Reklama

Bible a dnesni svet

Zázrak (So, 26. 5. 2018 - 21:05)

Považuji za největší zázrak, že ke konci středověku se už začali objevovat první lidi, co přestali věřit na zázraky, ale začali se zajímat o to, jak věci doopravdy fungují. A vymysleli první věděcké postupy. A později jich přibylo ještě více a začali dělat skutečnou vědeckou práci. Poctivou, které pomalu ale jistě začala přinášet výsledky. Kdyby těch lidí tehdy nebylo, tak bychom si tu ani nepsali a stále bychom byli pověrčiví jako Mare a někteří další tady a naše povědomí o světě by bylo nulové.

Takže ano, největší zázrak je, že lidi přestali věřit na zázraky a místo modlení vymysleli první léky. V době, kdy se modlili a věřili na zázraky, se polovina dětí nedožila dospělého věku. Od doby, co přestali věřit na zázraky a modlení a místo toho je věda, tak je dětská úmrtnost minimální. A tak by se dalo pokračovat. V podstatě náboženství a pověrčivost lidskou civilizaci po dlouhá staletí neuvěřitelně poškozovaly.

njn (So, 26. 5. 2018 - 17:05)

no ale záruka je na ně asi...Ale na zázrak zmizení se záruka nevztahuje a co pak nemáš klouby nemůžeš chodit a nový nedostaneš.

Aby tak někomu (So, 26. 5. 2018 - 17:05)

Aby tak někomu zmizely nový...no ale záruka je na ně asi 20let - takže .....

Touha (So, 26. 5. 2018 - 14:05)

Mno

Pomoci slabšímu, potřebnému by mělo být samozřejmostí. Pomoc bez nároku na vděk a i za cenu ohrožení vlastního komfortu.Ano, je to otázka charakteru a taký člověk by pociťoval výčitky svědomí, pokud by neudělal to,co jeho svědomí žádá

Eva (So, 26. 5. 2018 - 14:05)

Jak vidím zázraky … když se řekne "zázrak", tak se většinou myslí velké věci. Ale ono je to spíš o maličkostech, které člověka běžně provází a on si je neuvědomuje, protože to považuje za svoji přirozenost. Jde např. o pomoc ( jedno komu ), kterou člověk nevykonává proto, že se to má nebo aby byl pochválen. Nejde ani o nevyžádané rady a manipulativní zásahy. Je-li člověk u něčeho přítomen, dělá přirozeně to, co ví, že udělat má. Má důvěru k tomu, že udělá vše nejlíp, jak umí. A stejnou důvěru má v případě, kdy pomoc potřebuje on sám. Vždy se něco nebo někdo objeví a pomůže.
Někdo si to může převést tak, že pomáháš-li druhým, jako bys sobě pomáhal. Může být, ale při pomoci druhým tahle myšlenka ( jako podmínka ) není.
V samém důsledku jde o to, že si je člověk vědom, odkud vedení a pomoc přichází.

26.5. (So, 26. 5. 2018 - 07:05)

Mare na chirugii se dějí zázraky dnes a denně.

26.5. (So, 26. 5. 2018 - 06:05)

Další...Na zázraky opravdu existuje komise.

hele (So, 26. 5. 2018 - 06:05)

Hele je tu ještě nějakej spasenej?
Ty báchorky se čtou lépe než ten pervezní úchyl,který si pořád honí brka nad svými povídkami na spoustě ujetých diskusí typu močení do pošvy.

ďábelský oponen (So, 26. 5. 2018 - 06:05)

Tak v Lurdech na to mají celou (lékařskou) komisi ..

jaloviny a nesm (So, 26. 5. 2018 - 06:05)

ale zmizení železného kovu..."...a nepsat dokolečka jen samé jaloviny a nesmysly"

tu píšeš hlavně Ty. I v dalším příspěvku.
Nebudu ti brát "zázraky", kdy se tělo uzdraví z nemoci ap, ostatně takové "zázračné" případy existují, otázka je pouze, zda za tím vidíme boží čin nebo jenom regeneraci organismu.

Ale znovu opakuji, s tou pinzetou nebo čím ses dostala do říše vodníků, hejkalů ap.

"..., i to že on je jediný spasitel...."
Tohle ani nemá cenu komentovat, opět jenom tvá představa o životě.

Mare (Pá, 25. 5. 2018 - 23:05)

Další příběh.

