Reklama

Kdo bude prezident ČR?

Cynik - realist (Út, 30. 1. 2018 - 14:01)

Myslíš před , nebo po...Pochopitelně jsem měl na mysli období od sametové švindlrevoluce v listopadu 1989 do vstupu do EU v roce 2004, myslel jsem, že je to z textu zcela zřejmé.

Je přece zcela zjevné, že v tomto období došlo k výraznému vzestupu i bez členství v EU, přestože se fanatičtí zastánci EU tváří, že tehdy jsme snad žili na stromech a v jeskyních.

sardanapal* (Út, 30. 1. 2018 - 13:01)

"Nejsou například...Myslíš před , nebo po 68.smým.
Ty seš taky realista mimo reál ...
Říká ti něco 80.tý ? Moc nechybělo a naši chlapci oplatili bratrskou pomoc Pšonkům ...

Cynik - realist (Út, 30. 1. 2018 - 13:01)

A jsou tu i jiné podstatné..."Nejsou například právě nyní, téžměř 14 let po vstupu do EU, České země bohatší a svobodnější než kdykoli jindy v dosavadní historii?"

Ano, jsou jistě bohatší... ale bohatly i po sametové švindlrevoluci do doby, než jsme vlezli do EU. To je prostě vývoj, ano, daný ukončením socialistického režimu, ale jistě ne díky EU.

A svobodnější? Nenech se vysmát... Jistě, propaganda za předchozího režimu jela na plné pecky, nicméně země Evropské unie povýšily propagandu do takových výšin, že by se říšský ministr propagandy Goebbels hořce rozplakal, jakmile by pochopil, jakým byl proti dnešku břídilem...

Ten strach z Ruska je prostě směšný, Rusko nechce nic více, než svůj klid.

V jiném příspěvku zmiňuješ euroatlantickou civilizaci. Tím míníš co? Stovky amerických základen, rozesetých po celém světě, či naše vojáky, kteří jsou nasazováni v misích tisíce kilometrů od domova?

Míníš tou euroatlantickou civilizací systém, který se snaží obyvatelstvu proti jeho vůli natlačit rizikové imigranty, přestože zkušenosti původních zemí jasně ukazují, že integrace naprosté většiny z nich je velmi obtížná, ba nemožná,

Míníš snad tou euroatlantickou civilizací brutální nátlak eurounijního náčelnictva na země EU ve smyslu, že buď budeme imigranty přijímat dobrovolně, nebo nás donutí, případně budeme platit miliónové sumy za každého, který námi nebude přijat?

Ani komunističtí pohlaváři bývalého SSSR si vůči svým tehdejším satelitům nedovolili to, co si dnes dovoluje náčelnictvo bruselské...

Tony (Út, 30. 1. 2018 - 10:01)

A jsou tu i jiné podstatné...Milé Déčko

i když jsem s tebou na 95% nesouhlasil, tak jsem tě vždy měl za vzdělaného člověka. Tímto příspěvkem ses v mých očích propadl na komika úrovně Jahody.

Tony (Út, 30. 1. 2018 - 10:01)

Slimoši mají echo, že je lepší se naší zemi vyhnout. Za Drahoše, který při volební kampani papouškoval Merkelové WIR SCHAFFEN DAS - MY TO ZVLÁDNEME by se to rapidně změnilo.

používej klidně (Út, 30. 1. 2018 - 10:01)

Ano, jsme i dnes jen cordon...jsi stejně čitelný díky nadužívání cizích slov a obraty typu "Se vší okrajovostí a bezvýznamností..".

Diplomat (Út, 30. 1. 2018 - 10:01)

třeba se s Polskem a tím...Ano, jsme i dnes jen cordon sanitaire. Se vší okrajovostí a bezvýznamností, kterou to obnáší. Dokonce ani uprchlíkům nestojíme vpodstatě ani za tranzit.

Kdož ale ví, (Út, 30. 1. 2018 - 09:01)

třeba se s Polskem a tím zbytkem východní Evropy okolo něj na Západě tak moc nepočítá - jsou celkem k ničemu. Možná to úplně nejhlavnější, co Německo a Francie od nich potřebuje, je členství v NATO, a zejména pak neochota dovolit Rusům tam postavit nějaké ospalovací rampy, a naopak eventuální ochota si tam v případě potřeby nechat postavit nějaké americké radary a rampy pro Patrioty.

Nějaká Škkoda Mladá Boleslav nebo pobočka Siemensu v Česku zůstat vůbec nemusí. Může se to snadno přesunout někam do Rumunska, Turecka, nebo ještě dál.

A i nějakých strategicky nepostradatelných géniů, které si Západ potřebuje za každou cenu udržet pro sebe, je asi v Polsku, Česku, Slovensku či Maďarsku přesně nula.

D (Út, 30. 1. 2018 - 06:01)

A jsou tu i jiné podstatné okolnosti.

Nejsou například právě nyní, téžměř 14 let po vstupu do EU, České země bohatší a svobodnější než kdykoli jindy v dosavadní historii?

A nepředstavovalo období let 1948-1989, kdy byly, spolu se Slovenskem a jinými okolními zeměmi kolonizované Ruskou říší, epochu jedné z nejhorších retardací a stagnací společensko-ekonomickkého vývoje, kdy se České země propadly z regionu na ekonomické úrovni Francie až téměř na úroveň Polska, Maďarska nebo chudého Balkánu?

A kdy se z druhdy svobodné, demokratické a rozsáhlá lidská práva a svobody respektující země zvrhly v komunistickou tyranii podobající se spíše systému Ivana Hrozného?

