Reklama

Bible a dnesni svet

Genesis 18 (Pá, 18. 5. 2018 - 18:05)

Hospodin dále pravil: „Křik ze Sodomy a Gomory je tak silný a jejich hřích je tak těžký, že už musím sestoupit a podívat se. Jestliže si počínají tak, jak je patrno z křiku, který ke mně přichází, je po nich veta; zjistím si, jak tomu je.“
----------------------------------------
Na co to ukazuje? Že Hospodin rozhodně není vševědoucí, ani všudypřítomný. Jemu se něco doneslo a slyšel nějaký křik a musel z Nebe odejít, sestoupit na planetu Zemi, až úplně dolů a podívat se, co se tam vlastně děje.

Eva (Pá, 18. 5. 2018 - 17:05)

noo zamota :-) ale to preto..."noo zamota :-) ale to preto lebo tych moznosti je nekonecne vela a ja s istotou neviem co sa stane :-) ale ak je ten boh vseveduci, musi vediet co sa stane so 100%nou istotou aj keby existovalo miliardy a miliardy moznosti, co sa moze stat. Vzdy sa stane len presne to, co on vie, ze sa stane a nie je sanca, aby sa stalo nieco inak. Samozrejme ak je vseveduci. Co ho potom dokaze prevapit, ked vie s istotou co sa stane? Iba aak, by nebol az tak vseveduci a nevedel by, co sa stane :-) "

Bůh vševědoucí a všemohoucí improvizátor? Co myslíš že znamená v náboženské mluvě : " Člověk se odtrhl od Boha? "
Někdo zde uráží Boha a někdo jiný se na něj zlobí. Marnost. Víc než kdy jindy platí : " Bože, odpusť mu, vždyť neví, co činí " s dodatkem " sám sebe trestá strachem z neznámého a opovržením rozdílností - neumí si hrát ".

Nebo si snad myslíš, že nám Bůh naprogramoval život a když uhneme z dané trasy, dostaneme ránu do hlavy, abychom se vrátili zpět? Příliš černobílé na Božskou rozmanitost, nemyslíš?

To je naše (Pá, 18. 5. 2018 - 16:05)

bloody Mary.

No jo (Pá, 18. 5. 2018 - 15:05)

To jsou věřící. Když se řeší něco z bible, co jim není vhod, tak spamují nebo chtějí pozornost na jiné téma.

boula (Pá, 18. 5. 2018 - 14:05)

Mimo, šetři síly a raději...Drž se tématu a nespamuj

Mare (Pá, 18. 5. 2018 - 14:05)

Mimo, šetři síly a raději nepiš, jen to vyvolá další urážky Boha.
Budu sem dávat, co jsem už psala dříve, aby tady nebyly jen tyhle nejpodlejší úrážky Boha, ale komunikovat s těmito lidmi je nesmysl.

..................................

V podstatě je pravda, že všechno zlé, co se na zemi děje zavinil člověk sám, tím že se rozhodnul žít bez Boha.

A TO ZNAMENALO TO SNĚZENÍ OVOCE !

Bez Boha v tom smyslu, že původně měl být ve vztahu lásky s Bohem, ne že bude Boha poslouchat jako loutka.... a i když byl člověk stvořen jako člověk, čili se svobodnou vůlí a zodpovědností, tak přece jen bez Boha není schopen všechno ve svém životě zvládnout.

Už jsem tady popsala situaci matky, když ji dítě na minutu zaběhne za roh....

To se týká i morálních vlastností člověka, které bez lásky s Bohem se kazí a deformují....

Bůh ale je svrchovaný stále nade vším.

Jednak už ve chvíli prvotní, která rozhodla o oddělení se nás lidí od Boha,....

* BŮH OZNÁMIL SVÉ ZÁKLADNÍ ŘEŠENÍ KRISTEM.

* Pak dal člověku prozatimní řešení, které mělo být také přípravou na schopnost přijetí jeho řešení v budoucnu. A dávalo možnost mít nějakou ochranu a pomoc u Boha.

A co jsem ještě neřekla, Bůh nemůže sice vstupovat do rozhodnutí člověka, ale může vstupovat do svých neživých stvořených věcí na zemi, tak že, pokud je situace na zemi vyhrocená , že by to mohlo znamenat rychlý posun více lidí do háje a nebo i opravdu velké plošné zlo, tak zasáhne tímto způsobem, že třeba strhne vody , které byly kolem zeměkoule, a ty způsobí téměř vyhubení všeho živého.

Jako se to stalo při potopě světa. Říká se tomu Boží soud !

V té době se rozmnožilo zlo ne zemi tak silně, protože padlí andělé se zhmotňovali a měli děti s lidskými ženami. Říkalo se jim Nefilim.
Byli to obři s větší silou a také s větší zvráceností charakteru.

