Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

D (Ne, 25. 12. 2016 - 22:12)

Toto diskusní vlákno je o...Dojde při doplňování Alexandrovců k uplácení hlavních funkcionářů souboru? Budou upláceni i důstojníci a generálové, co mají pod palcem ruské vojenské soubory a kapely obecně? Dostanou se mezi Alexandrovce nyní i někteří hudebníci méně talentovaní, namísto jen těch nejtalentovanějších? Jistě ano - je to Rusko, co bychom si nalhávali!

D (Ne, 25. 12. 2016 - 22:12)

Toto diskusní vlákno je o leteckém neštěstí nad Ruskem. Dnes ovšem došlo k jinému leteckému neštěstí, ke kterému sice nedošlo nad ruským územím, ale které postihlo ruské letadlo nad Černým mořem, nedaleko od ruských břehů. Pád tohoto letadla do Černého moře si vyžádal životy všech lidí na palubě, včetně 64 členů armádního hudebního souboru "Alexandrovci". Zmíněnou událost je žádoucí zde detailně rozebrat a obšírně okomentovat. Jedná se jistě o historickou, bezprecedentní ztrátu členů zmíněného hudebního tělesa, která se nepochybně zapíše černým písmem do jeho dějin. Jelikož se jedná o kolektivní smrt vojenských osob, je velmi pravděpodobné, že při jejich společném pohřbu dojde k vystřelování čestných salv. A jelikož je Rusko v poskomunistických časech, při daném pohřbu jistě nebudou chybět ani pravoslavné náboženské obřady. Pohřbu se jistě zúčastní i takřka všichni zbylí Alexandrovci, a jistě se od nich bude očekávat, že se tam nějak hudebně projeví. Vzletný komentář k dané události tam jistě pronese i sám Putin.

A (Ne, 25. 12. 2016 - 22:12)

Mamuti vyhynuly pro méně...Julie byly zavražděny. Bohudík

julie (Ne, 25. 12. 2016 - 20:12)

Mamute, pokud jste poznal... Mamuti vyhynuly pro méně vzdělané vychcípaly.

D (Ne, 25. 12. 2016 - 20:12)

Jenže veřejné školství tu není od toho, aby vychovávalo kvalifikované voliče. Něco takového by se nehodilo ani politikům, kteří mají resort školství na starosti, ani úředníkům, kteří jej každodenně administrují.

?? (Ne, 25. 12. 2016 - 20:12)

Mamute, pokud jste poznal prvni republiku, tak víte že doktor práv Husák vystudoval s pomocí svého faráře i když jeho otec byl pouhý rolník. I za Rakouska-Uherska byly možnosti pro chudé studovat, třeba placené katolickou církví.
A všichni víme jak v 48 roce byli odborníci nahrazováni straníky s dělnickým původem. Stejně tak kvalitní suroviny v prvorepublikové kuchyni byly za socíku nahraženy chemií a uniformní šedí norem RaJ.

D (Ne, 25. 12. 2016 - 19:12)

Milý D nezlob se na mne,...Všechnu čest lidovým vrstvám, šikovným řemeslníkům, a pokrývačům zvláště. Nicméně se obávám, že vzájemné výhody a nevýhody veřejného versus soukromého vlastnictví nelze pojmout bez jisté úrovně abstrakce, která diskvalifikuje ty, kterým taková abstrakce neštimuje nebo nejsou schopni ji sledovat. Už Sokrates říkal, že účast v politickém životě, byť třebas jenom na úrovni výkonu aktivního volebního práva, by měla být provázána s důkladným vzděláváním občanů i v této specifické oblasti společenského života. A kdyby byli všichni voliči politicky kvalifikovaní, nějací populističtí demagogové by si jistě ani neškrtli.

Franta (Ne, 25. 12. 2016 - 18:12)

Pokud jde o ozbrojené síly,... Milý D nezlob se na mne, ale chodil jsem do školy pouze ve středu a ze základní školy odešel v 6.tř.na dobře placené místo pokrývače. Rád bych si ten tvůj příspěvek pročetl v nějaké jiné srozumitelné formě, více lidové! Víš aby to chápali i lidé s nižším vděláním, proto tě prosím zda bys to nepřepsal v nějaké dobře stravitelné formě, díky. Tvé příspěvky mám rád, čtu je a nedočkavě čekám na nové další, děkuji předem.

