Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Nevím o žádných (Čt, 7. 8. 2014 - 20:08)

kde by byla vidět rozjebaná těla, urvané končetiny, a do toho všeho rozsypaný červený rybíz. Přitom tuto scénu údajně měl kdosi fotit.Podobná fotodokumentace by měla být bez problému veřejně přístupná, a byla-li pořízena černobíle, měla by být i digitálně barevně zrekonstruovaná. Pouhá černobílá fotka náklaďáku opřeného do dopravní značky, eventuelně fotka komunistické policie přicházející na místo činu, to je hrozně málo.Bez adekvátních, veřejně přístupných fotek rozjebaných mrtvol a zraněných na místě činu lze i oprávněně pochybovat, zda se hepnarovské najetí vůbec uskutečnilo, respektive zda se uskutečnilo přesně tak, jak tvrdí dokumenty písemné.

Tě péro (Út, 5. 8. 2014 - 16:08)

A není dnes úplně jedno....případ Hepnarové údajně nezajímá, ale přesto leze na tuto diskusi. Z jakéhosi důvodu trpí tento penzista utkvělou představou, že nyní, dlouhou dobu po činu OH, je v souvislosti s daným případem nemorální vyjadřovat cokoli jiného, než pouze lítost vůči obětem hepnarovského najetí. Kdo s ním potom tuto utkvělou představu nesdílí, toho tu nevybíravě odsuzuje.Svět je holt plný popletených, zmatených duchen.

- (Út, 5. 8. 2014 - 09:08)

máš pravdu, píše na...Jo, to je fakt. a ještě píše na "brannou povinnost žen", tak také "exceluje", chichi.

Na základě (Po, 4. 8. 2014 - 21:08)

Z 3/2014-"Do postupu...dvou z kontextu vytržených úryvků umíš diagnostikovat psychopatii? Netrpíš náhodou sám paranoidní telepatií?

vagina (Po, 4. 8. 2014 - 20:08)

Jsi zrůda. máš pravdu, píše na těchto dvou diskuzích a píše jako to největší hovado, snad se tím ukájí , ale každápádně to moc lidí nečte. je to pořád stejný.

kunda (Po, 4. 8. 2014 - 20:08)

no je o david, před chvílý napsal trapný příspěvek na Zážitky z vojny a nyní zase oživil Oprátku. D a david je ten samej blbec co trapně píše.

D (Po, 4. 8. 2014 - 20:08)

A není dnes úplně jedno....Pokud te zajimaji povrchni, hystericko-uteralni chcanky o "chudacich lidech" a "bezcitnych zrudach", "vypocitavych bestiich" a "obludnych monstrech", kup si jakykoli bulvarni platek nebo navstiv jeho internetovou verzi.Tady se hraje jina liga.

Tě péro (Po, 4. 8. 2014 - 06:08)

A byl tehdy Plzak opravdu tak... A není dnes úplně jedno. Asi ti to téma a psaní o takových věcech dělá dobře a rajcuje anebo se zde předvádíš jakýsi chytrý, jenže zde to čte jen pár lidí a já ti na tvé myšlenky seru. Co je mě do Plzáka a Štrougala, a už vůbec nic mě není po nějaké OH, kterou jsem vůbec nikdy ani neviděl. Když se to tehdy stalo, na ten den se dobře pamatuji, byl jsem jen asi 300 m od toho místa, jenže jsem to nevěděl a šel jsem pryč od té tragedie, dozvěděl jsem se to vlastně doma. První na co jsem myslel na lidi které tragedie potkala. na lidi kterým vzala život, zmrazačila je. Nechápu jak se můžeš zabývat takovým tragickým případem, zabývat se lidmi kolem, popravou, jestli dal někdo podpis hned anebo váhal, a vůbec takovými duševními zvratky. Je mi z tebe blivno, musíš být asi hodně ujetý. Měl bys zajít na vyšetření.

