Reklama

Mirena

Jitka (Po, 19. 6. 2006 - 07:06)

Po dvou letech končím s hormonální antikoncepcí, Zajímalo by mě, jak dlouho se oragnizmus čistí. Jak poznáte, že se vyčistil od hormonů, jak tady některé píšete ....

Jitka (Po, 5. 6. 2006 - 09:06)

Ahoj Irčo, zdá se, že máme podobné zkušenosti. Kdysi jsem mívala tělísko a vše bylo O.K. pak jsme přešla na prášky- mám už třetí, ale váhově jsem se dostala o 15 kg výš. Zvažuji přejít na Mirenu. S prášky jsem nezhubla i když jsem chodila 2x týdně cvičit, omezila jídlo. Snad bych mohla něco ztratit jako Ty při Mireně. Prosím, můžeš se mi ozvat na mail - j.hrusha"centrum.cz ? Ráda bych věděla, jak jsi na tom teď. Jitka

eva (Pá, 2. 6. 2006 - 05:06)

Chtela bych se zeptat , na vlakna kterymi se Mirana vytahuje. Mam pocit ,ze doktor mi ji ustrihl pomerne kratkou a pritel si hodne stezuje na pichani a bolest . Jsou ty snurky dve ,nebo jen jedna ?

Věrča (Po, 29. 5. 2006 - 08:05)

Já zaplatila 5 800,- za Mirenu a mám ji tři měsíce.Poslední menzes byl 4 dny a jen slabě:)(spíše špinění).To je super:)

Šárka (Ne, 28. 5. 2006 - 21:05)

Květo kup si Mirenu sama v lékárně, nebo na webu a pak už ¨zaplatíš jen za to zavedení a to je individuální u každého gynekologa. Mirena opravdu stojí okolo 5.000,-

Hani (Čt, 25. 5. 2006 - 16:05)

Ahoj, Květko, když se u nás Mirena začala zavádět, stála kolem 5000 Kč, ale cena se pomalu ale jistě zvyšuje. Mně ji před těmi třemi a půl lety zavedli za 6500, a vidím, že to "leze" stále výš. Ale neváhej, od silné menstruace Ti to opravdu pomůže.

Květa (Čt, 25. 5. 2006 - 14:05)

Je mi 50 let, jsem zdravá, moje doktorka mi nabízí Mirenu z důvodu silné menstruace. Cena je 7 200,- Kč, nevíte někdo, kolik stojí zavedení - všichni píšete, že Mirena stojí okolo 5 000,- Kč. Díky

Hani (Čt, 25. 5. 2006 - 10:05)

Kdysi jsem měla antikoncepční tělísko DANA. jeho zavádění bolelo, jeho vyndání ještě víc, mezitím jsem měla zánětu, bolesti, silné krvácení. Teď mám MIRENU, když mi ji zaváděli, tak jsem to skoro necítila, mám ji tři a půl roku, přestala jsem menstruovat a jsem naprosto v pohodě, žádné bolesti, ani záněty, ani krvácení, "normální" tělísko už bych si zavést nedala.

Renata (Čt, 25. 5. 2006 - 10:05)

Mirenu mám týden. Při zavádění to ještě šlo, ale dny potom ... Hrůza.Trpěla jsem jako zvíře, byla jsem na Ibalginu, který jinak neužívám a stále špiním. Už teď se ale děsím vyjmutí, zda se situace bude opakovat. Bolí vyndavání jako zasouvání?

Šárka (Út, 16. 5. 2006 - 22:05)

Při častých zánětech, kvysinkám či plísním se tělíska normálně nezavádí, protože hrozí zavedení infekce do normálně sterilní dělohy, což se asi u tebe stalo. Je to chyba doktora, toto jsou základy a ty by měl znát.

Návštěvník (Út, 16. 5. 2006 - 19:05)

Nevím jestli je to dobrá věc, mám po Mireně silný zánět dělohy.Před zavadením Mireny jsem trpěla na záněty a bolesti vpod břišku,přesto mě gynekolog Mienu doporučil.Gynekoložka ke které jsem přešla se divila, nikdy by mě jí nezavedla.Též mám polip.

lu (Út, 16. 5. 2006 - 19:05)

Nevím jestli je to dobrá věc, mám po Mireně silný zánět dělohy.Před zavadením Mireny jsem trpěla na záněty a bolesti vpod břišku,přesto mě gynekolog Mienu doporučil.Gynekoložka ke které jsem přešla se divila, nikdy by mě jí nezavedla.Též mám polip.

