Reklama

Zánět močového měchýře

Janina (St, 20. 6. 2007 - 09:06)

Nejdřív jsem měla záněty jeden za druhým, trvalo to asi rok, potom už jsem byla úplně bez nálezu, ale zůstaly pocity jako popisuješ, jakoby nateklý mm, při sedání nebo vstávání jakoby mi něco projelo močovou trubicí, někdy i když jsem byla v klidu to vrtání, někdy zase 2 dny úplně bez potíží a pak zničehonic znovu, panika, letěla jsem s močí, že mám zase zánět, ale nález žádný. Na urologii mě neléčili, protože jsem byla podle všech vyšetření úplně zdravá, po půl roce mi gynekolog napsal na zkoušku Spasmed.

Fany (St, 20. 6. 2007 - 08:06)

Pro Janinu - můžeš prosím napsat jaké z těch pocitů, které uvádím jsi cca měla + jak dlouho? Dívala jsem se na ty léky, o kterých píšeš, ale u obou je, že jsou hlavně na problémy spojené s inkontinencí nebo s častým chozením na WC.. přijde mi, že mám něco jinýho...Děkuji za odpověď.

jesterka (Út, 19. 6. 2007 - 12:06)

Holky, doporucuju nasledne: vypit 2-3 litry neperlive vody - muzete i caje - ne ovocne, ale bylinkove - i jako prevence, nebo pri potizich je vyborny koprivovy, hermankovy, sipkovy, nesladit!! Pokud mame v tele zanet, cukry zanet podporuji!!! Nepit cerny caj - dela dobre podminky pro bakterie v mocaku, nepit kafe, nepit urologicky caj - nektere bylinky mohou moc.mechyr podrazdit!! klikva lekarska je dobra, brusinky mi nikdy nezabiraly, zkousela jsem je jako globulky, tak prasky od ruznych firem a zadny vysledek. Jakmile Vas zacne pobolivat, zacnete hodne pit.. kolikrat to staci a nemusim si brat zadny prasek. Pry je take dobre pit mlady jecmen a nebo uzivat chlorellu, zatim jsem to nezkousela. Vseobecne plati, jak se dari nasim strevum, tak se dari celemu organismu, snazte si procistit organismus a hlavne omezit antibiotika, ty nam pokazde streva zdecimuji!! Snazte se zalecit zanet bez antibiotik, zbytecne si oslabite imunitu a budete to mit jeste vice chronicke, pri potizich doporucuji kooupit d-manosu s propolisem v lekarne - stoji necely 300kc 30 tabletek - zabira jako jedna zmala okamzite - berte ji jeste 14 dni po obtizich, aby se to nevratilo, nebo je take dobra uroval manosa. Pri akutnich problemech si udelejte okurkovy salat s cesnekem, budte hodne v teple. Nenoste tanga, mohou preneset bakterie z konenciku do moc.mechyre a zanet je na svete. Kalhoty pouze cista bavlna, synteticke materialy zpusobuji neprodysnost - vznik bakterii, nepouzivejte tampony, ale vlozky, tampony mohhou zpusobovat zanety. Vysadte antikoncepci, jednak oslabuje imunitu a zpomaluje pohyb strev - takze opet dalsi hnilobne procesy s bakteriemi navic. V zime a na podzim noste tilka, nenechte si v zadnem pripade hola zada!!! Rajcata, jahody, vsechna kysela a korenena jidla mohou drazdit mocovy mechyr!! Z prirodniho hlediska jsou zanety moc.m. vysvetlovany prolitymi slzami - kdyz vas neco trapi, snazte se to vyresit, mluvit o tom, ne to v sobe dusit. Take pomaha actimel, nebo laktos mlick - obdoba actimelu, jen je to ceska firma. A hlavne myslete pozitivne!!! To je asi tak vse, co bych Vam doporucila.. Urcite uz neco bylo receno, tak jestli jsem neco zopakovala, omlouvam se. Hodne stesticka a at Vas uz netrapi zanet mocoveho mechyre.

Janina (Út, 19. 6. 2007 - 07:06)

Fany já měla po zánětech úplně stejné problémy!!, žádná inkontinence, pořád podrážděný m.m. bez nálezů. Brala jsem Spasmed, teď jsem na Vesicare, nedá se to srovnat, cítím se mnohem líp.

Hanka (Po, 18. 6. 2007 - 16:06)

Fany, na studené nohy pomáhá výtažek z Gingko biloba, jinanu dvoulaločného, prodává se v tabletách v lékárně, taky jsem mívala pořád studené ruce a nohy a od té doby, co ho užívám, je to o moc lepší. Přesto raději nosím doma pořád nějaké pantofle nebo ponožky, i teď v létě, a když mám pocit, že chodidla trochu prochladla, ihned je ve vaně chvilku osprchuju co nejteplejší vodou.

