Reklama

Crohnova choroba

Martina (Čt, 14. 9. 2006 - 11:09)

Ahojky Snapi,
Chrohn není NAKAŽLIVÝ v žádném případě, vůbec nechápu proč Ti doktorka nechce dát potvrzení, že jsi zdravá!!!!!Bylo by fajn, kdyby tam došli rodiče.Není důvod, abys nestudovala.To, že Ti vysadili Prednison je dobře, ale máš abstinenční příznaky, které vymizí.Jen vydž, když to půjde.Pak Ti bude dobře - v rámci možností.Drž se!!!

Tomáš Zajíček (Čt, 14. 9. 2006 - 09:09)

Dobrý den, mám také crohnovu chorobu. Bohužel mi kvuli spatne autoimunite otikaji i klouby a znehybnuji levou pulku tela. Prosim o info kdebych nmohl sehnat knihu ci podobne brozurky tady vpraze abych se vice infomoval.. mail: zajicto"centrum.cz ; ICQ 312050305 Dekuji Tom

Snapi (St, 13. 9. 2006 - 11:09)

Lidičky, jsem úplně zdeptaná!!! Před dvěma týdny mi vysadili Prednison a teď se mi příznaky začaly vracet...bolesti, průjmy - zase od začátku. Kdo s tím máte zkušenosti, prosím poraďte mi! Je to jen reakce těla na vysazení prášku nebo je to blbý? Další věc je, že jsem teď měla začít studovat na výšce, ale pro to potřebuju potvrzení, že jsem zdravá, a moje doktorka mi ho odmítá dát. Co mám dělat? Crohn přece není nakažlivý a nikoho neohrožuje!!! Je možné, aby mi kvůli tomu neumožnili studovat?? Prosím poraďte mi někdo. Děkuju!

Martina (Út, 12. 9. 2006 - 12:09)

Pavlínko,
tady máš mou adresu. Chrastilova3"seznam.cz napiš budu se těšit.Zatím papa
P.S:Hlavně se drž!!!

Michael (Po, 11. 9. 2006 - 18:09)

Při tomto onemocnění je základem strava a její úprava. Stravování podle své krevní skupiny je PRVNÍM krokem.

* http://jakjime.php5.cz/krevni-skupiny.htm

V akutní fázi onemocnění je nutné jíst pouze blanšírovanou zeleninu a ovoce (nic čerstvé) a rýži. Naprosto vyloučit mléko a mléčné výrobky, uzeniny, kvasnicové výrobky, alkohol, kofein, nápoje sycené oxidem uhličitým. Pít dostatečné množství tekutin - bylinné čaje, čerstvé šťávy.

Dále použít následující doplňky výživy:
NONI - dodá všechny potřebné vitamíny a minerály, které tělo není schopno vstřebat ze stravy

MEGA PROTECT - antioxidant, který ničí volné radikály a pomáhá detoxikovat organismus

ACIDOPHILUS S PSYLIEM - čistí střevo a dodá užitečné střevní bakterie

CULEVIT - velmi účinně posiluje naši imunitu

Výrobky nakupujte na
* http://abcvyzivy.php5.cz

Pavla (Po, 11. 9. 2006 - 16:09)

No jenže posudková je ženská, a pěkná zakomplexovaná kráva. Jedině že by ten dr. ve špitále, jsem od Šumperku.Já uvidím jak to všechno se mnou dopadne, můžem si napsat maila? , Martino?

Martina (Po, 11. 9. 2006 - 11:09)

Pavlí,
obvodní věděla očem mluví.Záleží opravdu co ti napíšou v nemocnici.Víš, já mám asi trochu štěstí při té mojí smůle.Doktor se mě vždycky ptá, jestli ještě ten PID chci ponechat.Zkus trocu udělat psí oči, Ty umí každá ženská a k té komisi musíš jít jako "socka", žádné zlato, nenamalovaná spíš bledá a strašně unavená.Lhát a llhát a lhát, jinak to holka nejde.Odkud jsi?Jestli to tedy není tajemnstvíčko.Pa pa

Pavlina (Po, 11. 9. 2006 - 09:09)

Martino,diky za podporu,jinak ta posudková je asi divná, protože mě to dát nechtěla ČID, no zkusím to ¨se nějak domluvit s dr. vnemocnici , protože obvodní mi říkala, že mi ho dají a nedali. No všäk jo ,koloskopii kecalům 3x týdně a fortrans jako přesnídávku...

