Reklama

akne

nexi (St, 6. 6. 2007 - 10:06)

Souhlasím s výše napsaným, akorát s tím rozdílem, že mě léky od lékařky, kterou ted navštěvuji opravdu pomáhají. Můžu říct, že už rok mám akné celkem pod kontrolou. Používám differine a k tomu ze začátku když to bylo horší Dalacin (antibiotika na potírání) a ted už jen v případě, že je potřeba, Aknemycin. Navštěvuju taky kosmetičku na této dermatologické klinice.Jinak používám Biodermu a různé čistící čaje. Zinek je určitě dobrý.

Daasule (St, 6. 6. 2007 - 07:06)

maruška:no hlavně nepoužívej nic z drogerie,a leky od kozních doktoru mi vzdycky zabrali jen na cas a pak se to zase vratilo!ja treba pouzivam kosmetiku Syncare(řada na akné)ale dobrá je taky Bioderma(použícím ten peeling),ale je to dost drahý.pak si na plet dávám Kosmín(mast na hemeroidy-krásně to stahuje póry) a aspon jednou za týden kvasnicovou masku.pokud muzu dat radu,tak si hlavne nemačkej,já sice kdyz vidim sebemenší ucpanej pór,tak ho musim vymacknout,ale pleti to strasne škodí!já jsem řeba měla problém i stěma velkýma bolákama,takze stále užívám tyto přípravky:lactobacily,ostropestrec,citrovital,česnek,čaj lapacho,zinek...

Maruška (Út, 5. 6. 2007 - 15:06)

Ahojky, mam problem s aknem:( nemohu rict ze bych mela akne typu hnisavych bolaku, ale mam po pusine maly pupinky ktery tvori krupici..pouzivam vsechno mozne abych se toho zbavila, ale furt nic nevim co mam delat porad te mi:( Dekuji Maruska

nexi (Út, 5. 6. 2007 - 10:06)

O této paní odbornici tu už něco padlo, ted jsem narazila na toto:

http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/1097429889-cerne-ovce/32263-kosmetolozka-ii-dum.html

Daniela (Ne, 3. 6. 2007 - 22:06)

Hanko: čínská medicína- děkuji nechci. Asi před pěti lety byly v rádiu na Frekvenci 1 besedy s MUDr. Hoffmanem, který se zabývá čínskou medicínou a provozuje (nebo provozoval) Centrum tradiční čínské medicíny. Po konzultacích s ním jsem začala užívat černé bylinné kuličky, měly nějaký vzletný název, něco jako Patero uhašení sopky. A výsledek? Po přesně dodrženém dávkování a několika baleních se nestalo vůbec nic ani nepatrné zlepšení, prostě nic. Pak se v novinách objevily články o tom, že v přípravcích takto prodávaných se vyskytlo olovo či kortikoidy a další škodlivé látky. Nakonec jsem byla ráda, že se nestalo vůbec nic, mohla jsem si taky poškodit zdraví. Takže shrnuto: čínská medicína nikdy víc, mám pocit, že jde s těmi bylinkami a mastmi jen o byznys. Ale nechci odsuzovat plošně, třeba to někomu pomohlo a navíc se o to nijak nezajímám, abych mohla s někým na to téma poučeně diskutovat. Řídím se teď selským rozumem a jakmile někdo slibuje vyřešení problémů tím jeho produktem, mám se na pozoru. Ale jinak nic ve zlém :o)

Vicky (Ne, 3. 6. 2007 - 18:06)

to Daniela - myslim ze to nebylo obecne radit o zivotosprave.byl to pripad ktery u nekoho zabral. nekomu pomohly antibiotika, nekomu roacuatune,nekomy zmena zivotospravy. Myslim si naopak ze spousta lidi sahne radeji po praskach s tim ze to proste za par tydnu bude pryc, namisto aby zmenila stravovaci navyky. V mem pripade je mozne, ze akne zhorsovala nejake potravina co jsem vyradila...netusim, jen vim ze mi to pomohlo (stejne jako ty vis, ze u tebe to nefunguje).

Hanka (Ne, 3. 6. 2007 - 17:06)

Ahoj Danielo, myslím, že by to chtělo vypátrat nerovnováhu v organismu a pak pracovat na jejím odstranění. Může to řešit tradiční čínská medicína. Máš-li zájem, zašlu Ti k vyplnění konzultační dotazník, zdarma vypracuji diagnostiku a doporučím vhodné bylinné kuličky. Můžeš mi napsat na jin_jang"volny.cz - Ahoj, Hanka.

