Reklama

Petr Kramný

D (Út, 9. 2. 2016 - 21:02)

Nikoho kromě mě tu opravdu nezajímá, zda je normální, aby patologové

na jedné straně řekli, že příčinou smrti u obou zemřelých byla zástava srdeční činnosti v důsledku úrazu elektrickým proudem

a na druhé straně nebyli schopni specifikovat ani to, zda se proud dostal do těla Moniky i Kláry Kramných skrze kontakt s jedinou elektrodou, nebo s elektrodami dvěma?

Já bych se skromně domníval, že tato otázka je otázkou důvěryhodnosti patologů, kteří obě těla pitvali, a na této důvěryhodnosti stojí a padá věrohodnost celé obžaloby i prvoinstančního rozsudku.

co? (Út, 9. 2. 2016 - 14:02)

ano,ty jeho oči,pohled a...Jdi si s tím svým dědkem někam.
Psala jsi na diskusích a udělala jsi z něj vraha kvůli očím a nagelovaným vlasům, tupko.
Co synáček? Půjde bojovat?

Stando, (Út, 9. 2. 2016 - 14:02)

ano,ty jeho oči,pohled a celkově-ale to z něj vraha nedělá.Nikdy jsem nepsala,že je to on,jenom kvůli tomu,jak se tváří.

co? (Út, 9. 2. 2016 - 14:02)

byl nevinný,pak by v ničem...Maruno, vždyť si ho tady odsoudila kvůli očím. Tak nežvaň, že ho nesoudíš podle zjevu.
A co bylo prokázáno? Jen to, že důkazy se dají vyrobit vždycky.

Kdyby (Út, 9. 2. 2016 - 08:02)

byl nevinný,pak by v ničem nelhal,nebyl by důvod lhát.Nesoudím ho,podle toho,jak se tváří,jak vypadá,ale co říká,jak se chová.Bylo prokázané,že s holkama byl na pokoji už hodiny,co byly obě mrtvé.Nevěřím,že obě umřely ve stejnou dobu,muselo jim být hodně zle.Pak také co mi bylo od samého začátku divné,že on litoval pouze sám sebe,žádnou vinnu si nedával.

9.2. (Út, 9. 2. 2016 - 06:02)

génius-vrah a možná nejenom to...

D (So, 6. 2. 2016 - 22:02)

Zas by mě nicméně zajímal názor nějakého lékaře.

Je u smrtelných úrazů elektrickým proudem obvyklé, že se u mrtvého těla pitevně identifikuje samotný fakt podobného úrazu jako příčina smrti, ale nezjistí se, mezi jakými místy těla vlastně daný smrtící proud tekl?

Nemůže někdy znamenat výraz "úraz elektrickým proudem" či "zástava srdce v důsledku úrazu elektrickým proudem" v kolonce "příčiny smrti" v pitevním protokolu ve skutečnosti vlastně "nezjištěno, nevíme"?

Jirka (So, 6. 2. 2016 - 22:02)

Ještě k truchlení. Když před 6 lety zemřela nečekaně tchyně, obdivoval jsem ženu, že šla druhý den do práce. Nechápal jsem, že je tak silná. Pouze při vybírání verše na parte si zaplakala. Ale ty noci...proplakaný rok, usínala na lécích.
Když nám nedávno odešel pejsek, musela si vzít 4 dny dovolenou, protože nebyla schopná se utišit. A dodnes po něm brečí.
Do člověka nikdo nevidí, takže nesuďte.

Jirka (So, 6. 2. 2016 - 22:02)

Souhlasím. Z toho, jak se...Kdyby byl Kramný takový génius-vrah, tak počítám s tím, že by měl vymakanou postavu truchlícího manžela a hlavně otce. Tady se soudy lidí nesouhlasím a ukazuje mi to na nevinu.

Jinak jsem nějak v době online přenosů od soudu ukázal manželce jeho fotku a řekl jí, ať si představí, že je nad jeho fotografií velký titulek, že Pepa Novák dostal od dětí Zlatého Ámose, coby nejlepší učitel roku. Zafungovalo to, najednou jí byl sympatický a to "zlo" tam neviděla.

D (So, 6. 2. 2016 - 21:02)

Souhlasím. Z toho, jak se...Jistě, velká část široké veřejnosti dá na dojmy, a Petr Kramný je nejen z jejího pohledu, ale i z pohledu policie, státních zástupců a soudců asi velmi vhodný jako ten, kdo by měl všechno schytat. Je to obyčejný chlap, a navíc švorc, takže nemá šanci se efektivně bránit.

