Reklama

Crohnova choroba

Návštěvník (So, 14. 10. 2006 - 19:10)

Tady těch Bohumilů je víc, např. Sába je taky chytrá nabízí něco, ale neřekne co, pak nějaká Anna. Hrůza lidi chcou z nás vytahat jen peníze, ale kdyby byli trošku soudní tak poradí a podpoří nás nemocné, ale oni ne. Pryč s takovými šméjdy!!!!

Ruda (So, 14. 10. 2006 - 19:10)

Ahoj Pavlíno a ostatní. Taky vás vytočil ten pan Bohumil? Tehle tip lidí přímo nesnášim co chtěj vydělávat na nemocech druhých.
A ještě se někdo ptal na tmavé plomby, nevim na co se ptá já mám asi deset plomb ale samé bílé a crohna mam stejně asi taky nějakej chytrák.
Prosim lidi s crohnovou chorobou aby nenaletěli nějakýmu podvodvíkovy, který chce vydělávat na bolesti druhých.

Pavlína (So, 14. 10. 2006 - 18:10)

mimochodem, postoj pana Bohumila se mi též nelíbí ,stejně jako postoj léčitelů co si vezmou 1000/hodina, to není léčitel ale vyděrač co nemá s leč.nic společného, pravý léčitel,co chce pomoct a má to jako poslání, a nevydře z vás peníze, tak si vezme tak 150-200kč/hod. za jeho čas.to je pravý léčitel

Pavlína (So, 14. 10. 2006 - 18:10)

Hanko, antikoncepci mám, a léky jako Salofalk, pentaza, Ganaton , Hylak, Helicid ji neovlivnuji, jen velké množství kortikoidu od 30-60 mg,ale pokud budeš zřívat antikoncepční náplati tak ji neovlivnuje nic, krom antibiotik, a tžezalky tečkované. JInak někdo se ptá na plomby, mám těch tmavých opravdu hodně.

Návštěvník (So, 14. 10. 2006 - 16:10)

Nač to potřebuješ vědět, děláš snad statistiku plomb?

Proxeler (So, 14. 10. 2006 - 16:10)

Ahoj,chci Vas pozadat, abyste k Vasim pristim prispevkum pripsali zda mate ci nemate v ustech Amalgamove zubni vyplne(tmave plomby).
Dekuji

Hanča (So, 14. 10. 2006 - 14:10)

Bohumil by radil, ale nejspíš za penízky!!! Cpe tu svoji e-mailovou adresu kde se dá docela by mě zajímalo jestli už někomu Bohumil pomohl. Napište lidičky komu pomohl nebo aspoň poradil a co?

Ruda (So, 14. 10. 2006 - 14:10)

Prosim vás Hano zeptejte se lékaře ten je odborník.

Hana (So, 14. 10. 2006 - 09:10)

ahoj, máte nějaké zkušenosti s crohnem a hormonální antikoncepcí? neovlivňují to třeba nějak léky? a výsledky vyšetření?

Ruda (Pá, 13. 10. 2006 - 23:10)

Vážený pane Bohumile. Vím, že nám lidem s crohnovou chorobou asi chcete pomoct ale proč to nezveřejníte tady veřejně? Asi taky chcete z nás ždímat peníze jako pojišťovny a farmacie protože kdyby jste to myslel vážně a chtěl pomoci všem tak to napíšete tady a neďál by jste s tím takový drahoty.
Vy asi sázíte na nemocný lidi, který jsou zoufalý a neví jak dál tak napíšete, že víte o něčem účinném aby vám rychle psali.
Opavdu nevím jak to tedy myslíte. Pokud si nechcete na nás vydělávat tak to napište sem a nedělejte si blázny z nemocnejch lidí.
Vím, že moje nařčení může být i neoprávěné ale nemám rád zneužívání nemocných lidí.

