Reklama

periorální dermatitida

Jája (Po, 21. 4. 2008 - 00:04)

PAVLO,když víš co Ti zabírá,tak nemusíš experimentovat,horší je když jde o vnitřní záležitost,kterou Ti chtějí bezúspěšně vyléčit zevně,to si užiješ!

Barča (Po, 17. 12. 2007 - 18:12)

Ahoj, už přes mšsíc také bojuji s dermatitidou. Ze začátku mi doktor předepisoval různé mastičky, vždy po týdnu. Pak už jsem se ale nějak ztratila nervy a jela na kliniku do Prahy. Tam mě doktor informoval o tom, že tato nemoc se dříve neléčila vůbec ničím, tzv. nulová léčba. POstupem času se prý vynalézaly různé masti či léky, které tuto chorobu zmírňují. Teď jsem na radu lékařky z Prahy nechala pleť úplně beze všeho a můžu říct, že se mi skutečně pleť drobátko pohnula. Dermatitidu prý dráždí všechno. Voda, masti, desinfekce v podobě hypermanganu, prostě všechno.

Šárka (Út, 4. 12. 2007 - 20:12)

Ahoj Lenko,
mám stejný problém, ale asi už 4 roky. Biodermu jsem zkusila, ale zakotvila jsem u kosmetiky od Vichy, hypoalergení, mám i jinak problematickou pleť. Tahle kosmetika je super. Vyhovuje mi celkově a PD nedráždí, ale ty kritické místa si tím neošetřuju. Jinak můžu všem poradit, že když mi nastane výsev PD, uvařím silný černý čaj a dělám si obklady, vysuší se to.
Jinak jsem vysadila i antikoncepci, protože ať zkouším kteroukoliv, po čase na to začne moje PD reagovat. Mě na to působí i stres, nevím,jestli má někdo podobný postřeh. Samozřejmostí je pro mě zubní pasta bez fluoru.

Saša (Po, 3. 12. 2007 - 21:12)

Dobrý večer paní doktorko, chtěla jsem se zeptat na následující. Jsem po porodu - mám dvouměsíční miminko a již předtím jsem periorální dermatitidou trpěla. Koncem těhotenství se mi PD opět objevila a po porodu se kůže začala zhoršovat. Mazala jsem to krátce Elocomem (vím, že to byla veliká chyba), a když se stav nelepšil, navštívila jsem kožního lékaře, který mi naordinoval Rosalox. Na daném přípravku jsem četla, že jej nesmí používat kojící ženy. Nemohu tak ublížit svému děťátku? Saša

honza (So, 1. 12. 2007 - 18:12)

sem kluk a možná jiná pleť a tak. jestli je nekdo opravdu moc zoufaly... at zkusí masticky z konopí. dají se všude koupit. za moje je pradávaná v 1ml balení za 65Kč a po prvním namazaní (přes noc) se PD kolem pusy velice uklidnila a dostala přirozenou barvu. myslel sem si, že to bude rychlý proces... ale po dalšim namazání jsme zjistil ze sem na ni možna trochu alergicke... tak kdo třeba není tak by mu to mohlo pomoci... mě to moc teda nepomohlo ale věrím že když je někdo hodně zoufalý tak by to zkusit mohl... a treba mu to pomuze... myslím že je ale dost těžky si na netu radit co a jak s pleťovejma problémama.... :)

Majda (Pá, 30. 11. 2007 - 08:11)

Lenko, já si umývám a čistím pleť pouze oční borovou vodou. Krém používám od Biodermy Sensibio forte - když je to horší a zarudlé.Když se to zlepší, tak Sensibio krém.Dobrý je také Toleraine od Laroche Posay. Na noc si po omytí borovou vodou obličej zlehka potřu gelem z aloe vera. Ten pleť pěkně zklidní a zároveň působí proti mikrobům ,infekcím a plísním - je to super věc. Navíc se pleť pěkně hydratuje.Už jsem si na to zvykla. Někdy se to zhorší, někdy zlepší. Působí na to moc vlivů, ale to co používám mi maximálně vyhovuje. Antibiotika moc nesnáším tak bojuji jak se dá - to mi vlastně nahrazuje aloe.

katka (Čt, 29. 11. 2007 - 17:11)

Ahoj Lenko, já taky občas trpim periorální dermatitidou, Jarischův roztok jsem používala, trochu se mi to po něm zlepšilo, ale trvalo to strašně dlouho a obklady se musí přikládat 3krát denně. Teď mám asi rok a půl pokoj. Objevuje se mi to hlavně v zimě, když je mráz, tak doufám, že mě to teď nečeká. Jinak mi kožař ještě na postiženou kůži doporučil krém Repair, není na předpis a platíš si ho, ale mám s ním docela dobrý zkušenosti. Mažu si ho jednou denně. Řasenka určitě nevadí.

