Reklama

3.odboj-máte v rodině postižené totalitním systémem?

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

Ne, to si nemyslím, ubohý trapný blbečku a zloději nicků, zde pod nickem Pavel. I neléčený a neléčitelný hňup, jako ty, by mohl pochopit, že jsem zcela názorně poukázal na zisky řetězců, s majiteli v cizině, abych vyvrátil Jahodovy bláboly o Agrofertu. Ty, bezcenný odpade, jistě víš, že jsem vrchního anošéfa nevolil, a nemám tedy důvod ho obhajovat, šlo mi jen o fakta, a ta jsou celkem jasná. ----- Mimochodem, nezaměstnaný a nezaměstnatelný ubožáku, vysmívaný a opovrhovaný, nikomu nepotřebný a neprospěšný, stále nemáš v úmyslu psát pod jedním jediným nickem, třeba pod tím, pod nímž jsi před lety psával rozumné a zajímavé příspěvky? Co se v tobě polámalo, že se projevuješ jako bezcenný odpad, jehož cena, jak obvykle uvádím, ani zdaleka nedosahuje ceny psího hovna, rozšláplého na chodníku? ----- Ode mne pro dnešek vše.

N. (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

Ja ti Cyniku reknu taky jeden dkouhy pribeh. Kdyz jsem ze zacatku travila dost casu v New yorku, tak jsem prvni roky z nudy casto sledovala televizi a procvicovala tak anglictinu. Oni amici maji takovy zvyk, ze se rano probudi a okamzite zapnou tv, takze tam pro ne bezi od brzkeho rana ruzne talk show. A jednu takovou talk show moderoval manzelsky par. Krasni, mili, hodne empaticti, bojovnici proti zlu a nespravedlnosti. Branili tam chude, obycejne lidi, pristehovalce, bylo to velmi dojemne. Jednoho dne pak vyslo najevo, ze ona je majitelkou nejake tovarny, kde prave jako otroky tyto pristehovalce za almuznu zamestnavala. Byl to tehdy velky skandal, okamzite byli oba z tv odejiti. Proc to pisu? Obcas mi to pripomina podnikani toho anosefa. Jj. Vlastne ani nevim proc hmmmm, on prece neni zadny obycejny moderator z tv, sakrys

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

Najdi si letošní článek z 19. 4., sádelníku, s titulkem
„U některých potravin je přirážka prodejce více než 200 procent. Kam až prodejci zajdou?“, a pak už ČUM A BBLĚ ZÍREJ:

Jako problém se ale v poslední době jeví to, že prodejci, zvláště velkoobchodní řetězce, využívají toho, že roste inflace, a spotřebitel tedy očekává zdražení zboží, k tomu, aby ještě zvyšovaly procentuální výši svojí přirážky. Děje se tak i u základních potravin, jako je například cibule. Tu bylo možné v loni sehnat klidně za cenu 10 Kč/kg, dnes její cena v obchodních řetězcích šplhá až k 35 Kč za stejné množství. Například obchodní řetězec Tesco ji v současné prodává za 36,90 Kč za kilogram. -----
Pro běžného spotřebitele není prakticky možné zjistit, za kolik takový obchodní řetězec cibuli nakupuje, ale vzhledem k dlouhodobým smlouvám a velkoodběrům bude mít cenu nanejvýš příznivou. A pak si sami můžeme spočítat, kolik set procent může taková přirážka dosahovat, když farmy prodávají cibuli pro koncové spotřebitele i pod 20 Kč/kg. Za takovou cenu obchodní řetězce cibule jistě nenakupují. ----- Zejména ze zeleniny se v posledních týdnech stává luxusní surovina. Cena některých druhů paprik roste do závratných výšin, často přes 150 Kč za kilogram. Na rozdíl od cibule si však papriku většinou na lokálních farmách nekoupíme.“ (https://medium.seznam.cz/clanek/traveler-u-nekterych-potravin-je-prirazka-prodejce-vice-nez-200-procent-kam-az-prodejci-zajdou-5424) ----- Ano, zde jde o zeleninu, silně ovšem pochybuji, že u masných výrobků jsou přirážky řetězců jen v řádu nižších desítek procent.

