Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Alkaloidy jsou (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

> Latentní perioda...A degradaci nepodléhají. Takové kilo strychninu by bohatě stačilo na smrt 100 000 lidí. Jistě, jen teoreticky, protože do jednotlivých vodovodních řadů by se to rozmísťovalo velmi nepravidelně, ale Olga nehodlala použít strychnin, ten má latenci jen kolem 10 minut. Co hodlala použít, vím, bylo to velmi chytré a nenápadné, ale nechci nikomu dávat návod a pak mít oplétačky s orgány, ty jsi dost vlezlý, aby sis to zjistil, tajná informace to není.

D (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

Inteligentní jsi na to dost....> Latentní perioda záleží na použitém alkaloiduNo to bych prosil. Jeste budou zrejme i podstatne individualni rozdily, nebo treba i alergicke reakce a neletalni vedlejsi (napriklad narkoticke) ucinky. Je tu i problem stability techto komplexnich organickych sloucenin a vznik jednodussich produktu, jejichz pritomnost by zachytily rutinne provadene testy. A aby doslo k efektivni intoxikaci obyvatelstva, musel by byt jed aplikovan v odpovidajicim mnozstvi, zajistujicim dostatecne silnou koncentraci v (jinak) pitne vode. Zasadnich faktoru je zkratka tolik, ze na posouzeni proveditelnosti takoveho planu by byl potreba cely tym odborniku. Je-li takova zamerna intoxikace tak snadna ci aspon realne proveditelna, zarazi me tez, ze nevim o zadnem pripadu ze sveta, kdy se jiz nekomu podarila.

Masoví vrazi 80 (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

> Dneska získat zbroják...Straka, Hojer a Stehlík používali nůž nebo škrcení, rozhodně ne střelné zbraně. Ani v 80.letech nebylo jednoduché se dostat ke střelným zbraním. A takovou střelnou zbraň by zejména Hojer a Stehlík uvítali, protože to byli nekrofilové. Jistě by měli na kontě víc obětí. A asi i Hepnarová by pomocí střelné zbraně zvýšila své skóre.

D (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

> Dneska získat zbroják není problém, opět se již nevyžadují psychotesty. Člověk, který hodlá postřílet více lidí, nemusí řešit problém legálnosti zbraně. Pokud je mi známo, se získáním zbraně O.H. neuspěla. Legálně střelnou zbraň opatřit za socialismu nešlo a na ilegální získání neměla ty správné kontakty.Teda - u vas to musi vypadat jako na Divokem zapade. Jsou nicmene ruzne strelne zbrane (automaticke, poloautomaticke, rucni), a s ruznymi typy se realizuje masova vrazda ruzne dobre.Jinak strelnymi zbranemi se vrazdilo jak za komunistu, tak i v polistopadovem rezimu. To, ze je pristup ke strelnym zbranim pro obycejneho cloveka dnes snadnejsi, je vsak dosti pravdepodobne.

Jo (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

není problém, opět se již...To je pravda, při výslechách uváděla Olga, že chtěla otrávit vodu, ostřelovat lidi na Václaváku anebo sjet s autobusem plným lidí do nějaké rokle nebo do lomu. U všeho ale narazila na problémy, tak se nakonec rozhodla ty lidi přejet. Asi jí už chyběly také psychické síly na to, aby zrealizovala nějaký složitější plán.

To by asi bylo (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

Inteligentní jsi na to dost....Hodně blbečků chlastá vodu z vodovodu, i když mají k dispozici pěkné balené vody.

To si přeber ja (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

Jak vis, ze chtela pouzit...Inteligentní jsi na to dost. Latentní perioda záleží na použitém alkaloidu, některé nemají latenci žádnou, jiné třeba hodinu a některé i 24 hodin. Čím delší latence, tím vyšší počet mrtvých. Osoby v inkubaci nebudou varovány.

D (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

není problém, opět se již...Jak vis, ze chtela pouzit jeden alkaloid, odkud znas kontrolni procedury ve vodarnach, a na zaklade ceho dokazes odhadnout potencialni pocet mrtvych v pripade pouziti tebou zminovane latky?A muzes tez vysvetlit, co minis pouzitim te latky "s latentni periodou"? Chces tim snad rict, ze travici ve vodarenskych objektech si mohou u konkretnich jedu, ktere zamysleji pouzit, vybrat mezi jejich aplikaci s periodou "latentni" a periodou "manifestni"?

Dneska získat z (Po, 18. 8. 2014 - 23:08)

> Obecně negativních...není problém, opět se již nevyžadují psychotesty. Člověk, který hodlá postřílet více lidí, nemusí řešit problém legálnosti zbraně. Pokud je mi známo, se získáním zbraně O.H. neuspěla. Legálně střelnou zbraň opatřit za socialismu nešlo a na ilegální získání neměla ty správné kontakty.Pokud se týče intoxikace vody, asi by uspěla, žádné alkaloidy, z nichž jeden hodlala použít, se běžně netestují. Pokud by ho nesehnala u nás, tak by stačilo vyrazit k sousedům, kde by to bylo snazsší.V případě použití a s latentní periodou by mrtvých mohlo být několik set nebo možná 1000.