Ale jak jistě víte, Noe dostal příkaz postavit loď dost dlouho před potopou a nikomu nebránil vstoupit do lodě a zachránit se, naopak zval po celou dobu k záchraně.....

TAKŽE POTOPA PATŘÍ DO RANKU BOŽÍHO SOUDU NAD ZEMÍ.

Ale v podstatě za touto nouzovou akcí Boží stojí zase člověk se svou vnitřní vadou, zvráceností a pocitem, že nepotřebuje Boha...

A všechny Boží soudy jsou takovouto reakcí....

Takže se to vrací na začátek.....VŠECHNO, CO SE DĚJE NA ZEMI ZLÉ ZAVINIL ČLOVĚK A STÁLE SE TO TAK DĚJE DODNES.

mima (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

"Jak jsme se učili v...Tak takhle se mi to líbí :-) Odpovím, ale až později, člověk taky musí něco dělát, aby přežil :-)

Pro nick Mima (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

"Jak jsme se učili v autoškole, člověk musí předvídat, vyhodnocovat dříve výsledky svého počínání a zabránit kolizi. :-)"

A proč jsi tohle neporadila tvému Hospodinovi/Jahvemu?

On nedokázal předvídat, že když dá do zahrady strom s otráveným ovocem, že na něho dříve nebo později natrefí?

mima (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

"Jak jsme se učili v...Pokud chceš se mnou komunikovat, prosím na úrovni slušných lidí, bez nadávek a urážek na mého Otce, Stvořitele. Já taky respektují tvůj původ a nepoužívám silna slova.

Buď se budeme navzájem respektova a na úrovni komunikovat, nebo můžeme a to hned komunikací ukončit. Záleží to na tobě, pro mě je zbytečná ztráta času, komunikovat s někým, který vlastně má na každou otazku, svou odpověď a to pomíjím to vyjadřování, které mluví samo za sebe.

samozřejmě (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

Strašit, strašit,...sis demagogicky vabral/a věci, které jsem vůbec nemyslel. Myslel jsem třeba sex před manželstvím atd. Prostě vyvolávat v lidech pocit viny.

A mohl bych pokračovat, ale moudrý člověk asi další příklady nepotřebuje.

Pro nick Mima (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

"Jak jsme se učili v autoškole, člověk musí předvídat, vyhodnocovat dříve výsledky svého počínání a zabránit kolizi. :-)"

A proč jsi tohle neporadila tvému Hospodinovi/Jahvemu?

On nedokázal předvídat, že když dá do zahrady strom s otráveným ovocem, že na něho dříve nebo později natrefí? Je retardovaný ten tvůj literární bůh ?

Draku Didusi, (Pá, 18. 5. 2018 - 11:05)

mě je jedno, jak probíhají homo-styky. To je problém každé dvojice, jak si co dělá. To je jejich věc, ne moje. Stejně jako je problém hetero-dvojice, zda dělají hetero-styky v takové poloze nebo makové. Polohy a styky zajímají toho, kdo jim chce do jejich ložnice vlézt nebo hledá matroš pro svoji hoňku. Buď si chceš hrát na domovního důvěrníka nebo sis chtěl pohonit nad tím, že ti tu někdo bude vypisovat nějaké erotické věci. Asi ses zbláznil. Měl by ses uklidnit, přestat se zajímat o homo-styky, když jsi údajně heterouš a najít si holku. Najdi si holku a uvidíš, že tě homo-styky přestanou zajímat. Totéž Tonda. Ať si najde holku a přestanou ho zajímat mužské penisy. Oba dva jste evidentně frustrováni. Nechápu, proč si nenajdete ženskou. I v případě Tondy existují přece ženské, kterým se silnější chlapi líbí. Na každý hrnec existuje poklice, jen to chce trochu snahy.

mima (Pá, 18. 5. 2018 - 10:05)

Strašit, strašit,...A jej, myslíš, že když učitel straší špatnou znamkou, že je to pro něho balzám na duši, zrovna tak pro rozhodčího rozdání žluté karty. A co lékař, který napomíná pacienta v konečné fázi mu hrozí smrtí, mylíš, že je to novu balzám na duši v případě lékaře.
A co strašení, vyhazovem v práci, pokud nebudeš plnit své povinností a vyhrožováním novými volbami stranou ANO :-)
Člověče, vysled není balzám na duši, ale je to velmi nepříjemná věc, která z dané situace vyplyne.
Jak jsme se učili v autoškole, člověk musí předvídat, vyhodnocovat dříve výsledky svého počínání a zabránit kolizi. :-)

návrh pana Smí (Pá, 18. 5. 2018 - 09:05)

ale když slíbíš, že už se nebudeš otírat "o naše Posvátno" tak já taky zapomenu na "Markubovu školu".. - bereš Draku??
(ber.. , už jsme s tím asi oba trapní ..)

ohraná písnička (Pá, 18. 5. 2018 - 09:05)

Re: jak je údajný "heterosexuál" ....

proč údajný?
A pak - hele Draku, nechceš ty své "obviňovačky" kapku zmodifikovat? Tuhle už jedeš po několikáté za sebou ..
Trochu nuda, ne?
-Namáhej závit a vypoť něco jiného , nového ..

po medvědím sád (Pá, 18. 5. 2018 - 09:05)

Re: To je pro některé balzám na duši.