Návštěvník (Út, 16. 5. 2006 - 19:05)

Nevím jestli je to dobrá věc, mám po Mireně silný zánět dělohy.Před zavadením Mireny jsem trpěla na záněty a bolesti vpod břišku,přesto mě gynekolog Mienu doporučil.Gynekoložka ke které jsem přešla se divila, nikdy by mě jí nezavedla.Též mám polip.

Gabriela (Po, 15. 5. 2006 - 07:05)

Děkuji Šárko za Vaši odpověď. Já jsem pouze přirovnávala jak reagovalo moje tělo na tabletky na oddálení mences.
Mám strach, že když jsem si oddálila mences tablety byla jsem z toho nateklá a nyní mám obavu co se mnou udělá Miréna, která může mences zastavit. S váhou mám problémy a trvalo mi dva roky než jsem zhubla na váhu,kterou mám nyní. a nechci přibrat.
Vím, že zdraví je přednější, ale která žena nechce vypadat ve 36 letech ještě dobře. Děkuji

Návštěvník (Ne, 14. 5. 2006 - 20:05)

Chtěla bych poradit,mám Mirenu zavedenou 1měsíc,zatím lehké špinění,kožní problémy v normě,lehký váhový přírustek.Nevím jestli bych se mohla jít koupat/četla jsem že není vhodný tampon/na bazén,dále jsem četla o samokontrole zavedení,necítím žádné vlásky a manžel také ne,myslíte,že se pozná,kdyby mi Mirena vypadla.Moc děkuji Eva

Šárka (Čt, 11. 5. 2006 - 20:05)

Ale Mirena nemá s tabletami na oddalování nic společného!! Jsou to jiné hormony. A že nebudeš mít MS není 100%, někomu se u Mireny vytratí, a někdo jí ma dál.. Je to individuální.

Gabriela (Čt, 11. 5. 2006 - 09:05)

Je mi 36let.Lékař mi zjistil polipi v pochvě.Protože jsem jednou více než deset dní krvácela, doporučil mi krom KYRETÁŽE také MIRENU.Zbavím se možnosti těhotenství,ale také menstruace.A z toho mám velké obavy.Jsem jedna z těch, která přibere i z vody.Svoji váhu si musím hodně hlídat. A proto mám strach, že z MIRENY budu přibírat.Protože nebudu mít mences.Vím jak na mě působí tablety oddalující mences,třeba při dovolené. Jsem nafouklá. Do teď jsem žádnou antikoncepci neměla.
Prosím Vás o radu. Nechci vyhazovat 5000Kč, a pak si nechat MIRENU vytáhovat. Děkuji

Hanka (St, 10. 5. 2006 - 14:05)

Mám Mirenu již šestý rok (loni jsem vynechala kontrolu) a jsem velmi spokojená. V mém případě odpadla menstruace a zároveň potíže spojené s plánováním dovolené. Jsem úplně bez potíží. Pravda, je trochu dražší, ale vcelku možná vyjde levněji než jiné antikoncepční metody a menstruační potřeby. Letos si ji nechám obnovit. Mirenu jsem zvolila po nechtěném otěhotnění přes obyčejné nitroděložní tělísko. Je pravdou, že každá žena je jiná, ale ty, kterým Mirena sedne, mají po starostech a obavách. Mohu jen doporučit.

Petra (Čt, 20. 4. 2006 - 18:04)

ahoj všem, chtěla bych poradit. po porodu jsem si nechala píchnout "depoveru" nebo jak se to jmenuje. začala jsem trvale špinit a tak doktor píchnul další že se to zastaví. pak ještě následovaly další dvě a já tak dostala za tři měsíce roční dávku. o penězích asi mluvit nemusím. nakonec jsem musela na pilulky. z těch jsem měla nesnesitelné migrény tak jsem je taky vysadila. nyní po půl roce jsem se opět odhodlala a nechala si napsát jiný druh pilulek, ale byla mi doporučena i mirena. ještě nevím jaké budou následky, ale chci se zeptat. měly jste některá co máte mirenu problemy se špiněním u injekce? mám obavy aby se mi to neopakovalo a nemuseli mi to stejně odstranit. může to mít stejné příznaky? Moc díky za reakce

anna (So, 15. 4. 2006 - 18:04)

Chtěla bych vědět z čeho se skládá Mirena jestli obsahuje kov a jestli se muže chodit na léčbu celulitidi elektrolízou.

Reklama

Přidat komentář