Reklama

Vzpomínky na totáč :-))

jmesser (St, 19. 1. 2011 - 09:01)

Jmesser, jsi sprostý hulvát...Ano možná jsem hulvát. Jen je mi upřimně líto lidí kteří dřou na boháče co si pak kupují saka za 30 000Kč a jiné kokotiny, zatímco jiní opravdu nemají na nájem. Uznávám, že ne všichni jsou stejně schopní, vzdělaní,ale přesto jsme všichni lidé a nevím proč jeden má sako za 30000 a druhý má 3000 na jídlo pro 4 lidi na měsíc. A to mluvím o pracujících, ne o těch co se.ou po schodech a neumějí česky - to je jiná věc. Prostě jsem přesvědčen, že tak obrovské rozdíly v příjmech jsou zhoubné a jistě se vymstí.

aladin (Út, 18. 1. 2011 - 18:01)

Kde si byl. To se jest...Zajimavé, když sem přijeli cizáci, tak ty "špatné" špekáčky žrali plnou hubou. Doma už to měly ten sajrajt, co je teď u nás, že v tom neni žádné maso, jen samá soja a chemie. Už jsi zapomněla jaký cirkus dělala EU ohledně Utopenců a nejen Utopenců. A bůček, který neni prorostlý bych ani nejedl, bůček má být půl na půl. A pokud se ti takové maso nelíbí, kup si plecko nebo kýtu. A ten blábol o tom, že si musel brát bůček k masu, tak za to tě někdo platí? Bůček byl vlastně nedostatkové zboží, jsi už jako naši politici.

Blanka (Út, 18. 1. 2011 - 17:01)

18.1.2011 16:33 - a já........

Já si myslím,že je to vše v člověku a ve výchově a hlavně v inteligenci,empatii,vztahu k práci,lidem atd.Já znám mnoho příjemných,šikovných lidí a nemusí být "majiteli"titulů a zase naopak.Je to prostě o tom,s kým se člověk "srazí" a srážka s blb...,je srážkou s bl...,bez ohledu na dosažené vzdělání.

a já.... (Út, 18. 1. 2011 - 16:01)

upřímě Ti povím, že...Jmesser, jsi sprostý hulvát a pokud jsi k tomu neschopný, nevidím na tom nic ke chlubení!
Nekupuju si takových sak několik za měsíc, a proto bych ráda, aby mi ho za 120 Kč nebo 200 někdo dobře vyčistil místo aby mi ho za tu cenu zničil. I kdybych si jich několik kupovala, je to přesně jak píše "?".
Koupil mi ho manžel (jsem ráda, že ho mám zdaleka ne jen kvůli šatům, šperkům a kožichům, hlavně není hulvát), platí poměrně velké daně. Klidně se z toho poblij nebo pos.... Ale spíš bys měl být rád, že takoví lidé do společné kasy dávají.;-)
Evidentně ti to taky moc nepálí.

a já........ (Út, 18. 1. 2011 - 16:01)

souhlasím s tebou,jen si...Maturita opravdu nic nevyřeší. Tu má dnes z pofiderní střední školy (kdysi tříletého učňáku) kde kdo. V posledních 3 letech mám přímou zkušenost s číšnicemi a číšníky. Je celkem jedno, zda mají maturitu, jsou vyučení nebo bez vzdělání. Jsem z jiného oboru a pracovala jsem v kanceláři, takže mě udivilo, jak málo to těmto lidem pálí a jak jednoduchý životní styl vyznávají. Většina z nich nesečte dva účty bez kalkulačky, neumí pořádně spočítat svou tržbu, nenaučili je chování k zákazníkovi, slušnost a úsměv je problém. Zato ze zlodějny jich má maturitu nejmíň 95%. Vesměs je zajímá, co si za vydělané koupí na sebe a obvykle své denní "všimné" vymění ten samý den v nočním podniku někde vedle. I když si vydělají dohromady 22 nebo 25 tisíc, nejen že neušetří nic, skoro všichni mají velmi nevýhodné krátkodobé půjčky.
Když přijde na brigádu středoškolačka z gymnázia nebo vysokoškolačka (medička, ekonomka a nějaká soukr. VŠ - té rodiče platí 50 tis. roční školné a pracovat by vůbec nemusela), je to úplně jiný přístup - je milá, usměvavá, lecos jí dojde, umí si lépe rovrhnout plac, počítá slušně, chápe, že když je ochotná a příjemná, že to většina lidí ocení při placení.... To je moje zkušenost z jednoho oboru, každý má asi jinou. Je to zcela jiný přístup než mají technici.:-)
U kuchařů a cukrářů je to podobné jako u číšníků.

ostravak (Út, 18. 1. 2011 - 14:01)

Za komunistu bylo jídlo velmi výborne bez éček a konzervantu!!! Za komancu nedavali do jidla sracky jako dnes!! Dnes to je samá mouka, zahustovadla...je to hnus v obchodě je všechno dovážené z ciziny, přitom jsme měli tolik kvalitních českých výrobku´!!