Určitě!! Lepší než jelení lůj!! já se mažu min. tak 3 x denně. (vřele) Doporučuji!

prý údajný (Pá, 18. 5. 2018 - 09:05)

Strašit, strašit, zdůrazňovat chyby, nedostatky, údajné hříchy atd.
To je pro některé balzám na duši.

Proč "údajné"?? Pokud třeba někoho "zradíš a zabiješ"(či necháš zabít..) - častý hřích v SZ, té bojovné době.. tak je to skutečný hřích.. a ne "údajný".
Ostatně pár těch "údajných" hříchů přešlo i do našeho trestního zákoníku..
namátkou: "nezabiješ" "nepokradeš" "nevydáš křivého svědectví"(před soudem..) atd.

Ty bys se svým "éterismem" taky někdy do 60-70 let moc neuspěl ani ve "Vyspělých Západních demokraciích" ..

fascinován? Dra (Pá, 18. 5. 2018 - 09:05)

Re: jak je údajný "heterosexuál" Didus posedlý análním sexem.
Didusi, ty máš místo mozku penis? Zabýváš se i něčím jiným, než svojí posedlostí análním sexem?
Jsi jak holka, která nedočkavě žvaní o něčem, čeho se nemůže dočkat. Je to opravdu úsměvné. Tak už si konečně někoho na ten anální sex najdi. Ale tady na doktorce asi nikoho nesbalíš. Musíš na jiné servery. A zábavné je tady číst od tebe, jak požaduješ, aby ti někdo popisoval, jak probíhá homo-styk. To má jediné vysvětlení. Ty se chystáš masturbovat a hledáš matroš, aby ses udělal. Ale vážně jsi tak naivní, že si myslíš, že ti tu bude někdo vypisovat, aby sis měl nad čím pohonit?

Hele, nepodsunuj.. ("jako pokus dobrý, ale .."). Jsi fakt skvělý demagog ("všechna čest!, jenže to byl i "Dr.Goeb..", že ..)

Všiml jsem si, že když se otřu o homostyk, tak "začneš tuhle písničku".

Dobře Draku.. Tak jestli se mýlím a "jsem tak mimo", tak mě pouč, v čem homostyk vlastně spočívá ..

Proč s tím "stále začínám" - no, mám dojem, že on si to málo kdo uvědomuje.. Mě s tím vlastně Markub taky dost překvapil, s tou rovnicí ("homo 'éterická' plus 'můzami opěvovaná láska' (jak
se nám to snaží tvrdit třeba i "zkulturnění křesťané" a jiní 'poeti'..)" ) je de fakto "to, co píšu".. a čím bych měl být dle tebe "fascinován". Jak říkám - vyvrať, pouč ... jen u toho "neprskej" ty své "Goebelsoviny" (podsunovačky..) - uvědomuješ si vůbec, jak podsunuješ??

samozřejmě (Pá, 18. 5. 2018 - 08:05)

Chtěli, aby se lidi báli,...Strašit, strašit, zdůrazňovat chyby, nedostatky, údajné hříchy atd.
To je pro některé balzám na duši.

mima (Pá, 18. 5. 2018 - 08:05)

A příběh o Jóbovi se ti nelíbí, znovu to napovídá o tvé povaze, pravděpodobně chodíš jen v rukavičkach a nic si v životě nedokázal.

Takový voják než jde na svou první misi, čím si musí projít. Válet se v blátě za každého počasí, bez jídla, v těžkých podmínkách....a co příprava profesionálního hasiče, máš informace jakým výcvikem procházejí? Možná dobře, že nemáš páru o tom, protože by jsi všechny organizátory, instruktory, učitele poslal na šibenici a tituloval jich svými slovy, které tady používáš. Stejné to bylo s Jobem, byla to jen příprava na určitou misí, kde obstál, dostal od učitelé certifikát....

Když jezdím do města, potkávám pana středního věku. Který za každého počasí v zimě v létě, jde jen v sortkach, triko, krátký rukav, těžké boty, a na zádech nese těžký náklad. Pravděpodobně se připravuje na něco, nějaký úkol, který o něčem rozhodné, něco důležitého v jeho životě a on chce zvítězit, obstát.....

Život není jen o pečených holubech i ta m
Abys byl spokojený nestačí, že ti rodiče každé stéblo z tvé stezky uklízeli. Když chceš něco v životě dosáhnout, budeš muset někdy i padnout až do prachu, ale počítá se právě to, když dovedeš se postavit....... když obdržíte certifikát....

Reklama

Přidat komentář