Reklama

Roztroušená skleróza

šarik (So, 18. 3. 2006 - 17:03)

Z těma ukurvenéma zmrdama to řeším jejich zbraněmi. Prostuduj si toto, vytiskni a vezmi sebou: http://www.mvcr.cz/sbirka/2000/sb015-00.pdf
Ať ti ukáže v tom, na co si teď v PID a co podle něho máš za stupeň teď, že můžeš jít dělat. A až ti to ukáže, tak ať ti ještě řekne, kde se v nálezech od tvých specialistů píše to, co odpovídá jeho názoru na tvůj stav. Nesmíš se nechat zastrašit a musíš ho dusit a mít nad ním navrch tak, abys pouze ty kladla otázky a on musel odpovídat. Moje fligna když mě posílají dělat: A co pane doktore pro to uděláte konkrétně VY, abych mohla jít dělat? Na to mi ještě nikdo neodpověděl a tím utnu bezpečně debatu o jakékoliv práci :-) To máš jak s devítihlavým drakem-jak vystrčí některou hlavu, hned mu ji utni. S takovou pakáží co v životě nedělala, ale dobře ví o nemocných co můžou dělat, se nesmíte srát (dámy prominou). Na to konto mám otázku: Vy jste pane doktore někdy pracoval, že mi tu chcete vykládat o práci???? ...a je vymalovaný.

zuza (So, 18. 3. 2006 - 15:03)

Dobrý den Všem!Jsem pravidelným čtenářem této dikuse, ale teď bych do ní ráda přispěla. Jaké máte zkušenosti s posudkovým lékařem? Já jsem 10 let PID a teď nevím co mám dělat. Při poslední kontrole mi oznámil, že mám jít do práce. Na to jsem mu řekla, že ujdu asi 200m a ani nákupy neobstarám. Další příkaz zněl - práci domů -Tak mu vysvětluji, že si musím po každé větší zátěži ( mytí podlahy, žehlení... ) jít lehnout. Na to mi neodpověděl, jen mi řekl, že to mám zkusit. Do teď to docela šlo, s obtížema, ale teď jsem na zhroucení. Vím, že práci nezvládnu. Tak nevím jak dál. No hlavně, že má být pacient v klidu. (Všichni se asi bojí pana ministra.)

šarik (Čt, 16. 3. 2006 - 22:03)

Imunologické vyšetření může nepřímo prokázat možnost aktivace RS a dále by mohlo ukázat jestli demyelinizace nemůže být způsobena viry a podobnou havětí. Spočívá v odběru krve a měl by zároveň být vyšetřen i likvor.

KAJA (Čt, 16. 3. 2006 - 21:03)

díky za radu zkusím poprosit o imunolog.vyšetření,mohl by jsi mi lajcky napsat co se na tomto vyšetření zjistí a včem to spočívá,nebo mě prosím odkaž na nějakou internetovou stránku

šarik (Čt, 16. 3. 2006 - 21:03)

ECHO nesouvisí s tvými neurologickými potížemi. Demyelinizační ložiska nemusí být RS původu, nicméně negativní likvor to zcela nemusí vylučovat :-( Pokud je pozitivní MR, tak ještě musí tomu odpovídat i klinický obraz i když negativní likvor to nepodporuje. V takovém případu, když je příčina nejasná, by se měla udělat i imunologie.

KAJA (Čt, 16. 3. 2006 - 20:03)

Začala jsem mít problémy s očima bolesti hlavy,mlžení,pocit zalepeného oka,pnutí,poprvé si mysleli,že by tomohl být glaukom,ale ten po spec.vyšetřéní vyloučili,prý ty oči mám způsobeny těmi změnami na mozku,.co se týče těla tak to byla únava-ted je to lepší,mívám zimnici a strašně ledové končetiny,bývá mi dlo/pocit na zvracení/,ještě jsem zapoměla cukání oka.Lékařka říkala,že pokud je neg.likvor,tak se nejedná o RS,jenže druhý lékař řekl,že MR tomu odpovídá/ložiska typická RS/takže ted nevím,vždy,když jdu k lékaři tak řeknou něco jiného.Jsem zvědavá,jaké bude jejich vyjádření,když ECHO vyjde dobře.Pořád se s něčím musím smiřovat.Jinak chci moc poděkovat,že mě někdo vyslechne KAJA

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2006 - 20:03)

pro Kaja, na echo jdeš asi pro podezření poruchy oběhového systému, může to souviset s Tvými příznaky. Pokud MR dopadlo positivně, a je zde porucha zorného pole, mohlo by se jednat o RS, ale lékař ještě počká jak se to vivine aby definitivně uzavřel diagnózu, také záleží na subjektivních potížích, proč se dělala tato vyšetření.

