Reklama

Kdo bude prezident ČR?

Martina (Ne, 28. 1. 2018 - 23:01)

Pro Ouha: trochu se divím,...Tome, Ouho, sice asi nemá cenu reagovat, protože jste si udělali názor, že někomu přeji!!! rakovinu a dál v tom jedete, ale přeci jen...

Jestliže člověk nenávidí, je to vnitřní zloba, která mu ubližuje. O tom byl můj příspěvek, že jste ho nepochopili, s tím nic neudělám.
Zkrátka slovo nenávist nemám ráda. A toho, kdo nenávidí upřímně lituji.

Petr Fiala nebo (Ne, 28. 1. 2018 - 22:01)

se budou asi držet stranou, mimo mísu. Jednak kvůli slabosti a relativní bezvýznamnosti, jednak nebudou chtít dostat do budky.

Je velmi neprav (Ne, 28. 1. 2018 - 22:01)

i když ne zcela nemyslitelné, že se ti oligarchové a jejich proxy budou navzájem i fyzicky likvidovat. Opravdu spíše ne.

Buď jak buď, dojde-li k nějaké formě drtivé porážky Babiše, asi to minimálně posílí zahraničně politickou orientaci země na Východ (Rusko, Čínu, Střední Asii), vliv ruských zločinecko-rozvědčických struktur v ČR, jakož i poloautoritářský charakter prezidentského úřadu. Co bude naopak oslabeno, bude parlamentní demokracie.

D (Ne, 28. 1. 2018 - 21:01)

Nic si nenalhávejme. Zemanova válka s Babišem, pokud se k ní opravdu schyluje, bude konec konců válkou o majetky, o akciové společnosti a podíly v nich.

Pomalu umírající Zeman bude v této válce hrát roli (jednoho z) proxy jiných mocných oligarchů, stojících proti Babišovi a jeho případným spojencům.

Sledujme dílčí a překroucené reflexe této války v médiích, dohadujme se a kochejme se!

D (Ne, 28. 1. 2018 - 20:01)

Já jsem sice už z nedostatku času nebyl schopen vystopovat všechny ty předchozí argumenty ohledně rakoviny, ale obecně bych si myslel, že mnohé rakoviny budou ovlivněné dědičností, a v mnoha (ne-li všech) případech budou výsledkem předem ne zcela ovlivnitelných náhodných mutací v různých tkáních. Není snad riziko rakoviny mimo jiné i jistá daň za komplexitu lidského genetického materiálu a lidskou mnohobuněčnost?

návrh (Ne, 28. 1. 2018 - 20:01)

já bych podle irského vzoru opakoval volby tak dlouho, dokud by Zeman neměl 100% (či 99.9%)

Ouha pro Toma.. (Ne, 28. 1. 2018 - 19:01)

Pro Ouha: trochu se divím,...Tome ja uz se k tomu nebudu vyjadrovat . Je to pro me nazor cynicky , neprijatelny a hlavne doufam ze ne lekarsky vetsinovy. Ach jo

D (Ne, 28. 1. 2018 - 19:01)

Tak je jasné, že pokud se...... Nicméně hodí-li se to nějakým Kellnerům či Bakalům, lze mu to otloukat o hlavu...

D (Ne, 28. 1. 2018 - 19:01)

"Nedivil bych se, kdyby...Tak je jasné, že pokud se nějaký oligarcha s celým svým impériem, včetně médií, vloží do politického procesu, a nenarazí přitom na tuhý odpor jiných podobných oligarchů, tak v natolik zkorumpované zemi jako je Česko s přehledem ovládne situaci.

Nicméně je taky jasné, že jednotliví oligarchové na sebe navzájem znají různá svoje svinstva, a můžou se proto navzájem vydírat. A někdy to vydírání nabývá, jako je tomu v případě kauzy Čapí hnízdo, i víceméně veřejné povahy.

