Reklama

Oprátka za osm mrtvých - Olga Hepnarová

Re: (Ne, 21. 9. 2014 - 11:09)

Netušila jsem, že odpovíte tak rychle, pane D. :-))

Re: (Ne, 21. 9. 2014 - 11:09)

Tak některé komentáře jsem si přečetla jen zhruba, že, ale jela jsem každopádně pečlivě stránku po stránce. :-)Hmm, netuší někdo, kdo je autorem stránek Pantharei? Snad by to měla být její sestra, což by logicky odpovídalo obsahu stránek, ale k mému nepochopení pořád zůstává v anonymitě.S těmi Olžinými fotografiemi mě napadla jedna věc. Snad všichni ji popisovali jako věčně se mračící a nemluvnou škarohlídku, ale asi na třech fotkách z pěti (?) se usmívá, nebo je vidět alespoň náznak úsměvu. Nechci v tom nutně hledat nějaký vyšší smysl, jen mi to přišlo takové... úsměvné. :-)

D (Ne, 21. 9. 2014 - 01:09)

Každopádně doufám, že tu...> Diskuzi jsem si přečetla prakticky celou a musím říct, že místy to byla fakt jízda! :-)Skoro 2 800 prispevku za poslednich vice nez 6 let?No ty musis patrit do nejtvrdsiho jadra hepnarologickych entuziastu (((:

Re: (Ne, 21. 9. 2014 - 01:09)

Jo, a taky se mi podařilo narazit na relativně neznámou fotografii O. H. (v bílém), to jen tak mimochodem. :-)http://img.ahaonline.cz/img/18/full/1372294_.jpg

Re: (Ne, 21. 9. 2014 - 01:09)

Každopádně doufám, že tu ještě pár individuí "straší", mám chuť případ O. H. patřičně rozebrat a snad i přispět svou troškou do mlýna. :-)Diskuzi jsem si přečetla prakticky celou a musím říct, že místy to byla fakt jízda! :-)

Re: (Ne, 21. 9. 2014 - 00:09)

Ad požívání alkoholu u O.H.Přímo v knize od Cílka je přeci napsané, že byly v její chatě (po činu?) nalezeny lahve od vína, nebo i něčeho tvrdšího, nemýlím-li se.A s Mirkem si občas také něco dali. Alkoholička přímo nebyla, ale abstinentka rozhodně také ne.

D (Ne, 31. 8. 2014 - 00:08)

to je pravda, ale spousta...> spousta lidí není od narození konfrontována s životem v luxusu a proto jim nechybíJsou vsak i taci, kteri zivot v luxusu sice nikdy nezazili, ale presto se k nemu citi opravneni. Z nich se nejednou rekrutuji seriovi a masovi vrazi. Trestaji spolecnost za to, ze jim neumoznila, nac maji ze sveho pohledu narok.

D (So, 30. 8. 2014 - 23:08)

to je pravda, ale spousta...> A lov slonů je v Zimbabwe zcela iluzorní záležitostí. V Zimbabwe mozna, ale ne v Botswane. V te druhe jmenovane pred nedavnem lovil slony napriklad byvaly spanelsky kral Juan Carlos.

Jistě (So, 30. 8. 2014 - 23:08)

v komunistickem...to je pravda, ale spousta lidí není od narození konfrontována s životem v luxusu a proto jim nechybí. Horší to je s těmi, kteří ho zažili a náhle o něj přijdou. To ale v komunistickém Československu nehrozilo, všichni měli stejné držky. A i ten tebou opovrhovaný Martell V.S. většina v hubě neměla. Rozdíl mezi V.S. a V.S.O.P. by jejich jazyky stejně nerozpoznaly. A lov slonů je v Zimbabwe zcela iluzorní záležitostí. Ještě tak za pana premiéra Vorstera, který tam vládl pevnou rukou právě v době, kdy Hepnarová přejela duchny na Strossmayeráku.

