Reklama

akne

sara (Ne, 8. 4. 2007 - 17:04)

Děkuju, určitě jsi poradila. Tak já ten krém La roche ani zkoušet nebudu, jestli má sklon pleť vysušovat, tak to nebude nic pro mě:-) Tu Biodermu ale vyzkouším:-)

Daniela (Ne, 8. 4. 2007 - 17:04)

Sáro, tak já můžu z vlastní zkušenosti doporučit ze zdravotních značek jednoznačně Biodermu, krém Sébium AKN a mycí gel na obličej. Pleť vůbec nepodráždí, stačí ho málo a dlouho vydrží. Problém mastné pleti je i ten, že po dlouhodobém používání těchto krémů může být dehydrovaná, takže hydratovat a hydratovat. Pokud jde o Vichy, ptala jsem se dermatoložky a řekla mi, že Vichy není zdravotní kosmetika, protože je na ní vysoké procento alergických reakcí a měla by se prodávat spíš v drogerii, ne v lékárně. Doporučuju to samé jako Simoně o stránku zpět, tedy zn. La chevre, kozí kosmetika na citlivou pleť a Temperance, řadu Pure aloe. Pokud jde o Effaclar z La roche posay, tak ten mi nesedl, moc vysušuje, ale někomu může pomáhat, je to individuální. Taky si kup nějakou termální vodu ve spreji, třeba od Avene nebo Biodermy a osvěžit si s ní obličej můžeš kdykoliv i během dne přes make-up. Tak doufám, že jsem trochu poradila.

Peťo (Ne, 8. 4. 2007 - 14:04)

ja som pred dvomi dnami dobral roakutan.
som zvedavy ci sam i akne vrati co mylsite:)?
A popripade mi odporucte nejaku dalsiu starotlivost ak poznate mate skusenosti alebo aktualne pouzivate :) pls:)

sara (So, 7. 4. 2007 - 12:04)

Já v současné době používám ten nový krém na akné od Neutrogeny, ale nejsem si jistá, jestli mi problémy s pletí, co mám poslední týdny nezpůsobil on..ale zpočátku ple´t reagovala velmi dobře. Stejně tak z této řady používám peelingový mycí krém na každodenní použití a místo pleťovky jarišovu vodu. ta mi dělá moc dobře a to i ve formě obkladů, když mi na tváři něco hnisá. Uvažuji o krému od La roche, ten jsem ještě nezkusila a někteří ho dost chválí. Mám i dost citlivou ple´t, tak mi hned tak každý přípravek na problematickou ple´t nesedne, často používám i produkty na citlivou pleť. Ale vlastně ani nemám žádný favorit mezi kosmetikou, na začátku jsem třeba nadšená, ale po chvíli užívání mám zase ataku pupínků, takže mám pocit, že to s tím až zase tolik nesouvisí, spíš mi jde o to najít takový, který neškodí. Můžeš mi říct, se kterou (z tebou uvedených) kosmetickou značkou máš nejlepší zkušenost? Já zkoušela i krém od Vichy, ale to byl na moji ple´t asi trochu moc silný dryák, vypadala jsem po něm hrozně.

Daniela (So, 7. 4. 2007 - 12:04)

Sáro, pokud jde o kosmetickou péči v salonu, je to dobrý nápad, já chodím taky, ale poslední dobou mám rozporné pocity. Moje kosmetička provádí mechanické čištění, kdy je pleť sice dobře vyčištěná, ale (když pominu, že po odchodu se plížím ulicemi jak Růžový panter, abych potkala co nejmíň lidí), pleť se "zanese" asi do týdne, takže bych musela chodit častěji, ale to mám zas pocit, že bych tu pleť moc namáhala. Navíc mi dermatoložka říkala, že mechanické čištění může narušit svrchní vrstvu pokožky, a že dneska existují už jiné metody, jak hloubkově pleť vyčistit bez mačkání. Problém je, že nevím jaké a navíc bydlím na malém městě, kde ty možnosti zas nejsou. Ale to by mi nakonec ani nevadilo, klidně bych si dojela i do Prahy, kdyby to k něčemu bylo. Co mi pomáhá víc, je pitný režim a období bez stresu. Nejhezčí pleť mám o prázdninách, kdy hodně piju (zelený čaj, ovocné čaje, minerálky) a užívám si klidu, pleť se tak nějak vyčistí sama. Ale pak přijde podzim a jsem zase tam, kde vždycky. Kosmetiku používám z lékárny: zn. Bioderma, Avene, La roche. Léta už používám kozí kosmetiku La chevre, ta je výborná. Taky mi pomáhá kosmetika Institut Esthederm, objednávám po internetu. Jakou používáš kosmetiku Ty?

