Reklama

akne

nexi (Út, 3. 4. 2007 - 16:04)

můžeš o tom napsat nějaké podbrobnosti (jak to probíhá, cena atd.) dík

Návštěvník (Po, 2. 4. 2007 - 22:04)

A zkousely jste nektera nechat si vycistit tluste strevo...v nekterem prispevku vys jsem cetla zhotseni po piti detox.caju,to znamena,ze se telo zacalo cistit zevnitr,zbavovat se toxickych latek.Ja jsem kvuly pleti sla na colon,nastalo prudke zhorseni,fakt a pak se to zacalo lepsit,sly ze me samy hnusy a plisne.

Popelka (So, 24. 3. 2007 - 22:03)

Mně taky pomohlo až vynechání mléka a ml. výrobků:( Jenže sem ve věku, kdy je mlíko třeba:( Tak asi budu moct říct bro ahoj ostoporoze :(((

Ajinka (Po, 5. 3. 2007 - 18:03)

Milá Terezo
zkus místo vyhazování peněz za kosmetiku, držet 10dni dělenou stravu, anebo úplně vynechej mléčné výrobky.
Sama uvidíš, a určitě těch 10 dní vydržíš.
A je to zadarmo.
Mám stím velké zkušenosti, a problémy jsem měla stejné neli horší.

Tereza (Po, 5. 3. 2007 - 09:03)

Dobrý den, nemám problém s klasickým akné, ale tvoří se mi na jinak čisté pleti záněty. Zanítí se mi třeba 3 póry vedle sebe a je z toho podkožní boule. Jedná se o hnisavé ložisko, které nemá s klasickým uhrem nic společného, protože je hlouběji pod povrchem. Při vyčištění vznikne hluboký kráter - doslova díra - hluboko do kůže. Kožní lékařka mi nepomohla, předepsala mi agresivní antibiotika, která jsem velmi špatně snášela a mast Bactroban, která také neměla žádný účinek.

Beru antikoncepci Yadine, vliv na kvalitu pleti má jen malý.

Je mi skoro 29 let a jsem z toho opravdu nešťastná, protože při zánětu mi natečou uzliny tolik, že třeba sotva hnu krkem a bolí mě z toho polovina hlavy. O jizvách, které mi zústávají ani nemluvím. Léta jím zdravě (zelenina, ovoce, občas bílé maso), piju cca 3 litry vody bez bublinek i v zimě, nekouřím a velmi zřídka piji víno. Nechci obcházet specializované doktory. Zajímala by mě nějaká komplexní - celostní medicína. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Ohledně kosmetiky - vyzkoušela jsem stovky přípravků z běžné drogerie, lékáren i luxusních parfumerií. Obávám se, že v mém případě to příliš nehraje roli. Celkově mám pleť čistou a rozsáhlým akné jsem nikdy netrpěla. Jsou to jen ty lokální záněty. Děkuju moc za informace.

Eva (Po, 26. 2. 2007 - 00:02)

Naprosto souhlasím s Pajou, stravovat se zdravě je naprosto normální a může se u toho zůstat celý život. Čistit svoje tělo od škodlivých látek, které se do něj dostávají z ovzduší, jídla, pití.... Mě se osvědčil Aloe Vera gel a Reishi, někomu jinému třeba ostropestřec mariánský nebo zelený ječmen... A určitě hodně pít vodu.

Katka (Ne, 25. 2. 2007 - 17:02)

Deni, mrkni na www.omlazeni.cz, je tam diskuse na různá témata, mj. i o laserovém ošetření.

Deni (Ne, 25. 2. 2007 - 12:02)

Dobrý den, nemáte některá zkušenosti s ošetřením akné leasrem při kosmetickém ošetření?Má to vůbec nějaký účiněk?Děkuji Denisa

Daniela (So, 24. 2. 2007 - 23:02)

Pajo, nic ve zlém, nemyslela jsem konkrétně Tvůj příspěvek, proto také slovo "dráždily" je v minulém čase. Myslím tím lidi, kteří alergicky reagují na všechny zmínky o podle nich "chemickém" řešení problémů s akné a jsou až fanatickými zastánci zdravého životního stylu s tím, že jedině to člověku pomůže. Ty k nim evidentně nepatříš a chápu, že jsi byl zklamaný, když Ti lékaři nepomohli. Pokud jsi našel to, co v rámci možností pomáhá, moc Ti to přeju.

lukas (So, 24. 2. 2007 - 19:02)

Mě akné léčil pan doktor Keznikl možná že ho někdo z Vás zná.Je to vynikající doktor

paja (So, 24. 2. 2007 - 18:02)

