Reklama

hormonální antikoncepce

Návštěvník (St, 3. 4. 2002 - 06:04)

Eleno, Tamoxifen, je co vím "lék" na rakovinu prsu. Že způsobuje nepravidelnost menstruace je myslím celkem přirozené, protože má za úkol snížit hladinu estrogenu atd. Ono už ta nemoc sama je pro organizmus záhul a tělo prostě reaguje tak, že nic co by mělo fungovat nefunguje nebo je žzmatené. Rakovina je vlastně totální selhání imunitního systému z jistých příčin, jako chybná strava, léky, kouření apod. Musí se odstranit příčina nemoci, ne jen potlačit příznaky (nádor) a ne jen dál to "ututlávat" léky. Všechno na světě se děje z nějakého důvodu a příčiny, nic se neděje náhodou. Pokud chci odstranit následek, musím nalézt příčinu a tu odstranit. To je opravdové vyléčení a léčení. Doktoři vše řeší jedním pochodem : vyřezat, ozářit, léky a doufat, že se to neobjeví znovu. Kdo z nich se ptá, proč to vzniklo? Nikdo. Rakovinové bujení není příčina, je to následek.

Návštěvník (Út, 2. 4. 2002 - 13:04)

Je mi 42 let, tři roky beru Tamoxifen, ráda bych věděla, jaký vliv má na menstruaci. Byla jsem nemocná - rakovina prsu a od té doby je můj menzes velmi nepravidelný. Můžete mi, prosím, vysvětlit souvislost hormonů a Tamoxifenu, proč je dobré ho brát a co by se stalo, pokud ho vysadím? Děkuji mnohokrát za vysvětlení, nevědomost o věci je nepříjemná.

Návštěvník (Út, 2. 4. 2002 - 13:04)

Už tři roky užíívám Pramino, spíše jsem zhubla, ale mám problém s mykózami. Proto uvažuji o vysazení. Ale obávám se, co bude následovat. Víte někdo, jak brzy se navrací plodnost? Ještě se chci optat, jak dlouho se může hormonální antikoncepce brát bez přerrušení. Také mě pposlední dobou nesnesitelně bollí lýtka - nejprve jsem si myslela, že to souvisí s aerobikem, ale ten už teď neprovozuji a lýtka bolí stále. Jak mohu poznat, že se nejedná o zánět žil? Dík

Návštěvník (Út, 2. 4. 2002 - 08:04)

Ano, bez přerušení 7 let a opravdu nemám žádné problémy.

Návštěvník (Pá, 29. 3. 2002 - 16:03)

Radko, malý dotaz. Bereš tablety bez přerušení?

Návštěvník (Pá, 29. 3. 2002 - 14:03)

Milé dámy, přečetla jsem si Vaší dlouhou debatu na tema HA a můžu Vám napsat, že já mám pouze pozitivní zkušenosti. V 28 letech (v té době jsem měla jedno dítě) jsem nechtěně otěhotněla a dítě si nechat nemohla(nebudu psát proč, to je jiné téma).Šla jsem na miniinterupci a na doporučení lékařky začala brát HA. Tenkrát to byl Marvelon, nyní již několik let beru Mersilon a jsem s ním100% spokojená. Již několik let nemámvůbec menstruaci a vůbec mně to nechybí!!! Opravdu nechápu, jak může někomu menstruace chybět? Vždyť bez ní je život tak krásný a neomezující!!Starosti by si možná měly dělat pouze mladé dívky, které jednou otěhotnět chtějí, ale pro ženy, které již děti nechtějí, je to bezvadné!Ještě můžu dodat, že ani po sedmiletém užívání HA nemám absolutně žádné problémy, ani zdravotní, ani s váhou nebo pletí. Jsem prostě maximálně spokojená !!!!!

Návštěvník (Pá, 22. 3. 2002 - 22:03)

pozitivni vlivy antikoncepce..jiste, ale prece jen, proc mam ten nador na prsu po 5 letech antikoncepce, kdyz jinak naprosto nazapadam do rizikove skupiny?rizikove je:mit brzo mesicky, mit deti po 30, nekojit deti,tataz nemoc u matka nebio sestry(v rodine),obezita, spatna zivotosprava...........nic z toho u me nebylo!!!

Návštěvník (Pá, 22. 3. 2002 - 22:03)

Ja myslim, ze je.Po dvou detech jsem ji zacala taky pouzivat(asi pet let),citil jsem se po ni skvele, pravidelne menstruace a vubec vsechno, ale ve 34 letech jsem zjistila nador na prsu(s naslednou chemoterapii...).ted mam antikoncepci zakazanou..takze nejake souvislosti asi prokazane budou.nestoji to za to!

Návštěvník (Pá, 22. 3. 2002 - 15:03)

Tak já jsem zrovna přestala brát HAK.Po třech letech mám problémy s vysokým tlakem 160/110,což jsem nikdy předtím neměla,nehledě na to,že mě často pobolívala hlava a přibrala jsem pár kilo (to ovšem HAK nedávám za vinu). Teď spíš nevím, jestli se můžu spoléhat na plodné a neplodné dny,když je možné,že budu mít celý cyklus narušen.Asi holt budeme muset s manželem chtě nechtě začít používat prezervativ.Je mi 34 a i když bych chtěla ještě další dítě, asi ne přece jenom teď. Musím dát tělo trochu dohromady po té hormonální smršti.Taky se mi objevily 2 myomy a je možné, že HAK ovlivňuje i jejich růst.Nevíte někdo, jestli se jich dá zbavit jinak než operativně, mohl by to být totiž problém při těhotenství. Díky. Jana

Návštěvník (Čt, 21. 3. 2002 - 15:03)