Martina (Po, 11. 9. 2006 - 09:09)

Ahojky Pavlíno,
manžel ať se jde vycpat, opravdu.Tak nenakupuj, ať vidí jaký to je.Částečný je nanic, nemůžeš si vydělat kolik chceš, je to limitovaný.Lepší je PID, nemohou Ti ho sebrat, měli by Ti dát potom částečný a pak Ti ho mohou sebrat.Mě doktoři řekli, že na tuhle nemoc mi to nikdo nesebere.Zkus to ten rok vydržet.Kvůli sobě!!!!!A v posudkový?jsou to doktoři v důchodu nebo zkrachovalci.Stálo by za to někam napsat.Nebylo by to marný.Doufám, že u doktora jsi dopadla o.k.Držím Ti pěsti.Já jsem se naučila nikomu nic neříkat, někdy je to lepší.Stejně Ti nikdo nepomůže.Já bych každýmu přála, tak 1x koloskopii, aby věděli jaký to je, když Ti to dělají třeba i 3x do roka. Napiš!!pa pa

Pavlína (Po, 11. 9. 2006 - 07:09)

holky díky za povzbuzení. Ono je to s informovaností hodně špatné,když někdo řekne že má cukrovku nebo žlučník tak každý ví o co jde, ale UC a CROHN, to nikdo nezná, ani nikdo neví pomalu na co jsou kortikoidy. Luidi jsou v práci dost hnusní, ještě ji mám, dělám hlavou, ale dnes jdu k dr. a to si zase poslechnu přednášky o hypochondrii,takový lidi poslat někam fakt. Co se týče ID, já byla vždy doma tak 3 měsíce,protože manželovi šíleně vadilo jít na nakup,myslíte že bych měla být rok doma a pak ID dostanu? aspon částečný? já sem už zoufalá, aspon něco, protože tady práce fakt není ...a ta posudková mě taky štve však ví jaký to je ne? studovala medicínu...

Maci (Po, 11. 9. 2006 - 07:09)

Ahojky holky, hlavy vzhůru,ještě jsme stále tady a máme chuť žít. A to je to hlavní. Vždycky se najde nějaký důvod, proč se nevzdávat.Nemáme přece nemocnou hlavu:-)))))))))Když nemůžeme pracovat fyzicky, můžeme na to jít přes mozek. Hlavně nás to musí bavit.

Martina (Ne, 10. 9. 2006 - 20:09)

Ahojky Pavlínko,
jsou to opravdu neskutečný hovada.Škoda, že nejsi z Prahy, pomohla bych Ti a ráda, opravdu.Mám takový pocit a myslím, že správný - jestli budeš mít právníka, tak on by měl platit výživné na nezaopatřenou manželku, zkus to zjistit pořádně a koukej ten soud vyhrát.A ještě něco na PID bys měla marodit rok v kuse, zkus to.A taky záleží ci Ti napíší doktoři v nemocnici.
Ten rozvod Ti moc nepřidá - říkám to upřímně a doktoři Ti to určitě taky říkali.Žádné psychické vypětí jinak je tady recidiva.Ten "Kron" je pěkný zmetek ale my nad ním vyhrajeme.
Můj manžel Ti vzkazuje, že manžel by si Tě měl vážit, s touhle nemocí, že jsi nedopadla jako já, je to slaboch.
Drž se, držíme Ti pěsti, neplač a dívej se dopředu.Napiš papa

Jana (Ne, 10. 9. 2006 - 19:09)

