Reklama

Roztroušená skleróza

Jirka K (Ne, 26. 3. 2006 - 12:03)

Míšo mám obdobné názory i poznatky,Tvůj článek mě potěšil,vzhledem k méně kladným reakcím na tento článek,navrhuji komunikaci po e-mailu "mojejk"seznam.cz",či ICQ,díky za odpověď.

Jirka K

šarik (Ne, 26. 3. 2006 - 09:03)

To IM_cookie=true:
Tento týden ještě doshromáždím poslední nálezy a pak ten příští mám v plánu zajít na důchodové. Jenže jsme měnili okna a jsem úplně hotový. Nožky se mi podlamují a celý se klepu jak ratlík a když se chci napít, tak hrnek musím držet oběma rukama abych si nevytloukl zuby :-). Zřejmě nemám to správné myšlení podle dr. míši. Ale podle mých zkušeností to přejde během pár dní, když nebudu dělat nic náročnějšího. S tím PID jsem zvědavý jestli ho dostanu nebo si zas vymyslí, že něco nesplňuji podle těch jejich debilních tabulek?

Věra (Ne, 26. 3. 2006 - 09:03)

Já se také ještě vrátím k těm důchodům.Než mi dali částečný, žádala jsem2x.Pak jsem pracovala 4hod. denně a to šlo, někdy bylo hůř a to jsem si přála být doma.Teď jsem v PID.Líbilo se mi to tak rok.Kéž bych měla menší potíže- bolesti a mohla trochu pracovat a být mezi lidmi.(druhá stránka je však to, kdo nemocného zaměstná.Moje bývalé místo již neexistuje)."Díky" mé nemoci se z kamarádek staly známé a být jen doma je k zbláznění.O důchod bych samozřejmě přijít nechtěla,nikam nedojdu,stěží dojedu autem nakoupit.Jsou však i tací,kteří mají PID a pracují na černo.Eresačky s malými dětmi by opravdu měli být doma,i když nemoc není úplně rozběhnutá.

Návštěvník (Ne, 26. 3. 2006 - 01:03)

Joo, ještě Karla, pardon, za ty překlepy, to jsem si to po sobě přečetla, no to je děs:-))! Ale žádné sprosté slovo mi tam omylem nevylezlo, tak dobrýýýý:-)( i když mnohdy, dle slovníku, mohla bych od minuty býti dlaždičem, nebo dlaždičkou???No to je dívné, to by mě někdo přiťuk do chodníku:-))!)
Jééé a to mě napadlo, nevím, jesti to sem patří, ale kdyby někdo znal nějkaý hezký vtip, třeba o jaru, nebo doktorech anejlépe o politicích (tedy třeba panu Rathovi, nebo tak:-))!), co malinko odlehčit ta ne jinak příliš úsměvná témata:-)? Já jsem v podstatě suchar, ale hned začnu pátrat a zkusím jít příkladem vstříc, jen co se něco dozvím:-))!
JOLANCE děkuji za její reportáž v pořadu ČT1 Případ pro reportérku!!
K.

IM_cookie=true (Ne, 26. 3. 2006 - 01:03)

