Reklama

Imigranti

D (Ne, 27. 3. 2016 - 14:03)

A to, že Alija Izetbegovič...To nebudu komentovat. Jenom tvrdím, že v Česku existují nebezpečné fašistické nálady, a jejich nositelé jsou v mnohém ohledu podobní například pachatelům srebrenického masakru. A pokud by se politická a bezpečnostní situace ve vaší zemi změnila, byli by schopni páchat i podobná zvěrstva.

Tonda Vlas (Ne, 27. 3. 2016 - 13:03)

Značná část příspěvků...A to, že Alija Izetbegovič používal obdobné děti jako živé štíty nevidíš? Já to pamatuju dobře.

D (Ne, 27. 3. 2016 - 13:03)

Značná část příspěvků na tomto vláknu nemá nic společného s umírněnými, rozumnými, legitimními obavami ohledně uprchlíků a jejich integrace do evropských společností. Místo toho to jsou verbální flusance obhroublých, vulgárních, neinteligentních, nevzdělaných, neinformovaných, nemyslících, desorientovaných a snadno manipulovatelných fašistů. Podobných těm, kteří před nějakými dvaceti lety vraždili i děti ve Srebrenici.

Ovšem ani ti, kteří zde neventilují primitivní fašistické postoje, mají jen velmi výjimečně potřebu se vůči nim ohradit nebo je kritisovat.

Hnědorudá mentalita, podobně jako chabý odpor proti ní, jsou však tisíckrát větším nebezpečím pro českou společnost než hrozba teroristických útoků ze strany islamistů, nebo obecná kriminalita migrantů z převážně muslimských zemí.

V.F. (Ne, 27. 3. 2016 - 12:03)

Společnost se radikalizuje. Z těch hospodských plků budou za nějakou dobu činy. Vzhledem k tomu, že česká společnost není zatížená politickou korektností, mimo těch idiotů v neziskovkách a podobných šulinech, jako je D, až na to přijde, bude "husto".Těším se na to.

No (Ne, 27. 3. 2016 - 10:03)

>Babiš si maže lidovce na chleba a poohlíží se po nové koalici.

Bezpečnostní experti říkají, že bylo jen otázkou času, kdy
v Evropě znovu poteče krev, ulice rozezvučí křik a pláč, aby se posléze ponořily do drtivého policejního ticha. Po Madridu, Moskvě, Londýně a Paříži se to stalo v úterý v Bruselu. Opět udeřili atentátníci hlásící se k Islámskému státu a pocházející z druhé generace přistěhovalců. „Musíme si klást otázku, proč nás ti lidé tolik nenávidí," míní bývalý šéf vojenské rozvědky Andor Šándor. Jistě, můžeme rozebírat zbabranou integraci, vliv radikálních imámů na děti školou povinné, záměrně pěstované odlišnosti a důvody nezaměstnanosti mladých Arabů, kteří raději než do továrny nebo kanceláře odjíždějí na Blízký východ, aby se naučili zabíjet lidi, kteří jejich rodiče kdysi přijali mezi sebe.<

Z klávesnice Kateřiny Perknerové
Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/z-klavesnice-babis-si-maze-lidovce-na-chleba-a-poohlizi-se-po-nove-koalici-20160327.html

No (Ne, 27. 3. 2016 - 06:03)

K čemu asi tu bude muset...No comment:

Na dnes plánovaný POCHOD PROTI STRACHU byl v Belgii odvolán kvůli OBAVÁM z možného útoku.

To jsou paradoxy.

No (Ne, 27. 3. 2016 - 05:03)

Novinky.cz:"Policie na...K čemu asi tu bude muset ještě dojít, než se zase probudí dosud tzv. mlčící většina a vyjde z nákupních center opět do ulic?

D (Ne, 27. 3. 2016 - 00:03)

Promiň odpovím...No jenom abys někdy odpověděl. Zatím jsi mě jenom lehce poprskal a pošpinil, dal mi ošklivou nálepku, a když se tě zeptám, co neomarxismem přesně míníš, začneš se vymlouvat, kroutit jako had a odvolávat se na jinou práci.