Daniela (Ne, 3. 6. 2007 - 16:06)

Ta změna stravy bohužel na každého neplatí. Pokud je akné způsobeno hormonální nerovnováhou nebo nějakými záněty apod., tak to prostě nefunguje. Spousta lidí tady to má vyzkoušené, protože změnit životosprávu a doufat, že se to zlepší, je přijatelnější, než cpát se antibiotiky. Jenomže když to nezabírá, tak je třeba prostě hledat příčinu a zkoušet něco jiného. Většina kožařů okamžitě naordinuje ty krémy na akné a většinou nehledají příčinu. Jenomže ta prostě být musí. Já mám problémy s pletí i ve třiceti, nejrůznější krevní testy nic neodhalily a podle lékařky se někdy příčina akné prostě nezjistí. Podotýkám, že životosprávu dodržuji včetně pitného režimu a nemá to prostě vliv.Radit tady obecně, že životospráva tyhle problémy vyřeší, je nesmysl.

vicky (Ne, 3. 6. 2007 - 13:06)

ja uzivala roacutane - nekolik let zpatky, mela jsem i tetracycline, vsechno pomohlo na nejakou dobu...tetracykline jsem uzivala 2 mesice (pred rokem), pomohlo to,ale a stejne to nebylo uplne vylecene. myslim, ze ne na kazdeho to zabira stejne....az ted ta zmena stravy zabrala.nebylo to ze dne na den...projevilo se to tak az za 3 mesice.

Sona (Ne, 3. 6. 2007 - 13:06)

antibiotika tetracykline beru asi 3 týdny, trochu úspěch je, k tomu mám krém duflac z lékárny, malej a ještě jsem doplácela.
Kdysi mě ant. zabraly ale ted nic moc.

Daasule (Ne, 3. 6. 2007 - 11:06)

vicky:máš naprostou pravdu,ty velký boláky jsou způsobený nesprávnou stravou....vsemozne se zevnitr cistim,bolák se mi udélá jen obcas...

vicky (Ne, 3. 6. 2007 - 11:06)

mivala jsem akne na licnich kostech, brade,castecne to prechazelo na krk.byly to vzdycky hluboke cervene bolaky- i nekolik vedle sebe, make-up to nezakryl.od te doby co jsem zacala drzet dietu a vyradila veskere sladkosti,tucna jidla,pecivo..a zacala uzivat zinek,selen,vitamin E a pupalku...tak se vsechno ohromne zlepsilo...jednou za mesic se neco na brade objevi,ale to je normalni...vsichni se obdivuji jak mam ted krasnou plet...jo jeste jsem predtim jedla hodne kureciho masa...nevim zda to muze souviset,ale pry je v nich hodne hormonu a antibiotik..ted si dam kure tak jednou za tyden...ale za to jim hrozne moc zeleniny.

pro holku (Ne, 3. 6. 2007 - 10:06)

Ty chytrolínko, myslíš, že většina lidí, co se sem chodí radit tohle nezkusily? A pro tvou informaci, oba zmíněné léky jsou antibiotika, vzniká na ně časem rezistence a tudíž jsou jen krátkodobé řešení, pak se to většinou vrátí.

holka (So, 2. 6. 2007 - 21:06)

nejlepsi co muzete udelat kdyz se chcete zbvit akne je jit ke kozni a nechat si napsat zineryt a antibiotika tetracycline..A nezrat sladky, slany, kysely..

sarinka (Ne, 27. 5. 2007 - 10:05)

Máte nějaký tip na samoopalovací krém, který je vhodný na pleť, která je náchylná k akné? Po "normálním" samoopalováku mi raší akné.

Daasule (Po, 14. 5. 2007 - 18:05)

cusky lidi,jsem ted cetla na internetu,ze americti vedci delali nejaky studium o tom jak pusobi potraviny na akne..no a vyslo z toho,ze akne se strasne moc zhorsuje konzumaci mlika, a ze zjistili ze cokolada a chipsy na akne nemaji vliv...

Lola (St, 2. 5. 2007 - 12:05)

Ahojík, máte někdo zkušenosti se zinkovou emulzí Miraclean? Dnes jsem si ji koupila a zdá se mi příjemná, sice nevoní, ale mám po ní ple´t jak samet a matuje. Tak by mě zajímalo, jestli jste s ní někdo dosáhli v boji s akné úspěchu:-) Měla jsem od Miracleanu i pleťovou vodu přímo na akné, ale ta mi nevyhovovala, byla příliš agresivní.

Peg (Pá, 27. 4. 2007 - 20:04)

Krém od Biodermy mám asi 3 týdny a pleť je pěkně vyhlazená a čistá. Tak snad to zase nebude jen dočasné:-)

Cephaelis (St, 11. 4. 2007 - 20:04)

Peeling od Biodermy jsem vyzkoušela ve vzorečku a připadal mi skvělý, od té doby uvažuju, že si ho koupím. Jinak pro všechny, kteří nad Biodermou váhají doporučuju vyžádat si v lékárně vzorečky. Každá lékárna, která Biodermu prodává by je měla mít. Vzorečky jsou o něco větší než obvyklé pytlíčky na 1 použití, tak si stihnete udělat o jednotlivých přípravcích docela dobrou představu.

nexi (Po, 9. 4. 2007 - 08:04)

Biodermu také doporučuji: krém AKN i obyčejný hydratační pokud je pleť vysušená, dobrý je i mycí gel nebo micelární voda, teď se chystám vyzkoušet ten "peeling".

Reklama

Přidat komentář