Přeji krásné jaro, alespoň to kalendářní:-))! Tři týdny jsem nekoukla na diskusy a než jsme přečetla všechny přidané příspěvky, tak mi mé "léze, které mi lezou po očních nervech" málem daly pár facek, ale prokousla jsem se tím a po krátném odpčinku také něco málo píši:-))!
Tak za jedno, nevím, zda mi tato informace nějak unikla,ale ŠARIKU, jak jsi na tom s tím ID? Už to konečně dopadlo:-))?
Dále tam někdy bylo něco o střevních potížích a léčbě a tak, no já beru kortikoidy( a ne málo), dále cytostatika i betaferon (jůůůů, já už nemusím ani jíst:-))!), mno a samozřejmě takové ty príííma baštky v pilulkách, kdy jedna neguje bedlejší účinky druhé, a to, co mi pomáhá na zácpu, je pravidelné pití zeleného sypaného čajíku (s mědíčkem:-))!) a také každý den schroupnu jablíčko a jednu tolik reklamovounou Aktivii bílou (fakt nejdem dealer:-)!). Ale to je má osobní zkušenost, mě to pomáhá:-)!
No a ještě k tomui střetu názorů kolme PID, také přispěchám se svou troškou do mlýna, já jsem navržena na PID, vlastně mi byl schválen, ale zatím mám nárok na neschopenku, která je vyšší, než PID, tak ještě pár měsíců zůstávám v PN, ale nicméně, jsme dle EDSS stupeň 5, ale stále se snažím dlěat to, co naplňuje mě, co mi dělá radost, ale hlavně tak, jak na to stačím, Ono je moc hezké, že jsem schopná něco dělat, ale to je třeba 3 dny za sebou, pak jsem zase pár dní "mrtvá". Jde o to, aby si lidé s touto nemocí asi mohli určovat své tempo a denní hodinu, kdy jsou schopni něco dělat a to v práci dost dobře nejde, proto v PID vidím řešení, néééé být doma a jen se litoval, ale míto možnost se věnovat těm bezva "endorfínovým" věce a tak, které nám pohladí tu našé pochroumanou CNS a to tak, kdy mi ne jen chcem, ale hlavně můžem:-)!
Prosím, berte to jeako opravdu individuální názor:-)! To mi to takhle po půlnoci myslí:-))!
Všem držím všchny palce a ještě i palce těch, které potkám, to pro jistotu a přeji jaro, žádná velká vedra, protě pro nás optimální teploty, ale hlavně sluníčko, mno ta fototerapie dělá divy!!!
Jooo a Jolanko, zítra nebo pozítří určitě napíšu, teď jsem zašitá v dílně:-)!!!
KARLA

megi (So, 25. 3. 2006 - 22:03)

paní dr.míša je asi manželka p. ministra Ratha.

zuza (So, 25. 3. 2006 - 20:03)

Dobrý večer. Teď jsem si přečetla příspěvěk od paní "doktorky míší" a nevěřila svým očím. Já mám strach, že když mi vezmou část důchodu, tak se dostanu do zoufalé situace. Nedojdu totiž sama ani na pracovní úřad. (200m chůze - maximum) A teď se dozvídám, že mám nějaké negativní myšlení, protože, kdybych správně myslela, tak běhám maratony. Jen jestli není paní doktorka za sociální správy a opatrně nepřipravuje domnělé pacienty s RS na to, že jim budou brát důchody. Vždyť jsme vlastně všichni fit!

Hanka (So, 25. 3. 2006 - 16:03)

Jolano, musím říct, že tinktury od mgr Podhorné jsem užívala jednou a teď se k nim chystám zase vrátit, aby mě nějak nemile nepřekvapilo jaro. Musím říct, že se můj zdravotní stav zlepšil, ale do důchodu jsem šla z práce stejně. Byla jsem špatná z toho, že budu v důchodě, jak já říkám zamlada, ale po půl roce, kdy jsem se dostala z poslední ataky a jsem v klidu doma, užívám si i důchodu a pořád říkám, že se uzdravuju a že mám pro koho žít. Mám hodného manžela a syna. Držte se všichni. Mě pozvali příští týden do lázní a mám přijít v pátek. Zdá se mi, že je to nesmysl. Do lázní jít před víkendem, když v neděli nejsou žádné procedůry.

Jolana (So, 25. 3. 2006 - 12:03)

Míšo,zdá se ,že napsat,jsem šťastná,že jsem onemocněla, je dost drsné.Mi nemoc taky změnila pohled na svět,vážím si chvilek,které bych dříve brala automaticky nebo bych si vůbec nevšimla něčeho pěkného kolem mně.Ale nejsem šťastná,že jsem nemocná,jsem šťastná,že mám jiný pohled na svět.Proto chci důchod,abych si vše mohla vychutnat a věnovat se v klidu dětem.Kdybych byla zdravá,samozřejmě bych pracovala.Ale když už to přišlo,tak se musím přizpůsobit.