Podle všech příspěvků, které tady čtu, to vypadá, že všichni mají s HAK jen děsivé problémy. Takže bych pro změnu přidala svůj, pozitivní příběh. HAK jsem brala od 17 let (Neogest), když jsem chtěla v 25 otěhotnět, stalo se tak vcelku bez problémů po 7 měsících. 4 měsíce po porodu jsem opět s HAK začala a beru ji bez přestávky dodnes (je mi 32 let). Žádné problémy jsem nikdy neměla. Mykózy, na které jsem ovšem trpěla již od 16 let, se spravily kryoterapií.Ještě poznámku k výběru přípravku. Někdo se tu zmiňoval, že záleží na tom, jaké vztahy udržuje která farmaceutická firma s dotyčným lékařem. No možná někde to tak je, ale já jsem sama chtěla po revoluci vyzkoušet nové, jak jsem si naivně myslela lepší zahraniční preparáty. Zkoušela jsem Cilest, Marvelon a Mercilon a po všech mě trochu bolely prsa. Když jsem se chtěla vrátit k Neogestu, zjistila jsem, že se zatím přestal vyrábět. Naštěstí jsem ale objevila (podotýkám sama v seznamu léků, nikoli můj lékař) HAK Microgynon, který má naprosto shodné složení jako Neogest (s tím rozdílem, že Neogest stál 30Kč a Microgynon stojí 270Kč) a jsem zase v pohodě. Myslím, že je to dost individuální a při problémech stojí za to vyzkoušet různé tabletky.

Návštěvník (Čt, 21. 3. 2002 - 00:03)

Mam chronicky nemocna jatra a nemohu uzivat hormonalni antikoncepci. Co byste mi doporucil? Je nejaka panska ochrana krome prezervativu?Dekuji za odpoved.

Návštěvník (St, 13. 3. 2002 - 11:03)

Ahoj, zajímalo by mě, jestli někdo znáte nebo užíváte nějaký druh antikoncepce, po které se netloustne a nedělá se celulitida. Máte někdo takové (neuvěřitelné) zkušenosti? Dík za každou odpověď.

Návštěvník (St, 6. 3. 2002 - 22:03)

Diane 35jsem užívala asi 2 roky.Měla na mne skvělé účinky.Sice mi asi první 3 měsíce bolela hlava,ale později to přestalo.Plet' se mi absolutně zlepšila!Přede 2 měsíci jsem podlehla reklamě,a přešla na Jeanine.Po měsíci užívání jsem dostal silný zánět žil,takže jsem HA musela vysadit.Možná,kdybych zůstala u Diane,nestalo se to.

Návštěvník (Út, 5. 3. 2002 - 16:03)

Může být 5-ti leté užívání antikoncepce příčinou mých zdravotních problémů ? Astma, alergie, psychické problémy, skoro denní únava, nadváha. Kolegyně v práci mi řekla, že její alergolog řekl, že souvislost tu může být. Co vy na to ?

Návštěvník (Út, 5. 3. 2002 - 13:03)

jake vitaminy je doporuceno brat spolu s HA?

Návštěvník (St, 27. 2. 2002 - 18:02)

Prosím o radu. Kožní lékářka mi předepsala kvůli mému akné Diane 35. Asi za 14 dní ji začnu užívat, je to má první HA a musím se přiznat, že mám docela velké obavy co tyto hormony udělají s mým tělem. Proto prosím všechny, které mají s tímto druhem HA zkušenosti o radu. Je mi 19. Předem děkuji.

Návštěvník (Pá, 15. 2. 2002 - 08:02)

Nekomu se upraví, někomu ne. Nejde jen o to brát vitamíny. Mě trvalo 7 měsíců, než jsem měla 1 menstruaci a to až na zákl. hormon. léků, kt. mi předepsala gynekoložka. Musela jsem odejít od svého gynekologa, protože s tím nic nedělal a říkal, že je to normální. Není. Teď už to vím. I teď mám problém s tím, že i když již menstruuji, zase to není ta menstruace jak jsem měla před HA. Je krátká, bezbolestná a dost nepravidelná. Ale je. Nechci ale strašit, moje sestra začala menstruovat po 3 měsících, i když teď už zase měsíc nemenstruuje. Prostě chci říct, že bych už nikdy HA nebrala. Nemívala jsem problémy během užívání, jen po vysazení. Teď bych chtěla mít s manželeme dítě, a začínám si myslet, že už to ani nepůjde.

Návštěvník (Ne, 10. 2. 2002 - 22:02)

Jo upravý, mě to trvalo rok, radím Ti nechod na ty injekce a radši si kup vitamíny na přírodní bázi.

Návštěvník (Ne, 10. 2. 2002 - 22:02)

Brala jsem Cilest 3roky a po precteni nekolika odpuzujicich clanku,jsem ji vysadila.1mesic jsem nedostala menstruaci!Az po injekci od ginekologa.Proc moje telo takhle reagovalo?Tak pul roku nechci brat zadnou antikoncepci.Upravi se mi sistem mesicku sam?Dekuji predem za odpoved.

Návštěvník (Út, 29. 1. 2002 - 06:01)

Já osobně mám mírnou alergii na latex, takže pro mě je kondom celkem nepoužitelný a i tak tomu moc nevěřím. To se dá používat v momentě, kdy už třeba by nevadilo, kdyby žena otěhotněla. Ale třeba já potřebuju mít téměř 100% jistotu, že se tak nestane. Pokud jsi neměla problémy po vysazení, nebudeš je mít pravděpodobně ani kdyby jsi vysadila po druhé. Já osobně bych do toho asi šla.

Reklama

Přidat komentář