Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

Kam větřík,tam (So, 15. 1. 2011 - 12:01)

Po válce byl každý partyzán.Pak zas komunnista.Dneska zavilí kapitalisti.Ach jo,lidi jsou úžasná pokrytecká pakáž.

AntiLenin (So, 15. 1. 2011 - 07:01)

jo, líp už bylo. Máme se...Chápu tě, nemocný člověk to neměl nikdy lehké. Moje babička byla za komunistů v invalidním důchodu a kdyby jsme ji celá rodina nepodporovali, tak umřela hlady(Dědeček měl malou dílničku ve sklepě, kde opravoval elektospotřebiče a tak jim pak vyměřili oběma/jako živnostníkům:-)))))/ dohromady důchod 300 kč!!To nebylo k žití. Po smrti dědečka, byla baička ještě k tomu v invalidce, takže hrůza.

Myslím že na sociální pomoci bylo teď vynakládáno víc než je zdrávo a pro naši kasu únosné. Ono by to šlo ale to by nesmělo být takových 80% lidí, kteří to zneužívají.Znám moc případů kolem sebe.A potom to odnesou ti skutečně potřební.
Měly by být přísné kontroly ale to by pak všichni řvali, jak jsou chudáci invalidi okrádáni.
Hodně lidí okrádá stát na daních,hodně jich má zaměstnání na černo,plno bere neoprávněné příspěvky, někteří kradou. Ti nahoře ve velkém a ti dole aspoň něco:-))
Takže je to zase v lidech.
Mě se taky plno věcí nelíbí ale nejvíc se mi nelíbí ten náš věčně skuhrající lid.
Lidi pořád pláčou jak se mají špatně a nevím vůbec o čem mluví. Až na pár jedinců jsou všichni"rozežraní", mají auto, opravené domy,jezdí po zahraničních dovolených.
ˇaááále škoda řečí.

Tak (So, 15. 1. 2011 - 07:01)

jeď do Pelhřimova-ať vidíš kam máš namířeno............................
Těšit se můžeš třeba z toho, že ráno vstaneš a nemusíš se bát, že na Tebe někde spadne bomba, že je v naší zemi mír i když člověk nikdy neví, že si můžeš jít koupit rohlíky a nemusíš se bát,že již večer nebudou čerstvé---- kurňa na co si stále stěžujete?!!

jaja (So, 15. 1. 2011 - 01:01)

jo, líp už bylo. Máme se dobře, ale jenom ti zdraví. Aspoň se můžu těšit do hrobu a to radím všem, co se jim dnešní svět nelíbí. Clověk se na něco těšit musí, aby vůbec žil.

"Ježkovy v (So, 15. 1. 2011 - 00:01)

Ty jsi vůbec nic...komunisti že měli z čeho dotovat, protože nekradli? Všechno co měli, ti parchanti, tak to nakradli !!! A ty, kterým zabavili majetek, mnohdy ještě poslali do kriminálu. To se mi snad jen zdá, tyhle a podobné názory... to snad ani nemůže nikdo myslet vážně...

Anti-enin:-)))) (St, 12. 1. 2011 - 09:01)

Já Ti někoho...Nad tím koho mi připomínáš ty, jsem se vůbec nezamýšlela:-)),není třeba.Ty máš asi rudo před očima nebo neumíš číst.
To, že mi připomíná jednu chytrou pani z jiné diskuse/myšleno upřímně/ jsem samozřejmě myslela na Gamu a je to přeci zřetelné???:-))
No tebe určitě ne, Johanzi?

Johanka (St, 12. 1. 2011 - 08:01)

Lenine,oni komunisté ten peněžní potenciál mimo jiné získali znárodněním.Vyvlastnění také není od věci.Nebýt roku 1948,vypadala by naše krásná země určitě jinak.Ovšem ty budeš opět oponovat.Přesto ti přeji méně zahořklosti a více úsměvu na tvé tváři.

Lenin (St, 12. 1. 2011 - 08:01)

Komunisté byli dobří hospodáři, nikdy by je nenapadlo nejůrodnější pole zastavovat nesmyslnými fotovoltaickými elektrárnami, které ani za 20 let své existence nedají tolik elektřiny, která se spotřebovala na jejich výrobu!! Nikdy by neprodali doly soukromé firmě za 600 milionů, aby je tato obratem prodala za 60 miliard!! pro tzy méně chápavé 1miliarda=1000 milonů!!!)
To je k zblití!! HANBA!!!

Lenin (St, 12. 1. 2011 - 08:01)

V každé vesnici byl obchod...Ty jsi vůbec nic nepochopila! V dnešní době se ten obchod tady neuživí, nevydělá na sebe. Nevydělal na sebe ani v tom socialismu. (ani to kino, knihovna, sauna atd...) Vtip byl v tom, že to komunisté dotovali-protože měli z čeho, nekradli totiž a měli na paměti blaho lidu. Za jejich vlády byl zahraniční dluh státu NULA, naopak, my jsme byli věřitelé! Dnes je republika zadlužená až po uši (1,3 BILIÓNů!!!) a totálně rozkradená. Kumunisté za 40 let své vlády bohužel nahospodařili jen na 20 let dopředu a to už ti noví rozkradli. republika je před bankrotem!