Jolana (So, 25. 3. 2006 - 11:03)

Ahoj všem jaké máte zkušenosti s tinkturami Mgr.Podhorné?Jinak k důchodu:já ho chci,mám dvě malé děti,točím se kolem nich a nestihám si ani zacvičit,neumím si představit dojíždět daleko do práce(kdoví jestli budu moct ještě jezdit autem) stresovat rychle do školky,s dalším dělat úkoly a totálně se zničit.Tak si budu v klídku relaxovat na zahradě,chodit na plavání,cvičení a konečně se věnovat svému tělu,aby bylo lepší....

megi (So, 25. 3. 2006 - 10:03)

míšo,
tak to jsi v životě ještě asi nic nezažila

gloglo (Pá, 24. 3. 2006 - 22:03)

Míšo jako lékařka by jsi měla vědět, jak je potřeba být pozitivně naladěn aby člověk jákekoliv nemoci nepodlehl, Síla Pozitivního Myšlení. S tím rozhodně souhlasím, jsem ráda že jsi se zaléčila. ale musím podotknout, že ústup zánětu a nálezu po čase při MR je běžný, že ložiska po někilika letech nejsou tak zřetelná, neznámená to ovšem vyléčení, jen stagnaci, kterou nikdo neumí ovládat. Jen zůstaň dál pozitivní, ovšem je to na delší diskuzy, zde není prostor. Ale hlavně nikoho neodsuzuj, když jsi neušla 3 míle po jeho cestě. Pícha předchází pád, nevěř tomu že si sama pomáháš. Člověk nemá žádnou zásluhu na zdraví nebo nemoci. Celkem pozitivní myšlení však dokáže ovlivnit -to, jak se organizmus dokáže z nemocí vypořádat.

:-)

věra, (Pá, 24. 3. 2006 - 18:03)

Šariku,já myslím,že jsem Míšu pochopila,jak to myslela.
Míšo,já také věřím,že to jde (tedy v určité fázi nemoci),ale ne každý tomu rozumí,ví to a dokáže to.Já se o to pořád pokouším,ale v hlavě se mi to stejně pořád "pere".Jsem hrozně ráda,že jsi tohle napsala,pomohla jsi mi kousek se poposunout.Ty jistě víš jak to teď myslím,"sory" pro ty, kteří uvažují jinak.

šarik (Pá, 24. 3. 2006 - 16:03)

Ajaj, takže všichni tu chcou být nemocní a mít invalidní důchod. Tak teď jsem prozřel- je mi to jasné, díky žes mi otevřela oči. Oni si přejí nic nemoct dělat, žádná zábava, koníčky, přicházet o rodinu, přátele a živořit z malých důchodů -to mě fakt nenapadlo, že je to úžasný životní styl.

megi (Čt, 23. 3. 2006 - 19:03)

Leninko,
já bych se zase chtěla uplně uzdravit,
porad? mi,šlo by to ???????
:o)))))

glogo (Čt, 23. 3. 2006 - 17:03)

Leninka ?????????? B-)))))))

šarik (Čt, 23. 3. 2006 - 17:03)

:-)

saša (Čt, 23. 3. 2006 - 12:03)

mě by zajímalo,jak se dají dopředu dvojčata naplánovat?!

věra (Čt, 23. 3. 2006 - 11:03)

Proč bys chtěla dvojčátka?A jak víš že by se ti narodily?Jsi na zprávné ztránce a máš RS?Jestki ano,přečti si předešlé příspěvky mamimek jak prožívaly těhotenství a následnou péči o miminko.Určitě potřebovaly velkou pomoc a to s jedním dítětem.Dvojčata je velká zátěž i pro zdravou mámu.Vím o čem píšu,mám dvě vnučky, dvojčátka 1,5 roku a dají pěkně zabrat.Tady musí nastoupit rozum a ne nějaké emoce, že je to velice krásné v kočárku.

Leninka (St, 22. 3. 2006 - 19:03)

Ahoj prosím někoho o radu nebo spíš zkušenost. Ráda bych měla dvojčátka, je mi dvacet a tak za rok dva bych si je přála mít. Myslíte, že je to správné rozhodnutí? Jsou velká rizika? prosím napište svoje zkušenosti.
Díky

Reklama

Přidat komentář