Bohumil (Pá, 13. 10. 2006 - 17:10)

Mohu pomoci zmírnit zdravotní potíže s touto nepříjemnou chorobou. Vím o něčem účinném. Kdo má zájem, může mi napsat na adresu: bjaeger"tiscali.cz

Maci (Pá, 13. 10. 2006 - 17:10)

Ahoj Andreo, s tím ID je to tak, že hodně závisí na tom, kdo Tě posuzuje. Většinou to dělají lidi, kteří o tom nemají žádnou představu. To by ses musela asi před nimi plazit jako Meresjev a možná i to by bylo málo:-)Někdy mám pocit, že by státu vyhovovalo, kdyby nás rovnou střileli.
V jídle si to musíš ozkoušet sama, každý snáší něco jiného. Já mám štěstí, že mi nevadí mléko ani mléčné výrobky. Takže jsem si na ně zvykla a maso skoro nejím. To trávím hodně špatně.Zeleninu si po uvaření mixuju jako pro mimina:-))))))))Sušenky, brambůrky, vlašák, řízky atd. jsou pro mě tabu.Hrozné, ale zvykla jsem si:-)I rodina si zvykla.

Ruda (Pá, 13. 10. 2006 - 17:10)

Ahoj Pavlíno máš pravdu, že ty doplatky jsou neúnosný. Za ně můžem poděkovat těm socanum co byli ve vládě a udělali tam někdy né moc dobrý zákony.
Ahoj Andreo to mi taky řekli to co tobě ale naštěstí v nemocnici u nás jsem si mohl vybírat obědy a chodila za mnou dietní sestra, která mi ty obědy objednávala a když zjistila, že mam crohnovu chorobu tak mi poradila abych si pořídil kuchařku pro lidi s crohnovou chorobou. Na poprvé ty recepty nic moc ale pak si zvykneš.
Pavlíno s tim bojovánim to myslim vážně musíme všichni BOJOVAT!!!
Zdravim všechny ať se maj super.

pavlína (Pá, 13. 10. 2006 - 17:10)

cože ty nemáš, Andreo nárok na ID? z kterého okresu jsi?

Andrea (Pá, 13. 10. 2006 - 14:10)

Jen tak něco pro pobavení: Ja po vsech těch peripetiích a operacích nemám nárok na ID ani na částečný. Já teda o něj nestojím, protože mám dobrou praci a jsem rada mezi lidma, ale i tak by mě zajímalo co by mi ještě muselo být abych na to měla nárok.Nehledě na to že máme malé dítě a pouze z jednoho platu by se nám asi moc dobře nežilo.
Co se týká toho jídla, tak díky za radu. Mě po operaci řekli, že můžu jíst v podstatě všechno, ale postupem času zjišťuji že to není pravda.

Pavlína (Pá, 13. 10. 2006 - 13:10)

Rudo, ono se to lehce řekne a hůř dělá. Myslím s tím bojováním, právě nechápu když někdo skončí jako ty a Andrea a jsou v ID tak nevím kde má člověk financovat všechny ty drahý léky, platit byt ,splácet ho atd. když podpora odnikud nepřichází,je to hrozný, a já doufám že nám ještě neosolí další doplatky, protože to co nechávám měsičně v lékárně, jsou takový položky, že si třeba nedovedu představit živit ještě dítě,popř. s ním být doma na MD, to bych asi umřela, protože na doplatky bych neměla peníze. To je šílený,doplatky na takový nemoce by neměly být vůbec, o nemoc sme se přece nikomu neprosili né?

Ruda (Pá, 13. 10. 2006 - 11:10)