Danielo souhlasím, věř mi že za ta léta jsem se natrápil dost, už dávno mi není ...náct a s doktorama jsem spolupracoval více jak 10 let, léčbu jsem nestřídal každý měsíc, byl jsem trpělivý. Hormony určitě hrají velkou roli. Většinu toho co jsi popsala jsem absolvoval, ale vždy byl užitek jen krátkodobý, nebo katastrofický. Popsal jakým způsobem jsem problém vyřešil, neberu si na to patent a ať si každý zkouší co chce, já jen přidal příspěvek do diskuze a vůbec nechápu proč Tě to dráždí. Na játra je dobrý ostropestřec mariánský, který si často vařím po větším požití alkoholu, ...

paja (So, 24. 2. 2007 - 18:02)

Danielo souhlasím, věř mi že za ta léta jsem se natrápil dost, už dávno mi není ...náct a s doktorama jsem spolupracoval více jak 10 let, léčbu jsem nestřídal každý měsíc, byl jsem trpělivý. Hormony určitě hrají velkou roli. Většinu toho co jsi popsala jsem absolvoval, ale vždy byl užitek jen krátkodobý, nebo katastrofický. Popsal jakým způsobem jsem problém vyřešil, neberu si na to patent a ať si každý zkouší co chce, já jen přidal příspěvek do diskuze a vůbec nechápu proč Tě to dráždí. Na játra je dobrý ostropestřec mariánský, který si často vařím po větším požití alkoholu, ...

Daniela (So, 24. 2. 2007 - 17:02)

Myslím, že je důležitý vyvážený přístup. Mě také celkem dráždily ty rady ohledně zdravé výživy, zvláště proto, že i když ji dodržuji, tj. ovoce, zelenina, pitný režim, vynechání uzeniny atd., tak to na moji pleť nemělo žádný zázračný vliv. Jde totiž o to, co je příčinou akné. Pokud je to problém hormonů,potíží s játry nebo jde o záležitost dědičnou, tam zdravá výživa moc nepomůže, i když je dobré ji dodržovat už jenom proto, že je vám pak fyzicky lépe. Rozumím lidem, kteří zkoušejí úplně všechno a pokud to nepomůže, sáhnou k možnostem moderní medicíny a absolvují různé chemické peelingy, laserové terapie, berou antibiotika, antikoncepci nebo roaccutane. Jenom ten, kdo se tím problémem trápí, ví, že mu taková léčba i přes vedlejší účinky stojí za trochu zvednuté sebevědomí.

lubka (So, 24. 2. 2007 - 12:02)

ahojte ja uzivam roaccutane uz siesty mesiac,mam uz posledne dve balenia ale to ako mi pomohol je naozaj uzasne!!!mala som akne najhorsieho stupna,uz som nevedela co mam robit az mi kamaratka povedala o lieku, ktory vraj pomaha ale ma vela vedlajsich ucinkov...a je to roaccutane.mam o nom nastudovane naozaj vsetko,precitane VSETKY prispevky na tejto diskusii o akne a urobila som vsetko co sa dalo aby som sa toho odporneho akne zbavila!!viete, ja take ze post,diety a podobne nemozem,mam zniceny zaludok po anorexii a rodicia by mi to aj tak nikdy nedovolili- mam iba 17..inac na mne sa neprejavuju vobec ziadne vedlajsie ucinky,fakt iba ta sucha pokozka,vlasy ale to je pre mna malickost a to do tych liekov dost pijem (cez vikendy na diskach a tak)a vsetko je uplne ok!!!tak si este uzijem posledny mesiac bez akne,potom sa musim psychicky zacat pripravovat nato,ze sa mi zrejme vrati,my mame to akne proste v rodine..ale za pol rok sa chystam na dalsiu liecebnu kuru roaccutanom,teda ak bude vsetko v poriadku a doktorka mi to schvali..viem,ze robim chyby,ale to ako sa zmenil moj zivot po tomto lieku,ako sa ku mne ludia spravaju.to sa neda popisat..MNE TO ZATO STOJI!!!!! majte sa...

paja (So, 24. 2. 2007 - 08:02)