Pamatuju si na jeden asi deset let starý kriminální případ tady v Británii. Jednalo se o ubožáka, který byl po týdny jakousi brutální partou držen v zahradní boudě, a tam v podstatě utýrán k smrti. Pitvou se nicméně nepodařilo prokázat přesnou příčinu smrti. Prokuratura to přiznala, a viníky neobvinila z vraždy, ale jen z mírnějších skutkových podstat, jako například zbavení osobní svobody.

Nejsem si stoprocentně jistý, zda ve zkorumpované středo-výchdní Evropě, nemluvě již vůbec o Egyptu, mají orgány činné v trestním řízení tolik integrity jako v Británii, aby byly schopny přiznat neúspěch pitev a toxikologických testů v hledání přesné příčiny smrti podezřele zemřelých.

Pokud by byly mé obavy oprávněné, byla by tu pořád ve hře možnost, že Monika a Klára Kramných zemřely otravou nějakým pitevně a toxikologicky obtížně indikovatelným a identifikovatelným jedem.

Tento jed jim jistě mohl administrovat stále ten samý nepravomocně odsouzený P.K., ale mohlo se jednat i o rozšířenou sebevraždu Moniky Kramné, která otrávila sebe i svou dceru, a otrava P.K. buď nevyšla, nebo bylo od počátku záměrem jeho úkladné manželky, aby byl P.K. "pouze" omylně odsouzen jak za smrt fakticky suicidiální Moniky Kramné, tak i řečenou vlastní matkou zavražděné dcery Kláry.

Pokud se pak P.K. po smrti své manželky a dcery choval mírně nestandardně, důvodem mohlo být prostě i jen to, že svou manželku ani dceru neměl příliš rád. Nemít někoho příliš rád však není totéž jako jej zavraždit.

Martin (So, 6. 2. 2016 - 20:02)

Vero, jestli soudíš...Souhlasím. Z toho, jak se chová někdo po smrti někoho blízkého se obtížně něco usuzuje. Je to hodně individuální záležitost. Navíc se to může během času dost měnit. Ten člověk může něco prožívat a jinak vystupovat navenek. Jenže to je kámen úrazu tohoto případu a nejen tohoto, ale i dalších podobných. Nikoliv bezvýznamná část veřejnosti hodnotí vinu-nevinu podle vnějších projevů chování podezřelých-obžalovaných a odsouzených. A lidé mají určitou vžitou představu jak by takový neviný - truchlící měl vypadat. Když ji nenaplňuje, tak to jde k jeho tíži.

realista (So, 6. 2. 2016 - 19:02)

Ad příspěvek v 9:30 -...Vero, jestli soudíš člověka podle toho, jak se chová po úmrtí velice blízkého člověka, je něco špatně. Ještě si toho viděla v životě málo a nezbývá ti, než čerpat z bulváru. Gratuluji.

Martin (So, 6. 2. 2016 - 19:02)

Doporučuji všem se podívat na video s tím soudním znalcem, který zpracovával posudek na zdravotní sestru a na PK. Neřekl jsem, že v žádném případě není možné někoho zabít elektrickým proudem. A ano, elektrický proud (kleště) se používají na usmrcování dobytka. Aby to bylo rychlé, a spolehlivé jsou stanoveny požadavky:
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1099
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/CS/TXT/?uri=CELEX%3A32009R1099
Nicméně zase: pokud skutečně zemřely na vinou proudu, znamenalo by to důkladnou přípravu, prostředky a odpovídající podmínky. Odehrávalo se to v noci, neměl tolik času, protože zabíjel dva lidi „najednou“ v noci už bývá všude klid, kdyby se jedna probudila a viděla druhou mrtvou, riskoval by, že vypukne panika. Stejně tak, že bude hlučný a probudí se obě. Místo, kde se měly odehrát ty vraždy, se pořád měnilo. Postel, koupelna, podlaha, postel. Myslím si osobně, že nemohly prokázat otravu, která by bývala byla nejlogičtější a z hlediska vraha si myslím také nejméně riskantní, nápadná a průkazná a vyšly z toho, že byl vyučený elektrikář. K tomu jeho chování, které bylo možné interpretovat různě a veřejnost do značené míry pobuřovalo a pak už jako by nebyl jiný možný výsledek než ho na 28 let odsoudit. Každopádně ať to udělal nebo ne, jakože stoprocentní pravdu se nikdy nedozvíme, vyšetřování a práci soudu hodnotím jako velmi slabou.

