Reklama

Zánět močového měchýře

marie (Pá, 5. 10. 2007 - 15:10)

Sluníčko, jak jste na tom? Otěhotněla jste? Zabrala Vám ta autovakcína? Moji dceři ne, dokonce ani vakcíny z e-colli od jiných lidí, ale dnes vymyslel pan doktor, že by vyrobili autovakcínu ne v kapkách, jak brala pod jazyk, ale přímo injekčně. Nemáte někdo zkušenost? Děkuji za každou radu.

marie (Pá, 5. 10. 2007 - 15:10)

Drahomíro, je mi skutečně líto, co vše už máte za sebou. Vidíte a kapky, o nichž jste psala, tak ty dcera nevyzkoušela. A myslíte, že zvládnou zánět bez podání jiných antibiotik? Má záněty opravdu silné a dlouho to trvá, než zaberou léky. Mám zase obavu, aby si je nasazovala při potížích sama, bez vyšetření. Co Vy na to?

Drahomíra (Pá, 5. 10. 2007 - 13:10)

Májo, je mi 52let jsem po operaci močového měchýře kde mi odstranily píštěl a tím mi porušili nervová zakončení a zmenšili kapacitu měchýře. Také jsem po dvou operacích bederní páteře a nyní po operaci krční. To co říkáte tak Vás plně chápu, protože mám ty samé problémy a jsem také v částečném důchodu. Na močový měchýř beru kapky ROWATINEX. Mictonorm na zvětšení kapacity měchýře. S bolestí zad se léčím v Centru trvalé bolesti v Ústí nad Labem u pana doktora Procházky. Dojíždím tam na vlastní náklady z okresu Sokolov. Odstranění močového měchýře by Vaše problémy nevymizely. To je ovšem můj názor.
Za pokus to, ale stojí

Drahomíra (Pá, 5. 10. 2007 - 13:10)

Jsem po operaci píštěle v močovém měchýři a zánět jsem měla nepřetržitě. Vystřídala jsem spoustu antibiotik a výsledek nebyl žádný.Ten kdo zánět měl tak ví, že jsou to velice silné bolesti a proto jsem hledala prostředek na utišení bolestí. Objevila jsem kapky ROWATINEX a od té doby mám klid. Když začnu mít bolesti a pálení tak si vezmu 15kapek a za chvíli mám pokoj. Tyto kapky rozpoštejí i drobné kamínky. V současné době jsou už i prášky , ale ty pomaleji zabíraji. Kapky stoji cca 128,-Kč jsou chuťově velice nepříjemné, ale účinné. Máme je vyzkoušené celá rodina.Věřím, že Vám též pomůžou.

marie (Čt, 4. 10. 2007 - 16:10)

Ano má, moje dcera a to už nejméně 9 let a já 32 let. Jak píšete, všichni nás znají, zkusily jsme vše, autovakcíny, imunopreparáty, vše nanic. Prý už není pomalu co napsat. Já mám navíc už nesnášenlivost některých druhů. Preventivně baštíme brusinky, pijeme bylinky, ale denně si kladu otázku co dál. Když byste něco objevila, tak napište!

Bedrunka (Pá, 21. 9. 2007 - 21:09)

pro E.- mno to tedy rozhodne nevypada na zanet mocoveho mechyre. Rozhodne jdi na gynekologii co nejdrive!!!
Maja- uplne s tebou soucitim, mam podobne problemy jako ty, ne uplne identicke, viz predchozi prispevky, lizu se z toho pomalu, jsou 2 moznosti: 1) Intercysticialni cystitida (podivej se na diskuzi tam)- musi ti udelat biopsii z moc.mechyre a pripadne potvrdit, 2)premnozeni kvasinek v organismu a loziska na mocovem mechyri, rozhodne zacni studovat problematiku, na amputaci moc.mechyre je prece vzdy casu dost.

mája (Pá, 21. 9. 2007 - 15:09)

je mi 43 let a s moč .měchýřem si užívám od dětství. Neustálé nucení na močení ale bez řezání a pálení.2-4 týdny vzdržím tak 40-50 min. nejít na WC a pak po vymočení skoro nevnímám úlevu. Než umyji ruce a zhasnu, jdu znova a pak přijdou i bolesti a musím pro antibiotika - těch už byla za ty roky celá řada. Nepomohl ani Urovaxom.Močový měchýř vnímám na každém kroku a velmi mě to omezuje v životě, Na URL je to lékaři velmi líto a navrhuje amputaci moč.měchýře!!!Megabrusinky, Urinal, vitamíny lichřeřišnici, homeopatika... vše zkouším stále dokola a nic. Moč.m. je prý velmi dráždivý a má malou kapacitu.ATB užívám v průměru asi tak po 1-2 měsících a to i právě teď. TAKŽE prosím o radu, vyzkouším cokoliv, neboť jsem zcela vyloučena z normálního života. Jít do práce je naprosto nemožné - nikde nemůžete každých15-20 min na WC.Byla jsem v plném inv. důchodu díky operaci páteře atd.,ale před 1,5rokem mi bylzměněn částečný. PORAĎTE,prosím dík mája