Lenka (Čt, 29. 11. 2007 - 15:11)

Ahoj! Chci se zeptat. Už skoro dva roky mam periorální dermatitidu. Obličej si myji jen balenou vodou, zubní pastu bez fluoru a kosmetiku taky nepoužívam jen řasenku(snad nevadí??)PD se mi ale pořád vrací. Chvíli mám pokoj a pak se to zase objeví. Ted tady čtu o jarischově roztoku, máte s ním někdo zkušenosti? Taky jsem chtela vyzkoušet kosmetiku od Biodermy sensibio. Ma s ní někdo zkušenost? Děkuji za odpověď

Verča (Čt, 1. 11. 2007 - 22:11)

Ahoj všem. Taky bych chtěla přispět svou troškou do mlýna. PD jsem měla několikrát. Vždy to začne několika pupínky kolem nosu. Také jsem měla vyrážku na očních víčkách. Minule mi kožařka nasadila Zineryt, Tetracyklin a Elocom na zklidnění akutní fáze. Zineryt dost vysušoval a pleť po něm byla ještě více červená. Tak jsem ho přestala používat. Tetracyklin jsem brala asi 2-3 měsíce. Samozřejmě mýt obličej jen převařenou vodou a používat pak nedráždivý krém. Vyhovoval mi od La Roche-Posay Toleriane. Make-up jsme nesměla používat, ale to jsem nevydržela. Pracuji s lidmi. Tak jsem používala make-up od La roche-Posay. Ten je nedráždivý. Teď, asi po roce se mi PD objevila znovu. Vysadila jsem HA. Nejdřív se mi začala dost mastit pleť a dělaly se mi uhříky. Tak jsem se objednala na kožní. Jenže pak se mi k tomu ještě objevila PD. Asi to vyvolala hormonální nerovnováha. Začala jsem brát vitamíny - béčka, E, pupalkový olej, zinek, selen, C, Spirulinu, oregánový olejíček proti kvasinkové infekci ... no snad všechno, co je dobré pro kůži. Brala jsem jen minimální denní dávky, abych se zas nepředávkovala :-) Kožní doktorka mi nejdřív zase dávala Zineryt, ale opět to proběhlo jako minule. Aknózní pupínky se sice vysušily, ale PD se ještě zhoršila. Chtěla mi také předepsat Tetracyklin na 3 měsíce. To jsem odmítla, protože si přejeme moc miminko a po Tetr. bych musela ještě nějakou dobu čekat, než se tělo zase vyčistí. Je to pěkné (nebo spíš ošklivé) svinstvo. Četla jsem tady zkušenosti s Entizolem, že některým z vás pomohl a prý nezpůsobuje deformace plodu (jak jsem se dočetla), tak jsem ji poprosila, zda by mi ho mohla předepsat. Řekla mi, že ONA na to předepisuje Tetr., ale že tedy zkusíme Entizol. Zatím ho beru 2 týdny. Na obličej mi napsala nějakou míchanou mast z lékárny. Základ je Ambiderman plus ještě něco, možná Metronidazol, který je v Entizolu, nevím. A taky zinkovou pastu. No, zatím výsledky nic moc. Je to ještě krátká doba. Sice se mi už nedělají ty pupínky s bílou čepičkou, ale pleť mám pořád dost zarudlou. Snažím se mýt převařenou vodou. Musím se líčit, tak používám Aknecolor. Oba dva odstíny smíchám a mám odstín své pleti. Na odlíčení mám hydrofilní olej ATOK neutrální a na dočištění Jarisch vodu. Kolem očí neutrální oční krém ATOK. Po přeléčení bych chtěla zkusit krém s bílým ichtamolem i-care. Ten zatím používám na místa mimo PD. No uvidíme...
PD zřejmě souvisí i s psychickou nepohodou. U mě to kromě vysazení HA bylo i to, že hrozně moc chci mimi a ono to nejde tak, jak by si člověk přál :-( Taky jsem experimentovala s různou kosmetikou. Jenže, to, co jsem mohla používat dřív, teď už nelze. Pleť mám přecitlivělou. Je mi 34 let a objevují se první vrásky. Tak jsem zkusila kdeco. Krémy, masky, peeling. Jenže to se nevyplácí. Lepší je možná trochu vrásek než zrudlý obličej od PD. Důležitá je i podpora partnera, který vás má rád takovou, jaká jste. Já v tom nejhorším stadiu brečela dlouho do noci a pak běžela vyrážku natřít Elocomem, aby se to aspoň na chvíli zklidnilo, i když jsem věděla, že to pak bude ještě horší. Manžel mě ale moc pomohl, protože mi řekl, že mu nějaká ta vyrážka nevadí, že je důležité, jaký je člověk uvnitř.
Tak milá děvčata a dámy, přeju nám všem moc trpělivosti s tímto kožním prevítem. :-)