sara (So, 7. 4. 2007 - 09:04)

Danielo, jsem na tom podobně, taky nemám žádné výrazné bolavé hnisavé vředy, na to zabrala HAK, ale pořád nemám čistou pleť a z drobných pupínků mám kolikrát boláčky na 10 dní. někdy si to jistě zaviním i sama tím, že si to mačkám, ale i když se snažím dodržet max. hygienu, často se to zanítí. Celkově se mi rank špatně hojí, takže i ty pupínky mě vždycky zlobí dlouho.To by mohl způsobovat nedostatek železa, ale ten testy neprokázaly. Máš pravu, oproti jiným potížím je to "maličkost", ale když s ní člověk bojuje dlouhá léta a výsledky nikde, je to strašlivě ubíjející. Léčba akné je prý běh na dlouhou trať, ale takhle dlouhá a ještě v podstatě s nijakými výsledky?!:-) Mívám sice období kdy je to ok, ale nevidím souvislost s léčbou. Prostě si moje plet zlobí v pro mě záhadných intervalech. Na jiné diskusi jsem četla o účinnosti čištění kosmetičkou, tak to asi vyzkouším a začnu pravidelně chodit, uvidíme, jestli to pomůže:-)

simona (So, 7. 4. 2007 - 08:04)

Na Omnilxu jsem byla v Askepletonu v Londynskw asi 5x, 6x. Pul hodina za 700 kc, vysledek zadny. Rozhodla jsem se, ze do tohoto podniku uz nebudu vrazet zadne penize, byla jsem tam i na laseru smoothbeem a skoncila s puchyri, ktere jsem pak dolecovala mastickama.
Danielo,dekuju za tip na kosmetiku.pokusim se ji sehnat. Jinak je mi 31, takze zapadnu do party :)

Michal (Pá, 6. 4. 2007 - 21:04)

Ne jsem žadný dealer a ani na tom nevydělavám, davám to skoro za výrobní cenu, 25ml - 30.-Kč, 55ml - 60Kč. Tento jitrocejový extrakt vyléčí ekzémy, bercové vředy i hemoroidy. Mohu poslat vzorek na vyskoušení zdarma.

Daniela (Pá, 6. 4. 2007 - 20:04)

Ještě pro Simonu: Pokud sháníš kosmetiku s obsahem Aloe very, tak doporučuju z vlastní zkušenosti kosmetiku Temperance. Používám pleťové tonikum Skin Jell a masku Pure aloe, potom sérum AcStep z řady Medicell (to není s aloe, ale je výborné na mastnou pleť). Ty přípravky z řady Pure aloe výborně hydratují a čistí, a to už je co říct, když to snese moje citlivá pleť.

Daniela (Pá, 6. 4. 2007 - 20:04)

Sáro, rozhodně jsem tě nechtěla vylekat, třeba právě ty jsi ten případ, kdy zkrátka akné ustoupí až později, třeba právě do třicítky. Začínám si myslet, že je to civilizační nemoc, protože se v dnešní době zdaleka netýká jenom puberťáků. Naše babičky určitě podobné problémy neřešily, tak čím to je? Určitě působí znečištěné prostředí, působení chemikálií kolem nás, stres, dědičnost, popř kombinace víc faktorů, je to ke vzteku. Kdyby člověk znal příčinu, tak ví, na čem je a jak s tím bojovat, ale takhle? Ale zas na druhou stranu si můžu gratulovat, protože opravdu těžké akné jsem neměla nikdy, od puberty je to "jenom" mastná pleť, občas mírnější akné, které se objeví buď zcela nečekaně nebo zpravidla v období menstruace, nebo v zimě v přetopených místnostech. Potom zase letní období skoro bez problémů a na podzim zase zhoršení. Nikdy to není moc dramatické, ale otravuje to. Ale zase kdyby tuhle naši diskusi četli např. lidé s nějakým tělesným handicapem, kteří denně překonávají různé překážky, o kterých se nám ani nezdá, zasmáli by se. Tak si můžeme alespoň vyměnit nějaké tipy na kosmetiku, ne? Pokud jde o omnilux, docela jsem to zvažovala, můžeš Simono napsat trochu víc, kde jsi na tom byla a kolikrát, co konkrétně slibovali? Panu Michalovi: Obávám se, že žádný jitrocelový extrakt nikomu příčinu akné nevyléčí, trochu to zavání reklamou dealera, tyhle nabídky bývají nefér, jako například různí dealeři, kteří na několika diskuzních fórech vychvalují ten jediný nejlepší přípravek, který vás spolehlivě zbaví kožních či jiných problémů (ale nic ve zlém, jenom konstatuji).

