Reklama

Crohnova choroba

eva (Pá, 12. 9. 2003 - 23:09)

Ahoj všichni. Crohna mám 3 roky a žádné větší problémy nemám. Přišli mi na něj při operaci slepého střeva. Potom jsem chodila po různých vyšetřeních, která vám jsou jistě známá - kolonoskopie, rentgen střev...Naordinovali mi Salofalk 500 a tím to prozatím skončilo. Loni jsem otěhotněla a celé těhotenství probíhalo skvěle. Měla jsem z toho docela strach, ale vše bylo v pořádku. Do konce 8. měsíce jsem užívala léky a měsíc před porodem je vysadila. Kojit mi však pediatr nedoporučil, protože Salofalk obsahuje jisté látky, které nejsou pro miminko vhodné. Hodně divné mi však přišlo to, že každý doktor má na kojení jiný názor. V porodnici mi řekli, že kojit můžu a naše dětská lékařka mi to nedoporučila. Jinak miminku je dnes 6.měsíců a má se docela k světu. Objevila se u ní však alergie na bílkovinu kravského mléka, ale to prý s crohnem nemá nic společného a do dvou let dítěte se upraví na normální stav.

Eliška (Po, 1. 9. 2003 - 15:09)

Je mi 21 let.A chtěla bych nějake zkušenosti s Crohnem.Co Crohn a invalidní důchod, těhotenství. Crohn se stenozou - bezezbytková dieta. Napište buď mail ecka"seznam.cz nebo sms 603 571 368

Mocka (Po, 1. 9. 2003 - 11:09)

Zdravím, všechny.Pořád jsem hledala něco o Crohnu a neuměla jsem se k ničemu dopátrat. Jsem moc ráda, že tyto stránky se mi podařily objevit a že vůbec existují. Mám Crohna 2 roky. Chtěli bychom založit s manželem rodinu, ale pro tu spoustu léků to zatím není možné. Když to vypadá, že už by se mohlo opravdu zadařit a léky snížit, vždycky příjde nějaké to překvapení. Už mě to hodně rozčiluje a nevím jak s toho ven. Moc bych chtěla být "NORMÁLNÍ". Ale vím, že nejsem sama. Jestli máte někdo podobný problém, ozvěte se./Momentálně beru Salofalk 500,prednison 5 mg,imuran,aktiferin.

mirka (Pá, 22. 8. 2003 - 13:08)

Ahoj. Má někdo zkušenosti s těhotenstvím s crohnem.

Pet (Pá, 22. 8. 2003 - 09:08)

Jojo... s páteří mám problémy od malička, nic hrozného, ale v normě to není. Crohna jsem dostal v 18, dnes je mi 24. Již i já jsem slyšel něco špatné páteři ve spojení s M.C.Zdarvím.

kobo (Pá, 8. 8. 2003 - 17:08)

Dobry den,Ty cinske bylinky jste si naordinovala sama, nebo je Vam někdo predepsal ? Pokud jste před tim navstivila nejakeho TCM praktika, jakou diagnozu Vam stanovil ? V TCM se neleci nasledky, ale priciny. Pouze se na mechanismy lidskeho telo diva odlisne, takze TCM nemoci resp. jejich priciny jsou jinak definovany. Uvedu priklad

Jitka (Út, 5. 8. 2003 - 20:08)

Crohna mám již dobrých 16 let. Zkoušela jsem ledacos: z alternativních metod např. akupunkturu, čínské byliny, ...Vše jen zmírňuje následky, ale žádná metoda neřeší příčinu vzniku nemoci.Zajímalo by mne, kolik lidí s Crohnem má 100% zdravou bederní páteř? Nemyslím jen subjektivní příčiny, zda bolí či nebolí, ale perfektní stav na RTG snímku.Jak se to tak rýsuje, zde je pravá a dlouho skrytá příčina, se kterou klasická medicína nechce moc ztotožnit. Jak jste na tom s páteří, Crohňáci?

kobo (Po, 4. 8. 2003 - 15:08)

Dobry den.Rad bych se zeptal tech, kteri trpi Crohnovou nemoci. Zkouseli jste i metody Tradicni Cinske Mediciny (TCM)?Tady nemyslim akupunkturu, coz je jenom jedna z metod leceni, ale myslim metodu oznacovanoujako "Yao" (leciva). Sam jsem praktikem TCM a mam pristup k ruznym zdrojum informaci z Ciny, ale i z USA adalsich zemi. A proto vim, ze leceni Crohnovy nemoci a podobnych nespecifickych zanetu traviciho ustroji pomoci TCM je pomerne propracovane a poskytuje velmi dobre vysledky. Privitam Vase zkusenosti a reakce.Dekuji,B.K.

Václav Čapek (Ne, 27. 7. 2003 - 18:07)

Tak to přelož hned ty kašpare a neptej se tak blbě jestli to máš přeložit. Jsme v Česku takže by jsme měli vše prezentovat a předkládat jedině v češtině.Václav Čapek.

