byla Sany ve škole šikanovaná,už tenkrát semnou nikdo nechtěl kamarádit a nevim proč.Pořád se mi smáli,nadávali mi a škodili celý roky.Pak mi chtěli dát do pomocný ale psycholožka řekla že ještě zvládnu základku.Byla sem ve třídě v lichym počtu 25 a jediná sem seděla sama.Proto sem tady ze začátku hledala cikána,strašně sem chtěla cikány jak sou taky jako neoblíbený tak to byl hlavní důvod.No ty si někde jinde než my Sany ale asi se umíš vcítit a to je to proč si rozumíte.A kolik máš ještě virtuálních? Miu právě že vůbec nevim co zítra dělat,chtěla sem za Zdenou ale máma mi tam nechce kvůli tomu včerejšku tak sem chtěla jít za tetou ale zavřela mi dveře ani nevim jestli mi dá Romču.

sany1 (St, 6. 12. 2017 - 21:12)

No právě Sany to mi...To ja nevim,jestli jsem vnitrne silnejsi,Milu.
Proste mam jine vychozi podminky,nez jste mely vy dve.Mela jsem relativne normalni detstvi i mladi.
Ziju takovy obycejny, celkem normalni zivot, jsem i celkem opatrna, mozna nekdy az moc. Tak jsem zatim, nastesti nemusela prekonavat nejake velke tezkosti.
Kdovi, co by to se mnou udelalo.

S Alici jsme takove virtualni kamosky, piseme si vetsinou kazdy den, tak to vis, ze by mi asi svym zpusobem chybela. Ale to je neco jineho, nez jak to s ni mas Ty. Ja mam krome toho celkem dost lidi nejen okolo sebe, ale i ve virtualnim svete.

Mia (St, 6. 12. 2017 - 21:12)

No právě Sany to mi...jo tehdy jsem byla nějaká naštvaná, jindy bych to obrátila ve srandu, ale než jsem se vzpamatovala, tak jsem bouchla.
Já to nadávání taky nemám ráda. Když mě někdo nesedí, tak na něj nereaguju. Milu co budeš dělat zítra?

Miluna (St, 6. 12. 2017 - 21:12)

No právě Sany to mi zabíjí jak nic neví a je na lodi.Ta tam musí trpět:-( všechno kvůli Vildovi,to nebyla vazba ale zadržení a ona odjela s pocitem že už mi asi nepustí.Sem jí už nestihla.Nova je to fakt my často nějak trpíme ale Mia taky.Ty si asi vnitřně silnější Sany? Jo to sem jí fotila jen momentkou.A chyběla už by ti jestli si na ní taky zvyklá Sany? Miu asi vim že si na mě vyjela tak teď vim že si byla mrzutá a podrážděná.A kdo to píše Jirkovi? Je možný se fakt zamilovat když ani Jirku nevidí na fotce.Já ho tu dala jednou ale zamazala sem mu tvář.Jo a díky otazníku.Jo a Mio já už taky snad půl roku nečetla tady jiný téma.Vim že se často někde objevoval nějakej Honza a taky Steve nebo jak to má psaný,jemu taky pořád někdo nadával.

* (St, 6. 12. 2017 - 21:12)

Já chci Jirku. Moooooc :*******

Reklama

Přidat komentář