Fany (So, 16. 6. 2007 - 12:06)

Taky jsem Vám slíbila výsledek léčby pomocí Aloe - snažila jsem se o to asi půl roku, ale myslím, že mi to nepomohlo nebo byl účinek jen opravdu malý. Zkouším teď léčitelku, ale sama tomu moc nevěřim...dám zase vědět..

Fany (So, 16. 6. 2007 - 12:06)

Ahoj,píšu zase po delší době.Striktně dodržuji všechny pravidla a kupodivu v zimě jsem na tom byla dost dobře,ale v březnu se to zase zhoršilo a teď se střídají různá období.Akutní zánět jsem ale neměla už asi 1,5roku.Bohužel se nemohu zbavit chronických potíží.Jsou hodně různé(v m.m. i m.trubici-řezání,vrtání,pálení-ale ne tak silné jako u akutního zánětu).Chtěla jsem se zeptat,jestli máte taky někdy pocit,jakoby nateklého m.m. a když si např.sedáte,tak intenzivněji jakoby až přes zadek ucítíte m.m. něco jakobste si sedaly přímo na něho atd..pak taky tlak nebo jakoby zatínání mezi m.m. a m.trubicí..Někdy mám taky pocit při sedání,stoupání a tak jako bych jen tak tak udržela moč,ale přitom vyyloženě problémy s inkontinencí nemám.. Přijde mi,že moje problémy jsou asi spojené s poškozenou sliznicí m.m.,ale nevim co s tím...
K tomu otužování - ráda bych se otužovala,ale jakýkoli chlad mi m.m. zhoršuje,daří se mi nejlíp,když jsem dokonale v teple,tak nevím,jak to otužování zvládnout.Mám taky dost velký problém se studenýma nohama,které mají určitš vliv na můj m.m.Nemáte nějaký trik,jak udržet nohy teplé?Daří se mi to jen ponožkama a to teď v létě k sukni jaksi nejde..I v těhle vedrech mám nohy pokud jsem na bodo studený,pokud zrovna teda něco intenzivně fyzicky nedělám.
Odpověď pro Tauruse - podle mě to normální je.

LeŇa (Po, 4. 6. 2007 - 11:06)

Děkuji za odpovědi.

Nemám potíže se zažíváním, ale spoustu typických alergii na potraviny. jelikož se v rodině objevila celiakie, tak mne napadlo, že
moje alergie na celozrnné tmavé pečivo se projevuje silným pálením močáku s vyvoláním zánětu, což by mohlo nasvědčovat tomuto problému.Jinak pečiva jím poměrně málo.
Na alergologii se léčím, ale doktor mi nedělal
pořádné odběry už několik let.

ŽANETA (Ne, 3. 6. 2007 - 18:06)

Ahoj, četla jsem tvé problémy, mám také takové problémy. jak si psala o tom srůstu na vyječníku, tak by to mohlo být způsobeno chlamýdiema. je to bakterie, která se přenáší pohlavním stykem a dokáže v těle nadělat pěknej nepořádek. způsobuje záněty močáku a může dojít i k zalepení vaječníků a neplodnosti. Vyšetření se dělá z krve na požádání u praktického lékaře či gynekologa. Tak to zkus.

ŽANETA (Ne, 3. 6. 2007 - 18:06)

Takže pokud tomu dobře rozumím přičinou zánětů může být i alergie na lepek??? a to se jako nemusí projevovat obtížema s trávením??? Můžu to mít aniž bych o tom věděla. Na tohle mě totiž lékař neupozornil. prosím napište

ŽANETA (Ne, 3. 6. 2007 - 18:06)

Ahoj, já mám stejné problémy. Záněty močového měchýře mám už 5 let. Byla jsem na cystoskopii a všechno bylo ok, jinak občas najdou e-colli a vždy mi dá antibiotika a to i 4 krát za rok, už jsem bezmocná. Problém je, že mě ani nepošle na vyšetření jako je CT a urografie. Už jsem zkoušela i léčitele. Dokud jsem užívala byliny bylo vše ok, ale po vysazení opět zánět. Před 14 dny jsem dobrala antibiotika a ted mám zánět opět. Poraďte, máte zkušenost s léčiteli? dík. žaneta

Bedrunka Pro Le (Ne, 3. 6. 2007 - 17:06)