edna (Pá, 6. 4. 2007 - 11:04)

Ahoj, mam akné jen kolem pusy, ale čelo, nos a tváře mám čisté, trápí mě to už 4 měsíc a nevím, co s tím, co dělám špatně. Poradíte mi prosím?

simona (Pá, 6. 4. 2007 - 09:04)

Zdravim Saru, Danielu a dalsi. Vase prispevky me opravdu pobavily. Odjizdim na Velikonoce domu,a abych se mohla sejit se znamymi solarni kreslo to dnes jisti. Cely oblicej si schovavam a opaluju jen bradu (muj kamen urazu) a utesuju se, ze se snam na brade vrasky nedelaji. Zacala jsem se taky pokouset o makrobiotiku, chodim i na nejake kurzy, ale vysledek me zatim neprevedcil.Jinak Omnilux byly jen vyhozene panize, ten nepomohl vubec.
Milo, napsi prosim jakou znacku Aloe Vera pouzivas. Je toho hodne a kvalita se muze lisit.
Preju vsem hezke svatky

sara (Pá, 6. 4. 2007 - 08:04)

Zdravím danielu, i když mě moc nepotěšila, protože já v sobě pořád živím naději, že kolem třicítky už to snad mizet musí!!! Ale asi bych na to spoléhat neměla, jak vidím:-)Taky to nevzdávám a pořád hledám zázrak,někdy se až divím, že jsem ještě nezrtratila naději, že něco existuje:-) Lékařská vyšetření mám taky hotová a nic nezjistili. Dělá mi dobře solárko, ale to spíš jen , když se toho potřebuju rychle zbavit, když je to nejhorší. Ve třiceti budu teda nejspíš samá vráska kvůli solárku a do toho mě bude zdobit akné. Jsem ráda, že je tu aspoň tahle diskuse, protože tohle kámošky, které takové problémy nikdy neřešily těžko pochopí. Pitomý je, že nejsem zrovna flegmoš, co se mého vzhledu týče, takže to neumím hodit za hlavu a moje nálady a sebevědomí se bohužel řídí stavem pleti. Někdy mám pocit, že jsem snad jinej člověk, když se hodně osypu:-( Nechce se mi mezi lidi, odříkaní rande... Zkouším to změnit, ale většinou mi dá dost přemáhání tvářit se jako spokojená a sebevědomá bytost,kterou pupínky nemůžou rozházet:-(

Michal (Pá, 6. 4. 2007 - 08:04)

Paní Danielo, mám silný jitrocelový extrakt v olivovém oleji,který úspěšně léčí akné a jiné kožní problémy. Je vynikající na mastnou pleť a perfektně pročistí veškeré póry. Mám klienty, kterým tento přípravek vyřešil jejich kožní problémy. Mohu Vám poslat i vzorek na vyskoušení.Můžete se na mne obratit i na tel. 596744672, 608431916 nebo mail: sulic"seznam.cz

Daniela (Čt, 5. 4. 2007 - 21:04)

