Reklama

klystýr, výplach střev

Minie (Út, 27. 7. 2004 - 00:07)

Mám potíže při klystýrech... už několik let si občas udělám pár týdnů očistných klystýrů, dnes jsem opět chtěla započít řetězec klystýrů a nastal problém, hadičku jsem vůbec nemohla zavést hluboko do střev, nešlo to, hadička se vždy o nějakou překážku otočila a zůstala stočená na kraji střeva, tudíž bylo vpouštění vody nemožné, ihned podráždění konečníku a ihned šla tekutina ven, zkusila jsem to ještě párkrát a pak šla ven i krev... tak nevím co dělat... je mi 25 let, poradíte prosím?

Tomáš Pokorný (Ne, 20. 6. 2004 - 16:06)

Milá slečno,zdá se že by mohlo jít o týrání. Pokud s nějakým zákrokem člověk nesouhlasí a je tudíž vykonán proti jeho sbvobodné vůli. Mamince bych řekl že nic takového nepodtoupím, protože mi to nedělá dobře. Že se poradíš se svým lékařem zda-li je každodenní klystýr zdraví. A že potom se teprve rozhodneš. Myslím že na doktora by si ni¨kdo neměl hrát pokud jím opravdu není. KLidně napiš a určitě se s tím dá něco vymyslet.Měj se fajn a neboj se o tom s mamainou promluvit, jde jí přece o tvoje dobro a určitě tě nechce trápit. mějs e a odpověz jak to dopadlo, tomáš

Petra (Út, 15. 6. 2004 - 15:06)

U dospělého v podstatě nemá význsm klystýr balonkem, u zácpy je nutno použít irigátor a tak 1/2-3/4 l teplé mýdlové vody a irigátor zavěsit hodně vysoko, aby tekutina proudila dosti velkým tlakem, jen tak sa zlenivělé střeva probudí k životu a tekutina sa dostane vysoko do střev.Dojde k dokonalému vyprázdnění,i bez zadržování klystýru,pak opakování klystýru již čistou vodou s objemem alespoň 1 l je vhodné.Když irigátor dáme dostatečně vysoko tak 1-1,2 m nad lůžkem a klystýr přijímame v poloze na boku je to lepší než v poloze na kolenou a bolesti u toho nejsou,jenom pocity tlaku v konečníku a žbluňkání,a ještě k tomu odvzdušnění, je nutné všechen vzduch předem z irigátoru vypustit.

monika (Pá, 11. 6. 2004 - 18:06)

Pro Janu, klystýr je nejlépe dělat ráno na lačno mezi 05-07 hod v poloze na kolenou a znažit se zluboka dýchat. Také je třeba dát pozor aby se do střeva nedostal vzduch z hadičky irigátorů. Pak můžou vzniknout křeče a bolesti břicha. Nálev se musí napouštet pomalu, aby si střeva zvykla na vačší objem. Tekutina musí mít teplotu těla. Pokud máš zácpu je lepší najsamprv dát si malý klystýr za pomoci balónku, a pak po vyprázdnení aplykovat klystýr objemnejší za pomoci irigátorů. To jsou asi takové záklaní věci, které třeba dodržet, aby jsi nepociťovala bolesti břicha po klystýru.

Jana (Pá, 4. 6. 2004 - 17:06)

Kdyz si delavam v dopolednich hodinach klystyr, vzdy mne potom ve vecernich hodinach boli bricho. Poradi nekdo, cim to muze byt, co mam zmenit, pripadne jake mate vy zkusenosti?

Petr (Ne, 30. 5. 2004 - 19:05)

Ahoj, po kazdem klystyru trpim hodne intenzivnim nadymanim, coz je hodne neprijemne a taky se bojim, ze delam neco spatne. Klystyr si provadim vleze na zadech, 2 litry ciste teple vody. Mohl by jste mi prosim nekdo poradit, co s tim? Diky Petr

milos maly (Čt, 27. 5. 2004 - 06:05)

Krystyr se vetsinou jen pouziva ve sojeni s hladovkou, ci pustem, aby se telo ocistilo. Kdyz je zacpa muze byt nekdy uz pozde... :(( NEZAPOMENTE konzumace masa pusobi ve strevech zahnivani... :((

Radek (St, 26. 5. 2004 - 19:05)

Zdravym vsechny navstevníky chatu a prosim o radu:Je mi 18 a prave s vyplachem strev zacinam- zejména kvuli zlepseni kvality kuze

Ada (Út, 25. 5. 2004 - 23:05)

Ja som zazila pomerne netradicny klystir/bez klystira, ked som robila prax v porodnici ako zdravotna sestra. Asistovala som pri jednom porode, rodicku prijali na porodny sal, oholila som ju, no namiesto klystira ju sestra poslala iba vymocit. Ked sa vratila, kazala jej klaknut si stvornozky na stol, hlavu na podusku, zadok dohora a rozkrocit nohy. Medzi ne vsunulu misu. Potom jej klasickym rozprasovacom nastriekala na konecnik akusi bielu tekutinu a palcom pravej ruky jej ju zacala akoby vtierat do konecnika kruzivymi, energickymi pohybmi. Konecnik sa zacal stahovat a roztvarat a v priebehu pol minuty zacala vychadzat stolica. Za par minut bola zena vyprazdnena. Pocas vyprazdnovania jej sestra neustale masirovala konecnik tou bielou tekutinou. Ada

Aneta (Út, 25. 5. 2004 - 16:05)

Potřebovala bych poradit: udělala jsem si klistýr 2x za sebou a druhý den mi bylo dost špatně, bolelo mě v kříži, což bývá od střev. Máte někdo také takové zkušenosti? Pila jsem pouze acidofilní mléko a asi za 1 den to přešlo. Je možné, že jsem si tímto úplně zničila střevní mikroflóru? Jinak myslím, že klistýr je perfektní věc, zlepšila se mi pleť a také mi již není tak cítit z pusy.