Co je to pro Babiše padesát milionů? Vždyť tolik vydělá každý den. Nicméně v případě potřebu mu to lze otloukat o hlavu, různě ho s tím obtěžovat, a v případě potřeby dosáhnout i toho, aby se stáhnul z vrcholné exekutivní funkce, a vládní politiku nadále ovlivňoval jen ze zákulisí, podobně jako každý jiný oligarcha.

Helena (Ne, 28. 1. 2018 - 19:01)

No jo, ohánět se rakovinou, jdi s tím do háje. To by muselo pochcípat 2 miliony antizemanistů. A neměj strach, sice neslavím, ale jsem s výsledkem voleb hodně spokojená a baví mě ty hysterické reakce antizemanovců. Neumíte ani přijmout porážku, raději si to okecáváte, že jako Drahoš prohrál jen o málo hlasů, no to je pravda, ale prostě prohrál. Mě baví už jen to, jak to ty ksichty v televizi nemůžou rozdýchat, slavní páni redaktoři...

nestranný (Ne, 28. 1. 2018 - 18:01)

Politika je svinstvo. "Volte Petra, nebo Joba, naserou nám stejně oba!"

Tom... (Ne, 28. 1. 2018 - 18:01)

anepsala jste neco o...Pro Ouha: trochu se divím, že někdo, kdo má navíc doma onkologa je schopen něco takévého napsat. Já zase nedávno četl rozhovor s nějakým jiným lékařem, který psal, že pokud člověk elementárně neporužuje zásady zdravého života, že by se neměl sebemrskat, protože někdy je to krutá náhoda v životě. A já pár takových lidí již v životě potkal, kteří si to nezasloužili ani náhodou.

Cynik - realist (Ne, 28. 1. 2018 - 18:01)

"Nedivil bych se, kdyby byl Babiš jako premiér momentálním výsledkem nějaké proměnlivé a superdůvěrné - tišší či hlasitější - miliardářské dohody."

Ano vyhrálo volby rozdílem třídy, či spíše několika tříd.

Není přece žádné překvapení, že předseda vítězné strany sestavuje vládu, sám ve funkci premiéra.

Co je na tom nepochopitelného?

Závěr tvého textu je půvabný - zase ten Putin...

D (Ne, 28. 1. 2018 - 18:01)

Mimochodem, ten vztah Zemana a Babiše je pro mě celkem zajímavá hádanka.

Zeman je jistě figurkou nějakých jiných miliardářských frajerů, než je Babiš. Někteří z nich jsou patrně orientovaní víc na Rusko a Čínu než směrem na západ jako Babiš, a proto taky Zeman do Moskvy a Pekingu tak často létá.

Nedivil bych se, kdyby byl Babiš jako premiér momentálním výsledkem nějaké proměnlivé a superdůvěrné - tišší či hlasitější - miliardářské dohody.

Čemu příliš nerozumím je to, proč Babiš po prvním kole voleb Zemana veřejně vyzval k tomu, aby se zbavil Nejedlého (plus Mynáře?).

Pokud si ale teď Zeman s Babišem budou opravdu navzájem bodat dýky do zad a kout proti sobě nejrůznější pikle a podrazy, mohlo by to být celkem zábavné divadlo. Nejsem si ale jistý, jestli to celé není opravdu jen divadlo, a jestli tím skutečným bodnutým do zad nemá být nakonec široká česká veřejnost.

Speciálně Zeman totiž je mistrem v tom, zaměstnat pozornost občanů nějakým red herringem, a zatím provádět ta nejhorší myslitelná svinstva. A když je potřeba, zajistí si k tomu jako sparring partnera třebas i samotného Putina.

Cynik - realist (Ne, 28. 1. 2018 - 18:01)

(Nejen) pro Tonyho.

Volil jsem pana Zemana, přestože u mne má výrazné mínus jako bývalý předseda mnou silně nemilované ČSSD, a přestože s ním nemohu v lecčems souhlasit, příkladně nápad spojit kanálem Labe, Odru a Dunaj považuji za nesmyslný a přežitý.