[b]Další příběh o svědku Jehovy.[/b]

To se stalo krátce po mém spasení. Pracovala jsem na Bulovce , na chirurgii a přivezli tam vrtulníkem odněkud , myslím od Plzně /už si asi nebudu všechno pamatovat / muže ve velmi těžkém stavu. Naboural na motorce, náklaďák mu nedal přednost, .....jel na ní se svým 18ti letým synem, který zemřel na místě.....Doma mu zůstal ještě jeden syn 16ti letý.....
Bylo to taky ještě v době, kdy jsem nevěděla, že existují jiní křesťané naplněni Duchem a nevěděla jsem kam jít, aby mně nezavřeli do Bohnic........takže jsem neměla pomoc od nikoho, ani jsem se nemohla poradit...

Zažívala jsem denně nějaké zvláštní nadpřirozené posuny od Boha a vyučování DS. No asi proto, že jsem byla sama a Bůh to musel se mnou zmáknout sám...

Ten muž byl svědek Jehovy a odmítal krev, takže doktoři bojovali opravdu s vypětím sil o jeho záchranu. Já jsem ho znala zběžně, bydlel na Praze 8 jako tehdy já, ale když se probral a byl na tom líp, tak jsem se u něj vždycky ráno na pár minut zastavila a pozdravila ho.
A protože jsem byla plná těch úžasných věcí, které Bůh se mnou dělal, tak to ze mně prýštilo skoro nezadržitelně, neměla jsem to s kým sdílet a on byl zřejmě vděčný, že někdo za ním přijde a promluví s ním a ještě k tomu o Bohu. Jeho rodina na tom byla špatně.

A pak už , sotva jsem otevřela dveře radostně a trochu ironicky se ptal,....tak co dneska Duch svatý zase dělal......?

Říkal, že jako svědek nemůže takto uvěřit, že musí mít biblické důkazy........., ale já jsem neříkala nic, co by bylo v rozporu s Písmem, i když on tomu nevěřil...., toleroval to...

Nejtěžší operace ho teprve čekala, protože měl špatnou krev a bez transfúze se nedala udělat, takže ho propustili domů a dali léky na vyspravení krve s tím, že měl přijít asi za tři týdny. No přijet na vozíčku...

Měl zlomenou kyčelní kost a protože mu to hodně dlouho nemohli operovat, oba konce kostí se obalily vrstvou vaziva, takže byly vzdálené od sebe 5 cm a nemohly se k sobě přiblížit Tělo to sebezáchovně udělá, aby se kost ještě více nepoškozovala nebo nezranila tkáně kolem.

Byla jsem se zeptat ošetřujícího doktora, protože svědek říkal před odjezdem, že musí betonovat podlahu domku, který se nově koupili, aby se tam dalo bydlet. A mně už vrtalo hlavou, že by ho Pán Ježíš třeba mohl uzdravit, že....?

Ale neměla jsem ještě ani odvahu se za to modlit, jen jsem si to tak v duchu říkala, a chtěla jsem se ujistit, že kdyby to Kristus udělal, aby to pak nebylo třeba o tom, že někdo řekne, že to bylo tím, že svědek betonoval z vozíku a vsedě na zemi podlahu a že se kosti mohly posunout a srůst samy.
Takže jsem šla za doktorem a ptala jsem se ho na to, jestli by se to nemohlo stát ? A on mi řekl, že to je zcela vyloučené a popsal mi to, co jsem napsala výše o zlomených kostech.

[b]A svědek přijel na vozíčku na operaci a kosti měl srostlé ![/b]

Takže jsem šla za ošetřujícím lékařem se ho zeptat, jak se to mohlo podle jeho soudu stát, když mi předtím zcela jasně vysvětlil, že to absolutně není možné, aby kosti srostly samy ?

On jen pokrčil rameny a říkal něco o věcech mezi nebem a zemí......

A protože svědek už nezůstal v nemocnici, neměla jsem už s ním kontakt, taky se odstěhoval........do toho domku......, takže mně mrzelo, že jsem mu už nemohla nic říct a že si bude myslet, že ho uzdravil Jehova a že ještě více přilne ke svědkům.....

Ale časem jsem zjistila, že tam na Bulovce pracuje jeho sestra a od ní vím, že odešel od svědků.......

On totiž, když Kristus uzdraví, není to jen samo uzdravení, on se člověka dotýká a zjevuje mu mnoho věcí....., i to že on je jediný spasitel.....