To, ze se lide (So, 30. 8. 2014 - 23:08)

hřála láska k Sovětskému...v komunistickem Ceskoslovensku o neco lepe nez v SSSR zase az tak moc neznamena. Meli se ostatne take o neco lepe nez lide v komunisticke Kambodzi za radeni Rudych Khmeru nebo vezni v Osvetimi za radeni nacistu.Oc vsak v zivote opravdu jde, je skutecny prepych. Ten, kdo nevlastni luxusni budovy, jachty, helikoptery, draha auta, ten, kdo si nemuze dovolit koupit L'Or De Jean Martell (a musi se spokojit treba pouze s Martell VS, nebo jeste nejakym levnejsim patokem pro naprosty povl), ten, kdo nemuze kdykoli vyjet na lov slonu do Botswany, ten nezije plnohodnotny zivot, nybrz jen podradny pazivot. U takoveho nuzaka je celkem jedno, jestli prezije dnesni den, nebo do nej zlomyslne vrazi s nakladakem nejaka novodoba Hepnarova.Dukazem toho ostatne je i chovani zkrachovalych miliardaru a multimilionaru, kteri casto dobrovolne odchazeji ze zivota, jakmile si jiz nemohou dovolit luxusni zivotni styl, na ktery byli zvykli (viz napr. Boris Berezovskij).Tim, ze odmitaji zivot, ktery by stale byl mohovitejsi nez zivot prevazne vetsiny obyvatel, davaji tito zkrachovali bohaci kazdemu najevo, jak bezcenny je ve skutecnosti zivot lidovych mas, bezcilne vegetujicich bez pristupu k opravdu prepychovym pozitkum.

Náš lid (Pá, 29. 8. 2014 - 23:08)

Komuniste pristup k zapadnimu...hřála láska k Sovětskému Svazu a Leonidu Iljiči Brežněvovi, Ty nedouku. A kdo se někdy podíval do SSSR, tak byl velmi rád, že žije v Československu. Přecejen toho pozlátka tady bylo víc než v Sajuzu.

D (Pá, 29. 8. 2014 - 14:08)

Je otázkou, zda bylo...Komuniste pristup k zapadnimu luxusnimu zbozi lidem obecne, a tedy pochopitelne ani Olze Hepnarove, prilis neumoznovali. Komunisticka ideologie byla plna zvastu o tom, jak je pozlatko zapadniho konzumu falesne, a jak skutecne hodnoty uvedomeleho, pracujiciho socialistickeho cloveka vezi nekde uplne jinde. Prevazne vetsine populace tak bylo braneno vlastnit luxusni rezidence, zamky a zamecky, jachty, soukroma letadla i luxusni automobily zapadni provenience. Prevazna vetsina obcanu tez mohla pouze snit o ucasti na lovu slonu nekde v Botswane.Jako kdyby opravdu plnohodnotny zivot nebyl zalozen na luxusu, ale treba na socialistickem budovani, spartakiadach ci sexu.

Alfréd (Čt, 28. 8. 2014 - 13:08)

teto jemne frankofilni ceske...Je otázkou, zda bylo Hepnarové vůbec dovoleno vědět o existenci L'Or De Jean Martell.

Usta Olgy Hepna (St, 27. 8. 2014 - 14:08)

teto jemne frankofilni ceske intelektualky, nikdy nesmocil L'Or De Jean Martell, nejluxusnejsi z produktove rady zminene znacky cognacu! Jeji jazyk se nikdy nemohl tesit timto exkluzivnim cognacem prinasenym mnohovrstevnatym valerum pomerancove kury, vybranych lesnich plodin, hrebicku a vanilky!

nevěřím (Út, 26. 8. 2014 - 21:08)

pokud vím lahev Martell stála kolem 160,- a dala se koupit i v obchodě na Božím Daru. Že by to byla nějaká dobrota se nedá říct, no ale každému chutná něco jiného.

D (Út, 26. 8. 2014 - 13:08)

Kvalita zboží v mnohých...Pokud jde o Hepnarovou a Martell, je jiste otazkou, jak velkou znalkyni dane znacky Hepnarova byla, a k jakemu konkretnimu cognacu z produktove rady dane znacky mela pristup. Bud jak bud, je-li pravdou, ze byla Hepnarova priznivkyni cognacu znacky Martell, vypovida to celkem dost jiz samo o sobe o jeji touze po kvalitnim spotrebnim zbozi. Konzumaci mozna nejkvalitnejsiho cognacu, ktery v praxi mohla sehnat, Hepnarova jiste aspon na sporadicke, mihotave okamziky unikala z posrane reality neprivilegovane obcanky komunistickeho Ceskoslovenska, reality to, jez Hepnarovou jinak obklopovala na kazdem kroku.Hepnarova vsak projevila zajem o kvalitu zbozi i jindy - minimalne treba tehdy, kdyz po svem najeti kritizovala pujcovnu automobilu, ze nabizela i onu starou erenu, jiz Hepnarova nakonec pouzila ke svemu cinu.Erenu Hepnarova hodnotila jako mimoradne starou, obsoletni a nekvalitni, a vyznamne se pozastavovala nad tim, ze je jako takova danou pujcovnou stale nabizena.

