Reklama

Letecké neštěstí u Smolenska

bič (Ne, 25. 2. 2018 - 00:02)

Koukám, že dějepis by vám možná šel. Ale to nic nezmění na tom, že nalitá polská věrchuška si může za pád letadla sama.

D (So, 24. 2. 2018 - 23:02)

Prostě hnus...Dobrou noc.

Jinak Kanaďanů jsem potkal jen pár. Jeden z nich byl alkoholik, který mi močil na mé osobní věci. Jiný, mladičký, ale velmi hrdý Quebečan, na mě zase jednou pozvedl nůž, když jsem ho chtěl hlouběji zasvětit do jisté profánní pracovní procedury ve zpracovatelském průmyslu, kterou jako elév ovládal jen velmi mizerně.

?? (So, 24. 2. 2018 - 23:02)

Druhá světová začla když SSSR napadl Polsko, Finsko, Pobaltí a Besarábii.
Velká vlastenecká válka začala napadením SSSR.
Hádejte jaké vitěztví v které válce jezdí slavit Eman do Moskvy.
Rusové si také dodnes nepřiznali svůj podíl na rozpoutání WW2.
Hlavně že vyčítají jak nás Británie a Francie zradila.

Ouha (So, 24. 2. 2018 - 23:02)

Vrátilo se jim to.Oni se...Prostě hnus všechno

Dobrou noc Vám všem

Ouha (So, 24. 2. 2018 - 23:02)

To nejsou jenom velmoci....Játo beru trochu z nadhledu a nevážně, protože nejpyšnější a do sebe nejzahleděnější země,které jsem zažila jsou tři SSSR,USA a Kanada.Ti jsou schopni chodit s nápisem na triku "I am proud Canadian" i do Opery. Teda kromě Rusáků, Ti ještě k takové pýše nedozráli

luci (So, 24. 2. 2018 - 23:02)

Přitom, pokud mě paměť...Vrátilo se jim to.Oni se rozdělili s Hitlerem o nás Hitler se rozdělil se Stalinem o ně.Svobodovci říkali, mazuři jsou falešný.

D (So, 24. 2. 2018 - 22:02)

To nejsou jenom velmoci....Přitom, pokud mě paměť neklame, podíl Poláků na Těšínsku byl v roce 38 daleko menší než podíl Němců v Sudetech nebo podíl Maďarů na jižním Slovensku. Hodní Poláci ale přesto pohrozili oklešťovanému Československu válkou kvůli pár smíšeným dírám, aby pak byli i oni sami do roka vymazáni z mapy Evropy. A když jim to dnes připomene někdo jiný než Putin, chtěli by za to snad i posílat do krimu.

D (So, 24. 2. 2018 - 22:02)

:) Přesně tak. To je to...To nejsou jenom velmoci. Všichni mají sklon se vidět jako ti, kteří jednali vždy správně, spravedlivě, moudře, logicky, hrdinně, vlastenecky a bůhvíjak ještě jinak. Dokonce ani Němci už dnes nejsou ochotni si sypat popel na hlavu kvůli nacistickým zvěrstvům, a hledí na sebe spíš jako na jedny z obětí nacionálního socialismu. Jiní pak odmítají zvolit prezidentské kandidáty, kteří nevhodnými slovy připomínají citlivá místa národních dějin a kostlivce v národní skříni. A jedna nejmenovaná země dokonce právě v této době pro jistotu - a ze samé lásky k právu a spravedlnosti - uzákoňuje, že byla vždycky hodná.

D (So, 24. 2. 2018 - 22:02)

Jediná velmoc která si ...Co Kalifornie. Spíš New Hampshire nebo Delaware.

?? (So, 24. 2. 2018 - 22:02)

Ale EU sílu má, i když to nevidíš. Jednak nedovolí Turecku vstup do EU kvůli Erdoganově radikalizaci a odklonu od demokracie, o což by stál. Za druhé sankce EU opravdu trestají Rusko, protože bohatým Rusům nejvíc chybí utrácet peníze v Toskánsku, Rivieře a Londýně. A za třetí EU ochránilo své členy Finsko, Pobaltí, Polsko, Balkán před ruskou expanzivní politikou.

luci (So, 24. 2. 2018 - 21:02)

Jediná velmoc která si ...Evropská unie v současnosti žádnou sílu nemá.Má jen problémy sama se sebou a těmi je zcela zaujata.Je to kolos na " hliněných nohou".Spolek států,který není schopen uhájit ani vlastní hranice a musí trpět lumpárny pana Erdogana,který zadržuje asijské migranty na tureckém území.Proto může klidně otevřít další frontu na syrském území a nikdo proti němu sankce nevyhlásí.Protože je spojencem strýčka Sama nejspravedlivějšího ze spravedlivých a ten mu embargo nevyhlásí.On se totiž z nového válečného konfliktu napakuje.Co je dovoleno Jovovi,není dovoleno volovi.

Ouha (So, 24. 2. 2018 - 20:02)

Jediná velmoc která si ...:) Jo, souhlasím s oběma tvými příspěvky a ještě jsi mě rozesmál

?? (So, 24. 2. 2018 - 19:02)

:) Přesně tak. To je to...Jediná velmoc která si není své síly vědomá je EU.
Brexit, Frexit, Czexit je stejné jako by si Kalifornie přála vystoupit z USA protože doplácí na Montanu.