martina (St, 17. 10. 2007 - 12:10)

Souhlasím, že navštívit kožní ambulanci je to základní. Já jsem se podobně trápila několik let. S výsledky nahoru dolů, různé alergologie, masti... atd. Nakonec jsem zjistila, že každá tahle léčba byla cesta do pekla. Zrovna jsem se vrátila od kožní lékařky s jistotou, že jde o periorální dermatitidu a musím přiznat, že moje snaha pomoci si v minulosti od drobných dermatologických problémů všemi Triamcinolony, Flucinary a Elocomy byl zásadní omyl, který sice zdánlivě léčil, přechodně se vyrážka strácela, ale v konečném důsleku celé onemocnění způsobila až to bylo neúnosné a jednoduše jsem změnila kožní ordinaci. Až do teď jsem netušila, že něco takového vůbec existuje a to mi je 33let! Protože paní doktorka vůbec nezaváhala s určením onemocnění a když mi sdělila co všechno může periorální dermatitidu zapříčinit tak jsem jen sklesle výjmenovala všechny masti a krémy atd. Vím, že vyléčit to bude asi běh na dlouhou trať, ale kdo ví jak nepříjemné je chodit s neustále rudým obličejem, tak i všechna omezení která léčbu provází podstoupí. Držím nám všem palečky a přeju hodně trpělivosti.

markéta (Út, 16. 10. 2007 - 08:10)

Ahoj,snad mi tady dokážete poradit.Je mi 34 a má šílenou pleť v obličeji,ale navíc se mi po těle začali vytvářet bulky,které bolí a vypadají jako uhry,ale nic z nich nevymáčku,naposledy sem byla na chyrurgii,kde mi je museli vyříznout a konstatovali,že jsou to granulomy.V obličeji mám asi nějaké ložisko,protože vedle nosu se mi dělají bulky,které pokud je nemačkám,tak asi po 3 týdnech prřestanou bolet,ale zatvrdnou mi.Teď se mi udělala pod okem a dnes jsem se vzbudila a zvětšila se mi asi o 200procent,takže vypadám jako kdybych dostala pěstí.Dokážete mi někdo poradit co s tím?
Díky za odpovědi.Matousovamar"centrum.cz

Daniela (Čt, 11. 10. 2007 - 12:10)

Ahoj, já to vzdávám a jdu v pondělí na kožní, borová voda mi to sice zmírňila ale to bylo vše, a ta mast Calcium Panthotenikum mi to o dost zhoršila, holt každý reagujeme jinak a tak jsem si řekla že fakt půjdu k doktorovi... Tak mi držte palce, hned v popndělí napíšu co mi řekl / dal...

Eva (St, 10. 10. 2007 - 15:10)

Ahoj, na periorální dermatitidu jedině kosmetiku z konopí! Konopný olej je hypoalergenní, obsahuje minerály (Fe,Mg,K,Ca),vitamíny (A,sk.B,C,provit.D,E). Mrkněte na www.cannaderm.cz. Jsou to výrobky bez ropných derivátů, vazelíny, parafínu, bez tenzidů.

Teriq (Út, 2. 10. 2007 - 20:10)

Ahojte. No pred par dny jsem psala. Prolistovala sem si vsechny doporuceni tady na diskuzi. A taky sem si koupila I-care, pletovy krem s bilym ichtamolem. Je supr. Vyrazka zmizela, jenom mam taky par bedarku. Na odlicovani sem si koupila krem pro deti od DM (je ultra sensitive, specialne vyvinty, aby nevyvolaval alergie), stoji jenom asi 50 korun. I kdyz si nejsem 100% jista, jestli to je perioralne dermatitida, co mam, ale tenhle krem mi hodne pomoh. Muzu jenom doporucit ;).