Dneska by si mo (Po, 25. 8. 2014 - 13:08)

V dekadach sveho zivota (a...Kvalita zboží v mnohých ohledech ještě dále poklesla, vozí se sem ve velkém čínské a polské sračky. Různé reexporty znemožňují identifikaci skutečného výrobce. Ale jestli se Hepnarová zajímala o kvalitu žrádla, to je velmi sporné, na dnešní poměry byla anorektička. Otázka zůstává, jak to bylo s jejím pitím. Někdo jí označoval za totální abstinentku, jiní svědčili, že si relativně často kupovala Martell. Co to je relativně často, to by mne zajímalo. Při tehdejšíceně kolem 250 si moc flašek z výplaty nenakoupila. Výhoda byla, že se pro něj nemuselo do Tuzexu. V Gastronomu nebo u Paukertů ho měli vždycky.

Max (Po, 25. 8. 2014 - 00:08)

V dekadach sveho zivota (a...Hodnotný a realistický vhled do života komunistické společnosti a situaci Olgy Hepnarové v ní!

Hepnarova a rek (Ne, 24. 8. 2014 - 23:08)

V dekadach sveho zivota (a kdyby zila dale, jiste i v nasledujicich dekadach), (by) se Hepnarova jiste castokrat dostala do situace, kdy (by) zjistila nejakou zavadu na spotrebnim zbozi, ktere koupila.K podobnym zavadam mohl v komunistickych pomerech casto patrit napriklad svab v syru, mysi ocas v chlebu, trus v salamu, pripadne dokonce kridlo nejakeho vrabce ci sykorky v jogurtu.Hepnarova jiste povazovala za sve nezadatelne pravo byt zasobovana vyhradne zbozim vysoke kvality a sirokeho sortimentu. V opacnem pripade se jiste citila opravnena si nejen stezovat, ale i vyvolavat bourlive medialni afery a hysterie, jako stezovatelka byt nazirana skoro jako nespokojena bohyne, a obdrzet milionove kompenzace.Komunisticky pohled vsak jiste byl diametralne odlisny. Komuniste to nepochybne chapali tak, ze Hepnarova nejenze nema narok na zbozi vysoke kvality a sirokeho sortimentu, ale ma byt strane naopak jeste vdecna, ze se vubec nazere, a ma proto drzet hubu a krok.Doslo-li pak v praxi k nejake reklamaci ze strany Hepnarove, treba v samoobsluze, jiste se na ni prodavacky divaly jen jako na blbou kravu-prudicku, ktera je bezduvodne sere svymi blbymi kecy. Nasla-li Hepnarova svaba v syru, tak to nejlepsi, v co mohla doufat, byl novy syr, a v zadnem pripade ne nejake moc velke omluvy, tim mene pak masivni financni kompenzace za nejaka jeji traumata a psychicke ujmy, se zpozorovanim daneho svaba spojene.Tato realita, v kontrastu k tomu, k cemu se citila opravnena, v Hepnarove jiste vyvolavala nepopsatelny hnev a nenavist.Pokud by ovsem delala hystericke sceny na verejnosti, naruzive se modlila za smrt milionu lidi a podobne, nejenze by niceho nedosahla, ale jeste by nejspis byla ona sama kompetentnimi misty zvyznamnena jako problem - namisto faktu, ze jako reklamantka nemuze rozvirovat obrovske afery, ze ji nikdo nepada k noham a upenlive neprosi o odpusteni, a ze ji nikdo nedava zadne milionove kompenzace.Vyse popsany rozpor mezi tim, k cemu se Hepnarova citila opravnena, a realitou, jiste vedl k eskalaci jejiho vnitrniho potencialu k protispolecenske agresi. Ano - spolecnost ji takto mocne pudila k nekolikanasobnemu homicidiu a justicni sebevrazde.

biobio (So, 23. 8. 2014 - 15:08)

byl jsem napaden fungicidem a mrazákem

Reklama

Přidat komentář