Václav Čapek (Ne, 27. 7. 2003 - 18:07)

Tak to přelož hned ty kašpare a neptej se tak blbě jestli to máš přeložit. Jsme v Česku takže by jsme měli vše prezentovat a předkládat jedině v češtině.Václav Čapek.

Jiřina (St, 9. 7. 2003 - 11:07)

Zdravím všechny Crohňáky.Když mi doktor sdělil,že mám Crohnovu chorobu,dal mi brožurku o týhle nemoci,kde píšou,že jde o vzácné onemocnění.Ale jak to tady čtu,tak to už asi přestává být vzácné.Letos mi bude 26 let a na Crohna přišli až po 2 letech, který jsem strávila po různých operacích (začlo to na gyndě).Asi po 10 krátkých narkozách se mi dokonale propláchnul mozek.Deprese na sebe nedali dlouho čekat a rozpad se mi 7letej vztah (díky Crohne - mám teď novýho chlapa, kterej je milionkrát lepší!!!).Je fakt že ta psychika dělá hodně.Teď je mi momentálně čím dál lépe,tak doufám,že to chvíli vydrží.Mívám stavy absolutního štěstí,kdy se raduju z každý maličkosti a stavy naprostý nechuti k čemukoli.Ale změnilo mě to k lepšímu (co se týká chápání života,vztahů - přehodnotila jsem celej svůj žebříček hodnot).Ale jak tak čtu,tak tyhle bláboly o psychice zajímaj spíš nás ženský Crohňačky než vás chlapy nebo se pletu?Mohla bych psát do nekonečna o tom co jsem díky tomuhle střevnímu hajzlíkovi prožila,ale nevím nevím kdo by to chtěl číst? Tak to radši nebudu přehánět!Držte se a neklesejte na mysli.Mějte se rádi!

Dana (Pá, 27. 6. 2003 - 23:06)

Vážení "Crohňáci", mám jednu posbu. Jsem matka 11leté dcery, která již od svých 8 let má diagnostikován MC. Nyní žene do puberty, což je sama o sobě věc citlivá na psychiku, stále víc a víc si uvědomuje možné důsledky své nemoci, takže čas od času jí to leze na nervy (a tím pádem i mně). Když se k tomu přidá ještě zhoršení nemoci, tak je protivná atd., takže je u nás veselo. Na jednu stranu ji chápu a lituji, ale myslím, že není dobré ji litovat moc - prostě se v tom někdy plácáme. Nemáte nějaký tip na knihu, která by se zabývala psychickými problémy chronicky nemocných, ev. nemáte nějakou radu? Budu vděčná za cokoli.

xxxxx (Čt, 26. 6. 2003 - 13:06)

..jojo.. všichni jsme v prdeli.

Tikin (Po, 9. 6. 2003 - 13:06)

Je mi 17 a prave u me diagnostikovali "Crohna" jsem po operaci a zatim je mi fajn. ale zatim mi tady neni nikdo schopnej rict co to pro me znamena. vzali mi asi 30cm streva v oblasti prechodu tenkyho na tlusty. Dostal jsem od nich na papire napsanou dietu co mam a co nemam jist. Podle myho nazoru je to trochu premrsteny,ale neodvazuju si to posoudit. Byl bych rad kdyby mi nekdo napsal jak to vlastne je. mam z toho tak trochu strach. piste sms na +420732417177 diky moc. Tikin

rudas (St, 28. 5. 2003 - 19:05)

Taky jsem si uhnal tuto pozornost a to v devadesátým čtvrtým bylo mi 22 a na kudlu jsem šel v dem kdy jsem se měl ženit.Dnes jsem téměř 10 let po operaci lezou mi štychy ale jinak dobrý.Životní situace mne donutila podnikat. Životospráva žádná katastrofa.Jedno jsem se ale naučil - poslouchat své tělo. Po práškách mi bylo zle jedl jsem je pět let. Nyní jím na co mám chuť co mi nesedne nejím.Když mi je zle dám si den dva pauzu a je to. Mam báječnou ženu ve které mám vždy oporu (mohla být v jednadvaceti vdovou brr). Mám dvě děti krásný.Žiju jen pro ně a oni mi to deně vrací takovíma běžnýma blbinkama (jako malý děti). Proto žiju tím co je nekoukám do prava do leva. Normálně plánuju jako kdyby nemoc nikdy nebyla. Ale ona je tu , cítím ji . Kdž to bude třeba udělám cokoliv abch nad ní třeba jen troch zvítězíl.Nedáme se nakopeme jí do zadku (potvoru jednu ). Asi už moc plácám jen jsem chtěl říc že jiní jsou na tom mnohem hůř.

Drahomíra (Út, 20. 5. 2003 - 11:05)

Milý Martine,Tvé příznaky mi moc na Crohna nepřipadají. Aspoň ne typické, protožekromě pékných křečí jsou průvodním jevem průjmy ev. střídající zácpy. Další nepřehlédnutelný znak je, že zhoršení je po syrové zelenině, luštěniny apod. vlákniny se slupkama, cibule vykonají své! To bys musel poznat. Často bývají zvýšené teploty, únava, chudokrevnost. Bez vyšetření střev (rtg, kolonoskopie) bude těžko říct, o co jde. Držím Ti palce - D.