Proč "úžasné"???, záleží taky na tom, co je podle tebe "normální" strava, podle mě je normální ta, kterou jsem nastolil a držím se jí pořád, vůbec mě neomezuje. Mě taky pomohly antibiotika, ale vždy jen dočasně. Proto jsem se rozhodl léčit celkově, a cítím jen samá pozitiva. Duševně i fyzicky. Vše souvisí se vším. Jednou z věcí o kterou se zajímám je historie a zejména historie náboženství. Všechny mají mnoho společného, třeba půsty. Držím jej každý týden, jeden den o vodě. Dá se to, stačí chtít, chodím při tom do práce, sportuju, dělám to co každý den. Všechny říkají, jak je důležitá strava, dokonce si myslim, že ty opravdu původní kladou na stravu největší důraz, spolu s meditací. Zkus si najít na webu "Evangelium Esejských" ... přečti si to. Vem si z toho co chceš, to záleží na Tobě. Vyzkoušej klidně i ten roaccutan, přeju aby Ti pomohl, protože vím, "jaké to je", já se těch vedlejších účinků bál. Mou zvolená léčba změnila můj život, ale cítím, že tím správným směrem, a opravdu mě vůbec neomezuje a ani nikoho z mého okolí, naopak.

asd (So, 24. 2. 2007 - 00:02)

To je sice naprosto uzasne doporuceni a zajiste zarucene funguje, ale vsadim se ze jenom docasne. Predpokladam ze i kdyz ti akne po dodrzovani techto postupu zmizi, tak se pri prechodu na normalni stravu a navyky zase vrati. Opravdu nevim, ale furt premyslim o tom roaccutanu, procitam ruzne reakce po diskuzich na netu a valne vetsine lidi pomohl k naprostemu vyleceni a ne jenom docasnemu zlepseni. Na druhou stranu jsem cetl i negativni reakce, ale tech bylo poskromnu ale zase staly za to :/

paja (Pá, 23. 2. 2007 - 21:02)

Po několika letech mastiček a léků, které buď nezabraly, nebo jen na chvíli, jsem se před léty rozhodl řešit problém a ne jeho příčiny, doporučuji všem změnu stravy, pohyb na čerstvém vzduchu, dávat si pozor na chlorovanou vodu z kohoutku, bazény také moc nesvědčí, ... Pro "restart" je vhodné nasadit rychlou detoxikaci, tj. vyčištění střev, hodně vařené či dušené zeleniny, po ovoci vždy nějaký tuky ... ořechy, olej, semínka, rýže, jáhly, pohanka, těstoviny ... pozor na mléčné výrobky (mě vůbec nesvědčí), nu a to je asi tak všechno. Samozřejmě vím, že na každého působí něco jiného, nic proti krémům a mastím, HA, antibiotikům apod., ale mě se osvědčil až výše popsaný postup. Přeji všem hodně zdaru! a radostnou mysl :-)

Daniela (Pá, 23. 2. 2007 - 16:02)

Daasule- to, co popisuješ, spíš vypadá na nějaký vnitřní problém,jinak je ta reakce zvláštní. Ale mohlo by to být i po laseru, kamarádka chodí na Lasocare (laser, který se používá s gelem) ke kosmetičce a nejprve zaznamenala razantní zhoršení, bylo jí to vysvětleno tak, že z té pleti se ven dostává všechno, co tam nemá být, a proto dočasné zhoršení. Trvalo to asi dva týdny a pak se pleť už jenom lepšila. Hlavu vzhůru, osobně můžu doporučit kosmetiku Bioderma, ze všech přípravků na akné, které už jsem vyzkoušela, mi vyhovuje nejvíc a hlavně pleť nedráždí.Na hydrataci je dobrá kosmetika La chevre s kozím mlékem, objednávám ji po internetu.

Gita (Pá, 23. 2. 2007 - 15:02)

Před rokem jsem přestala s perníkem, já vím, jsem kráva a dobře mi tak, mám strašný akné a né se ztratit.G

Daasule (Pá, 23. 2. 2007 - 12:02)

prosim poradte mi nekdo,plet mam po antikoncepci Minerva celkem slusnou,staram se o ni,sem tam sice nejakej bedar,ale to uz se neda nic delat!!jsem se taky dost lecila zevnitr a stale lecim,piju detoxikacni caj,uzivam lactobacil,ostropestrec,jablecny ocet a cesnek!uz hodne dlouho dobu se mi takovy ty hluboky bedary nedelaly,ale najednou buch a tento tyden se mi cellej oblicej obsypal obrovskyma bolavymy bedarama,ktery nejdou vymacknout!vubec nevim co stalo,porad se stravuju stejne,nevite nekdo cim by to mohlo byt:jsem totalne zoufala,bojim se ze to bude pokracovat.taky jsem zacala chodit na laser na kosmetiku,nemohlo by to byt tim?ale to pochybuju,sice mi rikala kosmetička ze byse to mohlo zhorsit,ale to by se mi prece udelaly klasicky bedary,ne tyto obrovsky zrudy!dekuji za rady

Reklama

Přidat komentář