Tě péro (Po, 4. 8. 2014 - 06:08)

A byl tehdy Plzak opravdu tak... A není dnes úplně jedno. Asi ti to téma a psaní o takových věcech dělá dobře a rajcuje anebo se zde předvádíš jakýsi chytrý, jenže zde to čte jen pár lidí a já ti na tvé myšlenky seru. Co je mě do Plzáka a Štrougala, a už vůbec nic mě není po nějaké OH, kterou jsem vůbec nikdy ani neviděl. Když se to tehdy stalo, na ten den se dobře pamatuji, byl jsem jen asi 300 m od toho místa, jenže jsem to nevěděl a šel jsem pryč od té tragedie, dozvěděl jsem se to vlastně doma. První na co jsem myslel na lidi které tragedie potkala. na lidi kterým vzala život, zmrazačila je. Nechápu jak se můžeš zabývat takovým tragickým případem, zabývat se lidmi kolem, popravou, jestli dal někdo podpis hned anebo váhal, a vůbec takovými duševními zvratky. Je mi z tebe blivno, musíš být asi hodně ujetý. Měl bys zajít na vyšetření.

D (Ne, 3. 8. 2014 - 22:08)

Podíval jsem se do knihy...A byl tehdy Plzak opravdu tak prominentnim psychiatrem, aby se dalo rici, ze jeho predbezne vysetreni Hepnarove predurcilo vsechny pozdejsi psychiatricke zavery o ni?Na Wikipedii se o Plzakovi da docist mimo jine i tohle: "Kvůli jeho postojům v roce 1968 mu Československá televize rozhodnutím náměstkyně Balašové od roku 1970 po deset let zakazovala přístup na televizní obrazovku a její manžel, děkan lékařské fakulty profesor Balaš, mu nepovolil habilitaci s již hotovou docentskou prací Systematika poruch manželského soužití.[3]"(viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Plz%C3%A1k#Tvorba)To predbezne psychiatricke vysetreni evidentne slouzilo pouze k tomu, aby se dalo rozhodnout, zda poslat Hepnarovou bezprostredne po cinu do cely predbezneho zadrzeni, nebo na uzavrene oddeleni do Bohnic.Plzaka pro tento ucel vybrali bud proto, ze byl zrovna na rane, nebo pro jeho kontakty s StB, ale nikoli kvuli tomu, aby jeho predbezny zaver cokoli predurcoval.

Aleš (Ne, 3. 8. 2014 - 20:08)

Ad Plzak: Pokud vim, Plzak po...Podíval jsem se do knihy Romana Cílka: OH, zabíjela, protože neuměla žít (vydání z roku 2010). Na stranách 163 a 164 je citováno vyjádření MUDr. Miroslava Plzáka (strávil s OH v den jejího činu dvacet minut, byl přítomen jejímu výslechu. Přiznávám, že se mi ho nechce opisovat celé, poslední věta zní:"Podle předběžného závěru, k němuž mi sloužila přítomnost při výslechu, jsem odhadl, že jde toliko o osobnost psychopatickou."Samozřejmě vím, že posudek OH, který rozhodl o její popravě psali jiní. Myslím si ale, že prvotní zhodnocení, provedené prominentním psychiatrem nasměrovalo a předurčilo jejich závěry, které vlastně všem vyhovovaly. Pokud si pamatuji správně, s názorem, že je OH trestně odpovědná nesouhlasil jen MUDr. Vondráček, doyen české psychiatrie, který ve svém věku už neměl problém s tím, že odporuje většinově přijímanému názoru.Znovu se ale ptám - jakou má relevanci psychiatrův odhad, že pacient je pouze psychopat (tedy je trestně odpovědný), pokud tento psychiatr s pacientem strávil DVACET MINUT, přičemž byl přítomen výslechu a sám položil několik otázek či provedl základní vyšetření.

D (Ne, 3. 8. 2014 - 15:08)

- můj tchán veliký...Pekne saty? Tak to musela byt jeji sestra nebo sestrenice. Hepnarova chodila oblecena zamerne skarede, aby si ji jeji okoli nevazilo, a ona tak mela duvod najet do lidi.

