Reklama

Zánět močového měchýře

Magda (Po, 14. 5. 2007 - 21:05)

Ahoj, tak ačkoliv je mi zle a když je mi zle nic do sebe nedostanu, ani moc tekutin, pálení zmizelo, zánět se zatím nekoná, snad je to brusinkama..

Iris (Po, 14. 5. 2007 - 21:05)

Ahoj, taky jsem trpěla třičtvrtě roku záněty moč. měchýře, vystřídala 3 urology a až ten poslední mi pomohl. Hodně záleží na doktorovi, bohužel hned s prvním jsem měla smůlu, byl to sadista, druhý mě vyšetřoval jen "mezi dveřmi" a ten třetí se ke mě choval úžasně. Podstoupila jsem vyšetření a následně rozšíření močové trubice, choval se ohleduplně, ikdyž to bylo nepříjemné, nebolelo to a dalo se to vydržet. Jsem týden po zákroku a cítím se o 1000 procent líp. Říkal mi, že dost žen trpí zúžením trubice a tím pádem mají záněty, bohužel tento zákrok nebývá trvalý, ale aspoň vím, jak (snad za dlouho) příště zánět léčit. Když jsem k tomuto lékaři přišla poprvé, ptal se mě jestli pozoruju, že se záněty tvoří prochlazením nebo po styku, to jsou asi také časté příčiny, u mě to ale bylo tou trubicí. Snad to nezakřiknu a budu OK. Držím všem palce a doporučuju navštívit opravdového odborníka!!!

eva (Po, 14. 5. 2007 - 13:05)

forma otuzovani ve sprse...kazdy den na zaver sprchovani se premoct a misto te prijemne teple pustit uplne studenou, napocitat asi do 10 a i s hlavou!-mam dlouhe vlasy, dala jsem si je vzdycky do drdolu-nejde o to mit mokrou hlavu ale o kontakt i hlavy s tou studenou...kdo chce muze pak dobu prodluzovat, me to celkem stacilo-jsem teplomil...no a pak nikde uz nechodit a rovnou do postele...i se po tom vyborne spi...
a jeste jedna pripominka-myslim ze je lepsi a stravitelnejsi zacinat s otuzovanim na jare nebo v lete...oslabeny organismus-coz vsichni co maji opakovane zanety maji-to bude lepe snaset...

Magda (Ne, 13. 5. 2007 - 23:05)

Já se vrátím k těm brusinkám..Teď jsem na ně zvědavá, hodně jsem se nachladila a už tři dny ležím..Beru je preventivně nějakou dobu a ve stavu, ve kterém se nyní nacházím, bych měla zánět 100% podle minulých zkušeností dostat. Cítím počínající slabé pálení, ale je to možná tím, že málo piju, zkusím to napravit a jak to dopadlo, dám vědět. Jestli zánět nepřijde, brusinky účinkují...

Návštěvník (Ne, 13. 5. 2007 - 14:05)

joa ajke bylo forme to otuzovani jestli muzu vedet !! ja se otuzuji ve sprse a docela to pomaha.dekuji za odpoved

eva (So, 12. 5. 2007 - 23:05)

jo a jeste abych nezapomela...zanet jsem nemela uz nejmin 4 roky...ale chce to opravdu trpelivost a duslednost...hodne stesti :-)

eva (So, 12. 5. 2007 - 22:05)

s močákem jsem mela problemy pred nekolika lety...vzdycky po 2 mesicich se opakovaly po dobu asi 2 let...lekari mne davali jen antibiotika...pak jsem na vlastni pest zkousela i bylinky...pit je i naparovat se...to pomahalo ale jen trochu...nevim jak moc pomaha brusinka nebo homeopatika...abych pravdu rekla nakonec mi nejvic pomohl lecitel a dle jeho rad soustavne otuzovani a striktni pitny rezim...na dusevni rovine pak naucit se ze sebe dostavat i to co nas trapi...a samozrejme prakticke rady nesedat na studene, po sexu vypit sklenici vody a vymocit a i kdyz se objevi kdykoliv jen naznak paleni dat do tepla bedra a nohy a prolit se poradne vodou(voda ne studena ale vlazna)...ted me napada ze asi vynikajici musi byt i sauna...i kdyz to otuzovani doma je o hodne levnejsi :-)...tak drzim palce vsem s timto nezavidenihodnym problemem at ho brzy uzdravite a uz nikdy se s nim nesetkate :-)

hanina (Pá, 11. 5. 2007 - 22:05)

a ten urinal Ti zabírá?

