Reklama

Dcera - vrchní díl plavek

Autor diskuse
Anna

Maminky, od jakého věku je podle vás nezbytné, aby dcera nosila i vrchní díl plavek? Zatím si ho neptá a cítí se komfortně jen v kalhotkách. I poslední dovolenou jako 8 letá absolvovala "nahoře bez". Odkdy byste trvali na zakrytí vrchu? Prsa jí zatím nerostou.

Default User Image
jan (Pá, 27. 9. 2024 - 13:09)

Jezdime leta s dcerou k znamym na chatu. Maji dve dcery. Nasi je 14, ich holky maji 12 a 15. Do nejakych 8-9 let byli  u bazenu uplne bez plavek. Ta mladsi byla i toto leto, kdyz jsme prijeli, uplne bez plavek, ale po chvili sa oblekla, protoze starsi se dali do kalhotek. Doted se koupou bez vrsku, zatim se nestydi, ani nase dcera pred jejich tatou. Je to asi zvyk. Nase manzelky se nekdy taky opalujou nahore bez. Na dovolene dcera nosi plavky komplet, vrsek si nechala i kdyz jsme byli v chorvatsku, kde byli nektere zeny topless. 

Anonym (Pá, 27. 9. 2024 - 07:09)

Zdravím, žádní jiní rodiče už nepridaji zkušenost od moře nebo od vody. Nahoře bez nebo komplet bez nechají i jiní dceru aby se nechovala jako ještě jako puberťačka ale jako normální dítě s rodiči. Podělte se

Anonym (St, 25. 9. 2024 - 15:09)

Nebudu nutit nebo hodnotit nudismus. Ale proč by ženy obecně měly nosit horní díl plavek? Pokud ho mít nechtějí, měly by mít plnou volnost chodit bez něj. Stejně jako muži, rovná práva pro muže i ženy. Samozřejmě, pokud by např. holka v pubertě nechtěla prsa ukazovat, tak v těch 13 to nechat být. Ale mladší nebo naopak starší, třeba už v 15 letech, takové by měli rodiče učit nahoře bez. Někde to není možné, např. plavecké bazény. Ale na letních koupalištích to zpravidla nijak nevadí. A víc jde o slunění u vody, nebavíme se o plavání. Tam pokud má větší prsa tak plavky můžou zlepšit aerodynamiku a tak. 

V Africe je nahoře bez zcela běžná věc, kdežto kompletní nahota, to jen některé kmenové kultury. Muži na prsa koukají leda když je nevidí. Pokud je uvidí zcela běžně, tak si ani nevšimnou, budou brát za zcela samozřejmé, že ženy mají odkrytá prsa, tak jako ti muži. Nějaká lačný pohled tam být může, jenže ten je klidně i vůči zcela oblečené ženě, kde je zpravidla patrná jak velikost prsou, tak i zadku a další rozměry.

U vícero kmenových kultur bývá i běžné, že ženy nosí sukýnku a nahoře bez, kdežto muži chodí zcela nazí. S přítelkyní a její dcerou a synem někdy jezdíváme na nuda. Holky jsou nahoře bez, jsou stydlivé, prsa jim ale nevadí. A nemají problém s tím vidět nahé muže. A my chlapi jsme nazí. Holce je 15, klukovi 16,5. Jsme spolu už 3 roky, tehdy bylo dceři 12. A nikdy jí nevadilo, že jsem před ní nahý, u bratra to je samozřejmé, ale na mě si zvykla bez problémů. Ani jí nevadilo chodit na nuda, když se tam nemusí svlékat, jen ten vršek. 

Anonym (Pá, 27. 9. 2024 - 13:09)

''V Africe je nahoře bez zcela běžná věc'' - ne není víc než 40% Afričanů jsou Muslimové

Nechte děti, ať si zvolí samy.

 

Anonym (St, 25. 9. 2024 - 15:09)

Tvl to jsou otázky.to si říkáte matky??to je hrůza 

Default User Image
Anonym (Čt, 26. 9. 2024 - 10:09)

Jsou to převážně sexuálně deviantní muži pedofilního zaměření

Default User Image
Jana (Út, 24. 9. 2024 - 22:09)

Nasa mala pred par dnami 14 rokov, na dovolenke teda bola este ako 13 rocna. Ale dospievanie u nej nie je velmi rychle, niektore jej spoluziacky su o dost vyvinutejsie, napriek tomu viem, ze chlpky jej rastu uz okolo celej "ciarky". Prsia ma vo velkosti malych mandariniek a nemala az taky problem byt hore bez. Ako som pisala, spodok som si jej netrufla navrhnut nech si da dole, vzhladom na rastuce chlpky sa mi to zdalo nepatricne, aj ked mozno som to mohla skusit, v 13tich by to snad este slo. Buduci rok uz bude opat vyvinutejsia, tak to zrejme nebude pripadat do uvahy a uvidim ci vobec bude nejaky cas bez vrchneho dielu...