Odpo- vyse je spravne!!! Mne nechal udelat krevni testy imunolog, kam jsem byla odeslana z Urologicke kliniky. Meli tam nekolik pripadu, ze z duvodu oslabene imunity byly caste urolog. zanety atd. Koloskopicke vysetreni na gastroenterologii doporuceno, nicmene jiz podle hodnot v krvi se da urcit do jake miry alergii na lepek mate, tzn. i celiakii- v tom pripade samozrejme koloskopie nutna.
Vicemene pokud mate takovou alergii, mate oslabenou imunitu, nebot oslabuje organismus konzumaci pro Vas nevhodne stravy (chybeji enzymy na stepeni) Je to cela veda! :-)

pro Léňu (Ne, 3. 6. 2007 - 16:06)

protilátky se zjišťují z krve:třídy IgA a IgM proti gliadinu (lepku) a IgA proti endomysiu tenkého střeva a IgA proti transglutaminase...při pozitivitě je indikována tzv.enterobiopsie, která slouží k potvrzení dg.celiakie (ne každý pacient s pozitivními protilátkami opravdu celiakii má...zvlášť když nemá zažívací potíže a zjistí se to víceméně náhodně při vyšetřování jiných zdravotních problémů).

LéŇa (Ne, 3. 6. 2007 - 14:06)

Mužeš mi naspat jestli Ti to zjistili z krve (pokud ano, který oborný lékař) nebo jsi musela absolvovat gastroskopii, kolonoskopii atd...

Bedrunka To Len (Pá, 1. 6. 2007 - 18:06)

Ano dodrzuji dietu na lepek a laktozu. Diky memu behani po doktorech se na to prislo.

Bedrunka (Pá, 1. 6. 2007 - 18:06)

Celou diskuzi na endometriozu- v rubrice Nemoci tady na doktorce. Jinak ja mam po SONU, porad mam vodu v brise, Verixy na deloze a silene bolesti moc. mechyre- apendix ostranen pred 4 tydny- biopsii jsem se zatim vyhla- pry nevypadam na IC pacientku. V pondeli jdu na CT male panve a bricha. Jinak endometriozu v mem pripade pri laparoskopii pri slepaku vyloucili. Navic me problemy se behem menstruce nehorsi.

Bedrunka (Pá, 1. 6. 2007 - 18:06)

NA MUJ DOTAZ TOHLE JEDNA PANI NAPSALA, V DANEM CLANKU NA ENDOMETRIOZU SI TO DOHLEDEJ:
2. 3. 2007 19:42:54, Petra, 34 let
Bedrunko, takhle mi začala endometrioza, pálení a tlak v pochvě, přo močení a po močení tlak jakoby za močovou trubicí, ne v ní. Bolesti v kříži a pánvi. Nejdříve byly takové tlakové a pak pálivé a bolestné- jako když si třeba na ruce sedřeš kůži a pulzuje ti tam ta bolest. Na CT malé pánve mi dr našel útvar za dělohou, potvrdil to i ultrazvuk. Ale gynek. ultrazvukem nic neviděli. Mám po 2 laparoskopiích - endom. na tlustém střevu a end. v přepážce mezi konečníkem a pochvou. Bolesti mám stále. Máš pravdu ta bolest je vyčerpávající. Já se s tím trápím skoro 2 roky. No každá jsme jiná, můžeš mít úplně něco jiného. Hlavně to u dr. nevzdávej. Je to tvoje zdraví.
odpovědět >>
JINAK ZHORSENI BEHEM MENSTRUACE JE PRO ENDOMETRIOZU TYPICKE. JITUS, TREBA TO NEMAS, JEN SI MYSLIM, ZE BYCHOM MELI OBE PRIJIT NA TO, CO NAM JE. PRAVE PROTO, ZE SE NECHCI PROBOUZET KAZDY RANO S TIMHLE SILENYM POCITEM PREZIVANI. NA TO JSME PRECE JEN DOST MLADE, NE?? MYSLIM, ZE BYCHOM MELI ZJISTIT, CO NAM VLASTNE JE.

LéŇa (Pá, 1. 6. 2007 - 18:06)

Bedrunko, dlouho jsem zde nebyla, jak jsi na tom s tím lepkem, vrhla jsi se na dietu????

Jituš (Pá, 1. 6. 2007 - 17:06)

jeste prosim te mohla bys mi ty stranky poslat??ukazat kde byli ,zvlast t pani co mela ty same problemy a pres mensez se to zhorsovalo ..moc dekuji

Jituš (Pá, 1. 6. 2007 - 17:06)

Ahoj ted si me tim zaskocila ,protoze prave pri mensez se me ty problemy s vajecniky projevi..hned si o tom prectu..jo a na IC jsem taky psala...ale je to davnejc.Prave ,ze kdyz se nervuji tak citim zhorseni MM..kdyz se stresuji a mam z necceho strach tak je to 2x silnejsi mocak se projevuje..na alergologii uz mam vypsany listek takze se budu objednavat..jak je jinak tobe??

Reklama

Přidat komentář