Markéta (So, 29. 9. 2007 - 06:09)

ahoj
tak píši po 10 dnech, kdy si každý den ráno a večer dávám na obličej krém I-care. Opravdu to neuvěřitelně pomohlo. po vyrážce ani stopy. Ted jenom musím vyléčit pár uhříků co se udělaly, když jsem dávala jenom vazelínu. :-) doufám, že zlepšení není jenom dočasné, no budu v to pevně doufat. tady je adresa, kde jsem si krém koupila: http://www.lekarna.cz/hbf-i-care-pletovy-krem-s-bilym-ichtham-1-100ml/ u nás v lékarně (HK) jsem ho nikde nesehnala. přeji brzké uzdravení.

Teriq (Čt, 27. 9. 2007 - 10:09)

Ahojte. Tak ja se pridavam. Uz asi rok a pul se mi dela podobna vyrazka, jako tady popisujete. Uz sem s tim byla u dvou koznich, ale nerekly mi ani jedna, o co presne se jedna. Jenom naky masticky atd. DRuha pani doktorka mi predepala kortikoidy a y uzasne pomohly, ale ty to nevyleci. Zacala sem se mazat jenom vazelinou, protoze z vyrazky mam hhrozne suchou plet. Jenze vazelina je zase strasne mastna, takze se mi dela akne :(. SEm z toho zoufala. Driv sem mela krasnou plet, ani pupinek a ted takovy fleky. Je mi do breku. Neznate nekdo vazne dobrou kozni v Hradci Kralove nebo Usti nad Labem? A jeste- pisnete kdyztak neco, co zmirni to zarudniti a cerveny flicky. Diky moc.

Markéta (Út, 25. 9. 2007 - 07:09)

ahoj
já jsem po přečtení nějakého staršiho příspěvku koupila pleťový krém I-care s bílým ichtimolem a dermatitida pomaluju ustupuje. zatím si krém nanáším necelý týden a po tom týdnu, už není vidět. Před tím jsem měla okolo pusy až po bradu jeden velký rudý flek s bílými vřídky. a ted tam mám jenom jeden malinký bílý vřídek a červené flek žádný. Na krému je napsáno, že se má používat miminálně 14 dní. takže doufám, že to konečně pomůže. :-) a začala jsem si mít obličej převařenou vodou.
za 14 dní dám vědět jak to dopadlo.

Jana (Ne, 23. 9. 2007 - 18:09)

Ahoj, mě periorální dermatitida trápila téměř dva roky... Masti z lékárny nepomáhaly, někdy se to zlepšilo, že vyrážka nebyla skoro vidět, a druhý den zase pupínky... Rubisan ani Halicar z lékarny opravdu nezkoušejte, nemá to smysl. Zašla jsem na kožní, kde mě detailně prohlédla lékařka, v lékárně mi vyrobili mastičky, jednu na den, druhou na noc. Během dvou měsíců úžasné zlepšení, samozřejmě je potřeba jen lehce jíst, omezit stres, udělat si víc pohody... Určitě doporučuji zajít si za kožním lékařem, k němuž máte důvěru, určitě vám pomůže. Mastičky pleť vysuší, ale začne se obnovovat kůže na postižených místech - je to to nejlepší, co pro pleť s tímhle problémem můžete udělat. Držím vám všem palce.

Daniela (Ne, 23. 9. 2007 - 09:09)

Ahoj, tak moje óda na borovou vodu se mi nevyplatila, je fakt že pomáhá ale nevyléčí.. Malinko zmírňuje, ale jinak nic razantního... Prosím piastelku posledního příspěvku aby nám napsala, jestli jí ta kalciová mast pomohla úplně, taky bych si jí koupila. Děkuju a všechny vás zdravím.

Návštěvník (Pá, 14. 9. 2007 - 18:09)

ahoj někdy v lednu jsem zjistila, že mám kolem pusu PD. Navštívila jsem kožní, která mi předepsala kortiody - mast a že nemám používat pastu s fluorem. za 2 měsíce žádná změna, pořád se to spíš zhoršovalo, tak jsem zkoušela všechno možné, co jsem na netu zjistila. Až ted jsem byla v lékárně, že si koupím pleťový krém I-care (o kterém jsem se dočetla, že pomůže)a paní v lékárně mě doporučila ještě hojivou mast Calcium Pantothenicum, v každým případě, že neublíží :-). tak jsem to vyzkoušela a po 2 dnech mi červené fleky začínají rapidně mizet :-)). takhle jsem pleť neměla už skoro rok, tak jenom doufám, že to bude v zlepšování pokračovat.
Přeji všem spolutrpitelkám brzké uzdravení.

Reklama

Přidat komentář