Ahoj Pavlíno,
máš pravdu,je to neuvěřitelný kolik omezenců slušně řečeno mezi námi je. Tohle může udělat jedině chlap. A to jak ti říkají že seš hypochondr tak to se mi stává taky. Ty lidi prostě nechápou a nikdy nepochopěj co to je mít crohna nebo uc, nevědi jak je to těžké a kolik s tím je problémů. Na takoví lidi se vykašli, za ten stres ti to nestojí, akorát se ti zhorší stav. Je vidět že to nebyly opravdové kamarádky ale právě ti omezenci jak si o nich mluvila a bohužel jich stále přibývá. Hodně lidí, spíš většina s crohnem mají většinou smůlu se vztahem. Nechápu to, když někoho přeci miluju tak to musim překonat a né hned utíkat protože dostanu strach. To nikomu nepomůže. Tak ti přeju ať najdeš někoho, komu tvůj problém nebude vadit a ať ti to všechno dobře dopadne a zase se někdy ozvi. Papa

Pavlína (Ne, 10. 9. 2006 - 12:09)

..no,ono je někdy těžký v něco věřit, za léto 2x ve špitále,kortikoidy nanovo, v práci na prd doma taky...mimochodem na mě se vykašlaly i kamarádky, jen mě pomlouvají že jsem hypochondr , ale když mají střevní chřipku a jdou 4x denně na velkou, tak mají z toho trauma, ale že já jdu někdy i 10-15x to jim připadá velmi nepravděpodobné, je až neuvěřitelné,kolik omezenců běhá mezi námi. Na každýho kdo tak blbě kecá, by bylo třeba vyzkoušet kolitidu nebo crohna na měsíc aby je přešly ty kecy

Snapi (Ne, 10. 9. 2006 - 11:09)

Ahojky T! Tak pokud vím, léky Tvého přítele nemají téměř žádné vedlejší účinky, alespoň u mně ne, tak doufám, že bude všechno v pohodě. Jinak bulku jsem po drénu měla taky, a stačilo ránu pravidelně desinfikovat.
Jinak vás všechny zdravím a moc držím palečky! Mně teď taky není zrovna do zpěvu, protože kolonoskopie dopadla špatně a navíc mi v poslední době začaly příšerně padat vlasy :-((( Ale začínám novou školu, tak snad přijdu na jiné myšlenky:-)
Pavlíno, nevzdávej to!!! Chápu, že jsi teď naštvaná. To s prací je hrozné, ale kde je psáno, že si nenajdeš jinou a třeba ještě lepší? Když budeš nějaký čas doma, Crohn se snad spíš uklidní, než znovu rozjede, pokud mu nezavdáš příležitost... Pokud jde o ty partnery, už se k tomu radši ani nevyjadřuju. Asi si řeknete, že o tom vím prd, jelikož vdaná jsem nikdy nebyla, ale na mě se kvůli nemoci taky vykašlal někdo, koho jsem měla ráda. Říkám si, že takoví ubožáci nestojí za jedinou crohňáckou slzičku, děvčata!!!

Pavlína (Ne, 10. 9. 2006 - 09:09)

Ahoj Maci a Martino, no já myslím, že takovým chlapům,co opustí ženskou kvůli nemoci patří nakopat do prdele,ale nevěřím , že se někomu vrátí něco s úroky, zvlášť ne takovým kriplům.Já brzy kvůli naší nemoci přijdu o práci a o manžela asi taky. ale vrátí se to s úroky jenom mně, ani ne manželovi ani ne zaměstnavateli. Nikdo mě v práci nic nedaruje a netoleruje, nezajímá je to , proč taky, však MY JSME ZDRAVI ze? Ani nevím co budu dělat,práce tu není, důchod mě nedali, prý mám recidivy né tak časté/asi 1x za 2 měsíce někdy dřív/ a zhubla jsem pouze 15 kg, takže nedochází k poruchám výživy, tak mně posudková poslala dělat, s tím, že jsem schopna dalšího vzdělávání, že nejsem dělnice, tudíž mi žádny částečný ID nedá. Takže můžu jít marodit, pak mít půl roku podporu, a pak si to půjdu hodit. Jak to je při rozvodu, když se u soudu prokáže, že mě manžel opouští kvůli nemoci, musí mi platit aspon výživné? nevíte? děti nemáme, bohudík:-)),to bych asi nezvládla.díky za odpověd