Peroutka byl možná ve své charakteristice fašismu emotivní, nicméně ty slovo "neomarxismus" soustavně užíváš, ale když po tobě člověk chce nějakou definici, hraješ si na mrtvého brouka.

Nejsi náhodou sám takový maličký, ne zrovna lehce vyšinutý, pámbíčkářský fašounek?

Tonda Vlas (Ne, 27. 3. 2016 - 00:03)

To prosím ne. Ty jsi mi...Promiň odpovím později.

Teď jsem zaneprázněn doděláváním článku na své webovky: JAK MUŽSKÁ OBŘÍZKA POŠKOZUJE ŽENY. To je pro mne prvořadé.

Tonda Vlas (Ne, 27. 3. 2016 - 00:03)

To prosím ne. Ty jsi mi...Prostě se chováš jako neomarxista - nálepkuješ. To není nadávka, to je konstatování. Jindy se chováš jako neoliberál.

Peroutka tu charakterizuje fašismus jaksi emotivně. To se však dá napasovat na kdeco.

D (So, 26. 3. 2016 - 23:03)

Fašismus tady vytahuješ ty....To prosím ne. Ty jsi mi vytknul, že používám termín "fašismus" vágně. Já jsem proto vyhledal Peroutkovu charakteristiku fašismu, která se mi jeví jako relativně zdařilá. Ty, místo aby ses k ní vyjádřil, jsi bez jakékoli návaznosti začal opět mlít o neomarxismu. Když jsem tě upozornil, že řeč byla o fašismu, nadáváš mi do neomarxistů. To není ani racionální, ani slušné vedení diskuse. Nicméně budiž po tvém. Co vlastně přesně rozumíš "neomarxismem", a jaké zákeřnosti neomarxismu jsi v posledních dnech odhalil?

Tonda Vlas (So, 26. 3. 2016 - 22:03)

Myslím, že řeč nyní byla...Fašismus tady vytahuješ ty. Já tvrdím, že je to z tvé strany pouze ubohé neomarxistické nálepkování.

D (So, 26. 3. 2016 - 22:03)

Peroutka ještě nemohl nic...Myslím, že řeč nyní byla o fašismu.

Tonda Vlas (So, 26. 3. 2016 - 21:03)

Peroutka ještě nemohl nic tušit o zákeřné rafinovanosti neomarxismu. Já sám to začínám prokoukávat teprve v posledních pár dnech.

D (So, 26. 3. 2016 - 21:03)

Slovo fašismus má svůj...Co se skrývá za slovem fašismus

Kdekdo věří, že fašismus je opakem demokracie, říká se přece, že v roce 1945 demokracie vyhrály nad fašismem. Jenže - Masaryk i Mussolini se nezávisle na sobě nechali slyšet, že i ve fašismu je něco demokracie. Český filosof Emanuel Rádl usoudil, že nacionalismus, marxismus, fašismus a české pojetí demokracie pramení z téhož zdroje – z německé romantické filosofie. Jaké činy patří k tomu slovu, zkusil sepsat roku 1947 Ferdinand Peroutka:

„Důkladně víme, co je fašismus: zanícená, zjitřená vůle k moci; sbírání nespokojenců a ctižádostivců ze všech koutů a odsunování starosti co s takovými lidmi až na druhý den po vítězství; postavení rozumu pod cit; tak vytrvalé vtloukání předepsané ideje do hlavy, až v ní nezbude nic než stranická spolehlivost; povýšení propagandy nad pravdu a organizace nad ducha; antisemitismus; zálibné ponižování; systém jedné strany; lstivé výklady, že nesvoboda nakonec přece jen je svoboda; boj proti korupci nejdříve a obohacení vůdců potom; umělá hospodářská konjunktura na státní útraty; okázalá, honosná režie schůzí a sjezdů; vysoké boty a uniforma; teror; násilí jako hlavní prostředek; týrání vězňů a vyšetřovaných; cynismus k svobodě, dobru a životu druhého; chtivost a loupení majetku; stádní podrobení se autoritě; katastrofální vyvrácení lidského druhu z toho místa, kam jej postavilo kritické a humanistické devatenácté století; nálada únavy z užívání vlastního rozumu, jak ji vyjádřil básník: „Já dlouho jel a nyní s chutí slezu, a zaklejte mne třeba do pařezu"; boj proti objektivnosti; neúcta k inteligenci; vítězství revolveru nad diskusí; posměch humanitě; spravedlnost vyrvaná z rukou soudů a vložená do rukou libovůle; výroky jako „beru spravedlnost do svých rukou"; „trestní akci podle vlastního uvážení jsem rozšířil"; „nemám co zkoumat, jestliže některý z těch bořitelů, štváčů a travičů studní byl postižen osudem příliš krutým".
Vy, kteří jste to poznali: není to fašismus? Různé jsou politické, hospodářské a sociální stránky fašismu. Ale má hlavní rysy, které dávají základní podobu - hnusnou - celé té změti. Má svou poznávací známku. Jest jí cynické, surové, nelítostné zacházení s člověkem a z toho vycházející nedbání práva. Snížení lidské posice na postavení vši. Kdo surově zachází s člověkem, je fašista. Kdo nedbá lidských práv, je fašista. Překonávati fašismus znamená toto překonávati.
Jest možno postaviti krátkou a přece vyčerpávající formulku: nejsme fašisty, pokud uznáváme lidská práva a jsme ochotni se pro ně exponovat."

(Peroutka F: Tak nebo tak, Praha 1947; s. 135 n.)

Tonda Vlas (So, 26. 3. 2016 - 21:03)

Strach je normální emoce a...Slovo fašismus má svůj přesný význam a tak tě prosím, abys tu nežongloval s pojmy a nenálepkoval to lidem, kterým to nepřísluší. Z našeho okruhu se do toho poněkud vejde Kotleba a Adam Bartoš. Od něj mne jeden kontaktoval, zajímala ho má intaktivistická činnost. Odepsal jsem mu, že s nimi nemíním mít vůbec nic společného. Jako ani s Konvičkou a Okamurou, které za fašisty označit nelze, pro mne jsou však už za přípustnou hranou.

D (So, 26. 3. 2016 - 21:03)

On byl jenom jeden...Ty posuzuješ politiky podle toho, co ti o nich někdo před patnácti lety nakukal v hospodě?

D (So, 26. 3. 2016 - 21:03)

Píšete tady o fašismu,...Strach je normální emoce a nechtít migranty z převážně muslimských zemí v Česku je lidsky pochopitelné. Z podobných lidských emocí a jiných motivací však těží různí demagogové včetně fašistů. S málo bystrými, málo soudnými a málo vzdělanými lidmi je manipulováno tak, aby si všímali pouze rizik spojených s migranty, a přehlíželi jiné, podobně závažné nebo ještě daleko závažnější společensko-politické problémy - státem živený sociální parasitismus, korupci, tunelování, ruské i jiné zločinecké mafie, veřejnosprávní nekompetenci, tlak na oklešťování základních lidských a občanských práv a svobod, nebo gerontisaci společnosti.

Klasickou ukázkou podobné demagogie, vedle PR otevřeně fašistických skupinek a organisací, je i PR oligarchy Babiše, který právě v těchto dnech dělá vše proto, aby byl veřejností vnímán nikoli jako klasický šíbr a kombinátor s eurodotacemi, nýbrž jako ochránce národa a celé Evropy.

Jarda (So, 26. 3. 2016 - 18:03)

Všw začalo rozbitím...Přesně. Oni se mohli nacpat všude, ale běda, jak chce někdo k nim.

pepouš (So, 26. 3. 2016 - 18:03)

Všw začalo rozbitím Jugoslavie. Myslím sí, že se o imigranty mají postarat ti, kteří tam měli pětset let kolonie a žili z nich. Tzn. Anglie, Francie, Španělsko, Portugalsko, Holandsko, Německo.

Reklama

Přidat komentář