?? (So, 24. 2. 2018 - 19:02)

Všichni Rusové nejsou stejní.
Můj kámoš Paška nenávidí Putina a vadí mu jak propaganda ovlivnila myšlení jeho rodičů. Přeje si aby se jeho rodiče vystěhovali na Západ a unikli z dosahu propagandy. Jak říká, když poprvé v TV ukázali Putina, všichni věděli že to není jeden z mnoha kandidátů na prezidenta ale budoucí prezident a nikdo se Rusů na souhlas neptá. A Paška věděl v roce 2000 že to povede k novému SSSR, když Rusko povede agent KGB a proto se musí vystěhovat.
Když jsem před ním kritizoval Emana, tak jen řekl že v Rusku za stejná slova bych šel sedět.
Je to stejné jako by současným prezidentem ČR byl hrdinný kapitán Minařík.

Ouha (So, 24. 2. 2018 - 19:02)

K nějaké nepříjemné...:) Přesně tak. To je to myšlení velmocí ....hele Američani to mají stejně

D (So, 24. 2. 2018 - 18:02)

Jen taková drobná...K nějaké nepříjemné historické paměti, výčitkám, či jen pochybnostem o morální oprávněnosti ruského hegemonismu, Ruse Putinův režim jistě nevede.

Jak to ale tak popisuješ, vypadá to tak, že si Nataša a Voloďa ani neuvědomovali, že ta invaze byla ke škodě převážné většině československého obyvatelstva, a že jí byla i takto vnímaná.

Já mám s Rusy podobnou zkušenost. Jednou u vodky přišla řeč na Brežněva, a já jsem jim řekl, že Brežněv je u Čechů jedním z nejnenáviděnějších sovětských vůdců. Napřed nemohli pochopit, jak je to možné, a když ode mě slyšeli, že Brežněv kdysi nechal Československo okupovat, významně přikývli, a pak konstatovali, že všem se člověk nikdy nezavděčí.

Ouha (So, 24. 2. 2018 - 16:02)

Jen taková drobná příhoda. Před pár týdny jsem byla dejme tomu na obchodní večeři, kde kromě Němců, Čechů byli i dva Rusové. Můj kolega ani ne třicetiletý mladý muž se po skončení oficiální části večeře v rámci konverzace zeptal?" A co si Natašo a Voloďo myslíte z dnešního pohledu na období obsazení ČSSR v r. 68?"

Ať to neprotahuju, napřed vůbec nevěděli o čem je řeč a pak prohlásili, že doufají, že současná ruská vláda by jednala stejně, jde přece o vlastenectví, rozšíření sféry vlivu, v horším o rozšíření území jejich vlasti

Tož to takjen pod čarou vaší diskze

D (So, 24. 2. 2018 - 15:02)

Trump právě nyní, ještě v průběhu zimní olympiády, dále dramaticky vystupňoval protiseverokorejské sankce!

D (Pá, 16. 2. 2018 - 11:02)

se nikdy nemýlíš, ani bys...A tobě z Ruska exportovaný komunismus, expanzionismus a hegemonismus život nepokurvily?

Těšíš se snad podobné životní úrovni a podobné kvalitě života, jakým by ses těšil/a, kdyby ses narodil/a ve stejném roce a podobně socio-profesně situovaným rodičům někde v Belgii nebo Kanadě?

Prošel/prošla jsi snad podobně kvalitním výchovně vzdělávacím systémem, jako měly belgické či kanadské děti a mládež? Systémem, který tě podobně dobře připravil na úspěšný život, podobně respektoval tvou individualitu, a podobně účinně tě chránil před šikanou ze strany učitelů a spolužáků?

Dostalo a dostává se ti stejně kvalitní zdravotní péče jako tvým belgickým a kanadským vrstevníkům?

Dostalo a dostává se ti stejně kvalitních bytových podmínek a vybavení domácnosti, stejných možností trávení volného času a dovolených, stejných podmínek v oblasti zájmových aktivit a sportovního vyžití?

Těšil/a ses a těšíš se vlastnictví stejně komfortních a výkonných dopravních prostředků, jakým se běžně těší tvoji belgičtí a kanadští vrstevníci? A jejich stejně kvalitnímu servisu?

Byl/a jsi a jsi stejně dobře obsluhován/a, a naopak stejně málo šikanován/a, úředníky, sousedy, šéfy v zaměstnání, bankami, exekutory nebo poskytovateli síťových služeb, jako tvoji vrstevníci v Belgii či Kanadě? A měl/a jsi a máš stejné šance se dovolat v případě potřeby práva jako oni?

Pokud je tvá upřímná odpověď na všechny (nebo drtivou většinu) těchto otázek "ne", pak to bude souviset se sovětskou hegemonií nad českými zeměmi od konce 2. světové války do konce 80. let minulého století, s touto hegemonií spjatým a pod sovětským dohledem nainstalovaným a udržovaným československým komunistickým režimem, i přímou sovětskou okupací země do podzimu 1945, a pak znovu od srpna 1968 do počátku 90. let.

Ty (Pá, 16. 2. 2018 - 06:02)

Stalin byl mimořádně...se nikdy nemýlíš, ani bys to nepřipustil. Zase házíš udičku lidem, kteří tě neznají? Abys je pak zase cupoval? Neděláš nic jiného. Je zvláštní, že ve světě je a bylo tolik průšvihů a problémů, ale spadeno máš jen na určitou část světa. Jak bylo řečeno, zřejmě máš dobrou motivaci

Reklama

Přidat komentář