Čouda (Ne, 3. 8. 2014 - 15:08)

žádné důkazy nejsou,... - můj tchán veliký Lublin ji viděl také v Basileji! Měla prý pěkné šaty a malého psíka na vodítku.

Jindřich (Ne, 3. 8. 2014 - 15:08)

Byla-li Olga Hepnarova...Pro ty, kterým nedávno zemřela maminka nebo tatínek, ale může být bolestné, že ostatky těchto jejich nejbližších, které obdrží z krematoria po vykonání kremační procedury, vlastně nejsou tím, co si jako laikové původně představovali, že budou. Očekávají čistou práci, jejímž výsledkem by podle jejich představ měl být jemný, stejnorodý bělostný popel, a místo toho obdrží nestejnorodou směs popela a drti, a budou se muset smířit s tím, že ne zcela zpopelněné tělesné ostatky jejich maminky či tatínka byly zaměstnanci krematoria násilně drceny, nebo dokonce mlety.

D (Ne, 3. 8. 2014 - 12:08)

Byla-li Olga Hepnarova opravdu zakonne popravena ci jinak usmrcena, byla s vysokou pravdepodobnosti pote i zpopelnena.Jelikoz zpopelneni ceka s nejvetsi pravdepodobnosti i velkou vetsinu z nas, je zadouci k nemu zde neco pripodotknout.Kdo se domniva, ze se kremacni sluzby obtezuji se spalenim celeho mrtveho tela na jemny popel, at se laskave vzpamatuje. Takhle se to dela jen s mrtvymi miminy, a to jeste mozna.Dospele telo se spali jen castecne, jelikoz vetsi kosti (napriklad femur ci humerus) jsou velmi obtizne zpopelnitelne.Zaru vzdorujici kusy kosti se proto nakonec vytahnou z pece a rozdrti, a takto upravene dodatecne pridaji ke kremacnimu popelu. A nakonec se tomu celemu dodatecne rika "popel", i kdyz se v realu jedna o kombinaci ci smes popela a kostni drti.Az budete umirat, mejte proto vsichni na zreteli, ze vase mrtva tela nebudou zcela zpopelnena, nybrz transformovana ve smes popela a kostni drti.

emil (Ne, 3. 8. 2014 - 04:08)

žádné důkazy nejsou, snad jen to co má doma Štrougal, dostal provaz z oběšené OH, prý na památku. Lubomír ho má na chalupě ve Štědroníně. Je to už hezká řádka let když mě ho ukazoval, dokonce si oprátku sám dal na krk a chodil s ní po trávníku. Jednou, asi před 15 roky říkal Karel Vodrážka že potkal OH v Basileji ve Švýcarsku.

František Adamo (So, 2. 8. 2014 - 21:08)

A jaké vlastně máme důkazy o tom, že Olga Hepnarová byla opravdu popravena, respektive aspoň o tom, že již je mrtvá?

emil (So, 2. 8. 2014 - 15:08)

prý do ní Plzák rejpal lžící, aby ji způsobil nějakou bolest, podle toho jak reagovala se pozná jestli je při smyslech. Prý reagovala dost opožděně, tak prý existuje domněnka že OH byla laxní ke světu, a prý neuměla vůbec abecedu. Tedy že byla dost zaostalá i když vyhlášku o jízdě na pozemních komunikacích citovala z paměti. tak tedy proto i Štrougal nepospíchal s tím podpisem, protože čekal až jak ten lžícový test dopadne. Mudr Vodrážka zase musel odmítnout tvrzení že OH čekala až na refýži bude víc lidí, prý se ji zasekla křuska do padálu a nemohla přidat plyn, proto obkroužila blok a pokusila se nohu uvolnit, pak už dostla zlost a jela rychle zpátky. jenže v té chvíly si vzpomněla že nechala doma zapnutý hořák, dostala strach jestli náhodou doma nenastane požár. Tedy jela na jistotu, aby to už měla za sebou, aby už nemusela znova dokolečka kolem baráku. Já nevím ale mne to všechno říká že byla při smyslech a dobře věděla co dělá.