Zdenka (Čt, 20. 9. 2007 - 09:09)

Já jsem měla v červnu smíšený zánět moč. m. (tzn. že tam byly bakterie i kvasinky) - ta bakterie byla Escherichia coli a tak mi doktorka dala Macmiror - polykací tablety, aby to působilo i na kvasinky. To pomohlo. Teď mám opět zánět m.m., je tam opět E.coli, ale o kvasinkách nic neříkala. Dostala jsem Gyrablock, a hned po 2 dnech užívání se mi ulevilo a nemám už žádné potíže. Snažím se být v teple, hodně pít a užívám Megabrusinky od firmy Swiss (ty jsou nejsilnější) a taky Lactobacily "5" od Swissu, s těmi mám dobrou zkušenost, je potřeba zlepšit střevní prostředí. Escherichia coli je bakterie žijící v tlustém střevě, kde má důležitou funkci, ale za určitých okolností může být patogenní a způsobovat zánětlivé stavy, nejčastěji právě moč. měchýře.

E. (St, 19. 9. 2007 - 18:09)

mám takový problém... včera sem byla u doktorky protože mě hrozně pálilo při močení a tak, zjistili mi zánět močového měchýře. no ale já nechápu jednu věc.. začla mi téct krev, nejdřív málo a teď mi to přijde jako bych měla menstruaci. netušim jestli je to tim zánětem nebo čím, ale beru HA a jsem teprve v půlce plata, žádnej prášek jsem nevynechala .. vůbec tomu nerozumim a nevim co mám dělat :( doktorka mi k tomu nic moc neřekla a gynekolog má volno. myslíte že mám počkat pár dní jestli to nepřejde.. podle mě je při zánětu krev v moči asi 'normální' ale mě ta krev teče pořád a docela hodně na to aby to bylo z močové trbice. prostě tomu nerozumim jen se chci zeptat jestli někdo máte zkušenosti s krvácením uprostřed plata :( nemyslim si že je to antikoncepcí, protože nikdy před tím jsem s timhle problémy neměla a to jí beru už rok. a taky nevím jestli mám pokračovat v braní HA když krvácím

Vlasta (Čt, 13. 9. 2007 - 20:09)

Ahoj,taky jsem byla stálým návštěvníkem na urologii - doktor už si se mnou nevěděl rady. Časem jsem si vysledovala, že spouštěčem většinou bývá nedostatek tekutin a pohlavní styk. Koupila jsem si LACTACYD - sprch. krém na intim.partie, který používám při každém mytí a vždy když začnu pociťovat to známé pálení, navařím si hrnek urologického nebo jakéhokoli jiného čaje a nasadím URINAL. Urinal je přírodní doplněk stravy s obsahem brusinek a může se užívat každý den i s antibiotiky. Vyzkoušela jsem už hodně přípravků, ale u tohoto jediného pociťuji nějaké účinky. Důležité je že už jsem tak rok a půl nemusela navštívit urologa.

Bedrunka (Čt, 6. 9. 2007 - 20:09)

Fany, napsala jsem ti mail. Jinak se zda,ze mi me urolog. problemy (popsane vyse) zpusobuji kvasinky. Nekdo mel podobne problemy? Dekuji.

Lenka30 (Čt, 6. 9. 2007 - 10:09)

Zdravím.Tak to ten Váš doktor snad ani neni doktor!!!Já osobně a aspoň tři moje kamarádky jsme Augmentin braly(já na angínu,kamarádka na zánět zubů a dásní) a všechny jsme skončily na gyndě.Někomu se udělaly na přirození boule anebo svědění až hrůza.Takže Augmentin už nikdy více.To,že ho předepsal lékař těhotné,nedovedu vůbec pochopit.

Lilly (Čt, 6. 9. 2007 - 09:09)

Ještě bych ráda dodala, že se vždy vymočím před i po styku.A po styku se i sprchuji.Už vážně nevím co dál.