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

Takže, sádelníku, „Kam se poděl ten zisk z klobásek ? Do kapes českých nenažraných obchodníků !“? Českých? Počti si, naprostý blbe (a jen naprostý blb volí tlupy pětislepence):

„Jak vysoké jsou obchodní přirážky i marže velkých řetězců? -----

Družstvo CBA provedlo v lednu exkluzivní průzkum, ve kterém srovnávalo ceny 500 mléčných produktů a lihovin v zahraničních řetězcích a prodejnách tradičního trhu. Z výsledků vyplývá, že v případě řetězců byla výše obchodní přirážky a marže oproti prodejnám na venkově zhruba dvojnásobná. Řetězce přitom v průměru pracovaly s přirážkou okolo 120 %. Družstvo plánuje v průzkumu pokračovat i v následujících měsících, zaměřit se přitom chce na cukrovinky a nealkoholické nápoje. ----- Průzkum cen potravin:
• Průzkum provedl expertní tým Družstva CBA v průběhu ledna. Srovnávány byly ceny 500 výrobků z oblasti mléčných produktů a lihovin.
• Z tradičního trhu byly ceny sledovány v prodejnách Družstva CBA a Tempo Opava. Zahraniční řetězce zastupovaly Kaufland, Albert a Penny Market.
• Výše marže se v prodejnách tradičního trhu pohybuje okolo 35 %. U zahraničních řetězců je její výše v průměru 70 %.
• Obchodní přirážka velkých řetězců v Česku překračuje stoprocentní hranici, pohybuje se okolo 120 %. Na tradičním trhu dosahuje obchodní přirážka zhruba 60 %.“

(Zdroj: https://moneymag.cz/ekonomika/9369-jak-vysoke-jsou-obchodni-prirazky-i-marze-velkych-retezcu, 26. února 2018) ----- Obchodní přirážka je to, oč obchodník navýší prodejní cenu vůči ceně, za níž zboží koupil, marže pak ukáže, jaké procento z ceny výrobku je ziskem prodejce. Jistě, tyto údaje se týkají mléčných produktů a lihovin, lze ovšem předpokládat, že u uzenin nebude situace dramaticky odlišná. ----- "Výše marže se v prodejnách tradičního trhu pohybuje okolo 35 %. U zahraničních řetězců je její výše v průměru 70 %." Chápeš psaný text, hňupe, hňupe, hňupe, hňupe, hňupe? V popsaném, případě shrábne zahraniční řetězec v průměru 70 % z prodejní ceny... Dokážeš spočítat, kolik z ceny těch klobásek by shrábl zahraniční řetězec, pokud by i na nich dosahoval 70%-ní marže?

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

"Ty M+Ě Jahodu nebudeš poučovat o ceně klobásek !! Sám si je dělám doma a i když na mě kupuju mjáso z suermarketu,vyjdou mě 5 kg ani ne na 500 kč/!" ----- „Takže za ty dvě klobásky z K za 70 kč já mám kilo domácích klobásek a to kupuju tovar na výrobu klobásek v supermarketu za ceny s DHP,Babiš a jeho Agrosatan to kupuje od firem za ceny pro podnikatele a bez DPH a má to ze skladu o hodně levnější. Za 5 kg klobásek vod Babiše já dám přes 2 tisíc za ty jeho přemrštěné ceny a doma to mám asi za 450 kč! Kam se poděl ten zisk z klobásek ? Do kapes českých nenažraných obchodníků !“ ----- „Kam se poděl ten zisk z klobásek ? Do kapes českých nenažraných obchodníků !“, píšeš… a máš skoro pravdu, až na to, že se zisk poděl do kapes cizinců, kteří vlastní obchodní řetězce, to ukážu v dalším příspěvku. ----- Zkusím otázku, sádelníku: Pokud bys ty své vyuzené klobásky prodal někomu cizímu, nikoliv příbuzným, či známým, prodával bys je jen za cenu materiálu? Kde by byla cena tvé práce, nebo třeba i cena dřeva, na kterém jsi je vyudil, kde by byla amortizace tvé udírny? ----- Jiný příklad: Pokud by znehybněl tvůj již téměř historický automobil, a byl bys nucen dopravit se vozidlem taxislužby, domníváš se, že tě odveze pouze za cenu paliva? Kde je mzda řidiče, amortizace vozidla, platby sociálního a zdravotního pojištění, případně leasing, a další náklady? Chápeš? Stále ne? Tedy třetí příklad, snad ti bude bližší: Pokud vyrazíš do krčmy, zaplatíš výčepnímu za pivo jen to, za co ho on sám nakoupil? Kde jsou náklady? Nájem provozovny, není-li jejím vlastníkem, energie, mzdy zaměstnanců a další náklady, třeba za paní na úklid? Kde je zisk majitele, po odečtení nákladů?Pořád to nechápeš? To, že doma vyrobíš klobásky levněji, je dáno jen tím, že nepočítáš své náklady a cenu své práce, pak jsi logicky levnější. Něco nejasného, kurvafix?