Beatrix2 (St, 12. 1. 2011 - 06:01)

Děcka, víte, co se mi na totáči nevíc líbilo? Já byla mladá, veselá, bezstarostná holka.Dobře jsem se učila, bavilo mě to ve škole, zpívali jsme sice ty blbé sovětské písničky na soutěžích, recitovali ruskou prózu, ale nad tím jsem nepřemýšlela- bylo mi nádherných 16 let!! Už se to nikdy nevrátí. Teď mám všechno, co potřebuji, není mi zima, nemám hlad, koupím si něco na sebe, na jídlo,.....ale-jsem už v důchodu a mám strach ze stáří. Mnohokrát jsem se stěhovala za prací, vždycky se něco našlo. Neskučte a neurážejte se. Víc úcty.

PRRRRRRRRR (St, 12. 1. 2011 - 05:01)

Všichni máme svoji pravdu a jeden na druhého ji hážeme bez rozmyslu. Já mám na totáč různorodé vzpomínky,ale teď bych neměnila. Když něco dělník zvoral, musel to!,opravit,když něco zvoral ředitel továrny byl vykopnutý výš.A jinak? Něco nebylo něco bylo-dnes je skoro vše a nejsou na to peníze.
Na velko neplatičře se každý vykašle-a vše odserou ti co nic nemají- exekutoři jim mohou sebrat i to málo- a kam půjde člověk? Do zahraničí? S holým zadkem a s hladovými dětmi? Nebo s těžce nemocnými rodiči? Sociální jistota? Ano, jenom pro známé a kamarádičky-a to vážení bylo ia za totáče!!!!!!!!!

Antile-enine (St, 12. 1. 2011 - 05:01)

Gamo:-))Pěkně jsi to...Já Ti někoho připomínám---no,přesně to samé Ty mi také někoho připomínáš z jiné diskuze-----------hm, to je ale náhodička.......

Vy (St, 12. 1. 2011 - 04:01)

všechna prasata rochnící si v kapitalismu a plodící ta vaše "moudra",strčte si banán do prdele a buďte šťastni,že se máte dobře.

Nina (Út, 11. 1. 2011 - 21:01)

Vy co si stezujete na dnesni dobu anebo na totalitu: rada bych vam pripomnela ze nejhorsi jsme to meli my co jsme si prozili tzv. sametovou revoluci (podvod)! najem byl ze dne na den 4x vyssi, mne zrusili praci, delala jsem ve vlade a tenrkat se rozpadla republika a my meli po praci. Mnoho z nas ztratilo i dalsi vyhlidky napr. sluzebni byty, postup v kariere, cele roky chpzeni na jazyky a zaucovani se vs. maleho platu mi tedy prisly vnivec. jidlo najednou stouplo na cene o 100%, ale platy nic. To byla doba! Pamtuju si jak jsem nekdy za cely den snedla 1 jogurt a rohlik protoze na vic nebylo... Nakonec jsem odesla do zahranici a tady jsem dodnes, uz se do cech nikdy nevratim. Strasne me to vsechno otravilo a zklamalo. Dnes kdyz se vratim, vidim ze hodne veci se zlepsilo a tak dnesni mladi se prece jen maj o neco lip, nebo ne? Aspon si muzou znit hypoteky apod. Ja se stehovala z podnajmu do podnajmu snad 15x a vim ze jsem nebyla sama. A za totality napr. rodice se meli hodne dobre. Takze - nejhorsi byl ten prechod, podle me.

Zyxel (Út, 11. 1. 2011 - 19:01)

v každé vesnici byl obchod, ale měli tam ho*no, maso přijelo 1x do týdne, známí kotlety, cizáci přední hovězí, banány za 14,- jen s frontou, kubánský pomeranče, shnilá cibule ...

AntiLenin (Út, 11. 1. 2011 - 19:01)

V každé vesnici byl obchod... Gamo:-))Pěkně jsi to napsal/a:-))
Svatá pravda.
Skoro mi připomínáš jednu chytrou pani z jiné diskuse:-))

Gama (Út, 11. 1. 2011 - 18:01)

V každé vesnici byl obchod a teď není? A kdo ti ho tam má dodat? Co? však si ho tam otevři něbo třeba tvůj soused ať podniká, nakupuje a prodává, není to jednoduché. Už není NIKDO, nejsou TI, co dávají, co zřizují- to musíte sami, vesničané, to je vaše vina a bezohlednost, pohodlí, pořád čekáte až TO NĚKDO zařídí... po 20 letech jste nic nepochopili. dejte hlavy dohromady a starejte se konečně o svoji vesnici a o sebe, blbci!

AntiLenin (Út, 11. 1. 2011 - 18:01)

Komunisté že nekradli?
Ukradli ,po převratu, slušným a schopným lidem co se dalo aby pak měli co prošustrovat. Protože byli totálně blbí a tak to dotáhli do pěkné pr...
Na vedoucích místech neseděli odborníci ale rudokabátnici.Kdo se jim postavil, toho zavřeli do kriminálu a odkráglovali.

Mary (Út, 11. 1. 2011 - 18:01)

Drahý Lenine,v televizi...Prej nekradli!! Když si vyrobili zákony pro sebe, tak se tomu neříkalo krádež,ale znárodnění nebo vyvlastnění. Je snad málo zasloužilých soudruhů, co se nastěhovali do domů po emigrantech?

Johanka (Út, 11. 1. 2011 - 18:01)

Drahý Lenine,v televizi také ukazovali Grebeníčka st.jak si pěkně užíval důchodu.Nikdy ten tyran nebyl odsouzen,přestože svědci žijí.Komunisté nekradli?Ovšem zavírali,mučili,stříleli.

Reklama

Přidat komentář