Návštěvník (Pá, 11. 5. 2007 - 14:05)

je to mazec s tím močákem, já jsem nikdy s tím problémy neměla, jen asi poslední 2 roky tak vždy jednou v zimě mě zánět močáku přepadl, ale letos je to jiné, na podzim jsem začala mít časté záněty močáku a teď když se jen trochu ochladí tak už je to zase zpět, opakuje se to zhruba každý den, ráno si dám 6 tabletek urinalu, 2 x urologický čaj, odpoledne dobrý a ráno na novo, pořád si myslím jéé, už je to dobrý a ráno se vzbudím a zase, je to otravné a nevím co s tím... lékaři nás cpou jen antibiotikama, ale to jsou největší sračky, nejlepší je hodně pít a hoooodně brusinek :-)

katka (Pá, 11. 5. 2007 - 12:05)

Souhlasím, mám právě akutní zánět močáku a na sex rozhodně nemyslím a mám pocit,že ani dlouho nebudu

Fany (Pá, 11. 5. 2007 - 11:05)

Taky se mi nezdá, že by někdo kdo uvažuje o sexu při akutním zánětu m.m. existoval??

hanina (Pá, 11. 5. 2007 - 09:05)

Blonde, já mám při zánětu co dělat, abych se vůbec vyčurala...a na nějakou sexualní aktivitu rozhodně nemám pomyšlení...

míla (Čt, 10. 5. 2007 - 21:05)

Ne, leda že by ses chtěla partnerovi pomstít a taky jej nakazit..Jedině s kondomem.

Blonde (Čt, 10. 5. 2007 - 19:05)

Nevíte někdo, zda při zánětu močového měchýře je možný pohlavní styk? děkuji

Jarmila. (Čt, 10. 5. 2007 - 18:05)

Měla jsem zánět moč.měchýře asi 4 krát v průběhu asi 5 let. Posledně před půldruhým rokem.Ted mi najednou zvláště ráno ten moč nějak pomalu teče. Jinak nemám problémy, ale toto mě znepokojuje.Asi budu muset jít k lékaři.Ví někdo co to znamená? Jarmila

Jana (St, 9. 5. 2007 - 15:05)

Já trpím záněty moč,měchýře od dětství a to je mi už 40 let.Před 5-ti lety my v nemocnici rozšířili moč.trubici.Pomohlo to na 5 let.Teď se vše vrátilo.Potíže trvaly celé 3 měsíce a nepomohly ani potavinové dopňky, ani antibiotika, furantoin a triprim. Při rozboru mi v moči nic nenašli.Pomohl mi léčitel,ale jen na měsíc.Ráda bych se dozvěděla od odborníka, co dál.

marta (Ne, 6. 5. 2007 - 11:05)

Ahoj.Zanet jsem mela 4x,po kazde jsem dostala antibiotika,a vzdy mi to pomohlo,za 3 dny bylo to o.k.

Veronika (Ne, 6. 5. 2007 - 11:05)

Jak to tady tak ctu, jsem docela vydesena...je mi dvacet a mam zanet asi tak podruhe, vzdy mi pomohl zlatobyl,ale tentokrat ne. doktorka me ale ani poradne nevysetrila a nasadila triprim(antibiotika).No a ja jsem minule dva dny tak zvracela, ze jsem myslela ze umru. nemohla jsem se ani napit vody. vsechno slo okamzite ven. tak jsem je vysadila a v pondeli se chystam znovu k te same doktorce...Je to strasne prima ty bolesti snaset i s maturitou.

Bedrunka (So, 5. 5. 2007 - 15:05)

Ahojky vsichni, nepisete, jake mate vysledky na kultivaci- pisete jen "probl. s mocakem", coz je dost siroka diagnoza :-) Vzdy je dulezite, jak Vam vyslo vysetreni moci. Ech. Coli, krev, leukocyty....atd?? Nebo jste bakterialne vporadku stejne jako ja?!

Romana (Pá, 27. 4. 2007 - 12:04)

Koukam, že lidí s problémovým močákem stále přibívá. Já jsem psala, že mi pomáhají ty brusinky a medvědice, ale bohužel mi to pomohlo jen na par dní, trvalo mi asi 3 dny, kdy jsem si myslela, že už je to na ústupu a radovala se.Bohužel už je mi zase hůř a nepomáhá na to nic, dokonce se mi zhoršil i zánět v těle.Nevim proč, celou tu dobu piju jen biliny a dělam, co mi jiní radí.V pondělí jdu na další vyšetření tentokrát k jinýmu doktorovi, tak už mi snad pomůže.Nevim, jestli jsou normální takový bolesti, že se nemůžete ani posadit a pomalu ani chodit.Jsem zvědavá, jak to dopadne, v prípadě zlepšení dám vědět, jak se to stalo.zatim pa.

Reklama

Přidat komentář