D (So, 2. 8. 2014 - 15:08)

Když jste tak hezky...Ad Plzak: Pokud vim, Plzak po kratkem predbeznem vysetreni Hepnarove pouze konstatoval, ze v pripade jejiho najeti lze vyloucit jakykoli akutni psychoticky zachvat. Kdyz s ni hovoril, byla evidentne pri smyslech, vedela kde je a jake je stoleti, a rozumela tomu, co Plzak rika. O tom, zda je Hepnarova z psychiatrickeho hlediska natolik zdrava, aby mohla byt za svuj cin standardne potrestana, a zda je i po nabyti pravni moci rozsudku smrti natolik dusevne zdrava, aby mohla byt popravena, o tom rozhodovala cela rada jinych, a nikoli Plzak.Jinak pokud jeste jde o Strougala, dluzno pripodotknout, ze zamitl vice zadosti o milost pro odsouzene smrti, a vsechny zadosti krome te od matky Hepnarove, tedy vcetne one od mladeho homosexualniho pedofilniho vraha Drazana, ktery byl popraven kratce po OH, Strougalovi trvaly cca 14 dni. Teorie o tom, ze Strougal otalel se zamitnutim zadosti o milost pro Hepnarovou kvuli pro nej nalehavejsim vecem, je tim vyrazne zpochybnena. Dany fakt naopak evidentne zpravdepodobnuje moji uvahu, ze Strougalovo vahani bylo predstirane, a ze jeho prodlevu lze uspesne pripsat na vrub jeho zcela vedomym a velmi pragmatickym kalkulacim.

Aleš (Pá, 1. 8. 2014 - 22:08)

Ach jo, asi vám to dusno...Když jste tak hezky požádal, o Štrougalovi už psát nebudu. Jeho podpis sice byl potřeba, aby OH mohli popravit, ale jak rychle podepsal či nepodepsal, to skutečně není podstatné.OH udělala strašnou věc, klidně jsem na tom chodníku tehdy mohl stát i já. Hrůza ale také je, že OH spáchala hromadnou vraždu, aby tím požádala o trest smrti, který také dostala, a aby poukázala na to, jak se společnost chová k "otloukánkům", za jakého se považovala sama.Je člověk, jehož uvažování a jednání je vedeno takovýmto zvráceným, ale přitom nezištným motivem (pokud nepočítáme to, že za cenu svého života získala publikum, kterému mohla říci svůj názor), skutečně, laicky řečeno, natolik duševně v pořádku, že je trestně odpovědný? Nepřistupuje společnost tím, že takového člověka soudí a odsoudí, na jeho hru?Kdyby OH řekla, že slyšela hlas, který ji přemlouval, co má udělat, že se v duchu bránila, ale, že TO bylo silnější, než ona, že musela za sebou pálit mosty (dopisy, zbavení se auta), aby našla sílu udělat, co jí hlas poroučel, že by jako dobrá řidička mohla v jízdě pokračovat a zabít lidí více, ale že to neudělala, protože se hlasu snažila vzepřít natolik, až udělala řidičskou chybu, že si musela vzít kus dřeva pod brzdový pedál, aby si svůj čin na poslední chvíli nerozmyslela, že projela okolo zastávky vícekrát, ale ne proto, že tam bylo nejprve málo lidí, ale že tam bylo lidí moc, např. dětí, do kterých vjet nedokázala, apod., předpokládám, že by skončila v léčebně. OH místo toho hrála svoji roli, která ji ve vlastních očích dodávala důstojnost.Myslím, že za zamyšlení stojí například, zda je sebelepší psycholog/psychiatr schopen za řádově několik desítek minut prohlásit, že někdo NETRPÍ duševní poruchou, že je jen psychopat, tedy za své činy zodpovědný, a to zejména pokud vyšetřuje inteligentního člověka, poučeného laika, který se snaží svou poruchu skrývat. Viděl jsem rozhovor s doktorem Plzákem, který OH krátce po činu vyšetřoval. Měl jsem pocit, že k OH přistupoval ne jako k člověku, ale jako k věci, kterou si zaškatulkoval.

Reklama

Přidat komentář