Opravdu se nyní Česko má vracet k něčemu podobnému, a otevírat se Putinovi a podvolovat se plně na Rusko orientovaným oligarchům?

D (Út, 30. 1. 2018 - 06:01)

„Je přece nepolitické...Možná by sis přál obnovení RVHP a Varšavské smlouvy.

Nebo se domníváš, že po zpřetrhání svých euro-atlantických vazeb by Češi byli schopni přesvědčit Rusko, aby si z Česka neudělalo hnízdo svého mocenského vlivu ve středovýchodní Evropě? Nehledě na to, že právě tohle se už do značné míry děje i dnes...

Cynik - realist (Út, 30. 1. 2018 - 06:01)

Asi máš pravdu jak jsem...
„Je přece nepolitické říkat lidem:referendum ano,ale v těch nedůležitých věcech,protože těm důležitým nerozumíte a tudíž nejste schopni správně rozhodnout.“

Přesně tak, ale nejen nepolitické, ale též vyvolávající otázky…

V nepříliš vzdálené minulosti, kdy u nás proběhlo hlasování o vstupu do EU, voliči těm věcem rozuměli a byli schopni se správně rozhodnout?

Já tehdy hlasoval proti vstupu při podezření, do jakého byrokraticko-socialistického cirkusu vstupujeme, a skutečnost předčila nejhorší očekávání…

Přitom původní myšlenka, tedy volný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu byla vynikající, přitom rozumně organizovaný svazek evropských států brání válečným konfliktům mezi jednotlivými zeměmi… proti tomu nic, ovšem proti současné podobě EU hodně…

Je snad nepravděpodobné, že všichni ti, kteří brání konání referenda o setrvání v EU tuší, že se jim nedostává podstatných argumentů pro členství v tomto problematickém spolku?

Bylo by přece logické nabídnout možnost referenda, a přesvědčovat voliče pádnými argumenty pro setrvání, než se referenu úporně bránit…

Jenže doba argumentům mnoho nepřeje… byl snad argumentem pro volbu pana Drahoš fakt, že je na tom fyzicky lépe, než znovuzvolený prezident?

To mi připadá poněkud slabé, prezidenta bychom pak mohli také vybírat podle toho, zda vypadá jako Ken, a první dámou by mohla být Barbie…

Doba nepřeje nejen argumentům, ani myšlení…

Jak jinak si třeba vyložit, že jeden mozkově nevýkonný jedinec se omotá tibetskou vlajkou, nebo s ní mává, když si o Tibetu přečetl dva řádky, sepsané podobným mozkově nevýkonným jedincem, který své úžasné sdělení vylepil na sloup veřejného osvětlení?

Kolik z těch protibetských bojovníků se alespoň pokusilo přečíst si něco o historii Tibetu i nepříliš vzdálené?

Nebo třeba bublina s globálním oteplováním… pozoruhodný kšeft pro některé, příležitost povykovat pro jiné. Hlavně hulákat a nepřipustit jiný názor, raději urážet názorové protivníky… nepřipomíná vám to kampaň před (nejen) prezidentskou volbou?

K ekologickým debatám si dovoluji doporučit zajímavou úvahu zde:

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2018/01/30/pseudo-ekologicke-debaty/#more-951681

Omlouvám se za lehký odklon od tématu této diskuse, na straně druhé však vše souvisí se vším…

Steve (Út, 30. 1. 2018 - 00:01)

Zeman není ta...Nešpor je blázen ... stačí ho chvíli vidět v televizi a jdu blejt.

Zoufalka (Po, 29. 1. 2018 - 23:01)

No, luci, nevím jestli...Drahošova slípka má nastudováno, jak se stát výživou pro voliče v jednom závodu pana Babiše.

Ouha (Po, 29. 1. 2018 - 23:01)

No, luci, nevím jestli Drahošová je zrovna kompetentní, zda má nastudováno atd vše, co se týká politiky, předpokládaných témat...hmmm

Ale s tím (ne) referendem mě profesor mírně šokoval

luci (Po, 29. 1. 2018 - 23:01)

Obávám se , že pan Drahoš...Asi máš pravdu jak jsem sledovala Drahošovku,tak ho má pod kontrolou ona.Jeho "rádcové" ho dobře nepřipravili.Ono například jeho stanovisko k referendu urazilo ego spousty lidí.Je přece nepolitické říkat lidem:referendum ano,ale v těch nedůležitých věcech,protože těm důležitým nerozumíte a tudíž nejste schopni správně rozhodnout.Politik musí být především dobrý rétor a v diskuzi bez zjevných vytáček správně reagovat,nespoléhat na nápovědu.

Petr (Po, 29. 1. 2018 - 21:01)

Plno lidi ma jasno i 48 hodin pred volbami ...

Petr (Po, 29. 1. 2018 - 21:01)

Tak mam docela sirokou socialni bublinu a i v tisku se mnozi tim koho volili, netajili...

Petr (Po, 29. 1. 2018 - 21:01)

A mozna, ze jediny cil techto a podobnych voleb je lidi necim zamestnat a mezi sebou rozhadat, protoze jak se rika v onom pravdivem vtipu: Kdyby volby mohly neco zmenit, tak by je uz davno zrusili...

D (Po, 29. 1. 2018 - 21:01)

Mozna az se prestane takto...A odkud znáš ta kvanta profesorů a alkoholiků, o kterých už po 48 hodinách od voleb víš, jak volila?

D (Po, 29. 1. 2018 - 21:01)

Myslela jsem, že už je PO...Svým způsobem ano, ale v reálném životě se hlasuje pořád. A to třebas i nohama.

Reklama

Přidat komentář