Navíc nejsem a nebyl jsem voličem stran, označovaných jako levicové.

To jsou paradoxy...

Jenže s panem Zemanem mohu naprosto souhlasit s (nejen) názorem na imigrační krizi.

Pan Drahoš se vynořil zhruba stejně, jako se ve filmu Císařův pekař vynořila Sirael z vodních par... zkrátka uměle vytvořený produkt, s jedinou vizí - antizeman, antizeman, antizeman...

Není to poněkud málo?

Co třeba názory a postoje pana Drahoše? Mlha před námi, mlha za námi...

Ke cti panu Zemanovi slouží, že je schopen vyjadřovat se přesně a výstižně, stát na svých názorech, i když musí vědět, že některými u voličů nemusí zabodovat, příkladně jeho víceméně kladný postoj k EU, i když navrhuje velmi prospěšné změny.

Přestože by sám hlasoval pro setrvání v EU, referendum nezamítá, neohání se slovy o domnělé neschopnosti obyvatelstva rozhodnout se správně kvůli nedostatku informací, či vzdělání.

Zajímavé... neměli by odpůrci referenda spíše snášet argumenty pro svou pravdu, než samo referendum striktně odmítat?

Neužili jsme si v minulosti, za předchozího režimu, něco podobného? Se Sovětským Svazem na věčné časy, žádné pochybnosti...

Tohle opravdu nechci.

Zkrátka a dobře - z nabízených kandidátů pro mne byl pan Zeman nejlepší volbou.

Odpůrci pana Zemana měli pět let na vyprofilování protikandidáta, kterého by bylo možno volit pro něj samého, pro jeho postoje, názory, pro jeho osobnost.

Neučinili tak, naopak mediální masáž a urážky voličů s jiným názorem se ukázaly jako vysoce kontraproduktivní a k volebním urnám s kandidátním lístkem pana Zemana tak nejspíš dohnali i voliče, kteří by snad ani k volbám nešli.

Proč se nepoučili z antikampaně proti panu Babišovi, který i soustavnému ostouzení s hnutím ANO v parlamentních volbách přesvědčivě zvítězil?

Pan Drahoš měl představovat změnu... Jakou? Snad, že by vrátil do hry ty, kteří v parlamentních volbách ostudně propadli - ODS, TOP 09, vydávající se za pravici, snad lidovce, starosty, či ČSSD?

Neděkuji - a nechci.

Zde se asi s některými z vás neshodnu - ale výsledek voleb a menšinovou vládu ANO nepovažuji za zlo.

Aby tato vláda prosazovala své návrhy, nutně bude muset v mnohém ustoupit i opozici, jinak se jí o většinovém hlasování může jen zdát.

Takže žádné válcování, typické pro většinové koalice, nebo dokonce pro oposmlouvu...

Asi tak.

Cynik - realist (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

Co se ti nelíbí na mé...Helena je možná cynik, ale určitě není Cynikem - realistou, a já určitě nejsem Helena.

Martina (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

anepsala jste neco o...Ouho, přečti si můj příspěvek znovu. A nebylo to žertem, vzhledem k tomu, že slovo nenávist neuznávám a vím, co nenávist dokáže. K tomu mám doma onkologa...
Tvá reakce mne zaujala, ale myslím, že jsi špatně pochopila můj příspěvek.

Martina (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

Martino, už čtvrt roku mě...Ty jsi Ouha???

Ouha (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

Co se ti nelíbí na mé...anepsala jste neco o onkologickem onemocneni i kdyz zertem? To by me nenapadlo ani za hluboke totality vuci komunistum Ale jo kazdy to mame jinak

Tony (Ne, 28. 1. 2018 - 17:01)

To byla ironie.
Pan Zeman...Martino, ty jseš překvapená? Tys nikdy nečetla články od pana Doležala. kdy psal, že je to Zemanoklaus nebo Klausozeman, je jedno, jak se to otočí ale v jádru to vyjde na stejno?

Reklama

Přidat komentář