Sáro, naprosto ti rozumím, úplně se v tvém příspěvku poznávám. Je mi třicet, takže žádný puberťák, ale problémy s pletí mám pořád. Je to jako na houpačce, nikdy nevím, kdy se pleť zlepší a kdy zhorší. Mám mastnou pleť a k tomu rozšířené póry, které se snažím nějak korigovat kosmetikou, občas chemickým peelingem, protože nic jiného výrazněji nepomůže. O pleť se starám jak nejlíp umím, používám zn. z lékárny, Biodermu, La roche, Avene, NeoStratu. Stravuju se zdravě, dodržuju pitný režim, ale pořád se problémů nemůžu zbavit. Kožní mi řekla, že to bude hormonální problém a udělala testy, ale hladinu hormonů mám v pořádku, stejně tak testy na dostatek železa a funkci štítné žlázy dopadly dobře. S antikoncepcí mám špatnou zkušenost, protože zabrala během užívání, ale po vysazení se mi objevilo akné ještě ve větší míře než předtím a to i na zádech. Trvalo asi dva roky, než jsem to dostala zase pod kontrolu a od té doby se antikoncepce bojím a už do ní nepůjdu. Teď mám období, kdy je pleť dobrá, přichází léto a to je pleť vždycky lepší než v zimě. Myslím, že se musíme smířit s tím, že zázračný lék prostě neexistuje, ale nevzdávat se v hledání možností, jak stav pleti pořád zlepšovat.

sara (Čt, 5. 4. 2007 - 17:04)

Ahoj, já už zkusila taky kde co...S akné se potýkám od svých 16 a nyní je mi skoro 25 a pořád jsem se toho nezbavila:-( Sice nemám už ty úplně hnisavé ložiska, těch mi pomohla zbavit se Diana, a později jeanine, ale pořád na obličeji něco mám. U mě to určitě není ze stravy, jím zdravě, piju, dbám na to, abych měla pročištěný organismus (Denoxinal, bylinné čaje, klystýr) přiměřeně sportuju, o pleť pečuju, ale pořád nemám pleť, jakou bych si dle mého názoru zasloužila:-( Z léků jsem zkusila Eryfuid, Zinerit, Skinoren, Differine, floralfenyklový líh (nevím, jestli se to jmenuje přesně takhle), tetracyklinové tablety, Rulid...Z kosmetiky taky kde co počínaje Vichy až po kosmetiku s konopím. 4 kožní doktorky, homeopatka, 2 lčitelé...Z potravinových doplňků viatamín C, E, Beta caroten, zinek, pupalka, lactobacily a kdoví co ještě. Já ž vážně nevím co ještě zkusit... Závidím lidem, co sem napíšou, že změnili jídelníček a ono to najednou zmizelo, ale kdyby to bylo tak lehké, tak tahle diskuse asi nebude mít skoro 3000 příspěvků, že?:-( Přemýšlím, jestli je to opravdu dáno kvalitou pleti, jestli ji mám vážně nějakou vadnou a nic to nespravím, nebo já nevím...přitom všichni z rodiny, co akné trpěli se ho v přiměřeném věku zbavili, jen já pořád hledám nějaký zázračný lék, popř. dokonale krycí make-up:-(

Žužu (Čt, 5. 4. 2007 - 14:04)

Pavlo, myslíš přístroj Omnilux? Dneska jsem o tom četla v novinách...taky by mě zajímaly zkušenosti někoho, kdo tuto léčbu podstoupil a pomohlo mu to trvale..A kolik to stojí? Jedno sezení, a kolik je potřeba těch sezení?

Pavla (Čt, 5. 4. 2007 - 12:04)

Ahojte, já jsem se dočetla, že na akné funguje fototerapie modrým světlem, máte s ní někdo zkušenost?

mila (Čt, 5. 4. 2007 - 11:04)

jo jeste neco ... ta aloe "likviduje" ty spatne bakterie v travicim traktu a nebudete mit zacpu takze se telo pravidelne cisti... no neni to uzas??? :-)))

mila (Čt, 5. 4. 2007 - 11:04)

Ja se s pleti trapila snad 2O let, proste od mladi, piju zensky caj.. uplne obyc a take stavu activ aloe vera. to delam od ledna a zadny cerveny pupinek uz jsem hooooodne dlouho nevidela! i kdyz se stale maskuji make-upem, uz to neni nanos 1 cm, ale jen lehce :)

vsadila bych na bylinky a jeste na zinek s methioninem + ta stava z aloe a melo by to zabrat, zkuste to!

Reklama

Přidat komentář