KAJA (Čt, 16. 3. 2006 - 19:03)

Nevím do které rubriky jse mám zařadit,takže jestli jsem zde špatně,tak se omlouvám.Na MR mi zjistili demyaliz.ložiska,likvor je neg.,VEP taktéž,má doktorka mi nevyvrátila a ani nepotvrdila RS,ještě mě odeslala na ECHO srdce,možná,že tam by mohl být můj problém,jenže nevím jestli to může mítspojitost.Už jsem zde četla jeden takový dotaz,ale nikdo neodpověděl,takže prosím jestli ´má někdo z Vás s tím zkušenosti ozvěte se,byla bych moc ráda.Oční lékař zjistil poruchu zorného pole. Děkuji

gloglo (Čt, 16. 3. 2006 - 18:03)

oprava kiosilium = konsilium :-)))))

gloglo (Čt, 16. 3. 2006 - 18:03)

pro Věru superkonsiniální vyš. znamemná že se sejdou odborníci z neurologie a jiných oborů, třeba imunolog, internista, protože vše spolu souvisí. -kiosilium, Je to krok kupředu. Držím palce :-D

Věra (Čt, 16. 3. 2006 - 17:03)

Gloglo děkuji.to modlení v přírodě by mi nevadilo,nejdřív se mi však musí trochu ulevit,abych byla schopna někam dojet.Dnes jsem kontaktovala MS-centrum v Praze,odpověděli mi hned a doporučili superkonsiliární vyšetření.Nevím sice co to obnáší,domluvím se se svou neuroložkou a jsem ochotna podstoupit znovu i lumbálku.

gloglo pro věru (Čt, 16. 3. 2006 - 14:03)

s těmito přípravky nemám zkušennosti, ani jsem o tom moc neslyšela. imunolog udělá podrobný rozbor krve, kde se prokáže systémové postižení a jakým směrem pátrat. - zda se nejedná ještě o jiné onemocnění.
dříve se o rs nepsalo ale dostala se mi do ruky kniha kde psali ze u SM = Rs, pomohlo na čas vyčistění střev , krystýr, ale musí se opatrně, nevím zda to zvládněš sama, a by jsi si neublížila,-- psali tam o nemoci RS jako záhadná vyčerpávající nemoc, a nejspíš to bylo více nemocí najednou, jako ME, je to stará kniha 15. let, alternativní medicíny a klasického léčení, zmiňovaly tam zlepšení po lepkové dietě :-)))))) a samo akupunkturu a jógu.
Jestli chceš někam do přírody, kontaktuj nějaké duchovní spolky. moje kamarádka rs ačka jezdí k nějakým milosrdným sestrám, jestli ti hevadí že se tam modlí, je to v přírodě, léčba klidem a rozjímáním. :-)

Návštěvník (Čt, 16. 3. 2006 - 13:03)

Tak vlastně bych na tom měla být dobře , když mám imunitu v háji.

šarik (Čt, 16. 3. 2006 - 13:03)

//edit: U RS je potřeba imunitu brzdit a ne posilovat!

šarik (Čt, 16. 3. 2006 - 13:03)

Wobenzym je na potlačení zánětu a ne na posílení imunity. U RS ne potřeba imunitu brzdit a ne posilovat!

Katka (Čt, 16. 3. 2006 - 12:03)

Já tomu sice moc nerozumím , ale prý z likvoru zjistili , že mám imunitu hodně oslabenou a ještě jsem četla v klubu sklerotiků ,jak tam každý píše o sobě co užívá , že tam pár lidí bere léky na posílení imunity , třebe Wobenzym , tak jsem z toho docela zmatená .

Věra (Čt, 16. 3. 2006 - 11:03)

Mě je divné,že ti to doporučilli,většinou dělají opak,předepisují Imuran na snížení imunity.Tady je vidět,že z nás asi dělají pokusné králíky.Co se týká Golden Jaccy,byla jsem na přednášce,lékařka tam říkala případy,kdy roskaři po užívání GJ skončily na kapačkách.Rovněž jsem to četla v knize o této bylině.Zřejmě jsme různí a každý reaguje jinak.Tohle mi odpověděl i bylinář J. Zentrich,kdzž jsem se ho ptala na Echinaceu.On ji u RS nepoužívá.Já ji nevědomky užívala ve směsi a přestala jsem vidět barvy na levé oko.Takže kapačky,ale horší to oko mám pořád.Nyní si již dávám pozor.

Katka (Čt, 16. 3. 2006 - 10:03)

Chtěla jsem se zeptat proč u RS není vhodné užívat Golden Jaccu , protože jsem byla u paní ,která má RS přes 30 let a Golden JAccu ji doporučily . A taky mi není jasné proč neužívat přípravky na posílení imunity když mi je doktor v Rs centru doporučil.Moc mi to není jasné a prosím o vysvětlení.

Věra (Čt, 16. 3. 2006 - 09:03)

Gloglo,ty máš zkušenosti z imunologem?Jak to tam probíhá a co by mi tam mohli zjistit?
Vím,že u RS není vhodné užívat Echinaceu a Gollden Jaccu.Víš ještě o něčem?

Věra (Čt, 16. 3. 2006 - 09:03)

Míšo,já vím,že vše má také "duch.příčinu",u probl.s moč.měchýřem je to na 100%- Rydiger Dahlke- NEMOC JAKO ŘEČ DUŠE.Od dr.Staňka- Játra/střed metabolizmu/-nepevný světový názor.Ledviny- nedostatečná schopnost zbavovat se přežitků ve vnitřním duševním životě.O tom přemýšlím.Toho ostropeřce se bojím.Užívala jsem HEPAVIT podporující činnost jater,vzdala jsem to,bolesti jsem nezvládala.Zřejmě to co se vyčistí,lymf.systém neumí vyloučit.Ty vit.a minerály v přirozené formě je opravdu problém,kupuji si potr.doplňky u Finclubu.
Ten klystýr chci zkusit jen proto,aby se organismu trochu odlehčilo.Přiznám se,že v tom docela "lítám",brala bych nějakou změnu prostředí,ale ne lázně,něco smysluplného,v přírodě, u koní.Takové myšlenky se mi honí hlavou.

Reklama

Přidat komentář