D (Ne, 25. 12. 2016 - 18:12)

Ty Vaše fantazie se mi...Pokud jde o ozbrojené síly, i mezi libertariánsky založenými lidmi převládá názor, že jejich gros musí zůstat veřejné. Existují jistě i rozmanité anarcho-kapitalistické teorie o tom, že bezpečnost mohou zcela poskytovat i soukromé bezpečnostní agentury, nicméně tyto teorie podle názoru mnohých (i mě samotného) zatím nedokáží uspokojivě odpovědět na otázku, jak by mělo být zabráněno koncentraci a centralizaci moci v rukou nejsilnějších z těchto agentur. Taktéž není zcela jasné, jak by se tyto soukromé agentury ubránily dnešním jaderným mocnostem, nebo i státním ozbrojeným silám jiných mocných států.

Pokud však jde o technickou infrastrukturu, hromadnou dopravu, školství, zdravotnictví, důchodové zabezpečení či sociální péči, u těchto odvětví již je stoupenců plného odstátnění daleko více, a ani já nevidím důvod, proč by takové a podobné služby nešlo poskytovat na zcela soukromém základě či s pomocí neziskových organizací.

Jinak tam, kde veřejná moc shromažďuje velké majetky olupováním soukromých subjektů, tam si na podobné majetky brousí zuby každý, a zdaleka ne jen kapitalisté. V boji o vysávání těchto zdrojů však vítězí zejména miliardáři, odborově organizovaní zaměstnanci veřejného sektoru a parazitní pobíratelé sociálních dávek. Ti miliardáři proto, že jsou dost bohatí na to, aby si mohli kupovat politiky, úředníky, média či právníky, ti odboráři veřejného sektoru proto, že mohou vydírat politiky a celý zbytek společnosti hrozbou zablokování činnosti svých resortů, a ty socky proto, že je jich hodně, a mohou dát ve volbách hodně hlasů populistickým demagogům, kteří jim slibují štědré vyplácení sociálních dávek.

Naopak nejvíce jsou v daném ohledu biti živnostníci a drobní a střední podnikatelé, jelikož nemají ani jednu z výhod výše jmenovaných parazitních skupin obyvatelstva.

D (Ne, 25. 12. 2016 - 17:12)

Jinak opožděně přeji...I já se připojuji s přáním klidných a radostných svátků pro všechny civilizované účastníky diskusí na Doktorce.

25.12. (Ne, 25. 12. 2016 - 17:12)

Jinak opožděně přeji...Děkuji,mamute. Když se zastavíš,představuji si,jak svoje názory prezentuješ do éteru před Nejvyšším správním soudem,samozřejmě u koňa.

Tom... (Ne, 25. 12. 2016 - 16:12)

Jinak opožděně přeji...mamute, děkuji a samozřejmě i vám vše nejlepší v novém roce.

Ale měl byste něco udělat s tou "zločinnou minimální mzdou".

mamut (Ne, 25. 12. 2016 - 15:12)

Jinak opožděně přeji všem diskutujícím klidné prožití Vánoc v míru a pohodě, hodně štěstí a lásky a hlavně pevné zdraví (ostatní si můžete koupit, nebo ukrást) jim i jejich blízkým.

mamut (Ne, 25. 12. 2016 - 15:12)

Lidé s pěti třídami...Tak osobně si myslím, že např. Antonín Novotný, který byl velmi pracovitý, na nějaké nákladné koníčky moc času neměl a tudíž za ně nemohl utrácet na tu dobu vskutku prezidentský plat, který si sám nechal snížit (prý z nějakých 240 000,- Kčs na 170 000). Ovšem to byl prezidentský plat. Kupodivu tzv. uvolnění funkcionáři, kteří měli placené, nikoli dobrovolné a neplacené funkce, např. předsedové a tajemníci MNV aj., brali průměr platu na svém původním pracovišti. Oproti dnešku dosti výrazný rozdíl.

mamut (Ne, 25. 12. 2016 - 15:12)

Déčko popsal rozkrádání...Tak mdlého ducha i přes svůj věk stále ještě nejsem a moc dobře vím, jak a co kdy lidé kradli. Ovšem musím konstatovat, že komunisti byli proti dnešním kapitalistům naprostí břídilové. A že kradli všichni ? To je takové to klišé a hospodský folklór, stokrát omletý, jak podle pana Goebbelse. Většinou se jím ohánějí ti, kteří si toho nakradli nejvíc a dnes si z toho dělají zásluhy, jak "bojovali" proti minulému režimu. Znám spoustu lidí, kteří v životě nic neukradli. A lepší "rudej mozek", než žádný.

mamut (Ne, 25. 12. 2016 - 15:12)

Jaké "to"...Ty Vaše fantazie se mi líbí - veřejný majetek by měl být minimální. Takže nakonec budeme mít soukromou armádu, hasiče, policii, školy a bůhvíco, protože veřejný majetek bude minimální a stát nebude mít z čeho platit tyto a další nezbytné položky. Vy jste snad ještě větší fantasta, než ti komunisti, do kterých se tady stále navážíte. A proč se tedy kapitalisti neustále snaží rozkrádat veřejný majetek ? Není to chyba v lidech ? Zloděj totiž zůstane zlodějem za jakéhokoliv režimu, jen ten neregulovaný kapitalismus "volné soutěže" mu k tomu kradení dává více příležitostí.