Default User Image
Jana (Út, 24. 9. 2024 - 15:09)

Tiez som prekvapena, ze vase dievcata zvladli vyzlecenie spodku cca v 13 alebo 14 rokoch. Nasa v tom veku uz mala dolu dost chlpkov a hlavne sa velmi hanbila. Prsia az taky problem neboli a nevadilo jej byt na plazi dlhsie bez horneho dielu. Ale dat dole aj spodok si u nasej veru neviem predstavit. 

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 17:09)

No naše si bez vršku zvykala a bez spodku, který jsme dali uschnout taky nebyla od prvního dne. Dcera je zatím zarostla všude jak jsem psala. A ten spodek jsem ji taky musela svléci, takže jsem tomu šla naproti no 

Default User Image
Anonymni (Út, 24. 9. 2024 - 16:09)

Ve 14 už je ta nase hola a depilovana .Chloupky mela snad pul roku a he cela vyholena.  

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 14:09)

Já jsem se také snažila v tiché části pláže promluvit naši dívku (je ji 13 let), že vršek si může sundat ještě dolů a pěkně se opálit, velmi se však styděla a netroufla si na to. Tak jsem jí následně navrhla na apartmánu, ať zkusí nejprvé tam bez vršku jen u mně a u manžela a bude-li chtít, nejblíže si ho sundá i na pláži. Poprvé když si ho sundávala byla celá červená, prý se za prsa už velmi stydí. Nakonec to zvládla a sama řekla, že po 15 minutách je už v pohodě i před tátou. Druhý den na pláži to už bylo v pořádku a zvládla to bez větších problémů, netrápila se s mokrým vrchním dílem a také se pěkně opálila.

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 07:09)

Ahoj všem, my jsme letos byli v Chorvatsku na menší pláži kde bylo jen pár lidí, s dcerou jsem se domluvila a vršek vůbec nenosila a to  má max špičaté jedničky. Ano nejdřív se chvilku styděla ale pak byla jak před lety a nevadilo jí to. Dcera se teda ještě nemaluje a tak. Je opálená aspoň pěkně a za mě nebylo co řešit.

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 08:09)

A kolik má let dcerka?

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 09:09)

Dceři je 14let, nejdřív se ji teda nechtělo ale domluvili jsme se nakonec si postupně si zvykla a pak už chodila jako menší. I jsem ji někdy na dece sundala i spodek aby oschl. Bylo tam málo lidí a z toho jen pár Čechů z našeho autobusu.

 

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 10:09)

Vrch ještě chápu, naší to také až tak moc nevadilo a například u bazénu na zahradě byla nahoře bez možná i do 13 let. Pamatuji si, že měla prsa jako tenisové míčky jen samozřejmě špičaté. Spodek by však v žádném případě neukázala, to vás obdivuji že jste ji přesvědčila. Pokud smím vědět, už se dolů upravuje?

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 11:09)

No spíš jsem ji po příchodu jednou řekla že bychom mohli dát sušit ten spodek, no nevěděla tak jsem ji to stáhla. Rychle si lehla na břicho ale po čase když tak ležela tak se občas přetočila i na záda. Ne ještě si neholí nohy, podpaží ani pipinu, má černé ochlupení. Naši se taky nejdřív nechtelo.

Default User Image
Anonymni (Út, 24. 9. 2024 - 13:09)

Dcera chodila s vrchním dílem snad od 6 let .Jednodílné plavky nemá ráda prej ji studi a zkoušela je ještě snad ve 12 .Holka byla spíš stydlivka i doma a ve 13 doma bez podprsenky jen doma u bazénu a to když je sama nebo maximálně když jsem s ni byla. Ted ji je 15 a na dovolené v Chorvatsku mě následovala a neměla.vrsek bylo to ale klidně místo.  

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 14:09)

No já ji sundala i spodek na sušení...je ji teda vic jak jsem psala? Byl to snad trapas?

Default User Image
Anonymni (Út, 24. 9. 2024 - 14:09)

V jejím veku zadnej trapas mají všechno pevné a malé. Holka se nahulata opaluje semnou od 14 nebo 15 když jsem s ni doma sama u bazénu. To uz musí být aby ji vylezly pysky.

Anonym (Út, 24. 9. 2024 - 13:09)

Ahojte, přidám i zkušenosti s naší dcerou. Letos jsme byli na dovolené v Chorvatsku a v Itálii. V Itálii byla hlava k hlavě a tak měla stále i vrchní díl. V Chorvatsku jsme však chodili na tichou pláž stranou a tak jsem jí vysvětlila, že by klidně mohla být ještě bez vrchního dílu. Neměla jistotu, jestli to zvládne, tak jsme se dohodli, že si ho sundá na chvilku a bude-li se cítit velmi nepohodlně, může si ho opět obléct. Ze začátku se zakrývala rukama, pak si zvykla a sama uznala, že se to dá vydržet, že se jen obávala, že se na ni bude každý dívat, ale že si jí ani moc nevšímají. Jinak je 13 let a prsa má zatím malé, víceméně jen špičaté bradavky.

Reklama

Přidat komentář