Martin Imramovs (Po, 19. 5. 2003 - 20:05)

Dobry den,chtel bych pritomne odborniky pozadat o pomoc s diagnozou mych zdravotnich problemu.Jedna se o problemy v oblasti bricha, ktere zacaly asi pred 6 mesici. Slo o nahlou koliku, ktera zrejme nesouvisela s predtim pozitou potravou. Jiz nekolik dni predtim jsem citil nervozitu pred jidlem a pri jidle. Obtize zacaly vecer, do rana mi bylo hrozne spatne, skubave bolesti v brichu, navaly horka.Prvni diagnoza me obvodni lekarky znela vredova choroba zaludku, uzival jsem Helicid, pote prislo zlepseni asi po ctyrech tydnech.Nekolik mesicu po zlepseni stavu se ovsem kolika opakovala. Opet jsem v dalsich dnech po teto "prihode" nemohl jist pro paleni v oblasti zaludku. Po dalsi kure Helicidem doslo opet k zlepseni.Po treti takove prihode, ktera prisla asi po mesici, jsem byl odeslan na gastroskopii, kde se zjistil normalni nalez na zaludku i dvanactniku.Zaludecni ani D12 vredy tedy nemam. V obdobi klidu citim obcas tlak v prave dolni casti bricha, nekdy paleni, celkove mam bricho citlivejsi, citim take v oblasti bricha tepani cev.Souvislost s nejakou potravinou se neda vystopovat. Vzhledem k tomu, ze by se mohlo jednat o neurozu jsem upravil svuj jidelnicek,stravovaci, pracovni a spankovy rezim. Stresu mam bohuzel jako student dost. Nicmene ani naposledy predepsany Dogmatil neprinasi zlepseni.Za celou dobu obtizi jsem nezvracel, hlen ani krev ve stolici nemam, prujmy nemam. Mozna se obcas objevuje steatorea, ale to bych prisoudil spatnemu traveni vlivem blokace traveni Helicidem.Dle meho nazoru by obycejna neuroza nevyvolala takovou koliku a bolesti. Muze se jednat o Crohnovu chorobu nebo nejaky druh strevniho zanetu?

Drahomíra (Po, 19. 5. 2003 - 12:05)

Milí přátelé!Už leta žiju v koexistenci s touto "blbou" chorobou. Než jsem se prokousala se sebou a s doktorama k diagnoze, pěkně jsem si užila a zabojovala i o život, protože jsem měla smůlu a určili špatnou diagnozu (zánět vaječníků) a prvně mě léčili a operovali chybně. Byla to smůla a fakt hrůza, protože jsem měla malé děti a bála se, co s nima bude. Byla jsem tak zesláblá nemocí a špatnou léčbou, že jsem nemohla bez pomoci sama existovat. Nikomu nepřeju trápení, kdy Vám je denně hůř a okolí vás potřebuje. Pak ale po roce zotavování a 2. správné operaci se hodně zlepšilo!!! Potřebovala jsem vědět co mi je a nučila se s tím žít. Je to 10 let, normálně chodím do práce a dělám lehčí sporty, pohyb moc pomáhá! A pak psychika asi ještě víc. Každý Crohňák je snad psychicky zranitelnější než průměr, potřebuje hodně lásky, myslím kvalitní ve všech podobách. To je můj návod na Crohna:Mít sebe rád, a přijímat dobré podněty z okolí a vracet je. Nevyléčí to zcela, ale hodně zlepší. Určitě jsou horší nemoci, viděla jsem beznaděj jiných chorob, Crohn potrápí, ale dá se s ním být i šťastný na světě. Zdravím všechny - D.

Boženka (Ne, 18. 5. 2003 - 21:05)

Ahoj všichni....Je mi 21 let a v loni mi zjistili Crohnovu chorobu. Začalo to tím, že mne odvezli z práce do nemocnice kvůli bolestem a krví ve stolici. Nevěděla jsem, co se děje. Po řadě vyšetření mi zjistili tuto nemoc. Mívám špatné nálady - deprese, lidé okolo mne to však nesou a pomáhají mi. Chtěla bych také založit rodinu, mám však strach, při tolika prášcích. Kdo má s tím zkušenosti, ať mi prosím, napíše. Budu mu velice vděčná!!!!!!!!!!!Mějte se a ať Vám i při této nemoci nezvadá úsměv na rtech.

Lea (Út, 6. 5. 2003 - 14:05)

Ahoj lidičky. Mám ulcerózní kolitidu a obracím se na Vás s prosbou. Delší dobu již sháním knížku "Dieta" od Dr.Kohouta a Dr.Pavlíčkové,která se týká obou těchto nemocí. Najde se někdo, kdo ji zapůjčí nebo ofotí? Náklady uhradí. Díky za pomoc a mějte se prima. Moje adresa:Lea.Haj"seznam.cz

Reklama

Přidat komentář