Helin (St, 19. 5. 2004 - 20:05)

Ahoj, před týdnem jsem absolvovala COLON-HYDRO-TERAPII v Brně u paní Kazdové. Čekala jsem, že to bude min. nepříjemný, ale ani jsem necítila, jak hadičku zavedla a začala do mě napouštět. Občas to ve mně hodně bublalo, ale nic moc ze mě nevyšlo, což přičítám zdravé stravě. Doporučuju, je to dobrá prevence a paní Kazdová je moc příjemná dáma, která tomu opravdu rozumí a poradí !

Sára (Pá, 14. 5. 2004 - 12:05)

Ado moc děkuji za odpověď.Dneska mi došel irigátor,tak to dneska vyzkouším poprvé.Doufám,že se mi to povede.Pro Toma: okamžitě běž k lékaři.Určitě jde o roupy.Měla jsem je když jsem byla malá.Dali mi vypít dvakrát po sobě takový červený sirup a bylo po nich.

Mia (Čt, 13. 5. 2004 - 20:05)

To jsou roupy.

tom (Čt, 13. 5. 2004 - 13:05)

Dobrý den, ja vim ze tohle neni ta prava slozka kde bych se mel ptat.Kdyz jsem byl na WC,vsimnul jsem si ze ve vykalu se neco pohybuje.Bylo jich tam asi 25.Malí,bílí hadatka.Jsem strasně polekaný.Prosím odepište mi.Mám jít k doktorovy??Nebo mi doporučte nějaké léky.Prosím co nejrychleji.

Ada (Čt, 13. 5. 2004 - 11:05)

Ja připravuji nálev s heřmánkem tak, že dám vařit asi 2L vody a když se voda začne vařit tak přidám 2 polévkové lžíce sypaného heřmánku. Vypnu vařič a přikryju pokličkou a nechám vychladnout na teplotu tela. Pak odvar procezím cez plátenko a naliju do irigátoru. Nálev je potřeba zadržet ve střeve co nejdéle aby se využila léčiva sila heřmánku.

Sára (St, 12. 5. 2004 - 11:05)

Právě jsem objevila internetové stránky,na kterých si můžete objednat irigátor na výplach střev. Pokud se někdo stydí koupit si ho sám v zdr.potřebách je to dobré řešení. www.prozdravi.cz cena 230 kč.Zašlou na dobírku.Také jsem zde četla,že někdo dělá výplach heřmánkem. Mohl by prosím někdo napsat kolik heřmánku a na kolik litrů vody. Díky

Franz (Út, 11. 5. 2004 - 14:05)

V dosavadní diskuzi se zatím neobjevil ten nejjednodušší způsob:gumový balonek s polotuhým nástavcem (trubičkou z měkké gumy o délce cca 10cm)Ve Francii a Itálii patří u žen i mužů k obsahu kosmetické brašny. Na doma (pro dospělé) o obsahu cca 250ml, na cestování úměrně nenší. Množství aplikované vody se dá řídit počtem vstříknutých balonků dle vlastních pocitů.Ve vzdělanějších rodinách je na začátku dospívání poučení o použití balonku ke stejné samozřejmosti jako poučení o antikoncepci. Výhodou je poměrně snadné a diskétní použití, téměř žádná příprava (trochu krému na trubičku) a docela slušná prevence hemeroidů a zbytečných zažívacích problémů. Dále bych při všech a zejména po všech aktivitách v konečníku doporučil používat maličko masti Proktoglyvenol jako prevenci místních zánětů, zvláště nyní v létě a u žen.

Lenka (Pá, 30. 4. 2004 - 13:04)

Katko,děkuji za radu. Zkusím to teda baz mýdla.Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s přidáváním oleje do vody. Potřebovala bych vědět, jaké množství oleje se dává do 2litrů, jaký olej a jak často se může klistýr s olejem provádět. Předem díky za odpověď.

Katka (Pá, 30. 4. 2004 - 11:04)

No ta mýdlová voda...mýdlo je hodně dráždivé...zkuste raději čistou pevařenou vlažnou vodu...Pokud užíváte psylium (jitrocel) různá semínka apod. vaše střeva jsou již zřejmě docela pročištěná...

Lenka (Pá, 30. 4. 2004 - 10:04)

Po přečtení všech příspěvků, jsem se rozhodla, že výpach také vyzkouším, protože trpím již roky zácpou, které se nemůžu zbavit, ač se stravuju zdravě. Mám za sebou druhý výplach a nemůžu říct, že bych měla po tom dobré pocity. Dostanu do sebe tak litr mýdlové vody, pak už mě střeva začnou bolet a hrozně píchat,jako bych tam měla žiletky. Chtěla jsem to v sobě udržet aspoň 5minut, ale kvůli řezavé bolesti se musím odploužit pomaličku na WC. Nemůžu udělat ani prudší pohyb,jak mě ve střevech bolí. Odejde ze mne pouze stolice z jednoho dne, žádné usazeniny ze střev ze mě nevycházejí.Já si myslela, že tam budu mít z té zácpy nánosy, protože jím kvanta Psyllia, vloček,lněných semínek a k tomu hodně vody a nic mi ty střeva nedráždí, tak jsem myslela, že potřebuju střeva očistit nejprve od nánosů, ale ono se nic neděje.Můžete mi poradit, proč mě v těch střevech tak u toho bolí?Dělám něco špatně?Díky za odpověď.

Reklama

Přidat komentář