T. (So, 9. 9. 2006 - 09:09)

Ahojky lidicky, tak jsem tu zas po dlouhe dobe. Nekdo tu tenkrat chtel vedet, co bude mit pritel za rpasky nasazene, az ho pusti z nemocnice. Takze- ma probiofloru, pentasu a imuran. Ale zase jich ji 12 denne. Bejvalo i 17. Jinak uz je doma z nemocnice a snad je vsecko v poradku. Akorat vcera jsme nahmatali nad tou rankou z vyvodu co mel nejakou bulku. Asi bude hnisova, protoze mu ta ranka hnisa. Tak nevime :( A doufame, ze uz to bude v poradku:) Zatim se mejte hezky a prezivejte!!!;)

Maci, (Pá, 8. 9. 2006 - 16:09)

Ahoj Martino, je mi 37 let.-))) A musím teda napsat, že to bylo opravdu hnusné, když Tě takhle partner opustil.Já si vždycky říkám, že takovým lidem se to jednou vrátí i s úroky. Za nemoc nikdo nemůže.
Ano, měla bys svoji holčičku vzít k lékaři. Nemusí to být zrovna Crohn, ale třeba celiakie. Je toho teď strašně moc a nejen mezi dětmi.Musíš na to přijít, jinak se budeš trápit a to Tobě ani malé na klidu nepřidá.
S penězi jsme na tom úplně stejně:-)))))))) Nula od nuly pošla:-))))))))
Doma je to děs, naprostá nuda:-)))) Měla bych se učit na zkoušky, dala jsem se na studium managementu, ale nechce se mi.Budu se muset k tomu dokopat, protože je to psychologie. a ta mě nikdy moc nebavila.-))))))))
Synátoři se teď rozprchli do čajovny a na rande, manžel šel plavat a já si jdu udělat kávu.-)))) Sednu si na balkon a udělám si siestu s knihou.Měj se hezky a napiš.-)))))

Lenka (Pá, 8. 9. 2006 - 11:09)

Ahojky, koukni se sem: http://www.congressprague.cz/kongresy/ibd-konference-2006.html

Martina (Pá, 8. 9. 2006 - 10:09)

Ahojky Maci,
já si myslím, že ty bolesti, je úplně jedno jestli to jsou klouby nebo bříško.Klouby mám zatím v pohodě - doufám.Mám taky jediný štěstí,že tenké střevo je o.k.To nevím, jak bych to zvládala.Vyčerpanost, nezájem - taky mám takové období, že bych se nejraději zakopala 2 metry pod zem, ale pak se to otočí a zase mě život baví.A o těch černých myšlenkách ani nemluvím.Nejhorí to bylo, když jsem s holkou zůstala sama - když se od lékařů dozvěděl, že mám stomii, tak se na mě vykašl.Bylo to hrozné období,jediný co mě drželo nahoře byla moje holčina.A až po delší době jsem našla nynějšího manžela.Je super a hodně mě drží nad vodou.Ale ty moje výkyvy nálad, někdy bych se nejraději neviděla.Podzim a jaro je na "Krona" nejhorší období, ale mě docela pomohlo moře.Nebylo mi tam vůbec nic ani průjmy jsem neměla.Jenže teď na to nejsou kačky.
Můžu se Tě zeptat kolik je Ti let?myslím, že budeme asi tak skoro stejně.:-)
Teď mám takový černý myšlenky.Má beruška má docela často průjmy a k tomu má křeče.První, co mě napadlo, že má toho kreténa Krona.Tak teď nevím, jestli ji mám domluvit alespoň odběry - CRP a sedimku.Nechtěla bych, aby proděla to co já.
Koukej se opatrovat ať se střívko umoudří.
Držím Ti pěsti.
Taky mám ráda společnost, ale když je mi zle, raději ani nevylézám z postýlky.Doma je to hrůza, viď?:-)

Reklama

Přidat komentář