25.12. (Ne, 25. 12. 2016 - 14:12)

Lidé s pěti třídami...Výuku češtiny a dalších jazyků mají jako nucené práce...

D (Ne, 25. 12. 2016 - 14:12)

Déčko popsal rozkrádání...Lidé s pěti třídami základní školy, pasťákem a kriminálem budou jen těžko psát gramaticky správná souvětí bez jakýchkoli hrubek. Ledaže by čeština byla nějakým jejich opravdu velkým koníčkem, nebo se dostali k nějaké geniální softwarové pomůcce na kontrolu české gramatiky a pravopisu.

Jinak je asi pravda, že konkrétně Novotný nebo Husák patrně neměli moc nákladných koníčků. Novotný údajně po svém nuceném odstoupení z vrcholných stranických a státních funkcí věnoval podstatnou část svých životních úspor, které nashromáždil za léta pobírání vysokých platů, své komunistické straně. Nevěděl totiž, jak by je na stará kolena utratil.

frantaemilčeněk (Ne, 25. 12. 2016 - 10:12)

A čím mi tedy vysvětlíte... Déčko popsal rozkrádání celkem dobře, akorát to zase přehnal s těmi cizími slovy. Dodám jen své jednoduché poznatky, omlouvám se, mám jen pět tříd zákl. školy, pasťák a kriminál. Lidé kradou od pravěku, kradlo se za každé vlády, režimu, za míru i ve válce. Pohnutky jsou různé někdo krade z hladu, jiný aby měl víc, to bys měl Mamute vědět, ale ve škole nám říkali že komunisté jsou poctivý, pravdomluvý, když jednou zlevňili housky o 5 haléřů, říkal nám učitel že už to začalo! Bude se zlevňovat až jednou bude všechno zadarmo, každý si vezme jen to co bude potřebovat. Jsem blbej ale tohle si pamatuji moc dobře, a tak za socialismu by se nemělo krást! Ale život šel jinak, nejvíc kradli komunisté, pak my zloději, a potažmo celý národ,až na vyjímky kradli všichni od dojiček až po tajemníka UV KSČ, snad jen ten Husák byl poctivej. Už si to pochopil, v kapitalismu se krade také, a hlavně v tom našem blbém kapitalismu, tak na co pokládáš tak debilní otázky, když si celkem vzdělaný člověk! Až na ten rudej mozek, celkem v pořádku

D (Ne, 25. 12. 2016 - 02:12)

A čím mi tedy vysvětlíte...Jaké "to" rozkrádání v kapitalismu? Pokud se zcizuje nějaký veřejný majetek, je to stejné jako rozkrádání socialistické. Veřejný majetek by měl být minimální, co nejvíce statků by mělo být v soukromých rukou. A soukromý majetek se nejvíce zcizuje, respektive zcizoval, za raného postkomunismu, kdy vinou předchozího, několik dekád trvajícího komunistického útoku na civilizaci se nemohly udržet a rozvíjet kontrolní mechanismy, kterými je chráněn majetek kapitalistických vlastníků. A pokud je soukromý majetek rozkrádán daňovým terorem státu, respektive třeba skrze zločinné minimální mzdy a nucené sociální odvody zaměstnavatelů, jedná se opět o socialistické rozkrádání kapitalistického majetku. I tam, kde existuje soukromé vlastnictví a soukromé podnikání, lze nejvíce krádeží i vyslovených loupeží připsat na vrub různých levičáckých, socialistických praktik státní politiky, respektive na vrub neblahého komunistického dědictví. Formou socialismu je pak jistě i klientelistický kapitalismus různých Berlusconiů, Babišů a Porošenků. I ti socialisticky tyjí z veřejných majetků, které státní moc v prvé řadě neměla ukrást živnostníkům a drobným nebo středním podnikatelům. Buď jak buď, stát je vždycky ten největší zloděj, a různí oligarchové, byrokratičtí darmošlapi a špinavé socky jsou jeho největší klienti.

Reklama

Přidat komentář