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 20:08)

„dvě malé klobásky z K a vod Agrosatana si kup a zežer sám! Tak Agroluciper má k každé klobásky i když je pohodím mezi chlazená kuřata a jako předražený tovar to odmítám kupovat a žrát?“ Předpokládám, že jsi chtěl napsat „Tak Agroluciper má z každé klobásky…“. Domníváš se snad, že zaměstnanci Káčka po čase naleznou mezi kuřaty klobásky, které jsi tam jako naprostý buran pohodil, a popeláší s nimi vrátit je oproti dobropisu Agrofertu? Svatá prostoto… Káčko prostě odebere a zaplatí dodavateli veškeré objednané klobásy, tedy i ty, které jsi buransky narval mezi ta kuřata, tvá prasárna je tedy ztrátou pro Káčko (pokud je ovšem nevrazí zpět do prodejního pultu), nikoliv pro „Agrolucipera“, naprostý blbe (a jen naprostý blb volí tlupy pětislepence), ten dostane zaplaceno i za tebou odhozené klobásky.----------

„Babiš a jeho Agrosatan to kupuje od firem za ceny pro podnikatele a bez DPH a má to ze skladu o hodně levnější.“ ----- Nikoliv, žoku sádelnaté, nemyslící hmoty - „Babiš a jeho Agrosatan“ to samozřejmě kupuje s DPH a prodává též s DPH. Na konci účetního období, v tomto případě je jím jeden měsíc, je sečtena DPH na vstupu (nákupy a ostatní náklady, příkladně paliva, energie) a na výstupu (prodeje). Od přijaté DPH se odečte DPH vydaná – je-li rozdíl kladný, „Babiš a jeho Agrosatan“ odvede rozdíl eráru, je-li rozdíl záporný, následuje vratka DPH ve prospěch „Babiše a jeho Agrosatana“. Takhle to funguje, hňupe, hňupe, hňupe, hňupe, hňupe.

Rozverná (Čt, 3. 8. 2023 - 17:08)

„… mjáso …“? Ja něpanimáju :-)

Návštěvník (Čt, 3. 8. 2023 - 17:08)

Prijatnovo apetíta.

ShabbaTot-Jahoda (Čt, 3. 8. 2023 - 07:08)

nerouhej se ty prase!

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 04:08)

Vrátím se ještě k tématu, o němž jsem psal již včera. Lidovecký myslitel, náčelník tlupy s aktuálně dvouprocentní voličskou podporou a ministr práce a sociálních věcí Jurečka si opravdu kvalitně naběhl na vidle:

„Značnou část veřejnosti i svých koaličních partnerů popudil svým instagramovým příspěvkem ministr práce Marian Jurečka. Šéf KDU-ČSL k textu ohledně zneužívání dávek připojil fotku s Romem. Kritici mu vyčítají, že podobné rozdělování společnosti škodí Česku. Bývalý lidovecký předseda a exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) napsal, že je takový příspěvek ohavný a nespravedlivý.“ -----

Fotografie romského muže, kterou Jurečka použil, pochází z červnové demonstrace v Brně. Neznámý muž s cigaretou a pivem v ruce ve videu tvrdil, že kvůli ukrajinským uprchlíkům čekal čtyři měsíce na sociální dávky. Šlo o účastníka pietní akce v Brně za romského mladíka, kterého měl při potyčce usmrtit muž ukrajinské národnosti.“ (https://cnn.iprima.cz/ohavne-a-nespravedlive-cupuji-vladni-partneri-jurecku-spojil-romy-se-zneuzivanim-davek-376274) ----- Těch negativních ohlasů je mnohem více, viz článek, Jurečka však trvá na svém:

„Prostřednictvím tiskového mluvčího KDU-ČSL uvedl, že se vymezoval proti konkrétnímu člověku. „Který šířil dezinformace ohledně práce mého resortu. Rozhodně odmítám, že bych se vymezoval vůči jakékoli sociální, etnické, či jiné skupině. Mrzí mě, že je to takto vnímáno,“ uvedl. ----- Mluvčí KDU-ČSL Simon Dytrych ještě pro Seznam Zprávy doplnil, že v tomto smyslu – reakce na konkrétního kritika dávek – za příspěvkem stojí a není v plánu ho stahovat. Publikovaný byl už 24. července. ----- Jako jedna z prvních z politiků na příspěvek reagovala senátorka Adela Šipová (za Piráty), která se ministra ptala, proč použil konkrétní fotografii. „K tvorbě příspěvku nebyla fotografie toho pána potřeba. Mohla tam být třeba přepážka Úřadu práce. Je otázkou, zda ten pán souhlasil s uveřejněním své fotografie, ale i kdyby jo, to nevím, tak bylo možné použit leccos jiného. Mě to mrzí. Je to nefér vůči mým přátelům, kterým to ublížilo,“ uvedla.“ (https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-vymezil-jsem-se-proti-jednotlivci-haji-jurecka-kritizovany-prispevek-234965) ---------- Přesně tak… U snímku na Jurečkově instagramovém účtu je titulek „Konec zneužívání dávek“ a u něj pak doprovodný text, že se chystá spojení čtyř dávek do jedné, což zjednoduší administrativu a posílí kontroly. O tom, že by se lidovecký šizuňk vymezoval, dle jeho slov, proti konkrétnímu člověku, pochopitelně ani slovo – prostě, základními pracovními metodami lidovců jsou lži, intriky, podrazy a zrady, nic nového pod sluncem…