- (Po, 18. 8. 2014 - 22:08)

a nenachlaď si močák ani...Jasně Dejve.

No hlavně se ne (Po, 18. 8. 2014 - 22:08)

Ty bláho, ten blbec ze...a nenachlaď si močák ani dělohu!

to je fakt bláá (Po, 18. 8. 2014 - 22:08)

Ty bláho, ten blbec ze zážitků z vojny si píše i sem pod nickem Remidius a D. sám sobě.

D (Po, 18. 8. 2014 - 22:08)

A tím chceš naznačit, že...> Obecně negativních podmínek je momentálně víc než v roce 1973.Jsi natolik letita a mas dostatek zivotnich zkusenosti na to, abys obe tyto vsezahrnujici historicke reality dokazala kvalifikovane srovnat, a jeste dokonce i posoudit, jak by hypoteticka Hepnarova dnesniho dne reagovala na stavajici pomery?> Ano, asi by nenajela na nikoho Erenou, ale ostřelovala by lidi ze střechy nebo by otrávila vodu, tak jak bylo v jejich původních plánech. Dnes by se to uskutečnilo snadněji než tenkrát.Proc se domnivas, ze prave dnes by to bylo snadnejsi nez tehdy? Domnivas se, ze tehdy se lide nedovolene neozbrojovali? Nebo ze se po vice nez 40 letech nezlepsila ochrana klicovych vodarenskych objektu a prubezna detekce chemickeho slozeni jejich produkcnich vystupu do vodarenskych siti?

Viola (Po, 18. 8. 2014 - 21:08)

> Olga to nespáchala z...A tím chceš naznačit, že z životních podmínek v našem státě by byla nadšená a svůj čin by neuskutečnila? Obecně negativních podmínek je momentálně víc než v roce 1973. Ano, asi by nenajela na nikoho Erenou, ale ostřelovala by lidi ze střechy nebo by otrávila vodu, tak jak bylo v jejich původních plánech. Dnes by se to uskutečnilo snadněji než tenkrát.

D (Po, 18. 8. 2014 - 21:08)

To je hodně blbá otázka......> Olga to nespáchala z nějaké nenávisti k socialismu, ale z obecné nenávisti ke společnosti, tedy k "lidem", jak sama říkala.Ano, to opravdu rikala. Na druhou stranu ovsem cely svuj kratky zivot prozila v komunisticke spolecnosti, a byla proto i jejim produktem uplne stejne, jako byla napriklad tez produktem sve rodiny nebo produktem sve genotypicke a fenotypicke vybavy.Vyroky lidi o sobe samych a svych motivacich obecne, a podobne vyroky Hepnarove zvlaste, je treba brat s kritickym odstupem.

blbeček David (Po, 18. 8. 2014 - 20:08)

píše zde na tomto tématu a na Zážitcích z vojny

JO (Po, 18. 8. 2014 - 18:08)

To je hodně blbá otázka......To je do prdele pravda, neřekl bych stejná hovada, ale 2x větší hovada

Proč? (Po, 18. 8. 2014 - 17:08)

Proc se tu resi vic jak 40...To je hodně blbá otázka... kdykoliv se to může opakovat. Olga to nespáchala z nějaké nenávisti k socialismu, ale z obecné nenávisti ke společnosti, tedy k "lidem", jak sama říkala. Je dneska něco nějak jinak? Ano je možno si beztrestně kecat, co chci. Můžu legálně vekslovat tím, že si otevřu "exchange office", můžu odjet, kam chci a do blázince mne mohou zavřít jen s vlastním souhlasem... ale to je asi tak všechno... obecně lidi jsou stejná hovada jako tenkrát.

D (Po, 18. 8. 2014 - 17:08)

Proc se tu resi vic jak 40...Budes se divit, ale zlociny takoveho Jacka Rozparovace se resi i po stoleti a ctvrt, a masakr McDonaldu od Campbellu se resi i po vice nez trech stoletich. Pokud te historicke mordy nezajimaji, nemas tu co pohledavat.

D (Po, 18. 8. 2014 - 17:08)

No je vidět že to David...> Zase dělá odstavce a zase plno cizích slov, dlouhá větní spojení a význam těch vět je nulový. Jen tu ukájí své zvrhlé pudy. specielně na tomto tématu.Jak je mozne ukajet zvrhle pudy vetami, ktere maji nulovy vyznam? Ty ses uplne potroublej. Misto psani na Doktorku by sis mel radeji hrat se sterchatky.

Reklama

Přidat komentář