Lilly (Čt, 6. 9. 2007 - 09:09)

Ahoj, zdá se mi, že moje obtíže zhoršuje pohlavní styk.Nevíte co s tím?Žijeme spolu s přítelem a je tedy vyloučené se s ním nemilovat. Druhý dotaz.Včera jsem dobrala antibiotika Clotrimazol (nebo tak nějak), ale obtíže pořád neustupují.Jím uroval a česnekové kapsle.Už nevím co s tím:((( Předtím jsem brala antibiotika před třemi týdny a takhleto jde pořád dokola.Kde by mohla být chyba???:(

Fany (Po, 3. 9. 2007 - 11:09)

Ahoj Berdunko, nic takového jsem bohužel neslyšela:-( Ale přijde mi docela logický co píšeš, ale co s tím... Vyvinula se nějak Tvá léčba? F.

Bedrunka (Čt, 23. 8. 2007 - 00:08)

Slyseli jste nekdy o tom mit poskozeny trigon/spodek mocoveho mechyre od plisni/kvasinek, tudiz mit jakoby priznaky chronickeho zanetu moc.mechyre?? (nutkani na moceni, paleni, rezani v moc.mechyri, ale samotne moceni neboli) Dekuji moc.

Berdunka (Út, 21. 8. 2007 - 22:08)

Ahoj Fany,dekuju za mailik, jeste odpovim. Chudinko, to te lituju, ale snad ti to zabere. O soucasnem brani.....to bohuzel netusim. To ti lekar nerekl?? Jo ja brala Ciprum pred 3 tydny, taky se mi krome chronickeho, objevil akutni- ale jak jsem ti psala, ja nemam zadny nalez, jen byla krev v moci. Jinak jsem vyzkousela noveho urologa, vypovedela jsem mu svuj dlouhy pribeh a on je presvedcen, ze duvodem jsou plisne/mykozy/kvasinky. Takze me nabalil Citrovital kapky, Biopronem, jablecnym octem, oxy-oxc, Psylliem a navic lecba laserem. Je to ted tyden, behem menstruace jsou me bolesti mensi- vysvetleno tim, ze se meni PH pochvy....to je snad poprve, co bych chtela menstruovat cely mesic. :-) Ne vazne, takze proste zkousim jiny pristum, tento lekar tvrdi, ze mam spory v moci a ze ty plisne mam prichycene uvnitr mocoveho mechyre,na spodu u trigonu, kde sedim, tudiz to tak boli. Ma urolozka mi rekla, ze proste plisne/kvasinky zpusobovat takove problemy nemuzu....takze nevim, ale za zkousku asi nic nedam....
To Marketa: Nech se poslat na urologii, at ti udelaji stery z pochvy a moc trubice. Tvuj popis moc nerika.

Markéta (Út, 21. 8. 2007 - 21:08)

Chtěla bych se zeptat, třeba tomu někdo bude rozumět. Je mi 22 let, ženského pohlaví a už asi měsíc mě trápí řezavá bolest při močení, v poslední době se posunula výše do oblasti podbřišku. Jenže to není všechno. Na kalhotkách často nacházím velikou skvrnu zapáchající močí a navíc : tento problém mám asi 1 měsíc, jenže před 14 dny jsem užívala antibiotika kvůli gynek. problému ( Deoxymykoin ), to by prý mělo i vyléčit cystitis, jenže ty potíže pokračují. Zná to někdo? Děkuji ( P.S.: ještě jsem nerodila )

Fany (Út, 21. 8. 2007 - 10:08)

Ahoj, tak mám zase po dlouhé době kromě mých chronických problému akutní zánět. To i zápal plic jsem zvládala líp.. Beru mj Urovaxom a teď na zánět antibiotika Ciprum, který vypadaj jako pěknej hnus vybíjející všechno živé.. Antibiotika jsem měla už doma dopředu předepsaný od urologa pro případ náhlého akutního zánět.
Chtěla jsem se zeptat, jestli si myslíte, že mohu brát dohromady antibiotika a Urovaxom... Díky..
Jak jsi na tom ty Berdunko?

Helena (St, 15. 8. 2007 - 12:08)

Tak jsem včera dobrala poslední dávku Nolicinu, je to OK, jen chodím 1x v noci čůrat, což říkala dr., že je po zánětu normální. Teď mám měsíčky (po třech týdnech???, nevím, jestli to má souvislost), takže kontrolní moč mám přinést po nich. V lékárně jsem si koupila Uroval Biotic, tak uvidíme, snad to bude dobrý.

Reklama

Přidat komentář