Cynik - realista (Čt, 3. 8. 2023 - 04:08)

Pětislepená kolaborantská a vlastizrádná vláda národní zkázy se vytrvale vytahuje naplněnými plynovými zásobníky a tím, že ani molekula plynu není ruská - docela by mne zajímalo, jak je to ve skutečnosti, jaký podíl z dovezeného plynu má ruský původ, a je nám dodáván překupníky s mastnou přirážkou. Ale ruská ropa – to už je jiná káva…

„Evropské země se snaží zbavit závislosti na ruské ropě. Ironií osudu nastal v českém případě pravý opak – objem dovozu ruské suroviny od loňského roku roste. Loňský objem importu dosáhl 4,16 milionu tun a dosáhl tak nejvyšší hodnoty od roku 2013. Letos závislost na dovozu ruské ropy dál roste, jak lze vyčíst z údajů Českého statistického úřadu. -----
České vlády razily politiku snižování energetické závislosti na Rusku již od 90. let. Reálným výsledkem byla stavba plynovodu z Bavorska do Česka a následný přechod menší ze dvou rafinerií, té v Kralupech nad Vltavou, na zpracování lehké ropy. V letech 2019 až 2021 klesl podíl dodávek z Ruska na 50 procent, zbytek pokrývala lehká ropa z Ázerbájdžánu, Kazachstánu a dalších zemí. -----
Avšak loni po ruské agresi na Ukrajině se trend otočil nepříznivým směrem. Podíl dodávek ropy z Ruska se zvýšil na 56 procent, kvůli potížím s exportními trasami se naopak snížil import z Kazachstánu. Výsledky za letošní leden a únor jsou ještě horší. Z celkem dovezených 1,317 milionu tun pocházelo z Ruska 830 tisíc tun (tedy 63 procent), zbytek byl původem z Ázerbájdžánu (393 tisíc tun) a Kazachstánu (94 tisíc tun). Dovoz ze Spojených států a arabských zemí ze statistik zcela zmizel.“ (https://ekonomickydenik.cz/zavislost-na-ruske-rope-nekonci-opak-je-pravdou-cesko-ji-nakupuje-od-putina-stale-vic-a-vic/, 20.4.2023)
------- V podstatě jsme tedy zatím závislí na dovozu ruské ropy – tím se ovšem vláda fialového blábolila a jí na ruku jdoucí a do prdele lezoucí oficiální propaganda nikterak nechlubí…

sdfg-real (St, 2. 8. 2023 - 21:08)

Voliči Svobodných jdou dle mých zkušeností ODSáci jsko Mach a elita, ale už nebudu tyto praohony honit, bývají uchylní, většinou taky buzny nevyoutované, zapšklé, naskyslé, zakyské, samotné, co si hojí vztek že samoty opuštěnosti napolitice, Trumpovi a dle nich by se měla jako napodobit společnost, to by to tu vychcípali, rodinu nemaj, jen buzerují. Ještě ani homopartnera nenašli, mnohdy už ani nehledají. Takže si vyhoň a naser si!

Pavel (St, 2. 8. 2023 - 22:08)

Vyhoň klidně Škromachovi, ale jasně napiš, proč podpruješ SPD močku a kremroli MUDr. Ivana Davida. Už se nevykrucuj.

Návštěvník (St, 2. 8. 2023 - 23:08)

Někteří, věřící čemukoli, co se jim i podprahově podsouvá a jsou trvale hypnotizováni médii, jsou přesvědčeni o své empiricky získané pravdě. Jsou díky tomu psychicky svobodní a osvobození, ale je to jen pocit, nikoli realita. Jistá komunita taky věřila, že jde do sprch, ovšem realita.....? Přežijí jen nedůvěřiví. Opravdu nejde o vaše debilní kecy, ale o přežití. Blbečkové namyšlení.

Pavel (St, 2. 8. 2023 - 23:08)

Prázdno - takže autor je jasný.

Návštěvník (Čt, 3. 8. 2023 - 00:08)

Abys mi rozumněl. Přesně tak totiž na toto reagují jen poslušné ovce. Lidé s mozkem zpravidla pochopí.

Návštěvník (St, 2. 8. 2023 - 23:08)

Taky ovce?

2.8. (St, 2. 8. 2023 - 21:08)

F16náctka míří na cíl. OKI..pristi tyden se mi to hodi.

Návštěvník (St, 2. 8. 2023 - 21:08)

Kamikadze? Všadze tadze.

3.8. (Čt, 3. 8. 2023 - 08:08)

Moc, kde jinde si to má člověk prožít a pochopit Rezervováno

Reklama

Přidat komentář