Ahoj Andreo.
Mezi námi je rozdíl v tom, že ty asi máš pryč tlusté střevo. Já mám tu ileostomii už asi tři měsíce. Po operacích (také byli tři jako u tebe a jedna mne ještě minimálně čeká) jsem měl 40,5 kil (před onemocněním jsem měl 65kilo). Zpočátku jsem neměl vůbec chuť k jídlu ale díky mému týmu lékařu se vše změnilo. Poradily mi abych zkusil nutriční výživu a můžu říct, že mi to pomáhá(musim zaťukat abych to nezakřik). Takže jsou to malé nápoje(200ml) a jmenují se NUTRIDRINK v každé lékárně by je měli mít a když ne tak jsou na obědnávku, mají různé příchutě ale nejlepší je vanilka a karamel. Ale co je ještě lepší než nutridrink to je CUBITAN ten je dobý jen vanilkový ale je to bomba berou se tři denně ale mě zaručně postavili vždy na nohy a bylo mi super. Po těch to přípravcích jsem přibral o skoro dvacet kilo za tři měsíce. Jenom to má jeden háček je to dost finančně náročný. Tak třeba NUTRIDRINK ten stojí kolem 40 Kč a CUBITAN kolem 58 Kč záleží kde v každé lékarně je to trochu jinné. Nejsem si jistý ale myslím,že pojišťovna něco hradí.
A ještě k tomu dalamánku musíš dobržovat určitou dietu tak třeba já nejim: chleba, celozrnné rohlíky, dalamánky, ostrá jídla příkladmaďarský guláš atd., houskový knedkík zkrátka vše v čem jsou kvasnice, MLÉKO A JOGURTY, jogurty můžů ale pouzeACTIVIE od danone zkrátka vše co se špatně a dlouko tráví. nejlepší je si koupit kuchřku pro lidi s crohnovou chorobou. mají jí ve vědeckých knihovnách(Praha, Liberec atd.
A ještě k mému stavu. Musim zaťukat je dobře mam takovou chuť k jídlu jako nikdy za poslední dva roky a věřím, že mi pomohli moji lékaři bez nich bych to nezvlád a já jim za to moc děkuji.
Tobě přeju Andreo ať je dobře a co nejmíň pobytu v nemocnici, uspořádej si jídelníček tak aby ti bylo dobře,nemá cenu se přecpávat ale jíst méně ale častěji.
Tak ahoj Andreo kdyby ses na něco chtěla ještě zeptat tak napiš rád odpovim.
Vzkaz pro všechny s Crohnovou chorobou: LIDI MUSÍME BOJOVAT A NEVZDÁT SE.
Zdravim Pavlínu.

Andrea (Pá, 13. 10. 2006 - 07:10)

Ahoj Rudo, chtěla bych se zeptat jaké teď bereš léky? Mám taky za sebou tři operace (střevo pryč) akorát s tím rozdílem, že už mám vrácený vývod zpět.Myslela jsem si, že teď už bude vše OK, ale občas se objevují problémy na které mě nikdo nepřipravil a já se pak divím. Např. předevčírem jsem si v práci dala k snídani dalamánek a během chvilky jsem dostala tokové bolesti, že mě museli odvést do nemocnice. Měla jsem ucpané tenké střevo,naštěstí se po obešlo bez většího zásahu a po 5 hodinách bolesti ustaly, ale i tak to byl hrozný zážitek. Taky mám dost velké problémy se vstřebáváním vitamínů a minerálů, vše mi v těle chybí, pořád hubnu a nemám chuť k jídlu a vitaminózní léky prostě projdou nestrávené. Beru teď něco v sirupu a chodím na injekce tak snad do sebe něco dostanu.Jak jseš na tom ty s váhou a s trávením potravy?

Ruda (Čt, 12. 10. 2006 - 19:10)

Ahoj Pavlíno, já chápu když ti třeba dělaj problémy v práci jsou to cizí lidi vůbec s tebou nesoucítí ale když nemáš oporu ani doma tak to už je hodně špatný. Myslim, že hlavě doma by ti tvoje rodina měla dát tu největší podporu.
Ale nervuj se s tím ber to tak, že až jim bude špatně tak ty budeš taky taková.
Dávám ti podporu aspoň takhle přes tyhle stánky, když budeš mít nějaký problém napiš a rozeberem to.

Pavlína (Čt, 12. 10. 2006 - 14:10)

no nic moc nežiju, mám problémy doma i v práci. a bojím se že zas začnu lítat na wc, no. já chodím když je mi dobře taky tak 4x to jde, a nevadí mi to tolik, hlavně mi nesmí být hodně zle jak při akutním stavu, mně by ani nevadilo být doma,ale zas plno známých je vpráci ...jenže z jistých fin.důvodů určitě doma zůstat nemůžu. ach jo život

Reklama

Přidat komentář