Tehdy jsem to ještě nevěděla, ale do dnešní doby mi to Kristus ukázal na lidech mnohokrát........, Že Boží království není v řeči, ale v moci Ducha svatého......a nebylo důležité, co všechno jsem řekla...., to byla taky škola pro mně....

[zdroj=1.Tess.1.kapitola]»5neboť naše evangelium k vám nepřišlo pouze v slovech, ale v moci Ducha svatého a v přesvědčivé plnosti.«[/zdroj]

Ošetřující lékař byl Dr. Singer a když se ho i dnes někdo zeptá, jak to bylo s tím svědkem, myslím, že si vzpomene......, navíc se skladuje dokumentace, sice v archívu, ale stále....
Pochopitelně si dodnes pamatuju jméno svědka i jeho syna, kdyby někdo chtěl, řeknu mu to ve vzkazech.

tvl (Pá, 25. 5. 2018 - 23:05)

Aby tak někomu zmizely nový klouby, to by byl průser. Takovou dobu v narkóze a pak zázrak

Mare (Pá, 25. 5. 2018 - 23:05)

ale zmizení železného kovu z těla, to by byla taková událost a taková medializace, kterou si neumím ani představit.
...............................................

Kristus něco takového dělá, aby dokázal člověku, kterému říkám evangelium o přibití hříchů a díky tomu o Božím přijetí,.... že je pravda co říkám.

Skrze ten zázrak se člověka vnitřně dotýká a ten člověk nepotřebuje už tři dny argumentovat a popírat Boha.

Takže Krista pozná a přijme ho.

Bůh to nedělá kvůli medializaci. A já to píšu jen proto, aby někdo se mohl zamyslet a nepsat dokolečka jen samé jaloviny a nesmysly.

Není to o senzaci.

nezlob se na mě (Pá, 25. 5. 2018 - 20:05)

Na druhou stranu si ...ale zmizení železného kovu z těla, to by byla taková událost a taková medializace, kterou si neumím ani představit.
Já nechci věřícím brát nějaké ideály, ale tohle je opravdu totální úlet. Hledal jsem hodně dlouho na internetu i mezinárodním, ale takový zdokumentovaný případ není ani jeden.
Prostě typické anonymní tvrzení na internetu, případně ústní podání několika málo lidí. Stejné jako legenda o Kristu.

. (Pá, 25. 5. 2018 - 16:05)

https://www.youtube.com/watch?v=GoFGbhbizJg

ale (Pá, 25. 5. 2018 - 16:05)

Zajisté ale nezmizela pomocí zázraku.

kr. (Pá, 25. 5. 2018 - 16:05)

sor. za dupl..

kritik Mare, a (Pá, 25. 5. 2018 - 16:05)

Na druhou stranu si myslím, že zapomenutá pinzeta bude mít na rentgenu přece jen trochu jiný stín než nějaký zánět. Už z toho hlediska, že pinzeta je z kovu, kdežto zánět je de fakto "obyčejná tkáň"(z fyzik/chem hlediska)

Mare si to buď vymyslela ZCELa.. a nebo se to opravdu "holt stalo". Na nějaké "přeléčení (zapomenuté) pinzety atb" nevěřím.

kritik Mare, a (Pá, 25. 5. 2018 - 16:05)

Na druhou stranu si myslím, že zapomenutá pinzeta bude mít na rentgenu přece jen trochu jiný stín než nějaký zánět. Už z toho hlediska, že pinzeta je z kovu, kdežto zánět je de fakto "obyčejná tkáň"(z fyzik/chem hlediska)

Mare si to buď vymyslela ZCELa.. a nebo se to opravdu "holt stalo". Na nějaké "přeléčení (zapomenuté) pinzety atb" nevěřím.

wiki (Pá, 25. 5. 2018 - 10:05)

...Americký historik v článku uvádí že evangelia vznikla 100 let po kristově smrti. Wikipedie uvádí, evangelia vznikla roku 40 - 100 let našeho letopočtu.
Počátek našeho letopočtu je narození Kristovo. Kristus žil 33 let. Evangelia tedy vznikala 10 - 70 let po jeho smrti.
Je jasné, že tehdy nebyli placení pisálkové. Placeni byly jedině od tehdejších mocných a museli psát to co se jejich mecenáši líbilo - určitě to nebyl nějaký tesař. Autoři evangelií se tedy museli živit a ve volném čase psát, knihy se netiskly, ale opisovaly – takže doba by odpovídala.

Reklama

Přidat komentář