Vera (So, 6. 2. 2016 - 11:02)

Ad příspěvek v 9:30 - pokud si na urážení mé osoby nějak zvýšíš sebevědomí, klidně ti to přeju, možná moc jiných možností nemáš.
A pro raubíře - samozřejmě jsem nemyslela letovisko, ale jejich pokoj. Samozřejmě bych mohla být ovlivněná tím, co se napsalo (Blesk nečtu, jen zprávy na Seznamu), mně ale prostě nesedí jeho chování, postoj k celé věci nebo nevím, jak přesněji bych to vyjádřila, chladné chování. Jedinou pochybnost mám u toho, že jako otec mohl zabít své dítě, u manželky moc nepochybuju. Chápu, co mi chceš naznačit, ale někdy se prostě člověk řídí taky instinktem. Nejsem soudce a za mříže jsem ho neposlala, ale rozumím tomu, že soudkyně prostě jinou možnost neměla.
A pro D - pokud se neví vůbec nic, tak je to prostě dokonalý zločin.

D (So, 6. 2. 2016 - 11:02)

Pokud se ovšem vedle dvou pitev dělaly ještě minimálně i toxikologické testy na ne méně než dvou specialisovaných egyptských pracovištích,

pokud se až relativně pozdě zveřejnila informace, že Monika a Klára Kramných podlehly úrazu elektrickým proudem,

a pokud sama soudkyně Gilová při odůvodňování svého prvoinstančního rozsudku přiznala, že ač se má za to, že obě zemřelé byly usmrceny elektrickým proudem, neví se ani to, zda jim byl proud administrován jednopólovým nebo dvoupólovým dotykem,

pokud je tohle všechno pravda,

pak může mít laik jisté pochybnosti o tom, zda se u obou zemřelých skutečně zjistila konkrétní příčina smrti nad rámec rozumných pochybností.

Alternativou je, že se jasná příčina smrti neprokázala, ale daná kolonka v patřičných pitevních protokolech musela být i přesto vyplněna, aby nebyl ohrožen další plynulý běh trestního řízení.

D (So, 6. 2. 2016 - 11:02)

Má matka šla s otcem do...Je tady ovšem ten problém, že v přibližně stejnou dobu zemřely 2 (slovy dvě) osoby.

příklad (So, 6. 2. 2016 - 09:02)

Má matka šla s otcem do lesa na procházku, kde otec prodělal srdeční příhodu, po které ve zmíněném lese zemřel. Je má matka vrah?
Proč by ne, můžeme vyrobit důkazy, že ho tak vyděsila, že zemřel. To by nebyl problém. Byli tam přeci sami.
A matka už má nového přítele...

pro Veru (So, 6. 2. 2016 - 09:02)

Ale vždyť tam nikdo jiný...Jsi spadla z višně. Od kdy se ví, že byli v celém resortu sami? Mně se nic nedoneslo.
Byl tam - pokud vím - obsluhující personál, mimochodem uklízeči vám vlezou všude, i prohrabou spodní prádlo - a potom tam byla taky jedna rajda - slušně řečeno.
A jinak věř, že kdybych studoval tvé chování, vyjdeš z toho jako sadistická pedofilka. On se chová normálně, dokonce normálněji, než jeho ku... manželka. A co cítí uvnitř, do toho takové slepice jako ty nevidí. Přečti si Blesk a jdi vařit.

raubíř (So, 6. 2. 2016 - 09:02)

Odkud máš informaci, že...Elektrika:Ale tak nebudeme slovíčkařit.
Vera: Nikdo jiný tam nebyl? V turistickém letovisku?
Ovšem pozor, já netvrdím, že to neudělal, nejsem bůh! Ale vadí mi, když někdo je přesvědčen o vině jen z chování, nebo ze vzezření člověka!

Vera (So, 6. 2. 2016 - 07:02)

No právě - přesně se nic...Ale vždyť tam nikdo jiný nebyl, tak kdo je zabil? Mimozemšťani?
Mimoto - on se opravdu nechová jako bezúhonný a nevinný člověk. Proč se chová jako vrah???

Reklama

Přidat komentář