Blanka (Út, 18. 1. 2011 - 14:01)

a já zase zjišťuju toto

S tebou souhlasím :=))

? (Út, 18. 1. 2011 - 14:01)

upřímě Ti povím, že...A proč ne, když na něj má????
To je ta česká závist(((

Jmesser (Út, 18. 1. 2011 - 13:01)

Netvrdím, že vysokoškolák...upřímě Ti povím, že pokud si kupuješ dámské sako za 30litrů tak bych Ti do něj ještě nablil... Dva měsíce na takové ohejbám záda 9 hodin denně v práci...

Blanka (Út, 18. 1. 2011 - 09:01)

souhlasím s tebou,jen si nemyslím,že s tím něco udělá maturita,či jiná osvědčení.Je to špatný,lhostejný přístup k práci tolerovaný vedoucími pracovníky,kteří většinou vzdělání mají.

aladin (Út, 18. 1. 2011 - 09:01)

A bohužel u nás lidi...Na tomhle vlákně si asi všichni myslí, že děti jsou nějaká přiblblá stvoření a co se jim nenatluče do hlavy, tak nevědí. Já se nedivím nikomu, co se nechce živit svýma rukama, vždyť krást je daleko efektivnější a toto děti také vidí a slyší denně. Stále platí: Ryba smrdí od hlavy.

a já zase zjišť (Út, 18. 1. 2011 - 08:01)

musím reagovat,protože...Netvrdím, že vysokoškolák je zdatný ve všech směrech. Píšu o lidech, kde stačí základní škola či vyučení a šikovné ruce, zájem a snaha. A to mi nějak chybí, jak u zaměstnanců, tak když potřebuju vyčistit šaty, spravit boty, opraváře domů na cokoli, řemesla ve stavebnictví, opravit auto - běžné věci, se kterými se setkává každý.
Tebe potěší, když ti v čistírně zničí drahé sako/šaty - jen za posl. rok přikrývky z umělého vlákna špinavější z čistírny než je vyprali, pánská značková bunda několikrát předtím bez problému čištěná najednou zničená, dámské sako za 30 tisíc celé zmuchlané a špatně vyčištěné (také nejméně potřetí v čistírně), švadlena zkrátí klidně kalhoty jinou barvou nitě a křivě to celé za 100 Kč a v místním plátku má reklamu 20ti let fungování.:-) nebo spíš :-(( Podobná zkušenost se spravováním bot - z podpadku koukaly hřebíky skrz, ven. V servisu při spravování auta vylité nějaké jídlo, asi polévka v kufru, odřené dveře, které vůbec neměli spravovat a další a další. Nezdá se mi, že ti lidé zapojují nějakou inteligenci. Nebo máme každý jiné nároky?? Někdo platí rád za škodu místo aby dostal reklamovanou službu a je při tom spokojený?? To asi, s prominutím, kecáš.

Blanka1 (Út, 18. 1. 2011 - 06:01)

K nakopání je celá tato diskuze-již dávno ztratila svůj půvab-stala se z ní politická žumpa.

Blanka (Út, 18. 1. 2011 - 05:01)

musím reagovat,protože nějak nechápu,kde bere dotyčný jistotu,že řemeslník musí být blb a vysokoškolák inteligent. Často zjišťuji,že to může být i naopak /denně :=))/.Často je někde "přidáno" a bohužel,jinde "ubráno" a pak je to taky na "nakopání".

Guy (Po, 17. 1. 2011 - 23:01)

K Johance jen dodám, že...Jistě! Bohatý stát, který Rusáci vyrabovali tak, že kdyby nebylo našeho uranu, chodějí tam nahatý.

Johanka (Po, 17. 1. 2011 - 18:01)

Lenine,povstaň a argumentuj!Já vidím nově postavené domy,opravené památky,možnost vycestování kamkoliv,narvané supermarkety,obézní lidi,značkově oblečení lidé,drahá auta.Ovšem je také plno věcí,které se mi nelíbí,ale za totalitní systém bych ho určitě nevyměnila.

komunisti zlikv (Po, 17. 1. 2011 - 18:01)

Komunisté byli dobří...K Johance jen dodám, že také zmizel důchodový fond, církvi se majetek nevrátil dodnes a další a další. Nejvíc se podepsal na lidech.

Johanka (Po, 17. 1. 2011 - 17:01)

Lenine,oni si nahospodařili znárodněním,vyvlastněním půdy a jinými zvěrstvy.Řeknu ti,jako starší ženská se stydím za to,co jsi tu napsal.Že vraždili,mučili,zabírali majetek po emigrantech a stěhovali se do jejich bytů-to byl ten tvůj socialismus.

Lenin (Po, 17. 1. 2011 - 17:01)

Dát si nic Lenin,tak to si...Pán je duševně chorý? To nic, tyhle záchvaty, to se dá utlumit, dáme pijujku.

Lenin (Po, 17. 1. 2011 - 17:01)

Jo a bude klid od komoušů...Komunisté byli dobří hospodáři. Za jejich vlády byl státní dluh NULA!! (dnes 1,3 BILIÓNU,-Kč (1bilion=milion milionů),
ve výrobě potravin jsme byli naprosto soběstační -a byly KVALITNÍ (dnes musíme dovážet jedovaté potravuny z celé EU!)
atd...Bohužel, komunisté nahospodařili jen na 20 let dopředu, a to už je ted rozkradeno! Ted už není z čeho krást!

Reklama

Přidat komentář